X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko niczym ! jeśli nie ma takiej potrzeby, dziecko nie ma suchej skóry to po co je atakować chemią ? Ty byś się smarowała jeszcze jakimiś mazidłami jakbyś miała ładną nawilżoną skórę ? :)

karolyn, kahaśka lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki niebieskaa to chyba się skuszę, nazwy na to są różne a jest to tanie więc jak się nie przyda to trudno a ja chyba bedę się pewniej czuła kąpiąc małego sama jak będzie takie podparcie dla niego

Filipek - 09.03.17 :)
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja mam na razie bambusowe 4. 2 standardowe, 1 otulaczek i 1 chusteczkę. Pewnie się jeszcze skuszę :D No ja właśnie posuzkuję laleczek ale 100 zł chyba też bym nie dała, szukam taniej.
    A powiedz mi jeszcze, ja mam taki przewijak jak widzę u Ciebie na zdjęciu i widzę w aukcjach jakieś pokrowce czy prześcieradła na przewijaki. Myślisz, że takie coś potrzebne? Ja tak chciałam ten przewijaczek postawić jak jest i tyle.. jest mięciutki i ma łatwą do wycierania powierzchnię...

Kahaśka dzięki za nazwę sprzedającego. Ja pewnie wybiorę któregoś z polecanych w grupie na FB. od tych laleczek jest ich całe mnóstwo ale jeden się powtarza:
    https://pl.aliexpress.com/item/Metoo-Dolls-New-Genuine-50cm-Metoo-Cartoon-Angela-Plush-Toys-Cute-Doll-Girls-for-Birthday-Christmas/32693011728.html?shortkey=RNJv63iI&addresstype=600 :)

Niebieska... do wózka hmm... moskitiera, folia przeciwdeszczowa, ew. śpiworek, ja dokupiłam sobie uchwyt na kubek i parasolkę (w niektórych wózkach są już te wszystkie bajery). Prześcieradełka też mam :) Torby mam 2, jedna taka na zakupy na dole i jedną wieszaną na rączce ale też były w zestawie. Do tego na spacery pewnie się przyda turystyczny przewijak. Ja kupiłam ten:
    http://allegro.pl/przewijak-turystyczny-skladany-miekki-mata-58x40-i6155605354.html

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    She wolf, po 1. to uwielbiam Twoj brzuszek, a po 2. to ja dopiero stawiam pierwsze kroki w szyciu, ale moja przyjaciolka mowila mi, ze uszycie takich rzeczy jest proste, a poza tym bardzo chce cos uszyc Malej, zeby miala cos ode mnie.
    Przepis sciagnelam stad: http://www.finesja.pl/diy-kocyk-minky/

Dziekuje, to bardzo mile :*
    Ja tez dopiero zaczynam ;) slyszalam to samo co Ty, ze to nie jest trudne do zrobienia,wiec nic tylko zamawiac materialy i szyc :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do dentysty wiecie do którego tygodnia można chodzić? czy są jakieś przeciwskazania?

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:
    a do dentysty wiecie do którego tygodnia można chodzić? czy są jakieś przeciwskazania?
    mój dentysta nie mówił do którego tygodnia, byłam ostatnio. powiedział, że jak coś się dzieje to trzeba leczyć i już :)

mamaaniołków3, Antonelka lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo jak jeszcze coś znajdziesz to poproszę o linki! Znów dwie rzeczy wylądowały na wishliście :D

Ja Oliatum używałam tylko w razie problemów ze skórą, tak nam radziła położna. No i jeśli chodzi o oliwki czy kremy do nawilżania, jeśli skóra sobie radzi sama to są zbędne, przez pierwszy okres po prostu trzeba zaobserwować maluszka i rozwiązywać problmy jeśli się pojawią. U nas się nie pojawiły, dwa razy były poważne odparzenia, pomogły nadmanganian potasu do kąpieli i mączka ziemniaczana. W pierwszej ciąży nie chciałam słyszeć o takich rozwiązaniach, jak to, mam używać jakichś starożytnych metod zamiast aptecznych środków? Mój syn będzie miał wszystko co najlepsze! A okazało się, że on od Pampersów woli Dada, zamiast Oliatum wodę z rumiankiem od czasu do czasu, zamiast kremów mączkę ziemniaczaną. Utarł mi nosa jednym słowem ;)

