Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowy_Kordonek wrote:No ale to nie jest efekt po prostu pełnego pęcherza? Bez ciąży, kiedy długo trzymałam mocz tez miałam wrażenie, że zaraz się posikam ;P hehe.. Myślałam, że to kopanie po pęcherzu odczuwa się jako chęć wysikania, choć sikać się nie chce. Chyba nie zrozumiem jakie to uczucie dopóki nie doświadczę
To swoją drogą. Ale jak leżę na boku to jest jakoś lżej. Położę się na plecach i jak mała zaczyna kopać to taka pulsacyjna chęć biegu do wcczęsto jak w dzień czuję ucisk na pęcherz, pójdę do wc to dosłownie kilka kropelek. To wtedy jest irytujące
-
Hej moim zdaniem kosz na pieluszki jest zbędny, bo rzeczywiście na początku nie smierdza. A poza tym kosz wynosi się (przynajmniej u nas) dosyć czesto i nie jest to problemem nawet teraz.
Pranie też trzymalismy wspólnie.
Co.prawda duży wpływ na moje podejście miało małe mieszkanie i brak choćby miejsca na te dwa elementy.
Nutella pięknie Ci to wychodzi.
Też liczyłam na wieści od Marsylii
Byłam dzisiaj u gina,młody waży 1200 g i wszystko z nim okszyjka jakby się wydluzyla
wzięłam zwolnienie aczkolwiek już zaczynam się wahać czy dobrze zrobiłam
Teraz jedziemy do Torunia do mojej siostry a jutro do Ikei po kilka pierdolek do nowego mieszkaniaAntonelka, nutella_, Donia12, Kjopa3, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Eforts ja od sierpnia mialam wyrzuty sumienia ze jestem na l4 choc nie byłam w stanie pracować. Już niedługo koniec stycznia uważam że to już taki czas że powinnyśmy odpoczywać tym bardziej że brzuszki coraz cięższe. Mój klusek już 1400g prawie waży
teraz to chwila wytchnienia dla mnie, spokojne przygotowanie wszystkiego do końca. Nie ma co się zastanawiać, to oczywiście tylko moje zdanie ale uważam że słusznie zrobiłaś
eforts lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny chodzące na basen... czy chodzicie w bikini czy w jednoczęściowym? Właśnie przymierzyłam swój strój i w niego wejdę ale mój wielki brzuch przy bikini wygląda komicznie...
Ja nie chodzę bo nie potrafię pływać ale jeśli już to pewnie bym w bikini poszlaaniołkowa mama lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny chodzące na basen... czy chodzicie w bikini czy w jednoczęściowym? Właśnie przymierzyłam swój strój i w niego wejdę ale mój wielki brzuch przy bikini wygląda komicznie...
Wlasnie bylam dzis na basenie i moj kregoslup ciazowy to kocha, bylam 2 razy w tym tygodniu, ide tez w nd, a jutro sprobuje na spinning, ostatnio widzialam pania z dwa razy wiekszym brzuchem niz ja.
Nosze swoj stary stroj basenowy, jest to sportowy stroj dwuczesciowy i wlasciwie tylko raz widzialam kobiete w ciazy w stroju jednoczesciowym. Wszystkie inne mialy albo bikini albo stroj sportowy dwuczesciowy.
Ja natomiast mialam inne, dosc irracjonalne obawy. W pracy zawodowej wspolpracowalam kilka razy z barnevernet. To jest ta slynna norweska instytucja, co "kradnie" ludziom dzieci. Bylo kilka glosnych spraw z polskimi dziecmi, szczegolnie kiedy byl w to zamieszany Rutkowski. Mam rozne wrazenia ze wspolpracy z barnevernet, generalnie dobre, ale wiem, ze potrafia byc bezwzgledni...i co mam na mysli...otoz mialam kilka razy uczucie strachu na basenie, ze jakby ktos z barnevernet zobaczyl moj brzuch z siniakami i pokluty to moze by pomyslal, ze mojemu dziecku dzieje sie jakas krzywda. Oczywiscie ta instytucja tak nie dziala i mocno wyolbrzymiam, ale jednak ciazowe strachy bywaja uporczywe.aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Odebrałam w końcu mój wynik z posiewu. Wyszedł paciorkowiec z grupy B. Ginek mówił żeby się tym nie przejmować bo przy porodzie dostanę od razu na niego antybiotyk i tyle
Aa i mój wózek jednak nie będzie moim wózkiem. Dziewczyna się rozmyśliła...no trudno. W lutym będę podbijać sklepy wozkowe...
