X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    No ale to nie jest efekt po prostu pełnego pęcherza? Bez ciąży, kiedy długo trzymałam mocz tez miałam wrażenie, że zaraz się posikam ;P hehe.. Myślałam, że to kopanie po pęcherzu odczuwa się jako chęć wysikania, choć sikać się nie chce. Chyba nie zrozumiem jakie to uczucie dopóki nie doświadczę ;)

To swoją drogą. Ale jak leżę na boku to jest jakoś lżej. Położę się na plecach i jak mała zaczyna kopać to taka pulsacyjna chęć biegu do wc ;) często jak w dzień czuję ucisk na pęcherz, pójdę do wc to dosłownie kilka kropelek. To wtedy jest irytujące ;)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moim zdaniem kosz na pieluszki jest zbędny, bo rzeczywiście na początku nie smierdza. A poza tym kosz wynosi się (przynajmniej u nas) dosyć czesto i nie jest to problemem nawet teraz.
    Pranie też trzymalismy wspólnie.
    Co.prawda duży wpływ na moje podejście miało małe mieszkanie i brak choćby miejsca na te dwa elementy.

Nutella pięknie Ci to wychodzi.

Też liczyłam na wieści od Marsylii :/

Byłam dzisiaj u gina,młody waży 1200 g i wszystko z nim ok :) szyjka jakby się wydluzyla :) wzięłam zwolnienie aczkolwiek już zaczynam się wahać czy dobrze zrobiłam :)

Teraz jedziemy do Torunia do mojej siostry a jutro do Ikei po kilka pierdolek do nowego mieszkania :)

Antonelka, nutella_, Donia12, Kjopa3, She Wolf lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzące na basen... czy chodzicie w bikini czy w jednoczęściowym? Właśnie przymierzyłam swój strój i w niego wejdę ale mój wielki brzuch przy bikini wygląda komicznie... :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja od sierpnia mialam wyrzuty sumienia ze jestem na l4 choc nie byłam w stanie pracować. Już niedługo koniec stycznia uważam że to już taki czas że powinnyśmy odpoczywać tym bardziej że brzuszki coraz cięższe. Mój klusek już 1400g prawie waży :) teraz to chwila wytchnienia dla mnie, spokojne przygotowanie wszystkiego do końca. Nie ma co się zastanawiać, to oczywiście tylko moje zdanie ale uważam że słusznie zrobiłaś :)

eforts lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny chodzące na basen... czy chodzicie w bikini czy w jednoczęściowym? Właśnie przymierzyłam swój strój i w niego wejdę ale mój wielki brzuch przy bikini wygląda komicznie... :D
    Dumnie wygląda na pewno a nie komicznie :)
    Ja nie chodzę bo nie potrafię pływać ale jeśli już to pewnie bym w bikini poszla

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:

Wlasnie bylam dzis na basenie i moj kregoslup ciazowy to kocha, bylam 2 razy w tym tygodniu, ide tez w nd, a jutro sprobuje na spinning, ostatnio widzialam pania z dwa razy wiekszym brzuchem niz ja.

Nosze swoj stary stroj basenowy, jest to sportowy stroj dwuczesciowy i wlasciwie tylko raz widzialam kobiete w ciazy w stroju jednoczesciowym. Wszystkie inne mialy albo bikini albo stroj sportowy dwuczesciowy.

Ja natomiast mialam inne, dosc irracjonalne obawy. W pracy zawodowej wspolpracowalam kilka razy z barnevernet. To jest ta slynna norweska instytucja, co "kradnie" ludziom dzieci. Bylo kilka glosnych spraw z polskimi dziecmi, szczegolnie kiedy byl w to zamieszany Rutkowski. Mam rozne wrazenia ze wspolpracy z barnevernet, generalnie dobre, ale wiem, ze potrafia byc bezwzgledni...i co mam na mysli...otoz mialam kilka razy uczucie strachu na basenie, ze jakby ktos z barnevernet zobaczyl moj brzuch z siniakami i pokluty to moze by pomyslal, ze mojemu dziecku dzieje sie jakas krzywda. Oczywiscie ta instytucja tak nie dziala i mocno wyolbrzymiam, ale jednak ciazowe strachy bywaja uporczywe.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam w końcu mój wynik z posiewu. Wyszedł paciorkowiec z grupy B. Ginek mówił żeby się tym nie przejmować bo przy porodzie dostanę od razu na niego antybiotyk i tyle :)

Aa i mój wózek jednak nie będzie moim wózkiem. Dziewczyna się rozmyśliła...:/ no trudno. W lutym będę podbijać sklepy wozkowe...

