X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki konkretnie przyjmujesz?
    P.o.deslij mi swoj email na priv. Plik mam na kompie wiec bede mogla go podeslac dopiero jutro rano.
    Ja biorę 1 tabletke tego z Solgara. Jest dosc przyzwoity. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cab52d1bbcfa.jpg

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Fufka zrób to FT4 to jest dla naszego spokoju :-) Zawsze lepiej mieć pewność. Wysokie masz antyciała? Na pewno jesteś pod dobrą opieką :-)
    No nawet bardzo ale ostatnio mi spadły teraz przy normie w laboratorium 60 mam 1300 a miałam 1600 :/

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka no dosyć sporo. A próbowałaś już diety bezglutenowej.Wielu dziewczynom pomaga :-)

Ewela86 witam :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z takim blahym w sumie pytaniem patrzac na ostatnie posty :)
    U lekarza juz bylam dwa dni po dniu spodziewanej @, tego dnia najpierw beta pokazala 150 i chwile pozniej test dwie kreski. Zadnych badan mi nie zlecil, wizyte kolejna zalecil niby po 3 tygodniach, zobaczyl pecherzyk o zadziwiajacej wielkosci 2,6mm :) Dodam iz jest to pierwszy cykl 'staran', wszystkie te tematy sa dla mnie obce, poniewaz pierwszy raz zobaczylam dwie kreseczki na tescie :)
    Dzis mi sie zaczal 6. tydzien, apetytu mam totalne zero od jakichs dwoch tygodni (choc niby od wczoraj zjem normalnie obiad), pobolewaja mnie jajniki, odczuwam wieksza sennosc, ale tragedii wlasciwie nie ma.

Powiedzcie mi jaki powinien byc sluz na takim etapie ciazy? Cos tam powinno byc czy juz wszystko powinno byc zamkniete i powinno byc sucho? I jak to jest z cieplymi kapielami? Mozna czy raczej unikac?

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie próbowałam nawet nie słyszałam żeby bezglutenowa pomagała na hasimoto

macduska lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Jak mozesz to przeslij mi link do tej strony.
    Kurcze ja sie zadtanawiam czy 2.6mg kwasu metylowanego to nie za malo? Z drugiej strony nie wiem co bedzie jak go za duzo przyjme.

Przy naszych wieloletnich niedoborach to chyba nic złego się nie stanie. Nasycisz organizm. Jeśli 15mg syntetycznego to nic złego (dla zwyklego organizmu) to metylowany po prostu bedzie wykorzystany.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Tak, czytałam tę stronę.
    W sumie tylko dwie strony polskie mają jakieś konkretne informacje. To mało.
    Z drugiej strony ja byłam szczepiona na wszystko co możliwe, kiedyś chyba były gorsze szczepionki a jakoś zdrowo się chowałam. Moja mama nie brała takich ilości suplelementów a i ja i siostra zdrowe. Ciężko mi to wszystko ogarnąć.
    Ale lepiej na zimne dmuchać. Będę się trzymać mojego hematologa, on w NY miał jakieś staże, szkolenia to jest bardziej na bieżąco.

a ja jestem zdania, że kiedyś szczepionki były znacznie lepsze - nie było aż tyle trujących konserwantów czy rtęci w swoim składzie! Teraz to prawdziwa plaga ze szczepieniami... nie ma to jak zaszczepić a potem borykać się co chwilę z różnymi chorobami - a farmacja zaciera rączki... ja nie zamierzam szczepić swojego dziecka, u mnie w rodzinie nikt nie szczepi i dzieci chowają się bardzo zdrowo, dużo łagodniej przechodzą choroby niż dzieci zaszczepione... ale każdy robi wedle swojego uznania i tego co już doświadczył, widział czy słyszał od ludzi, którzy teraz żałują że szczepili.. :)

vitae13 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    a ja jestem zdania, że kiedyś szczepionki były znacznie lepsze - nie było aż tyle trujących konserwantów czy rtęci w swoim składzie! Teraz to prawdziwa plaga ze szczepieniami... nie ma to jak zaszczepić a potem borykać się co chwilę z różnymi chorobami - a farmacja zaciera rączki... ja nie zamierzam szczepić swojego dziecka, u mnie w rodzinie nikt nie szczepi i dzieci chowają się bardzo zdrowo, dużo łagodniej przechodzą choroby niż dzieci zaszczepione... ale każdy robi wedle swojego uznania i tego co już doświadczył, widział czy słyszał od ludzi, którzy teraz żałują że szczepili.. :)

Temat szczepionek jeszcze przede mną. Będzie trzeba to się douczę.
    Na razie niech maleństwo rośnie zdrowo!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dziewczyny ja z takim blahym w sumie pytaniem patrzac na ostatnie posty :)
    U lekarza juz bylam dwa dni po dniu spodziewanej @, tego dnia najpierw beta pokazala 150 i chwile pozniej test dwie kreski. Zadnych badan mi nie zlecil, wizyte kolejna zalecil niby po 3 tygodniach, zobaczyl pecherzyk o zadziwiajacej wielkosci 2,6mm :) Dodam iz jest to pierwszy cykl 'staran', wszystkie te tematy sa dla mnie obce, poniewaz pierwszy raz zobaczylam dwie kreseczki na tescie :)
    Dzis mi sie zaczal 6. tydzien, apetytu mam totalne zero od jakichs dwoch tygodni (choc niby od wczoraj zjem normalnie obiad), pobolewaja mnie jajniki, odczuwam wieksza sennosc, ale tragedii wlasciwie nie ma.