Któraś pytała o Foczkę do wanienki? Genialne rozwiązanie dla nas! Żałuję, że wpadliśmy na to tak późno, bo F. miał już 6 miesięcy i sam siadał. Ułatwia wszystko sto razy! A tanie jak barszcz. Zamawiałam z wanienką razem, wanna 30 zł, leżaczek 11zł. A wiaderko kąpielowe kosztowało chyba 80 zł i dla mnie niewygodne i F wyrósł z niego w 3 miesiące. Ale podobno działa antykolkowo, trudno mi oceniać bo synek nie miał kolek, nie wiem czy to zasługa wiaderka :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama myślę, że te pokrowce są po to by nie kłaść dziecka na zimnej ceracie. Myślałam nad tym ale jak dziecko zrobi kupkę po pachy to nie sposób pupką nie pobrudzić takiego pokrowca i chyba będę kłaść właśnie pieluszkę na przewijak. Ewentualnie kupię może jeden taki pokrowiec, żeby komuś pod moją nieobecność nie przyszło do głowy kłaść dzidziusia na zimnej ceracie, a i tak będę pod pupkę kładła pieluchę aby nie zabrudzić pokrowca. Za dużo tych "cudów" człowiek nie wie co i do czego ;D

ilae lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dokładnie :) ja też myślałam o pieluszce po prostu :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej,okej... już rozumie:-D
    To móje pierwsze temu taka dociekliwa jestem. Wybaczcir :-**

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka aspiratorek, zestaw do manicure, szczotke i inne przybory juz mam kupione:)Zamowilam sobie jeszcze rzeczy do szpitala dla mnie: mala paste do zebow, szczoteczke, maly zel pod prysznic, saszetke z szamponem i odzywka do wlosow, maly suchy szampon do wlosow (sytuacja kryzysowa). Jeszcze przeleje sobie szarego mydla do malego pojemniczka z dozownikiem. Wszystkie kosmetyki zajma mi malo miejsca:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Niebieska też mam rampersa z liskiem, fajnie się nosi, synek bo bardzo lubił :) Ponawiam pytanie, bo gdzieś się zawieruszyło, czy to nie Ty kupowałaś kombinezonik z Totoro na Aliekspress? Jeśli tak to wrzuć linka plis :)

O kurcze...a coz to znaczy kombinezonik z Totoro? to jakas firma? mam pare rzeczy z ali, ale nie wiem co masz na mysli:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa, ten też miał dobre recenzje na fb a jednak się nacięłam. Lalki miały być pod choinkę hehe

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    O kurcze...a coz to znaczy kombinezonik z Totoro? to jakas firma? mam pare rzeczy z ali, ale nie wiem co masz na mysli:)

wpisz w przeglądarkę bo to jakiś bajkowy potwór ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae- podobaja mi sie Twoje typy ubrankowe, sa po prostu slodkie :D

Rozowy Kordonek- fajne zakupy, a przewijak drewniany na komode czy lozeczko? Octanisept lepszy w sprayu, popsikasz na pepuszek i mozesz wacikiem poprzecierac, i czynnosc powtorzyc. Wydaje sie lepszy w uzyciu :) Co do pokrowca na przewijaku to moze fajnie sie sprawdza jak trzeba przebrac dziecko w swieze ciuchy, bo przy kupie to raczej musowo pielucha/grubszy papier na podkladke.

ilae lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    wpisz w przeglądarkę bo to jakiś bajkowy potwór ;D

ahaahahah! faktycznie, calkiem sympatycznie wyglada:D

Wanda, takiego kombinezoniku to nie mam:))

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    Milka aspiratorek, zestaw do manicure, szczotke i inne przybory juz mam kupione:)Zamowilam sobie jeszcze rzeczy do szpitala dla mnie: mala paste do zebow, szczoteczke, maly zel pod prysznic, saszetke z szamponem i odzywka do wlosow, maly suchy szampon do wlosow (sytuacja kryzysowa). Jeszcze przeleje sobie szarego mydla do malego pojemniczka z dozownikiem. Wszystkie kosmetyki zajma mi malo miejsca:)

Justyna Jesteś genialna ! po co mam tachać do szpitala wszystkie swoje kosmetyki w rozmiarze l jak mogę kupić mniejsze, takie na parę dni :D
    a w którym dziale znalazłaś te mini kosmetyki ?

zbieram się powoli na wizytę o 16.00 :D
    jeszcze wcześniej muszę odebrać wyniki ze szpitala z posiewu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 14:25

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne, że po tej glukozie taka senna jestem? przed chwilą normalnie oblały mnie zimne poty i tak mi się slabo zrobiło i musiałam zjeść coś słodkiego :( masakra aż się boję wyników...

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w rossmanie są takie fajne małe buteleczki na kosmetyki. Chyba to kosztuje jakieś 2zł i są zakręcane jak i z pompką do wyboru. Chyba je widuję na półkach obok tych miniaturkowych kosmetyków na podróż. Można spokojnie przelać sobie szamponu czy żel pod prysznic i nie trzeba kupować kosmetyków po 50ml za połowę ceny 300ml :)
    Mi się fajnie sprawdziły na basenie, jak na studiach miałam zajęcia w wodzie.

Milka1991, misKolorowy lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja też tak miałam. Okropnie czułam się po tej glukozie.

Wczoraj rozeznalam się w wózkach i już nic nie wiem.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