Dziś w sr miałam temat porodu rodzinnego i karmienia piersią. Nie kupuje laktatora bo się nastawiam że sama sobie poradzę ;) śmiesznie było przykładać tą lalkę do piersi. Ciekawe jak to będzie w realu. A i położna mówiła żeby nie brać maluszkowych kosmetyków do szpitala bo używają swoich. Jedynie ubranka i jakiś ręcznik mały. I kapia dziecko jakoś w 2 czy 3 dobie życia :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska cóż Ty mówisz :) trzymaj swojego brzucha :)

Ja mam tzw takini, kupiłam w poprzedniej ciąży z bonprix i teraz też jest ok,. Ja w żaden z przed ciąży nie wejdę a to dla mnie dobra alternatywa na różny rozmiar brzucha tj na całą ciążę

Gakin w poprzedniej ciąży byłam od początku na zwolnieniu ale dziennie robiłam 100 km do pracy autem całodzienne wymioty do tego byłam po poronieniu i lekarz mnie na nie wyslal więc było to dla mnie oczywiste.
    Teraz mam blisko i jakoś tak zawsze chciałam mieć aktywna również zawodowo ciążę, do tego lubię moja prace i jakoś tak ciężko mi się odciąć. Ale zaraz zajmę się wyprowqdzka, później ssykowaniem wyprawki i będzie czas na porodowke :)

W ogóle dziewczyny chciałam Wam powiedzieć że kocham mieć dziecko :) i cieszę się za każdą z nas :)

Milka1991, Niebieskaa, ilae, Antonelka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie cały dzien na forum, a tyle naskrobałyście..już nadrabiam :)
    Chcialam się podzielić z Wami na szybko tym co mnie spotkało dziś :)

Na stacji beznynowej chcialam do wc i chlopak, który pracował tam mowi do mnie"o pani w ciazy to zapraszam na naszej sluzboewj toalety ::)"

Szok, pierwszy raz ktoś zauważył

Antonelka, Donia12, sunshine, Milka1991 lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz wozek kupowalam 13 stycznia :D inny niz mialam miec ale jest calkiem spoko.

Milka1991 lubi tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Hej moim zdaniem kosz na pieluszki jest zbędny, bo rzeczywiście na początku nie smierdza. A poza tym kosz wynosi się (przynajmniej u nas) dosyć czesto i nie jest to problemem nawet teraz.
    Pranie też trzymalismy wspólnie.
    Co.prawda duży wpływ na moje podejście miało małe mieszkanie i brak choćby miejsca na te dwa elementy.

Nutella pięknie Ci to wychodzi.

Też liczyłam na wieści od Marsylii :/

Byłam dzisiaj u gina,młody waży 1200 g i wszystko z nim ok :) szyjka jakby się wydluzyla :) wzięłam zwolnienie aczkolwiek już zaczynam się wahać czy dobrze zrobiłam :)

Teraz jedziemy do Torunia do mojej siostry a jutro do Ikei po kilka pierdolek do nowego mieszkania :)
    Bardzo dobrze zrobiłaś ja dopiero też 2 tygodnie temu poszłam na zwolnienie,jeśli byłabym jeszcze kiedyś w ciąży to jeśli będzie wszystko dobrzr to przy mojej trochę fizycznej pracy uważam trraz że do 25 tygodnia to jest max...gdybym pracowała w biurze to pewnie bym do końca chodziła.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Odebrałam w końcu mój wynik z posiewu. Wyszedł paciorkowiec z grupy B. Ginek mówił żeby się tym nie przejmować bo przy porodzie dostanę od razu na niego antybiotyk i tyle :)

Aa i mój wózek jednak nie będzie moim wózkiem. Dziewczyna się rozmyśliła...:/ no trudno. W lutym będę podbijać sklepy wozkowe...

