Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A jaki konkretnie przyjmujesz?
P.o.deslij mi swoj email na priv. Plik mam na kompie wiec bede mogla go podeslac dopiero jutro rano.
Ja biorę 1 tabletke tego z Solgara. Jest dosc przyzwoity. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cab52d1bbcfa.jpg -
Kjopa3 wrote:Fufka zrób to FT4 to jest dla naszego spokoju
Zawsze lepiej mieć pewność. Wysokie masz antyciała? Na pewno jesteś pod dobrą opieką
-
Dziewczyny ja z takim blahym w sumie pytaniem patrzac na ostatnie posty
U lekarza juz bylam dwa dni po dniu spodziewanej @, tego dnia najpierw beta pokazala 150 i chwile pozniej test dwie kreski. Zadnych badan mi nie zlecil, wizyte kolejna zalecil niby po 3 tygodniach, zobaczyl pecherzyk o zadziwiajacej wielkosci 2,6mmDodam iz jest to pierwszy cykl 'staran', wszystkie te tematy sa dla mnie obce, poniewaz pierwszy raz zobaczylam dwie kreseczki na tescie
Dzis mi sie zaczal 6. tydzien, apetytu mam totalne zero od jakichs dwoch tygodni (choc niby od wczoraj zjem normalnie obiad), pobolewaja mnie jajniki, odczuwam wieksza sennosc, ale tragedii wlasciwie nie ma.
Powiedzcie mi jaki powinien byc sluz na takim etapie ciazy? Cos tam powinno byc czy juz wszystko powinno byc zamkniete i powinno byc sucho? I jak to jest z cieplymi kapielami? Mozna czy raczej unikac? -
pati87 wrote:Jak mozesz to przeslij mi link do tej strony.
Kurcze ja sie zadtanawiam czy 2.6mg kwasu metylowanego to nie za malo? Z drugiej strony nie wiem co bedzie jak go za duzo przyjme.
Przy naszych wieloletnich niedoborach to chyba nic złego się nie stanie. Nasycisz organizm. Jeśli 15mg syntetycznego to nic złego (dla zwyklego organizmu) to metylowany po prostu bedzie wykorzystany.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Tak, czytałam tę stronę.
W sumie tylko dwie strony polskie mają jakieś konkretne informacje. To mało.
Z drugiej strony ja byłam szczepiona na wszystko co możliwe, kiedyś chyba były gorsze szczepionki a jakoś zdrowo się chowałam. Moja mama nie brała takich ilości suplelementów a i ja i siostra zdrowe. Ciężko mi to wszystko ogarnąć.
Ale lepiej na zimne dmuchać. Będę się trzymać mojego hematologa, on w NY miał jakieś staże, szkolenia to jest bardziej na bieżąco.
a ja jestem zdania, że kiedyś szczepionki były znacznie lepsze - nie było aż tyle trujących konserwantów czy rtęci w swoim składzie! Teraz to prawdziwa plaga ze szczepieniami... nie ma to jak zaszczepić a potem borykać się co chwilę z różnymi chorobami - a farmacja zaciera rączki... ja nie zamierzam szczepić swojego dziecka, u mnie w rodzinie nikt nie szczepi i dzieci chowają się bardzo zdrowo, dużo łagodniej przechodzą choroby niż dzieci zaszczepione... ale każdy robi wedle swojego uznania i tego co już doświadczył, widział czy słyszał od ludzi, którzy teraz żałują że szczepili..vitae13 lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:a ja jestem zdania, że kiedyś szczepionki były znacznie lepsze - nie było aż tyle trujących konserwantów czy rtęci w swoim składzie! Teraz to prawdziwa plaga ze szczepieniami... nie ma to jak zaszczepić a potem borykać się co chwilę z różnymi chorobami - a farmacja zaciera rączki... ja nie zamierzam szczepić swojego dziecka, u mnie w rodzinie nikt nie szczepi i dzieci chowają się bardzo zdrowo, dużo łagodniej przechodzą choroby niż dzieci zaszczepione... ale każdy robi wedle swojego uznania i tego co już doświadczył, widział czy słyszał od ludzi, którzy teraz żałują że szczepili..
Temat szczepionek jeszcze przede mną. Będzie trzeba to się douczę.
Na razie niech maleństwo rośnie zdrowo!ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
ilae wrote:Dziewczyny ja z takim blahym w sumie pytaniem patrzac na ostatnie posty
U lekarza juz bylam dwa dni po dniu spodziewanej @, tego dnia najpierw beta pokazala 150 i chwile pozniej test dwie kreski. Zadnych badan mi nie zlecil, wizyte kolejna zalecil niby po 3 tygodniach, zobaczyl pecherzyk o zadziwiajacej wielkosci 2,6mmDodam iz jest to pierwszy cykl 'staran', wszystkie te tematy sa dla mnie obce, poniewaz pierwszy raz zobaczylam dwie kreseczki na tescie
Dzis mi sie zaczal 6. tydzien, apetytu mam totalne zero od jakichs dwoch tygodni (choc niby od wczoraj zjem normalnie obiad), pobolewaja mnie jajniki, odczuwam wieksza sennosc, ale tragedii wlasciwie nie ma.
