X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    A my mamy tak ze podoba nam sie gondola ale spacerówka jest tragiczna.. :/

Mam na oku gondole z mutsy evo. A spacerówkę z bebetto nico bo ma świetnie zasłaniająca budkę.

W ogole większość spacerówek to tragedia jesli chodzi o ochronę orzed słońcem i wiatrem.
    My też chcieliśmy Mutsy evo, ale ta spacerówka się wydaje strasznie mała. W końcu kupiliśmy Jane muum

Kamiliia24 lubi tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    W Zusie tak potwierdzili? Pytam z czystej ciekawości :)

W sumie to przejrzalam wszystko co moglam, pytalam kadrowych, Zus też mowi ze jedynie jak urodze podczas trwania umowy...L4 mogę jedynie pociągnąc do dnia porodu..
    Polska taka pro-rodzinna a człowiek w czarnej d...

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada87 wrote:
    My też chcieliśmy Mutsy evo, ale ta spacerówka się wydaje strasznie mała. W końcu kupiliśmy Jane muum

No wlasnie spacerówka tragedia :/ jak ja położyłam na płasko to daszek nic nie zasłaniał :/

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak IGA,ale ja jakoś wolę jak już boli po :-D haha, wiesz o co chodzi :) np zawsze modliłam się żeby mnie tylko u dentysty nie bolało,a w domu np pozniej moglom wolę tak w domowym zaciszu haha

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    W sumie to przejrzalam wszystko co moglam, pytalam kadrowych, Zus też mowi ze jedynie jak urodze podczas trwania umowy...L4 mogę jedynie pociągnąc do dnia porodu..
    Polska taka pro-rodzinna a człowiek w czarnej d...

Moim zdaniem to Polska w ogóle nie jest pro rodzinna, albo wyłącznie w teorii. Brak miejsc w żłobkach i przedszkolach, Chazan będzie pisał nowe standardy okołoporodowe, pomoc i dofinansowanie tylko dla wybranych grup, nie tylko tych potrzebujących, ale i bogatych a ci co pomiędzy płacą na to wszystko, teraz wpadli na pomysł obcięcia funduszy na leczenie dzieci, wcześniej czytałam o tym, że chcieli traktować pediatrów jako specjalistów, a z maluchami mieliśmy niby chodzić najpierw do lekarza rodzinnego (ostatnio przycichło, wiec mam nadzieję, że porzucili ten pomysł).
    Żłobek niedaleko mnie przyjmuje dzieci od 1,5 roku - a urlopu maksymalnie 52 tygodnie, a i tak nie wiem czy się dostaniemy. Prywatne żlobki? Większość ma status klubów, co oznacza, że nie muszę spełniać wielu wymogów sanepidu i przeciw porzarowych, a już w ogóle nie są kontrolowane przez wydział edukacji- pracować w nich mogą osoby bez kwalifikacji - wszystko zależy od dobrej woli właściciela (siedzę w temacie wiec wiem o czym mówię)

Jestem coraz bardziej sfrustrowana tym co się dzieje. Bo zachęcają do rodzenia dzieci (bardzo dobrze), ale potem zostawiają samym sobie i jeszcze obcinają ile się da kasy. A o wszelkie dodatki, świadczenia, to trzeba chodzić i się prosić, i wypełniać stosy durnych dokumentów.

Ufff, wygadałąm się. Dziś miałam dzień kulminacji frustracji i się nawet popłakałam z tego powodu - szalę goryczy przelała babcia wychwalająca to jak to teraz w Polsce jest dobrze i jak o nas dbają (chyba żyjemy w równoległych światach)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 18:58

