Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowy_Kordonek wrote:Rany, tyle się upisałam i niechcący zamknęłam sobie stronę!
atat - pociesza mnie to co piszesz. Ja w sumie przed ciążą też zawsze jadłam co chciałam i o najmniej stosownych porach a waga stała w miejscu, wiec nie uważam bym teraz jadła "inaczej".. Fakt, że ruszam się mniej, ale to byłaby kwestia może 2kg..
Co do biustonoszy, nie boisz się, że zanim zaczniesz karmić, piersi jeszcze sporo Ci urosną? Może biustonosz sportowy byłby na teraz lepszym wyborem? W ogóle zawsze bałam się biustonoszy do karmienia, zwłaszcza bez fiszbin.. Miałam wrażenie, ze to tylko kawałek materiału, który totalnie w żaden sposób nie odciąża piersi a wydaje mi się, ze w tym okresie potrzebują wyjątkowego wsparcia. Zawsze się bałam, że po takim biustonoszu piersi mi sflaczeją, mimo, że mam małe. Nie macie takich obaw? Ja raczej myślę nad lekko usztywnianym biustonoszem do karmienia o ile takie są
Kordonku
Ja z tym jedzeniem i tyciem to w ogóle związku nie widze więc juz przestałam się przejmować. tak ma być widać.
Co do biustonoszy, niestety innego wygodnego na te chwile nie znalazłam. Miałam jeszcze rozmarowo dobre niektóre swoje z czasów jak byłam grubsza ale nie dałam rady chodzić w fiszbinach czy koronkach.
Ja mam spore piersi, kupilam ten do karmienia tylko dlatego ze pasowal i byl wygodny. Nawet jesli pozniej bedzie za maly, trudno. w czyms teraz musze chodzic.
Poszukam czegos bardziej sexy.
Ale powiem Ci ze zaskoczona jestem, bo cos tam trzyma, ten materiał nie jest taka typowo bawelna, to jakies takie cudo, ze w sumie nie jest zle przez ubranie.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Kordonku ja dokladnie tak samo myśle o biusztonoszach.
Kupiłam jeden bez fiszbin i miałam go na sobie całe 30min. To nie dla mnie.
Mam spore piersi i muszę je podtrzymać.
Do karmienia miałam biustonosz z Alles Mama i H&M. Oba zdały egzamin. Łatwo się odpinały a przy tym były na fiszbinach. -
aniołkowa mama wrote:Ilae, a licytujesz używane czy znalazłaś fajne nowe w uniwersalnych kolorach? jak nowe (tzn. będzie też sztuka dla mnie
) to podeślij linki
licytuję używane, ale nowe idzie też wyhaczyć w fajnej cenie i uniwersalne
Donia12 do spania pajacyki takie welurowe czy bawełniane? -
Reni1982 wrote:przyłączam się, mam tak samo, zwykle rano czuję twardą kulkę w brzuchu,po chwili znika,
moja Pani Dr nic nie powiedziala na ten temat
Tez tak mam - jak leze na plecach. Jak juz wstane i pochodze to to juz miekko
Zauwazylam, ze jak mam intensywny dzien i duzo chodze to brzuch jest twardszy. Biore wyedy profilaktycznie nospe i magnez na noc.Reni1982 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
mnie się zawsze wydawało normalne, że czuję piłeczkę leżąc. W końcu wszystko się zapada a macica jest już na tyle duża, ze wystaje
więc czujemy tylko ją i stad wrażenie, ze jest twardo, bo ja żadnego napięcia mięśni nie czuję. po prostu naciągnięta macica, jak pełny balonik
Kiedy wstaję to jelita i wszystko co miękkie wraca na swoje miejsce, więc i samej macicy już tak nie czuję.
IGA.G lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
IGA.G wrote:dziewczyny mam pytanie, jeśli wyda się głupie to przepraszam, ale to moja pierwsza ciąża i wiecie jak to jest
czy wasza macica też jest taką jakby twardszą piłką w jamie brzusznej? jak lezę na plecach np rano po przebudzeniu to mam uczucie jakbym miała twardą (ale nie bardzo mocno) piłkę w brzuchu, jak dotykam w okolicy jelit, po bokach to są miekkie, podatne na ucisk, a macica jest twardszaSynek :* urodzony 1.04.2017 -
Anian31 wrote:Pytanie do dziewczyn, które robią echo serca płodu - to tak z ostrożności czy macie do tego wskazanie?
