X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Justyna, mnie się podobają różne wersje kolorystyczne tego wózka :) Podobnie wyglądają bebetto itp. ale widzę, że gorsze opinie. Ja też poluję na 2 w 1. :)

Jak będziesz miała więcej opinii albo sama kupisz koniecznie napisz! :D

Niestety co do takich rozbudowanych recenzji bardzo prawdopodobnie jest ona opłaconą reklamą.... Martwi mnie też to, że jest "produkowany przez szwajcarskich projektantów" a na szwajcarskich stronach ni widu ni słychu :D
    może trafi się ktoś na forum kto używa tego wózka i się wypowie:) tez uważam ze takie recenzje pewnie są opłacone. Czytałam gdzieś ze ten wózek jest tylko zaprojektowany przez szwajcarskiego projektanta, ale produkowany jest całkiem gdzie indziej... Ja dopiero będę pewnie kupować pod koniec marca lub na początku kwietnia wiec z opinia ci nie pomogę za bardzo:(

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamina C jest zakazana w ciąży?
    Są jakieś badania apropos?
    Pierwsze słyszę, wiem ze organizm potrzebuje jej mniej ale żeby była zakazana?
    Twój ból palca wyglada mi na podagrę.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 20 tygodniu! :):):) pokoik dla maluszka pomalowany :) zresztą juz wszystkie pomalowane, panele ułożone, jutro montaż drzwi :)

Lis - co do no spy, maksymalna dzienna dawka to 6 tabletek, lekarze zalecają przy bolach 3 tabletki na dobę. ja róznie biorę, czasem 1 dziennie, czasem w ogóle, ostatnio wzięłam 4 ... chodzi mi o dawkę no spy zwykłej. mnie też pobolewa często brzuch. dzisiaj w nocy miałam spokój, za to malutka jakaś mało ruchliwa ... cały tydzień czułam mocne już kopniaczki a od wczoraj takie lekkie łakotanie znowu, no cóż, pewnie się tak ułożyła

Kjopa3, lis87, Biszkopciki, neharika lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Witamina C jest zakazana w ciąży?
    Są jakieś badania apropos?
    Pierwsze słyszę, wiem ze organizm potrzebuje jej mniej ale żeby była zakazana?
    Twój ból palca wyglada mi na podagrę.

Wlasnie dzwonilam do siostry bo jest farmaceutka i rzeczwiscie ma kategorie c powyzej 100mg dziennie.

Zaraz sprawdze co to podagra. Dzieki.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorosły człowiek nie może przedawkować witaminy C jednak w ciąży ma ona wpływ na płód. Preparaty z witaminą C należą do kategorii C leków w ciąży. Oznacza to, iż zostało wykazane szkodliwe działanie u zwierząt, jednak jak na razie brak jest odpowiednich badań na ludziach potwierdzających takie właściwości. Są to działania embriotoksyczne i teratogenne

neharika lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• atat Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tylko nie panikuj czytając internet.
    Jeśli lekarz potwierdzi to zazwyczaj wystarczy odkwaszanie organizmu i dieta.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ta wit c jestem w szoku.
    Czy naturalna tez? W sensie zjedzenia 2kg mandarynek jest szkodliwe?
    Czy to, ze dziennie wypijam ponad litr wody z cytryna tez może zaszkodzić?
    Czy tylko czysta witamina szkodzi w postaci kwasu askorbinowego czy tez askorbiniany?

ilae lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    A z ta wit c jestem w szoku.
    Czy naturalna tez? W sensie zjedzenia 2kg mandarynek jest szkodliwe?
    Czy to, ze dziennie wypijam ponad litr wody z cytryna tez może zaszkodzić?
    Czy tylko czysta witamina szkodzi w postaci kwasu askorbinowego czy tez askorbiniany?

Nie straszcie mnie z tymi mandarynkami, bo wczoraj z kg zjadłam :o

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Askorbiniany sodu są w dużych dawkach prawie w każdym jedzeniu.
    Muszę więcej poczytać bo 100 mg to zjadamy spokojnie w czystej postaci...

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Askorbiniany sodu są w dużych dawkach prawie w każdym jedzeniu.
    Muszę więcej poczytać bo 100 mg to zjadamy spokojnie w czystej postaci...
    Dlatego trzeba uważać z suplementacją ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka ma zaburzenia gospodarmi wapniowo fosforanowej i zadntch witamin nie moglam jej podawac od czasu wykryciaczyli 3mz nawet d3. Ale wszyscy lekarze twierdzili ze to co w owocach i warzywach to moze do woli jesc.
    To samo mi sie wydaje z wit c w pozywieniu mozemy jesc do woli. Aczkolwiek uwazac trzrba na suplementację.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu.. a ja od 3 dni robię smoothie, do którego wyciskam całą limonkę.. dobrze, że w suplemencie nie mam wit C,a el muszę szerzej o tym poczytać bo smoothie z cytryną mi straaasznie smakuje!

