X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma może któraś z Was adapter do pasów bezpieczeństwa w samochodzie dla ciężarnych? właśnie przymierzam się do kupna i ciekawa jestem opini.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goooga1991 wrote:
    <b>Anjouek</b> My upatrzyliśmy miętowo- szary wózek, zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia:) i rzeczywiście kolory bardzo uniwersalne, choć dla mnie mięta zawsze była raczej kobiecym kolorem. Do tego kupiłam szaro- miętowy kocyk minky:)

Pokażesz wozeczek albo napiszesz co to za model? :) ja też będę celowac w szaro miętowy raczej chyba ze usłyszę,ze bedzie dziewczynka i zglupieje na punkcie różu :p

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Kasianieczek to zależy tylko od Was. Ja jeszcze nic nie kupiłam i nie kupie jeszcze przez jakiś czas. Gdzieś z tyłu głowy stoi chochlik i mi nie pozwala. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i ta do mnie mówi, żebym nie kupowała nic przed 30-32 tygodniem - jest to granica w której jak się dziecko urodzi to ma już duże szanse na normalne życie.
    Ale to zalezy od nastawienia jest tu sporo dziewczy, które już kupują i to nie jest nic złego :)

Ja po prostu zbyt dużo widziałam i strach pozostaje.
    Heh znam dzieci urodzone w 24 i 27 tyg i wszystko jest ok ,)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015, tak ja też znam takie dzieci. Co nie zmienia faktu, że z każdym tygodniem mają na to znacznie większą szanse.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Oj widzę,że przez wieczór dużo się działo ;) Dużo z Was chodzi późno spać, ja 21:30 i nyny choć wczoraj ciężko było z zaśnięciem. Cały dzień brzuszek bolał, nie mogłam się rozciągnąć bo strasznie ciągnął mnie, jakby się rozciągał.
    Teraz w pracy też mnie boli bo bokach. Trochę się martwię,ale tłumaczę że chyba czas na powiększenie się brzuszka

Co do koloru miętowego to ostatnio się w nim zakochałam. Wczoraj oglądałam pościel i chyba zakupie 2szt w kolorze mięty z szarym :)

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa ja też się przymierzam więc chętnie też się dowiem...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 09:31

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Justyna Sz. ja nie miałam jesczze mierzonych wód płodowych, ani żadnej wzmianki o tym podczas usg wydaje mi sie, że pomiary takie są robione na późneijszym etapie
    mi zrobił, ale nie wiem czemu:)później pewnie tez będę miała

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    bobas2015, tak ja też znam takie dzieci. Co nie zmienia faktu, że z każdym tygodniem mają na to znacznie większą szanse.
    Hm i płeć znaczenie. To dziewczynki częściej przeżywają jako wcześniaki..
    Ale masz ryzyko porodu przedwczesnego? Słaba szyjka? Jakieś obciążenia? Jeżeli nie to pilnować infekcji żeby nie było i badać crp.. a poród będzie o czasie. Wszystkie koleżanki moje rodziły przedwcześnie z powodu... infekcji.. lekarze nie badają crp nie robią wymazow .. trzeba ich pilnować..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ja sama spytałam jak ilość wód. Ja o wszystko pytam. Ale nic nie zmierzył tylko powiedział, że wszystko jest "super". Wydaje mi się, że oni też widzą takie rzeczy od razu, w końcu napatrzyli się na ciążę na różnym etapie tysiące razy :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Reni ja kupiłam 2 pary bodziaków w Lidlu. One są bardzo fajne tylko dla chłopca są same ciemne kolory a i rozmiar najmniejszy 62/68.

Dziś też się wybieram bo dla starszaka mają być jeansy ocieplane, bardzo by nam się przydały ale muszą mieć regulację w pasie - inaczej wszystko z niego zjedzie :( Te co mieli ostatnio miały tylko sznurki które nie dały się ściągać.

Ja dziś pracuję z domu ale głowa mi pęka od hałasu... Sąsiedzi z dołu od 7.30 słuchają głośno disco polo na zmiane z umcy umcy. OSZALEJĘ!!!! :(:(:(

Co do wózka - pojechałabym zobaczyć :) Chociaż jeśli nie jest to najfajniejszy jaki Ci się podoba to nie spieszyłabym się z zakupem żeby potem nie żałować :)

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryzyka jako takiego nie mam, choć fakt faktem częste infekcje to jest moja zmora, co jedną wyleczę to druga się pojawia ale infekcje grybicze na tym etapie nie powinny tak wpłynąć.
    Wiesz tu chodzi bardziej o "napatrzenie się" na te maluchy, po prostu nie wyobrażam sobie stanąć po drugiej stronie i sama przez to przechodzić.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Dziewczyny ma może któraś z Was adapter do pasów bezpieczeństwa w samochodzie dla ciężarnych? właśnie przymierzam się do kupna i ciekawa jestem opini.

