Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi właśnie lekarka kazała brać jedna pregna plus i jedna pregna dha,tak jaka miałam w femibionie że dwie tabletki-jedna różowa zwykła,jedna z dha tyle że tam wszystko jest w jednym opakowaniu
-
Różowy_Kordonek wrote:nutella z czego uczyłaś się szyć? To znaczy, masz jakieś wzory, szablony? Posiłkujesz się jakimiś stronami z internetu, tutorialami? Marzy mi się uszycie takich spodni dla dziecka kiedyś ale na razie za wysoki level
Ale mam w planach kupic ksiazke o szyciu, żeby robić to wreszcie porządnie
I nie uczyłam się.. włączyłam maszynę, na necie sprawdzilam gdzie wsadzić nitke, jak nawinac szpulke. Pozniej wzięłam stare koszule męża i po dwóch czułam się gotowa do szycia poduszki.
Spokojnie, wprawa czyni mistrza !Mamaela86, misKolorowy lubią tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:aniołkowa mama możesz podesłać gazetkę? Weszłam na stronę lidla, przejrzałam dwie i nie widzę żadnych rzeczy dla dzieci. Chyba, że to nie w polskim lidlu? Z objawów jakie wymieniłaś to jedynie czuję bóle w krzyżu, chociaż już słabsze niż jakiś czas temu. Nawet ból kości ogonowej ustąpił.
ilae kiedyś własnie pisałam, że wśród ciężarnych krąży taki obrazek dzidziusia przytulającego się do pęcherza i dla mnie jest to zjawisko kompletnie obce.. Może dlatego, że synek w większości jednak ułożony główką w dół?
Kordonku moja córcia też głównie ułożona nóżkami na górze. Ale nacisk na pęcherz czuję codziennie. Rano jest najgorzej, bo ja póki co w nocy nie wstaję do wc. Rano przy pełnym pęcherzu nie mogę położyć się na plecach, bo mało się nie posikam
nutella no i śliczne spodenki. Takie pumpyteż bym może i coś próbowała szyć, ale maszynę musiałabym kupować. Boję się, że u mnie to byłby słomiany zapał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 17:47
-
Dha jest bardzo wazne od 2 trymestru i w okresie karmienia piersią.
W publikacjach medycznych najbardziej zalecane jest dha z alg. Bo nie jest ba pewno zanieczyszczone. Ja biore flatego Omegamed pregna dha 60tabletek w gemini 31zl przez internet lub stacjonarnie to 34zl w gemini placilam (w innych aptekach np na doz.pl kosztuje az 65zl) -
ilae wrote:Rano jest najgorzej, bo ja póki co w nocy nie wstaję do wc. Rano przy pełnym pęcherzu nie mogę położyć się na plecach, bo mało się nie posikam
No ale to nie jest efekt po prostu pełnego pęcherza? Bez ciąży, kiedy długo trzymałam mocz tez miałam wrażenie, że zaraz się posikam ;P hehe.. Myślałam, że to kopanie po pęcherzu odczuwa się jako chęć wysikania, choć sikać się nie chce. Chyba nie zrozumiem jakie to uczucie dopóki nie doświadczę
Jaką dawkę DHA bierzecie? Ja biorę Prenatal DHA 2x300mg Kupuję duże opakowanie, gdzie jest 60 kapsułek i wystarcza mi to na miesiąc. Kupując inne witaminy wszystkie są po 30 tabletek i mam je raptem na 2 tygodnie a to koszt prawie 50 zł za opakowanieTyle samo płacę za Prenatal 60 tabl. Bynajmniej z taką informacją się spotkałam na necie ale i na opakowaniach witamin, gdzie napisane było "pokrywa dzienne zapotrzebowanie 500mg" a po wczytaniu się w ulotkę okazywało się, że jedna tabletka ma 250mg więc trzeba było brać dwie. Na tych tez mam napisane na opakowaniu "600mg" ale tyle jest w dwóch tabletkach.. ile Wy łykacie?
Najbliższa wizyta 15.03
-
Nutelka, na razie tak tylko pytałam
Ale chętnie będę oglądać co tu wrzucasz. Może na coś się skuszę. Na razie muszę zająć się tą częścią której faktycznie nie mam tj. body kopertowe, kaftaniki, śpioszki... przyjemności może potem
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Rozowy Kordonek
U mnie na opakowaniu pisze ze wciazy brac 1 tabletkę lub w przypadku niskiego spozycia ryb to 2tabletki. I ja 2 biore Omegamed pregna dha a cenowo w gemini płace 34zl za 60tabletek w aptece bo przez internet 31zl.
Dodam ze chyba ten Omegamed jako jeden z nielicznych zawiera dha z alg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 18:34