Odnośnie siemienia zrobiłam dzisiaj tak, że zalałam wrzątkiem do wysokości nasion, odczekałam aż wsiąknie wodę i dolałam troszkę mleka żeby było łatwiej zjeść. O wiele lepsze wrażenia niż wczoraj! Nie zrobił mi się żadnej glut a nasiona były wystarczająco miękkie :) Problem jest tylko taki, że chyba nie specjalnie mi to pomaga..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G a jaki kolor w pokoiku dla maleństwa?

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny liczę na waszą pomoc. Wczoraj miałam bardzo silne skurcze brzucha i pojechałam do mojego lekarza. Bałam sie ze to macica, ale powiedział ze to jelita. I ze mam brać ostropest, espumisan i błonnik. Tak jak do espumisanu i błonnika nie mam wątpliwości bo jest jasna informacja ze w ciąży można, tak z tym ostropestem jedni piszą ze można a inni ze w żadnym wypadku. Czy macie jakieś doświadczenia? Dziękuje !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 18:02

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Hej dziewczyny liczę na waszą pomoc. Wczoraj miałam bardzo silne skurcze brzucha i pojechałam do mojego lekarza. Bałam sie ze to macica, ale powiedział ze to jelita. I ze mam brać ostropest, espumisan i błonnik. Tak jak do espumisanu i błonnika nie mam wątpliwości bo jest jasna informacja ze w ciąży można, tak z tym ostropestem jedni piszą ze można a inni ze w żadnym wypadku. Czy macie jakieś doświadczenia? Dziękuje !!!
    Ufasz swojemu lekarzowi? Przecież wie, że jesteś w ciąży to nie kazał by Ci brać czegoś co mogłoby zaszkodzić dziecku. W internecie wszystko można znaleźć. Ja zawsze podaję przykład leku na wymioty, który lekarze przepisują ciężarnym a w ulotce, że w ciąży nie stosować ;)
    Jeśli nie masz zaufania do lekarza to skonsultuj to z innym lekarzem

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zrobiłabym tak jak kahaśka mówi albo po prostu skorzystała z 2 pozostałych... myślę, że nie potrzeba aż trzech różnych rzeczy na jelita... Przy okazji dziewczyny rozmawiały (kilka stron wcześniej) o tym co pomaga na problemy z jelitami jeśli chodzi o naturalne "wspomagacze". Może przejrzyj :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, alez ten weekend szybko minal, jutro znowu do pracy, a w pt jade do Oslo na drugie badanie polowkowe, juz nie moge sie doczekac! jesli wszystko bedzie dobrze to malenstwo dostanie kolejny prezent haha gryzaczka zyrafke Sophie. Moze potwierdzi sie, ze to dziewczynka, bo na razie to tylko takie dumanie.
    Wczoraj i dzisiaj bylam na basenie plus spacer w - 4 stopniowym mrozie. Do tej pory mielismy piekna jesien a od 2 dni mroz jak to na Norwegie przystalo.

Dzisiaj pol dnia spedzilam na buszowaniu w poszukiwaniu roznych wyprawkowych rzeczy. Zrobilam sobie liste w aptece gemini, ktora bede zapewne jeszcze modyfikowac zanim zrealizuje w grudniu, ale poki co wyszla mi kwota prawie 1300 zl...ulalala pieluszek na liscie nie ma, czy chusteczek nawilzajacych, ale jest za to laktator.

Oj tak, na przeziebienie dobry imbir i mleko z miodem, czosnkiem i maslem. Plus oczywiscie wygrzewanie sie pod koldra.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    ja w drodze zachcianek upiekłam sobie tort kokosowy
    28svevl.jpg

i tak sobie go po kawałeczku wcinam :> no cóż takie ma mój dzidziolek zachcianki to musze go trochę porozpieszczać... :)

no weekend mi rowniez minal szybko, az za szybko.. jutro powrot na uczelnie, eh checi mam zerowe...
    jeszcze 19 dni do polowkowego, ciagnie mi sie ten czas jak flaki z olejem bo codziennie o tym mysle... moze kupie w tym tygodniu sobie poduche do spania i karmienia i pasujacy komplet kocyk+podusia dla malenstwa i moze jakis ciuszek to mi sie humor poprawi...

kahaśka, Kjopa3, pati87, nutella_, Omon, Antonelka, neharika lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    IGA.G a jaki kolor w pokoiku dla maleństwa?
    3 ściany szare, a jedna miodowa :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    Hej dziewczyny :)
    ja w drodze zachcianek upiekłam sobie tort kokosowy
    28svevl.jpg

i tak sobie go po kawałeczku wcinam :> no cóż takie ma mój dzidziolek zachcianki to musze go trochę porozpieszczać... :)

no weekend mi rowniez minal szybko, az za szybko.. jutro powrot na uczelnie, eh checi mam zerowe...
    jeszcze 19 dni do polowkowego, ciagnie mi sie ten czas jak flaki z olejem bo codziennie o tym mysle... moze kupie w tym tygodniu sobie poduche do spania i karmienia i pasujacy komplet kocyk+podusia dla malenstwa i moze jakis ciuszek to mi sie humor poprawi...
    uwielbiam wszystko co kokosowe!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