X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella i reszta dziewcZyn gratuluje udanych wiZyt i slicznych maluszkow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 17:00

nutella_, MyHappy, Justyna Sz lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również :) Gratulacje <3 :)

nutella_ lubi tę wiadomość

• Korcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella gratki. Ale wysyp chłopców! Czad! Nutella widząc Twoje zdjęcie Dajesz mi nadzieję. Ja nadal z tel nie mogę wstawić foto.
    Atat uwielbiam imię Aleksander,tak ma mój chrzesniak syn siostry, ja mam na imię Aleksandra.

U.mnie wyróżnienia uda w drugą stronę. Parę razy dziennie. Ale niestety też boli.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Pati, czy już troszkę odetchnelas?
    Jesta jakas minimalna ulga czy dopiero po 28?
    Juz troche odetchnelam bo wady kregoslupa na moim etapie juz sa widoczne a dr powiedział ze na pewno jest ok. Jeszcze tylko polowkowe z waznych i stresujacych badan mnie czekaja ktore mam u 3 lekarzy.

Milka1991, Peg, atat, sunshine, Donia12, mada87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasze dziewczynki beda mialy do wyboru kawalerow.
    Ciesze sie, ze dobre wiesci z wizyt przynosicie.

Venice pisalas, ze ludzie dziwnie reaguja na wybor imienia przez rodzicow.
    Ja rozumiem komentarz dziadkow ale dalsza rodzina i znajomi to jest brak taktu.
    Ja nigdy nie skrytykowalam czyjegos wyboru - moze mnie nie podobac sie imie a zachowuje to dla siebie albo dla swoich cztrech scian.

Co do ciuszkow :-) ja mam juz sporo body, spodenki, skarpetki, pajacykow ale jak Nutela pisze o 1000 to widze, ze mam jeszcze przestrzen. Ja poprostu nie wiem ile tego kupic - 10 body i polspiochy, 10'pajacow...? A moze po 20 sztuk...nie mam pojecia.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella gratuluje :) no wysyp chłopców jak na razie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek już mam wybrany Anex Sport z fotelikiem Kiddy Evolution Pro 2, bo przyszli teściowie bardzo chcą się dołożyć do wózka. Stwierdzilismy, że skoro się dokładają, to fotelik bierzemy ten :) tylko za bardzo próbują nam narzucić swój wymarzony kolor, który nam się średnio podoba.

Od jutra zaczynam brać witaminki, wcześniej brałam tylko Falvit Mama, teraz kupiłam sobie Femibion Natal 2 PLUS. Lekarz nic mi nie zalecił, musiałam sobie sama dać radę :D

Co do ciuszków... Ja mam jedynie małe skarpecioszki :) mój się upiera, że bez sensu kupować teraz, skoro nie wiadomo jakie się urodzi maleństwo. Twierdzi, że po 2 sztuki, a później kupi się resztę. Chyba sama będę musiała się zainteresować, bo po 2 sztuki mieć i później latać i szukać to jakoś mało mi się usmiecha :)
    Body/śpioszki myślicie, że spokojnie można kupić używane np. w paczkach na allegro? Przecież jak jakieś dzieciątko miało 10 par, to ile razy jedne konkretne np śpioszki mogło mieć na sobie? A sprzedają ludzie często po 1/3 ceny.
    Ale jak się urodzi przed świętami, to kupimy strój zajączka malusi na Wielkanoc :D

Milka1991, Justyna Sz lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Co do ciuszkow :-) ja mam juz sporo body, spodenki, skarpetki, pajacykow ale jak Nutela pisze o 1000 to widze, ze mam jeszcze przestrzen. Ja poprostu nie wiem ile tego kupic - 10 body i polspiochy, 10'pajacow...? A moze po 20 sztuk...nie mam pojecia.
    Nie no co ty ! Nie ma co przesadzać :P po prostu ja sama sobie skompletowalam wyprawkę, a w dodatku później jeszcze dostałam kilkanaście worków ciuchów. Pewnie gdybym wiedziała, to bym nie kupowała tyle. A tak to mam z 50 sukienek, z których mała ubierałam tylko w 5.. w dalszym ciągu dostaje ubrania i rzadko coś kupuje dla małej. Problem będzie przy chlopczyku, bo nie mam od kogo dostać.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Nutella gratki. Ale wysyp chłopców! Czad! Nutella widząc Twoje zdjęcie Dajesz mi nadzieję. Ja nadal z tel nie mogę wstawić foto.
    Jaką nadzieję ? Na co ? :P bo ja trochę nie w temacie.
    Ja korzystam ze strony tinypic.com i skopiuj drugi link

