Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamiliia24 wrote:Hej
ja dzisiaj melduje 32 tydzien - start
chyba jestem tu najmłodsza stażem widząc wasze 34 czy 36 tygodnie ! Zazdroszczę !!
Faktycznie przez Fb trochę wypustoszalo
Ja jako jedna z mniej aktywnych juz na Facebooku was nie bede "podglądać"
Pytanie dla doświadczonych z ktg- jak to jest z tymi skurczami ? Czy to prawda ze lekarze nie biorą pod uwagę skurczu macicy po ruchu dziecka ?? Ze to nie jest wtedy samoczynny skurcz macicy ?
Przy ruchu to zwykle zapis się urywa na chwilę, bo dziecko ucieka i to jest informacja dla lekarza, że to ruch był tego przyczyną. Ale nie wszystkie aparaty mają te "klikacze ruchu" dla mam. Ja miałam dziś ktg na aparacie, który takiego klikacza nie miał to skąd lekarz przy odczycie będzie wiedział, czy był wtedy ruch czy nie? Mi się w każdym razie przy ruchach skurcze nie piszą.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Dziewczyny czy wiecie czy przed badaniem gbs mozna globulki dopochwowe stosowac?
Bo mam po szpitalu jakas infekcje.
Ostatnia globulke wezme w sobotę na noc. A gbs mam we wtorek.
Bo dr kazała opakowanie do konca wziasc. -
Kurczę Wy juz macie to GBS a moja Pani doktor w ogole nawet o tym nie wspomina...ostatnio była we wtorek nic nie mowila. Widze sie z nią za półtora tygodnia to zapytam czy mi zrobi czy kiedy to ma byc
przecież za 3tygodnie do szpitala ide zdjąć szew, to na co tu czekać z tym gbs.
Pati ja niestety nie pomoge... -
Jestem po wizycie. Wszystko ok, synek waży 2100g i termin z 17 zmienił się na 8:) Ja od ost wizyty prztylam 100g i dziś waga była 62.8kg. 3 pączek w nagrodę
Milka1991, Antonelka, Justyna Sz, Korcia, Taśka22, mada87, Kjopa3, karolyn, sallvie, vitae13, pati87, She Wolf, Jagah, misKolorowy, IGA.G, Marsylia, Omon lubią tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
pati87 wrote:Dziewczyny czy wiecie czy przed badaniem gbs mozna globulki dopochwowe stosowac?
Bo dr kazała opakowanie do konca wziasc.
Hmmmm nie wiem....chyba globulki na pacorkowca za slabe wiec moze nie zaburza wynikow ale zadzwon i zapytaj polozna....
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
lis87 wrote:Sellvie ale dzieciaczki sa tez starsze to dlatego. Dzieci teraz tygodniowa miga dostać 200/250g to popatrz skąd ta cała różnica
jedne juz sa praktycznie 36tydzien to nie ma sie co dziwić ze dzieci sa większe
Ja rownież obstawiam, ze Loko Zakopane-nie raz o tym wspominała
Donia my sie seksic nie mozemy odkąd sie o ciąży dowiedzieliśmy, bo ciagle była zagrożona, potem miałam polipa na szyjce, a od 20tygodnia szew założony a wtedy to juz w ogole mozna było zapomniećtakze celibat pełna para
-
sallvie wrote:Jakie te wasze maluszki duże są
Moja to tu chyba się najmniejszym dzieckiem szykuje
Wszystko wina ważącego 2,9kg przy urodzeniu tatusia ! Bo ja to 3,8kg się dorobilam w brzuchu u mamyale 3 kg raczej przekroczy
chociaż jak tak patrzę to te wasze maluszki maja np 2,3 czy 2,5 kg ale są starsze o 2-3 tygodnie
Moja też raczej duża nie będzie, w 29t0d ważyła ok 1100w sobotę mam usg, ciekawa jestem ile przybrała
-
pati87 wrote:Dziewczyny czy wiecie czy przed badaniem gbs mozna globulki dopochwowe stosowac?