Ja mam be safe - w zasadzie jezdze od jakiegos 8/9 tygodnia.
    Dla mnie bardzo wygodny. Przy sukience, spodnicy nieco klopotliwy bo trzeba ja podwinac i moze pognkesc sie kreacja :-) ale w spodniach super.
    Ja zmienilam samochod pare tygodni temun i mialam watpliwosc czy przy kubelkowych fotelach uda sie go zapiac ale bez problemu.
    Ja zawsze jezdze w pasach a uwazam, ze zapinanie pasa i zsuwaniw go pod brzuch nie jest rozwiazaniem bo w czasie uderzenia przesunie sie i ucisniw brzuch.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Justyna, ja sama spytałam jak ilość wód. Ja o wszystko pytam. Ale nic nie zmierzył tylko powiedział, że wszystko jest "super". Wydaje mi się, że oni też widzą takie rzeczy od razu, w końcu napatrzyli się na ciążę na różnym etapie tysiące razy :)
    ja nigdy o nic się nie pytam, bo nie wiem o co... jestem strasznie nie douczona w temacie ciąży... O łożysku tez nie wiem, czy na przedniej ścianie czy na tylnej... nawet nie pytałam, bo nie wiedziałam ze to jest coś istotnego...może przy drugiej ciąży się wyrobie, a na razie musi mi starczyć zapewnienie lekarza ze wszystko jest super:)

MyHappy lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Na FB są już podobne grupy Rodzę w 2017 roku i Kwietniowe Mamusie 2017

Tak ale zrozumialam, ze chodzi o tajna grupe dla dziewczyn z naszego watku.
    Rodze w 2017 to ogolna a ta kwietniowa to nie wiem. No chyba, ze dziewczyny zalozyly i powpisywaly sie juz :-) wlasnie w tej grupie kwietniowek

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka właśnie ja też nie wyobrażam sobie jeżdzenia bez pasów, brzucha praktycznie jeszcze nie mam więc próba trzymania pasa pod nim to troche oszukiwanie samej siebie. Oglądałam be safe i znalazłam na allegro odbiór osobisty w moim mieście, pojadę i jeśli będzie wszytko ok to pewnie kupie :)
    Ja raczej mocno spodniowa jestem więc z tym problemu nie będzie :)

Antonelka lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o łożysko to chyba ważniejsze żeby nie było przodujące bo to trochę utrudnia (wpisz sobie łożysko przodujące w wyszukiwarkę to znajdziesz). Ja też niewiele wiem ale przed badaniami staram się czytać "co powinien zbadać lekarz na tym etapie" żeby jak coś to dopytać o resztę. Ostatnio chciałam spytać ile naczyń ma pępowina ale lekarz mnie uprzedził i sam pokazywał :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych pasach w samochodzie i nie wiem czy nie rozejrzeć się za be safe. Ja również nie wyobrażam sobie jazdy bez pasów. Brzuch nie duży ale już powoli zaczynam czuć uciskające pasu oraz powili czuje że mam mniejsze ruchy przy kręceniu kierownicą. Ciekawe jak długo dam radę jeździć. Moja koleżanka to chyba od 7/8 m-ca przestała jeździć autem bo słabła i plecy bardzo bolały

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz jest strasznie małomówny. ciągle tylko słyszę- pięknie, ok, wszystko dobrze itp. tylko nigdy nie wiem co jest takie piękne, ok i w ogóle. na następna wizytę przygotuje sobie listę pytań i zapytam o łożysko:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Cześć :)

Reni ja kupiłam 2 pary bodziaków w Lidlu. One są bardzo fajne tylko dla chłopca są same ciemne kolory a i rozmiar najmniejszy 62/68.

Dziś też się wybieram bo dla starszaka mają być jeansy ocieplane, bardzo by nam się przydały ale muszą mieć regulację w pasie - inaczej wszystko z niego zjedzie :( Te co mieli ostatnio miały tylko sznurki które nie dały się ściągać.

Ja dziś pracuję z domu ale głowa mi pęka od hałasu... Sąsiedzi z dołu od 7.30 słuchają głośno disco polo na zmiane z umcy umcy. OSZALEJĘ!!!! :(:(:(

Co do wózka - pojechałabym zobaczyć :) Chociaż jeśli nie jest to najfajniejszy jaki Ci się podoba to nie spieszyłabym się z zakupem żeby potem nie żałować :)

Ja własnie zrobiłam pierwszy zakup body 2x granatowe i granatowo biale paski.
    Z resztą się wstrzymam do Nowego Roku bo w tym za duze wydatki ;)

Antonelka- ja się tam wpisałam, ale mnóstwo powiadomień przychodzi,więc je wyłączyłam. Tu zdecydowanie lepiej ;)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jadę do szpitala. Wieczorem miałam skurcze i brzuch twardy całą noc. Ginekolog kazał zgłosić się na oddział. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i żebym szybciutko wróciła do domu

Aga1991, Misiu2017, neharika, Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, MyHappy, Biszkopciki lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