X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjouek - Oj nie wątpię tym bardziej jak na każdym kroku będę widziała takie ceny ciuszków jak 5 zł, 7 zł ... no jak tego nie kupić :) Ja to czekam do wizyty i od razu jadę do Tesco w moim mieście bo tam są mega przeceny ale dużo ciuszków jest typowo dla chłopca i typowo dla dziewczynki więc raczej nie nakupię różowych ciuszków żeby potem synek chodził w samym różu :D

Wiecie co, od jakichś dwóch godzin czuję z lewej strony brzuszka takie dziwne uczucie jakby rozciąganie, ściskanie, no nie wiem jak to opisać, ale to wcale mnie nie boli co jest najlepsze... czyżby to maluszek ??

PS. co do tych humorków to i u mnie często się pojawiają, wystarczy że ukochany coś tam burknie a ja w płacz :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny ;) wymarzyłam Moja laleczke :) superancko... jedyne co mnie martwi to to że łożysko mam dość nisko ale lekarz kazał nie nosić oszczedzac sie i mowi ze pojdzie do gory..

neharika lubi tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no slyszalam,ze teraz w tesco przeceny :)
    ja w carrefourze widzialam fajne body z logiem supermana i napisem ''super baby'' ;) musze je miec :D
    kurka ja nie wwiem jak ja wytrzymam te 18 dni jeszcze :P najchetniej bym jutro poszla na wizyte podejrzec maluszka :P ale jestem niecierpliwa :)

ja nadal czekam na ruchy :) to musi byc piekne uczucie :D poki nie zaczną dzieciory kopac po zebrach :P

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    dziekuje dziewczyny ;) wymarzyłam Moja laleczke :) superancko... jedyne co mnie martwi to to że łożysko mam dość nisko ale lekarz kazał nie nosić oszczedzac sie i mowi ze pojdzie do gory..

ja marze tez o córeczce :D moze wymarze :p jak nie to bedziemy majstrowac do skutku haha :D

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    no slyszalam,ze teraz w tesco przeceny :)
    ja w carrefourze widzialam fajne body z logiem supermana i napisem ''super baby'' ;) musze je miec :D
    kurka ja nie wwiem jak ja wytrzymam te 18 dni jeszcze :P najchetniej bym jutro poszla na wizyte podejrzec maluszka :P ale jestem niecierpliwa :)

ja nadal czekam na ruchy :) to musi byc piekne uczucie :D poki nie zaczną dzieciory kopac po zebrach :P

Wiem coś o tym też już jutro bym wizytę chciała mieć a tu 12 dni trzeba jeszcze czekać. No patrząc na godzinę prawie 11 dni zostało :) dobrze ze wizyta jest na 9 rano to przynajmniej nie będę cały dzień chodziła w tą i tamtą z niecierpliwością :)

Anjouek lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek ale masz dużo tych rzeczy! Kolory super!
    Ja dopiero dzisiaj kupiłam pierwsze ciuszki. Faktycznie z dziewczynkami jest zazwyczaj tak, że są ubrane na różowo. Jak moja córka była malutka miała bardzo mało różowych rzeczy. Ubierałam ją często w granat, wiadomo ubranka typowo dziewczęce miałam, ale i tak często słyszałam od obcych " o jaki śliczny chłopczyk". Pamiętam, że strasznie mnie to denerwowało. Nawet teściowie kiedyś stwierdzili, że moja córka zawsze ubrana jest w smutne kolory. Ale oni są starszej daty więc mają takie dziwne podejście.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas gratuluję synka :)

bobas2015 lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecenia mojej lekarki takie: wiecej soli jesc , wiecej pic, jedna kawa dziennie- to dlaego ze moje cisnienie dzis wynosilo 90/50.. i sie pytali czy napewno sie dobrze czuje.. w sumie czulam sie jakbym miala mega wysokie, ale to dlatego ze puls mega szybki a cisnienie niskie;/

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek u nas podziałało do 3 razy sztuka :)

Milka1991, Anjouek lubią tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek, na bank dostaniesz indywidualny tok studiów ale staraj się jak najszybciej. Ja też mam już trochę miętowych ciuszków i nie uważam, że to dla chłopca :) Bardzo uniwersalne :)