mada87, aniab2205 lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze jestem len jesli chodzi o prasowanie.
    Jak na razie 3pralki wypralam ciuszkow a uprasowalam niecała połowę i reszta sterty od soboty lezy.
    Ciezko mi sie wziasc za to prasowanie.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Moim zdaniem to Polska w ogóle nie jest pro rodzinna, albo wyłącznie w teorii. Brak miejsc w żłobkach i przedszkolach, Chazan będzie pisał nowe standardy okołoporodowe, pomoc i dofinansowanie tylko dla wybranych grup, nie tylko tych potrzebujących, ale i bogatych a ci co pomiędzy płacą na to wszystko, teraz wpadli na pomysł obcięcia funduszy na leczenie dzieci, wcześniej czytałam o tym, że chcieli traktować pediatrów jako specjalistów, a z maluchami mieliśmy niby chodzić najpierw do lekarza rodzinnego (ostatnio przycichło, wiec mam nadzieję, że porzucili ten pomysł).
    Żłobek niedaleko mnie przyjmuje dzieci od 1,5 roku - a urlopu maksymalnie 52 tygodnie, a i tak nie wiem czy się dostaniemy. Prywatne żlobki? Większość ma status klubów, co oznacza, że nie muszę spełniać wielu wymogów sanepidu i przeciw porzarowych, a już w ogóle nie są kontrolowane przez wydział edukacji- pracować w nich mogą osoby bez kwalifikacji - wszystko zależy od dobrej woli właściciela (siedzę w temacie wiec wiem o czym mówię)

Jestem coraz bardziej sfrustrowana tym co się dzieje. Bo zachęcają do rodzenia dzieci (bardzo dobrze), ale potem zostawiają samym sobie i jeszcze obcinają ile się da kasy. A o wszelkie dodatki, świadczenia, to trzeba chodzić i się prosić, i wypełniać stosy durnych dokumentów.

Ufff, wygadałąm się. Dziś miałam dzień kulminacji frustracji i się nawet popłakałam z tego powodu - szalę goryczy przelała babcia wychwalająca to jak to teraz w Polsce jest dobrze i jak o nas dbają (chyba żyjemy w równoległych światach)

No właśnie Polska...... sama zostanę bez macierzysnkiego...wiek zasilek kosianiakowe na rok.Po roku bede musiala wrocic do pracy-tzn dopiero ją znaleźć. A tu gdzie mieszkamy nie ma złobków! Najbliższy 30 km stad. Rodzina za daleko-nie pomoże w niczym.

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze tych rzeczy mam na tyle mało ze prasowania duzo nie bedzie :) chociaz ne wiem czy szczególnie rozdzielalyscie na kolory wszystkie ubranka do prania?

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J plnuej prac i prasować dopiero w połowie marca... ale chyba już niedługo złoże zamówienie na Gemini

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Ja mam wrazenie ze tych rzeczy mam na tyle mało ze prasowania duzo nie bedzie :) chociaz ne wiem czy szczególnie rozdzielalyscie na kolory wszystkie ubranka do prania?
    Ja miałam wrażenie że mam dużo a po wypraniu wydaje mi sie za malo. Ale juz chyba nie bede dokupywac no moze zmolestuje meza na jedna wyprawę do lumpa :)
    Co do prania to ja tylko podzielilam jasne i ciemne. Nie przejmowalam się jakoś bardzo no o polecam chusteczki wylapujace kolor z biedry. 6zl a święty spokoj na 20 pralek :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni lekarz może wypisać Tobie urlop macierzyński jeszcze przed porodem 6 tyg. Więc jeśli masz termin na 15 kwietnia a umowę do końca marca to możesz już w trakcie umowy zacząć macierzyński.
    "Każdej mamie nowonarodzonego dziecka, która jest uprawniona do otrzymania świadczenia, przysługuje 20 tygodni podstawowego urlopu macierzyńskiego (z tego sześć może wykorzystać jeszcze przed porodem)."

Taśka jak po wizycie?

