X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Jaką nadzieję ? Na co ? :P bo ja trochę nie w temacie.
    Ja korzystam ze strony tinypic.com i skopiuj drugi link
    Nadzieję na chłopaka bo mam podobne foto :)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś z was miała takie odczucie drętwienia w pochwie?

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska
    Bez problemu zaparkowalismy na ludnej kolo sklepu spozywczego. Bardzo blisko przychodni.

kahaśka, Katka80 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Korcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wair15.jpg

neharika lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdawaw ja miałam i miewam. Lekarz mi powiedział że tak może być. Wiadomo jam za dużo i za często to najlepiej skontaktować się z lekarzem. Ja mam tak po jakimś wysiłku.

Pati bardzo się cieszę,że wszysko jest dobrze z Malenstwem! Super

Jakieś wielkie mi to foto wyszło ;(

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Jakieś wielkie mi to foto wyszło ;(
    Tam masz taką opcję, że możesz zmieniać rozmiar zdjęcia na mniejszy. :)
    W takim razie życzę ci chłopca. Mi to wygląda na jajka, ale ja tam się nie znam, więc nie chce robić niepotrzebnej nadzieji :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... rano tu byłam a tyle do nadrobienia miałam... niestety nie moglam wczesniej bo od 9 do 17 bylam na uczelni, wrocilam kolo 18 i teraz czytałam dłuuuugoo :)

Justyna Sz
    gratuluju synka ! no i torcik piękny :) aż mnie ochota naszła żeby jakiś upiec mmm :)
    co do mnie to ja płci jeszcze nie znam... za 18 dni mam wizyte wiec wtedy mam nadzieje dowiem sie co mi w brzuszku fika :) póki co raz lekarz napomnkął, że wyglada mu na chłopca ale to bylo w 12 tygodniu wiec jeszcze roznie moze byc ;) skrycie licze na córeczke, ale wiadomo aby było zdrowe to najwazniejsze ;)

mrik
    łał bliźniaki :) ależ Ci zazdroszcze :D też bym chciała hihi

Niebieskaa
    aniołkowa mama
    ja tez mam brzuszek dosc maly :D chetnie sie zmierze w pojedynku na brzuchy :D

Reni1982
    ok, bede pamietac jak mnie doł dopadnie ;D
    co do ruchów ja nie czuje jeszcze, albo myle je z jelitami.. czasem cos smiesznie bulgocze lub sie przesuwa ale sie nie chce nakrecac,ze to juz to... chociaz tez pukam niecierpliwie do dzidziolka, czasami sie krece, przybieram rozne glupi pozycje zeby go jakos sprowokowac :P ale nikt mi nie odpowiada :P

sallvie sliczne ciuszki :) chetnie bym sie wybrała ale ja juz kurde przesadzam ostatnio... udało mi się do tej pory juz tyle uzbierac xD 2vrvbdu.jpg a do tej pory wszystko neutralne wiec juz wariuje,ze nie moge nic konkretnego kupic :D
    co do sesji to i ja bym chciała - brzuszkową a po narodzinach z dzidziusiem wspolna, albumy na pewno i u nas będa i jakies wielgachne pudlo z pamiatkami :))

Milka1991
    pewnie masz racje, jest nas tu faktycznie bardzo duzo, ale takie ciążowe humory czasem nachodzą i wtedy czy 10,100 czy milion to i tak jakis foszek nachodzi,ze nikt nie odpisał hehe :P

karolyn
    a gdzie sie jeszcze udzielasz? bo ja procz tego forum to jeszcze jestem na dwoch kwietniowych watkach na innych forach + watki z mojej miejscowosci :D

Venice
    fajna sprawa z takim spotkaniem ;) ja mam nadzieje,ze kiedys tez takiego doczekam.. najfajniej byloby razem z maluszkami ale jak to w praktyce by sie sprawdzilo to nie wiem :)

Różowy_kordonek
    i ja czekam na skierowanie na krzywą... ale nie wiem jak ja przeżyje... jeszcze do laba takie kolejki że hoho a i posiedziec sobie trzeba... no cóz. jak znow bedzie przede mna 10 osob to chyba pierwszy raz sie zdecyduje zeby wykorzystac swoją tajną broń-ciążę (tajną bo niewidoczna :D) i sie jakos tam wepchne, chociaz juz widze ten entuzjazm starszych pań, ktore ochoczo mnie przepuszczaja :)))

Aga1991

fajny pomysl faktycznie :) tez chetnie dam znac bliskim wlasnie poprzez kolorek :) albo wymysle cos innego zeby mieli pewna zagwostke hmm :P

goooga1991
    haha mój facet tez ma swietne.. jak mowie o zakupach czegos co bedzie wiecej kosztowac np wozeczek, meble to odpowiada,ze jest czasu duzo jeszcze itp itd... ale wpadl na pomysl zeby juz teraz co tydzien chodzic do sklepu po pare paczek pieluch... to ja bym chyba utonęla w tych pieluchach...
    nutella_
    gratki synka :D ale smieszne to zdjecie jajeczek :D wyglada to na zdjeciu jak motylek albo mi sie tak skojarzylo hehe :P

