X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie nie nadrobię was , ogromnie cieszę się z każdej waszej wizyty , i niech nasze szczęścia nas się trzymają :*:*:*:*. Zaciskam mocno kciuki , za wizyty kochane dzisiejsze :*:*:*. Wczoraj moja znajoma , z innego wątku urodziła synka !!!! była już w 37 tc , boże jaki on cudny :*:*:*:* widziałam ba FB zdjęcie jej synka , jak ja nie mogę się doczekać Kwietnia , zobaczyć i tulić nasze szczęście :*:*:*:*.

Witajcie kochane :*:*:*:*:*.Ostatnio byłam u dentystki zrobiła mi jednego zęba teraz mam przyjść 29 Listopada nie było wcześniejszego terminu , jak szłam tak do dentystki to na takiej tablicy ogłoszeń gdzie umieszcza się różne wydarzenia , informacje itp widziałam klepsydrę aż się popłakałam , taki młody chłopak 28 lat zmarł śmiercią tragiczną , nie znałam go ale tak strasznie mi szkoda taki młody miał narzeczoną pewnie ślub planowali , a tu taka , straszna rzecz :( .Już po jutrze wizyta :D :* :* , u mnie w rodzinie robią zakłady :D :D , czy będziemy mieć synka czy kolejną córeczkę , mąż mowi ze to będzie Ona , reszta rodziny też tak uwaza choc niektórzy uważają że będzie synek :*:*:* . Samopoczucie dobre , apetyt tak samo , kruszynka od rana mi dokucza , wczoraj odebrałam badania , zobaczymy co tam gin powie :) .

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, trzymam kciuki :*

Aga, ja miałam termin cesarki na wtorek a jeszcze w piątek jechałam sama na ktg - 17km w jedna stronę. To faktycznie zależy od osoby, samopoczucia i potrzeb :)

Aga1991 lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymaj się i daj znać po badaniu lekarskim. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

8p3ogywlikdf22k2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny z rana, już jutro zaczynamy 5 miesiąc !!! :)

Szczęśliwa mamusia - Skąd ja to znam :) U mnie też na każdym kroku słyszę wróżenie, że będę miała córkę :) Najlepsza była bratowa mojego taty, która nagle wypaliła, że będę miała córkę bo mam krosty na policzku :) To prawda ok 15-16 tygodnia miałam wysyp krost na jednym policzku ale jutro zaczynam 18 tydzień i po krostach ani śladu, promienieję cały czas - i co ciekawe czy nadal taka pewna tego, że będzie córka? :)
    Chciałabym synka, zawsze mi się pierwszy chłopiec marzył, oczywiście jeśli będzie dziewczynka to nie będę jej kochała mniej niż synka. Ważne, że ten maluch w ogóle się pojawił w końcu, ale tak jej nie lubię, ani ja ani moi rodzice, że tata się zaśmiał, że chciałby, żeby był chłopak to by jej powiedział, że prorokiem to ona jest marnym :)

Milka - Wszystko będzie dobrze, daj znać jak już będziesz coś wiedziała, trzymam kciuki !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 10:19

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymaj się. Wszystko musi być dobrze. Daj znać jak tylko coś będziesz wiedziała...

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:24

Justyna Sz, Milka1991 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj czytałam na temat twardego brzucha i zaczęłam się martwić :( bo mi się wydawało,że twardnieje. Jednak mąż stwierdził,że mam miękki.
    Boję się,że ja nie umiem rozróżnić bólu od skurczu. Moja pierwsza ciąża i strasznie nie doświwadczona jestem :(

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Milka bedzie wszystko ok :*
    Chciałam Was zapytać czy też tak macie jakby napięcia brzuszka jak maluszek się rusza ? takie jakby lekkie skurcze? które szybko przechodzą?
    Ja jak leżę mam miękki brzuszek ale jak wstaje i chodze to taki jakby twardy .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupując body w Lidlu zwroćcie uwagę, że tozmiarówka jest zaniżona. Body 50/56 moja nosiła raczej przy 62-74. Teraz ma 83 cm a nosi jeszcze 62/68 i 74/80 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 10:41

Antonelka lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:25

Awf3p2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy przepowiadających to ja nie miałam ani jednego w ciąży z Basią. Ciekawe jak teraz będzie.

A wody płodowe oni są w stanie na oko ocenić. Dopiero jak ich coś niepokoi to mierzą dokładniej albo ciąża jest już zaawansowana ;)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymam kciuki, wracaj do domu nawet dziś! Żeby tylko było ok.

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, trzymamy kciuki :*

Co do brzucha to poza tym, że ja go rano w ogóle nie mam a wieczorem ledwo co, to raz jest twardy wg mnie (to jak chodzę bardziej, to raczej naturalne, że jak się leży to jest inaczej), a innym razem jak to nazwał mój mąż "jest jak żelek" :D

Też nie umiem rozróżnić czy ciągnięcia, bóle mięśni itp. itd. są normalne czy nie. Byłam przez to u lekarza i było wszystko ok więc już się nie przejmuję jak coś ciągnie, zakłuje. Po prostu się kładę i odpoczywam :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje doświadczenia dotyczące body - w lidlu są takie na zakładki przy szyi i zawsze mi się tak rozflaczały nawet po godzinie noszenia. A po praniu to już wogole, większe rozmiary które dostałam miały tak samo.już nie kupuje body w lidlu. W F&F zawsze były ok, można kupić 5szt za 25zł. Mimo.skrzydełek przy szyi się dobrze trzymały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 10:40

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymamy kciuki za Ciebie i dzieciątko:* oby wszystko było dobrze:* trzymaj się

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do body - staram sie kupowac glownie kopertowe ale kilka mam zakladanych przez glowe ale to w rozmiarze 68.
    Co do kolorow - ja mam glownie biale, szare, moze ze dwa brudny roz, jedno czerwone, czarne.
    Nie jestem fanka ubierania w roz ale jako dodatek czy pojedyncze rzeczy w brudnym lub pudrowy rozu sa ok ale raczej od swieta :-)

neharika lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o tajnej grupie pisałam, takiej w której.są dziewczyny stąd, można podzielić na wątki- wózki, ubrAnka, wizyty, teściowa

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi ucielo Wrrrrr!

• goooga1991 Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    Pokażesz wozeczek albo napiszesz co to za model? :) ja też będę celowac w szaro miętowy raczej chyba ze usłyszę,ze bedzie dziewczynka i zglupieje na punkcie różu :p

http://www.milukids.pl/
    model Starlet, są dwie wersje kolorystyczne z mięta, na żywo widziałam wzór 10 i ten tez zamówiliśmy. Super się prowadzi, zgrabny, a przy tym dość duża gondola.

eiktskjokx3y816x.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że kiedyś będziemy w takiej tajnej grupie na fb,gdzie o każdej porze dnia i nocy będziemy mogły liczyć na wsparcie mamy która ma dziecko w tym.samym wieku

Szczęśliwa Mamusia, Anjouek lubią tę wiadomość

‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