Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jastin76 wrote:leżę I rycze. .. zostawili mnie w szpitalu , Sącza się wody i jest ich malo ... czyli tak jak podejrzewałam będą robić badania a jutro kolejne usg i zobaczą jak ciaza się rozwija
Pozdrawiam Was dziewczyny !Jastin76 lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Omon - dzięki za rady odnośnie makaronu. Dobrze robisz i żałuję, że nie zrobiłam tak samo, ale robiąc pierwszy raz nawet nie wiedziałam jakiej konsystencji mam uzyskać ciasto, czy ma ono byc takie twarde czy raczej elastyczne. Ale teraz wiem, że jajek dałam stanowczo za mało, następnym razem zrobię 1 jajko na 100g mąki i zacznę od jajek tak jak piszesz
Niebieskaaa - a co jest wyjątkowego w tym gryzaczku Sophie? Nie traktuj tego jako złośliwości, ale widziałam wiele reklam z tym gryzaczkiem i cena mnie zaszokowała jak na gryzak i zastanawiam się czemu jest taki wyjątkowy?
Jastin - tak jak piszą dziewczyny, trzeba szukać pozytywnych stron w tej sytuacji. Ważne, że pojechałaś i ktoś już interweniuje, ma Cię na oku. Oby skończyło się na strachu :*
Jakiej konkretnie firmy kupujecie ten olej kokosowy, że Wam tak ładnie pachnie? Mój raczej nie miał zapachu..Jastin76, Omon lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Nie sposób was nadrobić! my dzisiaj kolejny dzień na zakupach ale nie dziecięcych a remontowych
Jastin trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze!
Gabi - gratuluje córeczkija czekam na potwierdzenie córci jeszcze tydzień
Antonelka jakie cudne ubranka! te spodnie w grochy - też chcę takie!
Jastin76, Gabi 19 lubią tę wiadomość
-
Heu dziewczyny naskrobalyscie od wczoraj chyba z 10 stron. Widze ze juz zaczęlx ście zakupy
Antonelka śliczne rzeczy kupiłaś, właśnie jak przeglądałam forum nasunęła mi sie tylko jedna myśl.
Widzę, ze większość z Was kupuje rzeczy z długim rękawem, długie spodnie. A jak nasze dzieciaczki bedą miały 3 miesiące to bedzie środek lipca. To mnie właśnie jeszcze wstrzymuje przed zakupami bo musze sie głęboko zastanowić jakie ciuchy kupić w jakim rozmiarze zeby sie wstrzelić w sezon. Czasem sa takie fajne ciuchy na np. 74 ale ciezko kupić na zaś bo nie wiadomo jak dziecko bedzie rosło
No ale wiadomo, na poczatek to 56 potrzebujemy dlugie rzeczy bo w kwietniu zapewne bedzie jeszcze zimno ale 62 pewnie letnie a 68 znowu długie. Ja mam mnóstwo ciuchów po córce ale jest miedzy miesiącami urodzenia półroczna różnica i lipa, połowa odpada. Wszystkie kombinezony na zimę mam 56-62 a ciuchy letnie, wszystkie sukieneczki bedą dobre kiedy wypada zima
Jastin trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze ze Jestes pod opieka lekarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 00:21
Jastin76, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
w lipcu też pogoda bywa zdradliwa
Ostatnio takiego "prawdziwego lata" to jest kilka dni.. Myślę, że to też wynika z faktu, że nikt nie wie jak duże dziecko urodzi, więc body z długim trzeba kupić zarówno na 56 jak i na 62
Na 68 jeśli kupuję to tylko ubranka typu rampersy, bluzeczki.. bodziaki będę kupowała kiedy dzidziuś się urodzi, na bieżąco
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:w lipcu też pogoda bywa zdradliwa
Ostatnio takiego "prawdziwego lata" to jest kilka dni.. Myślę, że to też wynika z faktu, że nikt nie wie jak duże dziecko urodzi, więc body z długim trzeba kupić zarówno na 56 jak i na 62
Na 68 jeśli kupuję to tylko ubranka typu rampersy, bluzeczki.. bodziaki będę kupowała kiedy dzidziuś się urodzi, na bieżąco
ja akurat urodziłam córke i miała 53cm to długo chodziła w 56, ale sama miałam 59cm jak sie urodziłam wiec w 56 chyba w ogóle nie wchodziłam
jaki z tego Moral: kupujmy wszystko jak leci, wszystko moze sie przydać
Omon lubi tę wiadomość
-
Znalazłam kiedyś na youtube filmik, gdzie dziewczyna pokazuje ruchy dziecka w 19tc za pomocą długopisu położonego na brzuchu, który drgał gdy dzidziuś się przekręcał. spróbowałam tego podczas moich bulgotków w brzuchu i nie wiem co myśleć.. Widać to tylko na początku filmu, resztę nagrałam aby widac było, że to nie są ruchy spowodowane oddychaniem.
Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo wklejałam film na youtube pierwszy raz. Dajcie znać, czy u Was się otwiera.
https://www.youtube.com/watch?v=L0ha-jMyg-A&feature=youtu.be
a u Was? Też długopis drga?
Omon, MyHappy lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Jest godzina 1 w nocy a nas wzięło na oglądanie wesela moich rodziców
Widzę że mam cały dzień do nadrabiania
Zaraz jak rano wstane spróbuje to nadrobić haha
Ale wiecie co. Jako że jest już po północy co za tym idzie mamy piątek witamy się z wami w 18 tygodniu a zarazem witamy się w 5 miesiącu ciąży !!!kahaśka, Milka1991, Omon, Kjopa3, Anjouek, IGA.G, MyHappy lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Witam Was , mi ostatnio brzuszek bez długopisami był widoczny jak sie rusza
maz nawet widział . To kwestia ułożenia dziecka , teraz juz tak wyraźnie nie widze tylko bardziej czuje
U nas w nocy padał śnieg ale bardziej taka chłopa jest - synek jeszcze spi wiec jak sie obudzi to tez bedzie zadowolony ze wokół jest białoSynek :* urodzony 1.04.2017 -
Kad - w HM jest kilka bodziakow z krotkim rekawem oraz bez rekawkow
Ja poki co glownie 56/62 kupilam dlugie a w 68 mam cos z krotkim.
Ja na razie skupie sie ubrankach do 62 to co najbardziej potrzebne na poczatek a letnie rzeczy bede kupowac juz raczej po porodzie.
No bo kolos chyba powyzej 62 nie urodzi siechoc ostatnio slyszalam, ze w Radomsku urodzilo sie dziecko z waga 6200. Wielkoludek
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
aniołkowa mama wrote:Niebieska, jak Ty pojedziesz z tym do tej Norwegii? Chyba tirem
A tak serio to zazdroszczę, nie mam jeszcze nic tak konkretnego ale może będę miała przed świętami wózek
Jastin, trzymam kciuki :* Ważne, ze zareagowałaś i że jesteś pod opieką. Będzie dobrze, tak samo jak z szwem She Wolf czy maleństwem Annak! buziakii ściskam gorąco :*
Moja mini recenzja oleju kokosowego: pachnę jak ciastko, bardzo dobrze nawilża, słabo mi się to wyjmuje palcami z tego słoika ale spróbuję jakąś szpatułką, na skórze szybko zmienia konsystencję na płynną, w moim odczucie chyba mniej lepkie od oliwki (dla mnie to na +), wydaje mi się mało wydajne ale może za szczodrze używam
Będę pewnie używać na miejsca "strategiczne" tj. biust, brzuszek, uda i pupę
Ogólnie jestem zadowolona
hahah tir by sie przydal:D nie, nie, np. tipi do wystroju pokoju przyslali mi z Pl i ominelo mnie clo! Jak na razie wiekszosc rzeczy zamowilam w Norwegii. W grudniu jedziemy autem, takboks bedzie na dachu wiec damy rade haha, a jak bedzie problem to wysle paczke. Ale poki co to najwiecej mam z No, wozek tez kupimy w No czy fotelik.
Zamawiam przez neta, bo taniej niz stacjonarnie, niektore sklepy organizuja np. "wieczorki dzieciece" i wtedy przez cale popoludnie udzielaja rabatow na rozne rzeczy, Jest calkiem sporo okazji, zeby cos troche taniej upolowac:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Różowy_Kordonek wrote:Omon - dzięki za rady odnośnie makaronu. Dobrze robisz i żałuję, że nie zrobiłam tak samo, ale robiąc pierwszy raz nawet nie wiedziałam jakiej konsystencji mam uzyskać ciasto, czy ma ono byc takie twarde czy raczej elastyczne. Ale teraz wiem, że jajek dałam stanowczo za mało, następnym razem zrobię 1 jajko na 100g mąki i zacznę od jajek tak jak piszesz
Niebieskaaa - a co jest wyjątkowego w tym gryzaczku Sophie? Nie traktuj tego jako złośliwości, ale widziałam wiele reklam z tym gryzaczkiem i cena mnie zaszokowała jak na gryzak i zastanawiam się czemu jest taki wyjątkowy?