Co do humorów ja się dziś poryczałam i nakrzyczałam na męża, że zrobił zakupy w złym sklepie spożywczym ;p... a kupił wszystko co trzeba w tym toffifee i chipsy dla mnie :P Takie połączenie :)

kahaśka, sallvie, Anjouek lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Anjouek ale masz dużo tych rzeczy! Kolory super!
    Ja dopiero dzisiaj kupiłam pierwsze ciuszki. Faktycznie z dziewczynkami jest zazwyczaj tak, że są ubrane na różowo. Jak moja córka była malutka miała bardzo mało różowych rzeczy. Ubierałam ją często w granat, wiadomo ubranka typowo dziewczęce miałam, ale i tak często słyszałam od obcych " o jaki śliczny chłopczyk". Pamiętam, że strasznie mnie to denerwowało. Nawet teściowie kiedyś stwierdzili, że moja córka zawsze ubrana jest w smutne kolory. Ale oni są starszej daty więc mają takie dziwne podejście.

tez by mnie to wkurzalo... poki co tylko super kumpela uważa, ze mietowe body w sówki jest chlopiece... nastepnym razem ją trzepne normalnie ;D mama to np mi podsuwa pod nos jakies jasne ubranka z napisem rozowym i mówi,ze neutralne jej zdaniem:D
    chlopca bym jednak w róz nie chciala owijać ale mysle,ze wszystkie inne kolory sa zarówno dla chlopca i dziewczynki :)

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    Anjouek u nas podziałało do 3 razy sztuka :)

wlasnie przed chwila zauwazylam suwaczki na dole :D to super, ze sie udalo w koncu hihi :D bo 4 chłopow w domu miec hoho :D to by dopiero bylo :D

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas ja mam ciśnienie jak tygodniowy nieboszczyk i lekarka mówi, że piękne, lepsze takie niż za wysokie. Mój rekord to 60/30, pielęgniarka wyraziła zdumienie że stoję. A dziś po wściekłej awanturze szok! 99/67 :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda - Też mam niskie ciśnienie od 70/50 do maks 95/60 :) a jak jest ponad 100 to wielkie łaa :) i tak właśnie w karcie ciąży moje ciśnienia to zazwyczaj ponad 100 bo wiadomo - ten stres przed wizytą robi swoje :)

Anjouek - Stałaś się moją inspiracją gdzie ulokować ciuszki maluszka :) miałam pusty karton taki ozdobny więc postanowiłam wszystko do niego wrzucić bo podczas przeprowadzki nie będę musiała się przynajmniej bawić we wrzucanie tych ciuszkow w jakiś worek. Teraz mają swoje miejsce do czasu urządzenia pokoju maluszka :)

Anjouek lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propo ciśnienia- też mam niskie...i kawa nie pomaga.
    Pani Ginekolog mówiła że w 1 i 2 trymestrze to normalna sprawa...

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam takiego ciśnienia. Ja od dwóch dni mierzę i biorę tabletki, ale zazwyczaj mam 130/90, czasem 130/100 się pojawi, ale to przed tabletką.
    Zobaczymy, czy będę je brać cały czas, czy może po wizycie w środę odstawimy. Uciążliwe jest wstawanie o 7 na tabletkę i czekanie do 23, żeby wziąć, a muszę co 8h :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam po całym dniu. Widzę że dużo chłopaków będziemy mieli, Ale dobrze ze dziewczynki też się zdarzają

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści.odnośnie imion u nas nie wiem wogole co wymyslimy, ostatnio mieliśmy jeden typ Marta i tak wybraliśmy dla córki. A teraz nie wiem, Aleksandra, Alicja, Krzysztof, Adam, nie wiem, ale myślę że to będzie raczej dziewczynka

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej kokosowy nierafiniwany pachnie kokosami.kupuje w sklepie agnex online duży słoik za około35-39zł. Lepszy na pewno niż wszystkie oliwki dla dzieci itp. Na ciemieniuche nam też posłużył, teraz nawet używam to przy dyrektorze tętna ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 00:54

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie bo temat pewnie już był poruszany a ja nie widziałam. W mojej grupie w której byłam w poprzednich ciążących utworzono tajne grupy na fb, nie widoczne dla nikogo i tam sobie rozmawiamy już od kilku lat. Czy mysla£yście o tym żeby utworzyć taką grupę na fb? Byłby porządek chyba większy, łatwiej byłoby odszukać jakieś wpisy.co Wy o tym myślicie?

aniołkowa mama, Magni lubią tę wiadomość

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