Tak mi się zdaje, że lekarz zaproponował, ze względu na wiek. 6 lat temu w poprzedniej ciąży echa nie miałam. Lekarz wypytał o wady w rodzinie i po prenatalnym usg powiedział, że nie będzie nas naciągał na echo bo nie widzi takiej potrzeby. Teraz ten sam lekarz od razu powiedział, że usg połówkowe będzie z echem serca. Mam nadzieję, że jednak ze względu na wiek, a nie na to, że coś zobaczył
Anian31 lubi tę wiadomość
-
ilae wrote:licytuję używane, ale nowe idzie też wyhaczyć w fajnej cenie i uniwersalne
Donia12 do spania pajacyki takie welurowe czy bawełniane?
Mój mały straaaaasznie się pocił. On jak jadł mleko z flaszki to był cały mokry, pot mu kropelkami spływał po twarzy - dosłownie. Dlatego mnie te welurowe nie pasowały. Jak było chłodniej to pod bawełniane zakładałam body z długim rękawem a na stopy ciepłe skarpetki i było ok. -
ja biore magnez jako magleq + b6. Tak slyszalammze najlepiej brac magnez jako lek a nie suplement bo lepie sie wchłania
a właśnie czy ktoras z was dodatkowo biorze dha? bo zastanawiam sie czy brac. Czytałam ze dzienna dawka powinna wynosic 250-500 i ze od 2 trymetru powinno sie brac..
-
IGA.G wrote:Antonelka ja też mam twardszy brzuch jak długo jestem na nogach. wczoraj miałam ciężki dzień i czuję, że po nocy brzuch nie odpoczął... cyba wezmę no spę i polezę dzisiaj
No chyba wskazanebo my to huz powazne ciezarowki
6 miesiac zbliza sie wielkimi krokami
Jak bylam ok 10 tygodnia ciazy to polozna przy mnie mowi do drugiej (o mnie) "to wez pobierz krew juz na dole aby ciezarnej nie ganiac po schodach". Smiesznie do zabrzmialoIGA.G, Omon lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kamiliia24 wrote:ja biore magnez jako magleq + b6. Tak slyszalammze najlepiej brac magnez jako lek a nie suplement bo lepie sie wchłania
a właśnie czy ktoras z was dodatkowo biorze dha? bo zastanawiam sie czy brac. Czytałam ze dzienna dawka powinna wynosic 250-500 i ze od 2 trymetru powinno sie brac..
Ja od 3 dni biorę Femibion Natal 2 PLUS, tam jest 200mg DHA. Mi lekarz nic nie mówił o DHA, o żadnych witaminach, więc podejrzewam, że nie jest to aż tak konieczne. Sama sobie te witaminy wybrałam i w aptece babka też powiedziała, że są to najczęściej wybierane witaminy i polecane przez lekarzy. -
Kamiliia24 wrote:ja biore magnez jako magleq + b6. Tak slyszalammze najlepiej brac magnez jako lek a nie suplement bo lepie sie wchłania
W dwóch tabletach jest 240 mg i ja tyle wciągam.
-
A kiedy robi się to echo? I rozumiem, że to musi być wyspecjalizowany w tym lekarz? Czy wystarczy przy połówkowych poprosić? Ja idę na połówkowe w 19 i 20 tygodniu także się dowiem co i jak i może jeszcze zdążę się gdzieś umówić. Kogo polecacie w Warszawie?
-
Kamiliia - ja słyszałam, ze dawka DHA dla ciężarnej to 500mg dlatego na opakowaniu napisane jest by brać tabletkę 2 razy dziennie. Ja biorę DHA od 4 miesiąca ciąży, obecnie 2x300 mg.
Anjouek - być może, bo dzidziuś zawsze cięższy niż wskazywałby na to jego tydzieńMoże odpuszczę sobie kupowanie śpiochów na 56
hehe.. ale w razie czego ze 3 pary nie zaszkodzi mieć
Ja nie myślałam o robieniu echa, byłam pewna, ze to badanie robi się tylko ze wskazania. Zapytam na połówkowych czy kobieta widzi potrzebę takowych. Jeśli tak to zrobi pewnie na miejscu a ja dopłacę.Anjouek lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Dziewczyny czy przy usg 3d/4d lekarz sprawdza też wszystkie parametry na zwykłym 2d? Zależy mi żeby wszystko sprawdził ale też chce mieć pamiątkę w formie nagrania...do tej pory chodziłam na zwykle usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 12:13
IGA.G lubi tę wiadomość