Dziś w sr miałam temat porodu rodzinnego i karmienia piersią. Nie kupuje laktatora bo się nastawiam że sama sobie poradzęśmiesznie było przykładać tą lalkę do piersi. Ciekawe jak to będzie w realu. A i położna mówiła żeby nie brać maluszkowych kosmetyków do szpitala bo używają swoich. Jedynie ubranka i jakiś ręcznik mały. I kapia dziecko jakoś w 2 czy 3 dobie życia
-
Niebieska cóż Ty mówisz
trzymaj swojego brzucha
Ja mam tzw takini, kupiłam w poprzedniej ciąży z bonprix i teraz też jest ok,. Ja w żaden z przed ciąży nie wejdę a to dla mnie dobra alternatywa na różny rozmiar brzucha tj na całą ciążę
Gakin w poprzedniej ciąży byłam od początku na zwolnieniu ale dziennie robiłam 100 km do pracy autem całodzienne wymioty do tego byłam po poronieniu i lekarz mnie na nie wyslal więc było to dla mnie oczywiste.
Teraz mam blisko i jakoś tak zawsze chciałam mieć aktywna również zawodowo ciążę, do tego lubię moja prace i jakoś tak ciężko mi się odciąć. Ale zaraz zajmę się wyprowqdzka, później ssykowaniem wyprawki i będzie czas na porodowke
W ogóle dziewczyny chciałam Wam powiedzieć że kocham mieć dzieckoi cieszę się za każdą z nas
Milka1991, Niebieskaa, ilae, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Nie było mnie cały dzien na forum, a tyle naskrobałyście..już nadrabiam
Chcialam się podzielić z Wami na szybko tym co mnie spotkało dziś
Na stacji beznynowej chcialam do wc i chlopak, który pracował tam mowi do mnie"o pani w ciazy to zapraszam na naszej sluzboewj toalety :"
Szok, pierwszy raz ktoś zauważyłAntonelka, Donia12, sunshine, Milka1991 lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
eforts wrote:Hej moim zdaniem kosz na pieluszki jest zbędny, bo rzeczywiście na początku nie smierdza. A poza tym kosz wynosi się (przynajmniej u nas) dosyć czesto i nie jest to problemem nawet teraz.
Pranie też trzymalismy wspólnie.
Co.prawda duży wpływ na moje podejście miało małe mieszkanie i brak choćby miejsca na te dwa elementy.
Nutella pięknie Ci to wychodzi.
Też liczyłam na wieści od Marsylii
Byłam dzisiaj u gina,młody waży 1200 g i wszystko z nim okszyjka jakby się wydluzyla
wzięłam zwolnienie aczkolwiek już zaczynam się wahać czy dobrze zrobiłam
Teraz jedziemy do Torunia do mojej siostry a jutro do Ikei po kilka pierdolek do nowego mieszkania -
Milka1991 wrote:Odebrałam w końcu mój wynik z posiewu. Wyszedł paciorkowiec z grupy B. Ginek mówił żeby się tym nie przejmować bo przy porodzie dostanę od razu na niego antybiotyk i tyle
Aa i mój wózek jednak nie będzie moim wózkiem. Dziewczyna się rozmyśliła...no trudno. W lutym będę podbijać sklepy wozkowe...