Jastin - tak jak piszą dziewczyny, trzeba szukać pozytywnych stron w tej sytuacji. Ważne, że pojechałaś i ktoś już interweniuje, ma Cię na oku. Oby skończyło się na strachu :*
Jakiej konkretnie firmy kupujecie ten olej kokosowy, że Wam tak ładnie pachnie? Mój raczej nie miał zapachu..
Absolutnie nie odbieram tego jako zlosliwosci. Wiec widze sile tego forum w tym, ze dzielimy sie opiniami i jest miejsce na rozne opinie, co ulatwia tez potem podjecie decyzji.
Tak jak wczesniej odpowiadalam Antonelce mam dwie przyjaciolki i tak sie zlozylo, ze jedna uwaza, ze to przereklamowany gadzet i jej dzieciaki nie widza roznicy pomiedzy Sophie a kazdym innym gryzakiem, a druga jest tym zachwycona, bo akurat jej corka wybiera tylko Sophie. Pewnie to przypadek:)))
Nie uwazam, ze w Sophie jest cos absolutnie wyjatkowego, wrecz czesto usmiecham sie sama do siebie, myslac o tym, ze ja jako niemowle nie mialam zapewne 3/4 gadzetow, ktore uzywaja teraz matki i nie uwazam, ze bylam przez to poszkodowana:)
Po 1. ja najzwyczajniej daje sie zlapac na design wszystkich gadzetow zw. z Sophie i uwazam, ze sa zrobione z dobrych materialow i ciesza moje oko. Po drugie poronienia zrobily mi maly chaos w glowie i juz po 1. poronieniu marzylam o tym, ze jak przejde kiedys 1. trymestr to wystroje pokoj dziecka tipi, kupie szumisia i Sophie... moze to troche takie...wiesz.. rozpieszczanie wlasnego wewnetrznego dziecka?poza tym sporo rzeczy zamawiam w Norwegii i stacjonarnie moge na razie tylko pobuszowac po sklepach w No. Tu nie ma czegos takiego jak tanie gryzaki i drozsze... jest np. ikea i jest poza tym wszystko "z wyzszej polki". Sophie jest tyci drozsza od innych gryzakow, ale generalnie w No jest maly wybor i jak juz masz wybor to sa to rzeczy z "wyzszej polki" i z "wysokiej polki". Takze mi to nie robi wiekszej roznicy czy kupie Sophie czy inny gryzak.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Hmm nie wiem jak to z tym długopisem ale takie mocniejsze kopniaki, które ewentualnie moga go ruszyć zdarzają się jeszcze sporadycznie, więc czekałabym pewnie pół dnia.
Ruchy czuję już prawie cały czas (tzn z przerwami ale juz są częstsze). Jednak drugi synek podobnie jak pierwszy jest bardzo aktywny.
Od tygodnia podejrzewałam ruchy, a od 3 dni już jestem pewna:) najbardziej aktywny jest późnym rankiem (po śniadaniu) i popołudniu, rzadko go czuje natomiast w nocy i nad ranem. Odwrotnie jak Dominika.
Zdjęcie po dwóch tygodniachrośniemy. Z synem taki brzuszek miałam gdzieś w 23 tygodniu ciąży, także u mnie reguła, że brzuch w drugiej ciąży szybciej rośnie, się sprawdza. Na plusie +1 kg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45d565622429.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 09:08
pati87, Omon, Kjopa3, Anjouek, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Pati ja mam wysoko na tylniej (podobnie jak z D.) może dlatego znów czuję tak szybko i wyraźnie. CHociaż na majówkach już dziewczyny piszą, że czują
nawet w 13 tygodniu. Jeśli czujesz to na pewno wszystko ok
z dnia na dzień będzie coraz wyraźniej.
Chcialam podziękować (nie pamiętam tylko komu) ) za polecenie clotrimazolu na zajady
nie wpadłam na to, a mam go zawsze w domu
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 09:07