Ewelina 3
    gratuluje dziewczynki :)

* widze znaczna przewaga małych mężczyzn na forum bedzie :P

* a co do imion ja dla dziewczynki mam milion pomysłów, choc numerem 1 na mojej liscie jest cały czas Róża ;) jeszcze myslalam nad Nadią,Marceliną, Malwiną, Niną, Rozalią, Mirellą i pare innych jeszcze bylo...
    dla chłopca za bardzo nie mam pomysłu, chciałam Maxa... Maxymiliana... ale moj facet stwierdzil,ze brzydko... pff :( moze cos jeszcze wymysle ale ogolnie wiem,ze i tak by w koncu dał sie przekonac ];-> siła perswazji :D

chyba odpisałam na wszystko :D ufff

sallvie, Niebieskaa, Reni1982, Justyna Sz, Aga1991 lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dopiero odczytałam! Wow wow wow wow super! Gratulacje! Marzenia się spełniają :)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991

moja mam też zachomikowała po mnie i po siostrze ubrania, niedlugo je przejrze, powinny byc nienaruszone :D chociaz leza tam juz 21 lat ;) ta sama sprawa z łóżeczkiem i koszem mojżesza.. też stoją na strychu ;) jesli beda w dobrym stanie to chyba je wykorzystam tylko odmaluje, odświeze, nadam nowe życie ;D

Aga1991 lubi tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjouek - Ale kolekcja. Też mam sporą ale aż tylu ciuszkow to ja chyba nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:27

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma sukienki po mnie a ja młodziutka nie jestem ;)

neharika, Aga1991 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek no ubranek to masz sporo i z góry widzę miętę, biel i szarości :D Uwielbiam. Fajnie tak poczytać, że ktoś się na uczelnie wybiera :p Bardzo dobrze wspominam swoją, a raczej ludzi, których tam poznałam bo ani uczelnia ani kierunek nie rozpieszczały. Do mnie też można pisać śmiało na priv ale o zaproszeniach do przyjaciółek uprzedzajcie proszę tutaj bo rzadko to sprawdzam :D

Ja niestety nie mam żadnych ubranek po nikim z rodziny :( u nas jakoś mało maluchów teraz a sprzed 20 lat nie mieliby gdzie trzymać :D ja to mam może z 10 rzeczy w sumie, same ciuszki + butelkę, smoczek i inne gadżety, które dostałam u lekarza ale to raczej drobiazgi. No i oliwki johnson's, które będą dla dzidzi jeśli ja nie wykorzystam na brzuszek i piersi :)

Co do oleju kokosowego, o którym była dziś (i nie tylko) mowa, poza tym, że jest dobry dla nas na skórę też podobno jest super dla dziecka do nawilżania ciałka :) Naturalny itp. itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:53

Reni1982 lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska
    Dzis byl straszny kolchoz w przychodni jeszcze jakas pacjentka zrobila afere ze dlugo czekam. Nawet nie dostalam wyniku bafania na kartce. Ale dr pow ze z polowkowych dostane.
    Jutro mam zadzwonic sie zapisac bo dzis nie bylo jak. Dr Kucinska pow ze do niej w piatki jest luz. Dzis mimo ze do dr Kucinskiej bylamzapisana to tylko dr Roszkowski mi robil Usg.
    Teraz tez mam wybor do kogo sie zapisac ale zapisze sie do dr Kucinskiej na jakis piatek bo do dr Roszkowskiego to na 6 bym musiala byc w rejestracji potem czekac nie wiadomo ile a mam przyjechac w grudniu wiec nie wiadomo jak z pogoda bo przeciez mam daleko do Warszawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:59

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SheWolf jutro wytluszcze te daty i dopisze resztę dziewczyn bo już dziś się pozegnalam z laptopem ;) a bardzo fajnie mi się wstawia te bobasy :D

Anjouek Ty wariacie zakupowy ! ;) też myślę o takim pudełku żeby sobie powoli coś zbierać, na razie mam tylko body i dwie pary skarpetek ale po polowkowych zacznę się powoli kompletować ;)

U mnie dzisiaj hormony dały się we znaki. Poprosiłam o coś męża a On coś chamsko odburknął i się rozpłakałam, w sekundzie ! Nie mogłam opanować łez choć wiedziałam że nic się nie stało. No szok :)

Dziewczyny pisalyscie kiedyś o takiej twardej wypuklosci na brzuchu, coś a'la wypięty tyłek malucha. Miałam tak ze trzy razy ostatnio i się zastanawiałam o co chodzi bo niemożliwe żeby to było dziecko. Czytałam o tych skurczach przepowiadajacych i stawianiu się macicy, hmm, muszę zapytać gina na wizycie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:56