Dziś w sr miałam temat porodu rodzinnego i karmienia piersią. Nie kupuje laktatora bo się nastawiam że sama sobie poradzęśmiesznie było przykładać tą lalkę do piersi. Ciekawe jak to będzie w realu. A i położna mówiła żeby nie brać maluszkowych kosmetyków do szpitala bo używają swoich. Jedynie ubranka i jakiś ręcznik mały. I kapia dziecko jakoś w 2 czy 3 dobie życia
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś miałam znów sytuację w rossmanie że stałam w kolejce i kasjerka zadzwoniła po koleżankę i jak ta przyszła to ta kasjerka mówi do niej-obsłużysz panią w ciąży?" Heh i wszyscy wzrok na mnie ,ale milo,zresztą w rossmanie przy kasie są takie plakaty że pierwszeństwo dla ciężarówek
-
Niebieska, jak byłam z małą w Szwecji to też miałam lęki
ona lubi sobie na dworze popłakać, bo nie chce siedzieć w wózku, bo woli sama albo na ręce. A mi z brzuchem to już ciężko było nosić tego mojego klopsa. To jak zaczynała piskac to ja dawaj w nogi do domu, bo mi się od razu wydawało, że każdy się przygląda, że się zbiegowisko robi
i co chwilę przystanek żeby ją przytulić, pogłaskać, żeby gestem coś pokazać, bo oni przecież nie rozumieją co ja do niej mówię
gdybyśmy dłużej tam posiedzialy to bym miała w domu bestię
i siwe włosy prędko. Bo to albo się przewróci i siniak, albo beczy pół nocy, bo zęby... A matka jedna wielka schiza
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
A nie wiem czy w Szwecji tez jest taka instytucja broniąca praw dziecka. Dobrze, ze ktoś pilnuje, zeby dzieciom nie działa sie krzywda, ale niestety tu tez pełno przemocy, zaniedbań, wykorzystania seksualnego itd.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Nutella- jakbyś miała coś dla chłopca chętnie kupię
w IKEI i na allegro są bardzo ładne lampki-chmurki, nie kupiłam, ale widziałam na żywo-polecam:)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60330352/
a w ROSSMANie są promocję na kosmetyki do kąpieli HIPPReni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Milka1991 wrote:Odebrałam w końcu mój wynik z posiewu. Wyszedł paciorkowiec z grupy B. Ginek mówił żeby się tym nie przejmować bo przy porodzie dostanę od razu na niego antybiotyk i tyle
Ale chyba nie masz na myśli Streptococcus agalactiae?! Pod kątem tego paciorkowca bada się każdą kobietę w ciąży tuż przed porodem, bo może mieć fatalne skutki dla noworodka, który może się nim zarazić przez poród sn. Tu piszą, żeby zjawić się w szpitalu jak najszybciej po rozpoczęciu akcji porodowej bo taki antybiotyk musisz mieć podany najpóźniej 4h przed narodzeniem dziecka aby zadziałał http://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/co-musisz-wiedziec,paciorkowiec-z-grupy-b--gbs----zagrozenie-dla-noworodka,artykul,1629523.html
Ciekawe czemu nie leczy się tego wcześniej.. Pamiętaj też aby mieć spakowany swój wynik z posiewu razem z antybiogramem bo muszą wiedzieć jaki antybiotyk Ci podać.
Najbliższa wizyta 15.03
-
Reni1982 wrote:Nutella- jakbyś miała coś dla chłopca chętnie kupię
w IKEI i na allegro są bardzo ładne lampki-chmurki, nie kupiłam, ale widziałam na żywo-polecam:)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60330352/
a w ROSSMANie są promocję na kosmetyki do kąpieli HIPP
cudna ta chmurka! Będziemy mieć szare ściany i własnie myślałam o jakiejś ozdobie z postaci chmurkiNajbliższa wizyta 15.03
-
nick nieaktualnyRóżowy_Kordonek wrote:cudna ta chmurka! Będziemy mieć szare ściany i własnie myślałam o jakiejś ozdobie z postaci chmurki
białą i żółtą chyba
ed. chmurka z ikei tez wpadła do koszykaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 22:10