Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, to ja się przywitam. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać co pisałyście wcześniej, ale obiecuję nadrobić jak mój maluch zaśnie
To druga ciąża, Franek ma rok i miesiąc. Na początku skurcze, plamienia, ale teraz trochę lepiej, mam nadzieję, że tak zostanie. Tylko mdłości mnie męczą, schudłam trzy kilo. No i cukier na czczo mam za wysoki, w tym tygodniu czeka mnie krzywa cukrowa, już mi mdło. Nie wiem jaką dietę powinnam trzymać, zanim się okaże, czy mam cukrzycę czy nie, może któraś z Was wie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 19:49
Donia12, nutella_, pati87, niania.ogg, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Wanda1986 wrote:Hej dziewczyny, to ja się przywitam. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać co pisałyście wcześniej, ale obiecuję nadrobić jak mój maluch zaśnie
To druga ciąża, Franek ma rok i miesiąc. Na początku skurcze, plamienia, ale teraz trochę lepiej, mam nadzieję, że tak zostanie. Tylko mdłości mnie męczą, schudłam trzy kilo. No i cukier na czczo mam za wysoki, w tym tygodniu czeka mnie krzywa cukrowa, już mi mdło. Nie wiem jaką dietę powinnam trzymać, zanim się okaże, czy mam cukrzycę czy nie, może któraś z Was wie?
Witaj!!!!
To mamy podobnie ja mam córeczkę, ktora ma rok i 2 . To moja druga ciaza i na początku tez miałam plamienia ale teraz odpukać spokojnie i czysto. Schudłam 3 kilo i mam mdłości ale juz powoli coraz mniej ale z rana śniadania nie dam rady zjesc. Jutro mam kontrole ale bez Usg mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze . Co do cukrzycy nie poradzę bo nie znam sie na tym. Najlepiej pij duzo wody i zero słodzonych napoi itd. Pozdrawiam -
Dobry wieczór:)
My jak zwykle w rozjazdach cały weekend. Ja czuję się świetnie więc nie ograniczamy podróży póki pogoda dopisuje
Kahaska, dalej jesteście nad morzem? Jaka pogoda?
Co do kredytu, my wzięliśmy lata temu z dopłata od państwa. Za kilka miesięcy będziemy rozglądać się za opcją przeniesienia kredytu żeby nieco zejść z oprocentowania.
Zrobilam wyniki krwi. Znow wpadam w anemię. W tej ciąży dużo wcześniej niż w poprzedniej... Tsh podskoczylo, bakerie w moczu. Dobrze że jutro wreszcie widzę sie z moim ginem prowadzącym. Wizyta o 19.40.
Milego wieczora mamusie
-
Witaj Wanda:) rozgość się
Ja niestety nie wiem nic o diecie cukrzycowej - bądź też zapobiegającej cukrzycy - i mam nadzieję, że nie będę musiała robić fakultetu z dietetyki
Zdycham. Jestem wykończona i najchętniej uwaliłabym się już spać ale musze niestety jeszcze popracować bo przez zeszłotygodniowe zwolnienie jestem w plecy. -
dzisiaj na gruponie widziałam "usg dowolnego narządu za 59 zł" i się śmiałam do mojego, że sobie 3 kupie - na czarną godzinę. Jak już nie będę mogła wytrzymać to będę brała grupon i mówiła: dzień dobry, ja na usg macicy
kahaśka, atat, Niebieskaa, Teklaa, Omon lubią tę wiadomość
-
Mimi rzeczywiście mamy tak samo, tyle, że ja poranne mdłości mam wieczorem
Rano jestem jak młody bóg
Gabi19 a bierzesz może jakiś magnez? Mi Aspargin bardzo pomógł na skurcze w 6tc.
Kobietki, które mają suwaczki z Lilypie, który link z wygenerowanych działa na naszym forum? I gdzie go umieścić? Jestem nowa na tej stronie i w dodatku w kwestiach technicznych taka Sierotka MarysiaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 23:18
-
Dzień dobry:)
Witajcie dziewczyny!
Wanda, suwaczek to najpierw zakładka forums a potem chyba ten ostatni bb code i wklej go tutaj w swoj podpis. Jesli coś nie zadziała to bedziesz widziała patrząc np na swój ostatni post.
Potwierdzam że na skurcze aspargin jest mega. Ratował mi życie w poprzedniej ciąży.
-
Wanda1986 wrote:a ile miałaś? Ja 94, teoretycznie w normie, ale podobno norma od tego roku to 91
kiedyś miałam ponad 100 na czczo, niestety po wypiciu glukozy nie spadał, od dwóch lat brałam metforminę i teraz biorę do końca 1 trymestru, zobaczymy co będzie dalej. mam też pić inofolic dwie saszetki dziennie - podobno nowe badania wykazały, że ogranicza cukrzyce ciążową
a ostatni wyniki 89. ale zobaczymy jaki będzie nastęony bo zaczęłam podjadacWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 07:40
-
a ja mam pytanie z innej beczki - do kiedy brać luteinę i duphaston? idę a wizytę 13 i zastanawiam się co powie lekarz. moja lekarka z kliniki u której się leczyłam kazała mi brać i skierowała mnie do kolegi położnika bo sama nie przymuje w szpitalu i teraz jestem zdana na nowego lekarza
-
Donia, myślę że tak. Aspargin to nic innego jak magnez + potas.
Iga, mi lekarz powiedział, że po następnej wizycie będziemy powoli wychodzić z luteiny. To byłby jakoś 11 tydzień.
Natomiast dziś mam pierwszą wizytę u mojego prowadzącego i coś mi się zdaję, że będzie chciał kończyć już. -
Dziewczyny czy duphaston i luteina to koniecznośc w ciąży?
Bo generalnie ja nic nie biore oprócz kwasu foliowego... Chociaż faktem jest to, że nie plamie i nie mam żadnych skurczy.
A pojutrze w środe wizytuje! Mam nadzieje zobaczyc w końcu serduszko, bo ostatni raz byłam w 6t2d 2 tygodnie temu
Od razu biore zaświadczenie o ciąży, bo u mnie już widac troszke brzuszek i sie powoli domyślająWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 09:16