Powiedzcie mi jaki powinien byc sluz na takim etapie ciazy? Cos tam powinno byc czy juz wszystko powinno byc zamkniete i powinno byc sucho? I jak to jest z cieplymi kapielami? Mozna czy raczej unikac?
Hej
Ja mam od początku ciąży dużo śluzu - taki hmm biało kremowy i uczucie mokrosci cały dzień, pytałam ginekolog o to i powiedziała, ze to normalne. Zacząc się martwić jak jest taki żółtawo zielony czy brązowy i brzydko pachnie bo może świadczyć o infekcji.
Gorące kąpiele są zakazane e ciąży11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
She Wolf masz bardzo ładny pęcherzyk na tym etapie. Kiedy następna wizyta ?
Kordonku powinnaś dostać zaświadczenie bez problemu, ja takie dostałam od razu jak poprosiłam
IgaD witamy i gratulujemyczy możesz mi podać termin przypuszczalnego porodu i wpisać się do tabelki na pierwszej stronie ?
ewela86 witaj również, zapraszamy
A ja już idę spać, bo padam, imprezka rodzinna mnie wykończyła ;P
Mam nadzieję, że jutro będę mieć więcej energii...ewela86 lubi tę wiadomość
-
atat wrote:Temat szczepionek jeszcze przede mną. Będzie trzeba to się douczę.
Na razie niech maleństwo rośnie zdrowo!4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
-
Ilae ja mam raz więcej raz mniej śluzu. O to się nie martw bo to żaden wyznacznik. Tak jak napisała ejda uważać na infekcję. A gorące kąpiele zakazane jedynie ciepła taka normalna.
Sy_la temat szczepień to chyba lepiej unikać na forumKażda zrobi jak chce. Piszę tak bo akurat ja jestem za szczepieniami. Moja babcia opowiadała mi jak jej rodzeństwo umierało na błonnicę, nie było wtedy szczepionek. Niestety obawiam się za kilkanaście, kilkadziesiąt lat te ciężkie choroby powrócą a chyba na nie nie ma leków. Natomiast za nowoczesnymi typu na rotawirusy czy meningokoki nie jestem przekonana. Temat rzeka i chyba lepiej nie ruszać
Daleko nam jeszcze do tego
emerald_m, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Milka, kolejna wizyta w piatek. Ta wczorajsza to byla taka nadprogramowa, bo musialam isc po leki na tarczyce i wiecej progesteronu.
A co Ty dzis tak cichutko?
Skoro mowa znowu o Hashi, to ja biore tez formy witamin zmetylowane, do tego prawie wcale nie jem glutenu i nabialu. Calkowicie ciezko jest go wykluczyc ale jest to mozliwe.Milka1991 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
hrynia wrote:Mam pytanko do Ciebie koleżanko:) Czy w wziązku z mutacją genu mthfr bierzesz jakies specjalne leki. Też ją mam i także jestem po 2 poronieniach. A teraz początek ciąży i strasznie się boje.... mam również komórki nk na które biorę encorton. Do tego acard i femibion.
O mutacji dowiedziałam się w lipcu czyli jak juz zaszłam w ciąże ale jeszcze nie wiedziałam.
Szybko lekarze, internet.
Biorę metylowany kwas foliowy metylowany wit b, acard clexane.
Tez się boje
hrynia lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
hej. ale wy tu duzo piszecie nie mogę nadążyć z czytaniem
mi plamienia przeszlu byly tylko rano teraz ju nic a nic uff odczuwam tylko brzuszek troszke tak jakby mnie jakkes spodnie mocno cisnely w niego hmm... co do witamin ja biore tylko kwas foliowy a pozniej dokupie witaminki dla ciezarnych
córeczko czekamy na Ciebie
-
Ja dziś kupiłam spodnie ciążowe! Nie wiem czy to brzuch spożywczy czy ciążowy, czy może mix ale moje jeansy mnie cisnęły i bolał mnie przez to brzuch, a dziś na spacer ubrałam te ciążowe i super mega wygodne
Szczęśliwa Mamusia, Teklaa, Agga lubią tę wiadomość
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Ejda ja teraz więcej noszę dresowych bo mi w nich wygodniej. W dżinsach czuję za mocny ucisk. Mi się brzuchol nie powiększył wiadomo bo to początek ale bardziej czuję jajniki wtedy.