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae a widziałaś już ten wózek na żywo? Ma wysoko rączkę? (oboje jesteśmy wysocy) Ja się nad nim zastanawiam (z fotelikiem nam się nie spieszy bo nie mamy auta). Justyna mówi, że oglądałą na żywo i bardzo jej się podoba. Ja widziałam tylko w necie niestety :(

Nutella, jak coś to pamiętaj potem o mnie :D co do ciuszków. Tylko jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 18:40

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie... bedzie uwaga CÓRECZKA wazy 194g wszystko jest oki...

aniołkowa mama, nutella_, MyHappy, Milka1991, ilae, Antonelka, karolyn, Peg, Venice, IGA.G, atat, Taśka22, Donia12, mada87, Anjouek, sallvie, pati87, niania.ogg, lis87, Korcia, misKolorowy, Kjopa3, Jagah, Niebieskaa, neharika, Justyna Sz lubią tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Ilae a widziałaś już ten wózek na żywo? Ma wysoko rączkę? (oboje jesteśmy wysocy) Ja się nad nim zastanawiam (z fotelikiem nam się nie spieszy bo nie mamy auta). Justyna mówi, że oglądałą na żywo i bardzo jej się podoba. Ja widziałam tylko w necie niestety :(

Na żywo nie widziałam jeszcze, ale czytałam opinie. Wygrany konkurs na Wózek 2016 roku też mówi samo za siebie. Na allegro na aukcjach często jest opis wózka ze wszystkimi wymiarami, nawet wysokość rączki.
    Np. tu: http://allegro.pl/anex-sport-3w1-fotelik-nowosc-atrakcyjne-kolory-i6193101417.html może coś Ci zdjęcia pomogą. Jak będziemy kiedyś w Rybniku, to podjedziemy do sklepu, w którym fizycznie te wózki mają.

Idę robić sałatkę z zupek chińskich. Wyprosiłam mojego przyszłego męża, bo bronił mi jeść ten makaron, bo niezdrowy :D a nie jadłam już tej sałatki wieeeeki. Aż mi ślinka cieknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 18:45

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    ja już po wizycie... bedzie uwaga CÓRECZKA wazy 194g wszystko jest oki...

Cudna wiadomość, gratuluję córeczki :)

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluje córeczki :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubranek ja już coś tam kupuje, ale raczej to co mi wpadnie w oko, bez myślenia o wyprawce :) mam już u mamy i teściowej kilka worków ciuszków po siostrzenicach, w grudniu odbiorę je i wtedy przejrzę co mam a co muszę dokupić :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella gratuluję synka!

Ewelina Tobie gratuluję córeczki.

ANtonelka to jest kwestia kultury osobistej...Jak ktoś ma z tym problem to nie umie zachować się  w pewnych sytuacjach. Ja osobiście też komuś bym nie powiedziała, że mi się imię nie podoba.

Aga1991, Antonelka lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goooga1991 wrote:
    Mój mąż ma jeszcze lepsze podejście- po co się spieszyć, kupimy wszystko w ostatnim tygodniu. Do niego chyba nie dociera że wtedy już bardziej będę się toczyć niż chodzić, o ile w ogóle do tego czasu dotrwam w dwupaku.

Oooooo to dokładnie jak mój mąż :)

Aga1991 lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój ma na odwrót - od początku kupowałby rzeczy, wstrzymuje nas remont, przeprowadzka i czekamy na trzynastkę u męża w pracy bo mamy nadwyrężony budżet teraz

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Ułożenie nie pozwalało potwierdzić płci :( Muszę poczekać do przyszłego piątku na połówkowe.
    Dzidziol waży 360g :D
    Kręcił sobie stopą podczas podglądu hehe

Milka1991, Antonelka, IGA.G, Donia12, Taśka22, pati87, kasieniaczek, lis87, nutella_, atat, Anjouek, Kjopa3, MyHappy, Niebieskaa, She Wolf, neharika, Justyna Sz lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluje córeczki .
    Ja mam pełno ciuszków dla chłopca po kuzynach. Odziwo okazalo sie ze mama schowała ciuszki po mojej siostrze i sa w idealnym stanie po 20 latach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 19:43

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