Ja byłam też na wizycie.Załamałam się.Młody od grudnia ułożony główkowo a dziś lekarz mówi,że ułożony pośladkowo.A wychodzi na 34-35tc więc zobaczymy czy jeszcze się obróci.4kg naturalnie pośladkowo nie uśmiecha mi się rodzić a CC tym bardziej :-/

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie tez musze aptekę napaść ale juz sie gubię co tam warto zamówić :)

Lumpka tez musze odwiedzić ale ciezko mi wstać zeby na 8 pod drzwiami stać :)

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Powiem wam ze jestem len jesli chodzi o prasowanie.
    Jak na razie 3pralki wypralam ciuszkow a uprasowalam niecała połowę i reszta sterty od soboty lezy.
    Ciezko mi sie wziasc za to prasowanie.
    ja na raty prasowałam :) nienawidze prasować. poprasowałam a już pogięte w komodzie leżą ;p normalnie nie widzę sensu

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio odkryłam na osiedlu ciuchland, 10 minut piechotką. coś czuję, że będę tam zaglądać często :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwie pralki ciuszków.Najpierw wyprasowałam jedną. Ustawiałam sobie deskę na najniższym "szczebelku" i prasowałam na siedząco od razu wszystko.Tak samo z drugą.Nie bolał potem kręgosłup ani nic innego :-)

pati87, Milka1991 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ostatnio też mam wrażenie, że moja mała się przekręciła... w styczniu była głowkowo. za tydzień się dowiem, mam nadzieje, że grzecznie została główką do dołu

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Reni lekarz może wypisać Tobie urlop macierzyński jeszcze przed porodem 6 tyg. Więc jeśli masz termin na 15 kwietnia a umowę do końca marca to możesz już w trakcie umowy zacząć macierzyński.
    "Każdej mamie nowonarodzonego dziecka, która jest uprawniona do otrzymania świadczenia, przysługuje 20 tygodni podstawowego urlopu macierzyńskiego (z tego sześć może wykorzystać jeszcze przed porodem)."

Taśka jak po wizycie?

Ja byłam też na wizycie.Załamałam się.Młody od grudnia ułożony główkowo a dziś lekarz mówi,że ułożony pośladkowo.A wychodzi na 34-35tc więc zobaczymy czy jeszcze się obróci.4kg naturalnie pośladkowo nie uśmiecha mi się rodzić a CC tym bardziej :-/

Kjopa ale z tego co mi wiadomo, to nawet jak wezme wczesniej macierzysnki to skonczy mi sie z dniem 31.03...bo to nie jest zwykla umowa, tylko na zastepstwo i jako jedyna jest na innych zasadach...pytalam o to w ZUS i powiedzieli tak jak napisałam :/

Ja juz poprałam, poprasowałam, wszystko w szafie...ale jakoś wymiętę :P
    Rzeczy do szpitala naszykowane tylko wlozyc do torby...

O porodzie nie myślę, bo się tak boję...jeszcze teściowa zaczeła mi opowiadać swoje przeżycia jak to ja poszarpało, nacinali, rwalo wszystko...no odechciewa się z nią rozmów...
    Przykro mi że nie zaproponowała pomocy po porodzie....sama siedzi w domu, bąki zbija, nie pracuje, wnuków nie ma, i nawet nie pamięta że termin mam w okolicach świąt...a o imię dopytuje przy każdej rozmowie..
    No musiałam to gdzieś napisać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 19:46

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3
    Dobry pomysł. Spróbuje prasowac na siedzaco.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Gakin Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam wszystko na siedząco nawet nie na desce tylko przy stole. Oglądając seriale może dlatego schodziło mi 40 minut na wyprasowanie 5 pieluch :D

ilae, Antonelka, aniab2205 lubią tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka a może najzwyczajniej spadek cukru?
    Ja tak miałam raz w poprzedniej ciąży.

Loko ja tam myje okna, kafelki,szafy i nie rodzę :)a bynajmniej mam taką nadzieję :)

Reni rozumiem frustrację z nie przedłużenia umowy i że kosiniakowe jest niższe niż macierzynski ale ja mając pracę też po roku muszę do niej wrócić. I też nikt mi nie pomoże no ale takie jest życie.

Ja dzisiaj upralam fotelik, wnętrze kołyski i torbę od wozka!!! :) szaleństwo :)

Reni1982, Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