Bo dr kazała opakowanie do konca wziasc. -
AniaStaraczka85 wrote:O witaj w klubie z tym.seksem;)my id początku z powodu polipa:)))który się zmniejszyl obecnie z 5 cm do 1cm:)ale ten miesiąc już wytrzymamy:)
Mi sie polip na szyjce zrobił na poczatku ciąży. Sączylo sie z niego dość długo, bo brudzilam chyba do 16 tygodnia. Potem nagle poszłam na wizyte i juz go nie byłoza to odstawiłam luteine i zrobiło sie rozwarcie i szyjka krótka wiec szew
i tak oto seks poszedł w zapomnienie
czekaj czekaj jak to było
jak nastolatka bede Hehehe
-
Hej dziewczyny. Jak tam tłusty czwartek. Po dwóch pączkach już miałam dosyć... Najbardziej byłam zadowolona ze zwykłej kanapki.
Dziś byłam u internisty i oczywiście ciśnienie niskie i puls w normie. A rano czułam kołatanie serca i duszności. Ogólnie dostałam skierowanie na morfologie, TSH i żelazo. Ogólnie lekarz stwierdził, że to raczej normalne w moim stanie ale sprawdzić nie zaszkodzi, więc i do kardiologa mam się przejść. Dostałam skierowanie na EKG serca i jak zacznę się źle czuć mam się zgłosić do przychodni to mi zrobią. Ale jak męża nie będzie to ja nie dotrę do przychodni... Jak mi serducho zaczyna szybko bić to jedyne o czym myślę to żeby się przejść 1,5 km do przychodni.
-
lis87 wrote:Mi sie polip na szyjce zrobił na poczatku ciąży. Sączylo sie z niego dość długo, bo brudzilam chyba do 16 tygodnia. Potem nagle poszłam na wizyte i juz go nie było
za to odstawiłam luteine i zrobiło sie rozwarcie i szyjka krótka wiec szew
i tak oto seks poszedł w zapomnienie
czekaj czekaj jak to było
jak nastolatka bede Hehehe
-
Oj racja, ja na poczatku w szpitalu tydzien leżałam bo nie wiedzieli czy to sączy sie od polipa czy cos sie innego dzieje. Byłam juz pewna, ze to koniec. No ale był to na szczęście "tylko" a moze aż polip. Niby to zmiany hormonalne i moze byc tak, ze po ciąży sam zaniknie. Bądź w trakcie porodu mogą go po prostu usunąć. Ale z tego co pamietam Ty masz cc, ale to moze na wizycie po ciąży Ci gin usunie, bo niby to niegroźne
-
mada87 wrote:A ile waży?
Moja też raczej duża nie będzie, w 29t0d ważyła ok 1100w sobotę mam usg, ciekawa jestem ile przybrała
Kochana wczoraj czyli 31t5d ważyła 1700są jestem ciekawa ile będzie teraz Twoja ważyła bo widzę że będziesz praktycznie w tym samym dniu co ja teraz na wizycie
mada87 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Witem się
Kahaska wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, jak mnie przyjmiemy to wyślę Ci jak się nazywamchociaż pewnie mogłabym to zrobić z każdą?
bo chyba wystarczy dostać zaproszenie od kogoś kto jest już w grupie?
Ja mam wizytę za 2 tyg to pewnie wtedy mi lekarz pobierze. Ogólnie nie ma co robić zbyt wcześnie bo prze 5-6 tyg można jeszcze go złapać i w zasadzie nie wiedzieć. Ale nie pisze tego żeby straszyć bo nie ma reguły. Ze mną rodziła koleżanka że sr i ona miała robiony z tydz przed porodem i niby ujemny a się okazało że młody złapał infekcje bo ona miała gbs. Ale myślę że to takie wyjątki od reguły
Gratulacje udanych wizyt
-
lis87 wrote:
Donia my sie seksic nie mozemy odkąd sie o ciąży dowiedzieliśmy, bo ciagle była zagrożona, potem miałam polipa na szyjce, a od 20tygodnia szew założony a wtedy to juz w ogole mozna było zapomniećtakze celibat pełna para
lis87, Omon lubią tę wiadomość