She Wolf lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie nadrobisz jeszcze haha :d

kahaśka jak w dobrym stanie do dlaczego by nie :D fajnie tak w sumie ubierac dziecko w cos w co nas kiedys nasze mamy ubierały :D taki sentyment jest :)

aniołkowa mama ah no ja się zakochałam w mięcie.. a dokladnie wlasnie w polączeniu miety i szarosci, wózeczek dlatego tez bym chciala jakis szaro bialy lub szaro mietowy :P no i te kolory sa neutralne wiec zarowno dla dziewczynki jak i chlopca pasuja moim zdaniem :) choc kolezanka sie mnie spytala ostatnio jak jej pokazałam ten miętowy zestawik 'dlaczego na chlopca kupujesz?' no cóż :P widac dla niektorych dziewczyna to tylko i wylacznie róż :D eh
    no ja mam nadzieje,ze dam rade na uczelni :D teraz to sie nie martwie ale w drugi semestrze z duuuużo wiekszym brzuszkiem nie wiem jak ja tam bede człapac :D mam nadzieje,ze uda mi sie zalatwić IOS bo jednak chcialabym dociagnac do konca ten rok a od kwietnia do czerwca troszke czasu jeszcze jest :P

trzymajcie kciuki za mnie :D moze z pomoca faceta i rodziny sie uda :)

a olej kokosowy i ja mam zamiar uzywac bo mam go w domu akurat :)
    tylko jakos sie nie moge zabrac do tego smarowania :P
    i tak mam juz rozstępy takie wzrostowe wiec moze dlatego jakos tak sie ślimacze z tym...
    a potem bedzie płacz, ze przybylo :D
    ogólnie nigdy nie mialam cierpliwosci do stosowania balsamow.. i zawsze pamietam jak dostawalam pod choinke w jakims zestawie kosmetyków to staly staly az tracily waznosc a ja raz dwa moze uzywalam na poczatku tylko :P

Milka1991
    ojjj ja to juz kufer musze szykowac haha bo pudło sie skonczylo wlasnie :D
    nie moge sie powstrzymac, jestem niczym w transie :d juz wiecej kupuje dla malenstwa niz dla samej siebie :D

ja mialam raz chyba taka wypuklosc ale nie wiem co to jest... chociaz na innym forum na ktorym siedze wydaje mi sie,ze wlasnie jakas dziewczyna pisala,ze to macica no ale ręki sobie uciac nie dam, jestem zielona w tych tematach ;d

Milka1991, kahaśka lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec wizyta ok, szyjka 5cm ;) i napewno chłopak :)))

Anjouek, ilae, Korcia, sallvie, Milka1991, nutella_, MyHappy, niania.ogg, IGA.G, kahaśka, Kjopa3, She Wolf, lis87, Donia12, neharika, Justyna Sz, Taśka22, Aga1991 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • ilae Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    U mnie dzisiaj hormony dały się we znaki. Poprosiłam o coś męża a On coś chamsko odburknął i się rozpłakałam, w sekundzie ! Nie mogłam opanować łez choć wiedziałam że nic się nie stało. No szok :)

Ja to się czasem muszę powstrzymywać, bo jak mój coś powie nie tak albo właśnie odburknie, to wtedy od razu mam łzy w oczach :D
    Jak z tym ciśnieniem mi się przedwczoraj zaczęło, to ryczałam jak bóbr. Nawet jak się mnie pielęgniarka pytała jakie ciśnienie mam, skoro przyjechałam na IP, to się prawie tam poryczałam :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    a wiec wizyta ok, szyjka 5cm ;) i napewno chłopak :)))

gratulacje :D kolejny facecik :) kurka wodna jak tylu facetów przybedzie a kobitek w ogole to jak oni potem sobie żonki poznajdują :P

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) super. To naprawdę dobre wiadomości!
    Anjouek śliczne masz te ciuszki. Ja jeszcze nic nie mam. Pewnie po połowkowym jam będę znała dokładnie.plec to zacznę zbierać
    też mam huśtawki nastroju. Męczy mnie to.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :)

ja hustawek nie mam ale od paru tygodni mam mojego faceta po dziurki w nosie, nic mi nie robi slowo daje a mimo to bym go na ksiezyc wyslala najchetniej.. w sumie mu troche wspolczuje nawet ale nie poradze nic... hormony za pewne :/ wczesniej za nim szalałam a teraz to czasami jak pisze,ze teskni (pracuje w delegacji,w domu jest tylko w weekendy) to ciezko mi odpowiedziec,ze czuje to samo :( tylko o dzidziolku mysle, jestem tego swiadoma,ze on moze czuc sie przez to zaniedbany ale nie umiem w zaden sposob wplynac na to bo mnie wkurza czasami nawet tym ze zacznie mnie miziac kiedy zawsze uwielbialam łaskotanie po ręce:O

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