Powiedzcie mi jaki powinien byc sluz na takim etapie ciazy? Cos tam powinno byc czy juz wszystko powinno byc zamkniete i powinno byc sucho? I jak to jest z cieplymi kapielami? Mozna czy raczej unikac?

Hej :)
    Ja mam od początku ciąży dużo śluzu - taki hmm biało kremowy i uczucie mokrosci cały dzień, pytałam ginekolog o to i powiedziała, ze to normalne. Zacząc się martwić jak jest taki żółtawo zielony czy brązowy i brzydko pachnie bo może świadczyć o infekcji.
    Gorące kąpiele są zakazane e ciąży

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadza się :) teraz najważniejsze aby każda z nas szczęśliwie donosiła ciążę.. <3

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf masz bardzo ładny pęcherzyk na tym etapie. Kiedy następna wizyta ? ;)

Kordonku powinnaś dostać zaświadczenie bez problemu, ja takie dostałam od razu jak poprosiłam ;)

IgaD witamy i gratulujemy :) czy możesz mi podać termin przypuszczalnego porodu i wpisać się do tabelki na pierwszej stronie ? :)

ewela86 witaj również, zapraszamy ;)

A ja już idę spać, bo padam, imprezka rodzinna mnie wykończyła ;P
    Mam nadzieję, że jutro będę mieć więcej energii...

ewela86 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • IgaD Nowa

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według kalkulatora 18.04.

Milka1991 lubi tę wiadomość

w4sqskjo22t9aqvg.png
  • hrynia Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Temat szczepionek jeszcze przede mną. Będzie trzeba to się douczę.
    Na razie niech maleństwo rośnie zdrowo!
    Mam pytanko do Ciebie koleżanko:) Czy w wziązku z mutacją genu mthfr bierzesz jakies specjalne leki. Też ją mam i także jestem po 2 poronieniach. A teraz początek ciąży i strasznie się boje.... mam również komórki nk na które biorę encorton. Do tego acard i femibion.

4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
    thgf9n7353137rpc.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae ja mam raz więcej raz mniej śluzu. O to się nie martw bo to żaden wyznacznik. Tak jak napisała ejda uważać na infekcję. A gorące kąpiele zakazane jedynie ciepła taka normalna.

Sy_la temat szczepień to chyba lepiej unikać na forum ;-) Każda zrobi jak chce. Piszę tak bo akurat ja jestem za szczepieniami. Moja babcia opowiadała mi jak jej rodzeństwo umierało na błonnicę, nie było wtedy szczepionek. Niestety obawiam się za kilkanaście, kilkadziesiąt lat te ciężkie choroby powrócą a chyba na nie nie ma leków. Natomiast za nowoczesnymi typu na rotawirusy czy meningokoki nie jestem przekonana. Temat rzeka i chyba lepiej nie ruszać ;-) Daleko nam jeszcze do tego :-)

emerald_m, Milka1991 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, kolejna wizyta w piatek. Ta wczorajsza to byla taka nadprogramowa, bo musialam isc po leki na tarczyce i wiecej progesteronu.
    A co Ty dzis tak cichutko?

Skoro mowa znowu o Hashi, to ja biore tez formy witamin zmetylowane, do tego prawie wcale nie jem glutenu i nabialu. Calkowicie ciezko jest go wykluczyc ale jest to mozliwe.

Milka1991 lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • atat Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hrynia wrote:
    Mam pytanko do Ciebie koleżanko:) Czy w wziązku z mutacją genu mthfr bierzesz jakies specjalne leki. Też ją mam i także jestem po 2 poronieniach. A teraz początek ciąży i strasznie się boje.... mam również komórki nk na które biorę encorton. Do tego acard i femibion.

O mutacji dowiedziałam się w lipcu czyli jak juz zaszłam w ciąże ale jeszcze nie wiedziałam.
    Szybko lekarze, internet.
    Biorę metylowany kwas foliowy metylowany wit b, acard clexane.
    Tez się boje

hrynia lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ale wy tu duzo piszecie nie mogę nadążyć z czytaniem :) mi plamienia przeszlu byly tylko rano teraz ju nic a nic uff odczuwam tylko brzuszek troszke tak jakby mnie jakkes spodnie mocno cisnely w niego hmm... co do witamin ja biore tylko kwas foliowy a pozniej dokupie witaminki dla ciezarnych :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam spodnie ciążowe! Nie wiem czy to brzuch spożywczy czy ciążowy, czy może mix ale moje jeansy mnie cisnęły i bolał mnie przez to brzuch, a dziś na spacer ubrałam te ciążowe i super mega wygodne :)

Szczęśliwa Mamusia, Teklaa, Agga lubią tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejda ja teraz więcej noszę dresowych bo mi w nich wygodniej. W dżinsach czuję za mocny ucisk. Mi się brzuchol nie powiększył wiadomo bo to początek ale bardziej czuję jajniki wtedy.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja non stop chodze w sukienkach albo spodniach dresowych bo tez mnie cisna.
    Nawet glupio mi bylo w pon u lekarza jak zdjelam spodnie a brzuch taki byl poodciskany...

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