Dziś w sr miałam temat porodu rodzinnego i karmienia piersią. Nie kupuje laktatora bo się nastawiam że sama sobie poradzę ;) śmiesznie było przykładać tą lalkę do piersi. Ciekawe jak to będzie w realu. A i położna mówiła żeby nie brać maluszkowych kosmetyków do szpitala bo używają swoich. Jedynie ubranka i jakiś ręcznik mały. I kapia dziecko jakoś w 2 czy 3 dobie życia :)
    Przemysł jeszcze sprawe laktatora.Słyszałam że codziennie powinno się odciągnąć raz pokarm żeby ho podać przy pomocy butelki bo potem dziecko nie może przestawić się na butelkę...ja pozyczam laktator właśnie z tego powodu żeby nawet moc wyjść,przed wyjściem odciągnąć i zostawić np mężowi w butelce i na spokojnie załatwić co się ma załatwić:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam znów sytuację w rossmanie że stałam w kolejce i kasjerka zadzwoniła po koleżankę i jak ta przyszła to ta kasjerka mówi do niej-obsłużysz panią w ciąży?" Heh i wszyscy wzrok na mnie ,ale milo,zresztą w rossmanie przy kasie są takie plakaty że pierwszeństwo dla ciężarówek

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, jak byłam z małą w Szwecji to też miałam lęki ;) ona lubi sobie na dworze popłakać, bo nie chce siedzieć w wózku, bo woli sama albo na ręce. A mi z brzuchem to już ciężko było nosić tego mojego klopsa. To jak zaczynała piskac to ja dawaj w nogi do domu, bo mi się od razu wydawało, że każdy się przygląda, że się zbiegowisko robi ;) i co chwilę przystanek żeby ją przytulić, pogłaskać, żeby gestem coś pokazać, bo oni przecież nie rozumieją co ja do niej mówię ;) gdybyśmy dłużej tam posiedzialy to bym miała w domu bestię ;) i siwe włosy prędko. Bo to albo się przewróci i siniak, albo beczy pół nocy, bo zęby... A matka jedna wielka schiza ;)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy w Szwecji tez jest taka instytucja broniąca praw dziecka. Dobrze, ze ktoś pilnuje, zeby dzieciom nie działa sie krzywda, ale niestety tu tez pełno przemocy, zaniedbań, wykorzystania seksualnego itd.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella- jakbyś miała coś dla chłopca chętnie kupię :)

w IKEI i na allegro są bardzo ładne lampki-chmurki, nie kupiłam, ale widziałam na żywo-polecam:)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60330352/

a w ROSSMANie są promocję na kosmetyki do kąpieli HIPP

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:

Ale chyba nie masz na myśli Streptococcus agalactiae?! Pod kątem tego paciorkowca bada się każdą kobietę w ciąży tuż przed porodem, bo może mieć fatalne skutki dla noworodka, który może się nim zarazić przez poród sn. Tu piszą, żeby zjawić się w szpitalu jak najszybciej po rozpoczęciu akcji porodowej bo taki antybiotyk musisz mieć podany najpóźniej 4h przed narodzeniem dziecka aby zadziałał http://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/co-musisz-wiedziec,paciorkowiec-z-grupy-b--gbs----zagrozenie-dla-noworodka,artykul,1629523.html

Ciekawe czemu nie leczy się tego wcześniej.. Pamiętaj też aby mieć spakowany swój wynik z posiewu razem z antybiogramem bo muszą wiedzieć jaki antybiotyk Ci podać.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Nutella- jakbyś miała coś dla chłopca chętnie kupię :)

w IKEI i na allegro są bardzo ładne lampki-chmurki, nie kupiłam, ale widziałam na żywo-polecam:)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60330352/

a w ROSSMANie są promocję na kosmetyki do kąpieli HIPP

cudna ta chmurka! Będziemy mieć szare ściany i własnie myślałam o jakiejś ozdobie z postaci chmurki ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    cudna ta chmurka! Będziemy mieć szare ściany i własnie myślałam o jakiejś ozdobie z postaci chmurki ;D
    ja zamówiłam z Ali takie po 3 dolary :) białą i żółtą chyba
    Kids-Play-Tent-Decoration-Tent-Props-Toy-Raining-Clouds-Water-Drop-Star-Moon-Baby-Bed-Room.jpg_350x350.jpg

ed. chmurka z ikei tez wpadła do koszyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 22:10

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka ma z Ikea i fajnie sprawuje sie :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