X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała razem z połówkowymi u tego samego lekarza. Szczerze mówiąc to nie wiem czy na robienie echa trzeba mieć jakieś szczególne certyfikaty czy nie.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    Dziewczyny czy przy usg 3d/4d lekarz sprawdza też wszystkie parametry na zwykłym 2d? Zależy mi żeby wszystko sprawdził ale też chce mieć pamiątkę w formie nagrania...do tej pory chodziłam na zwykle usg
    u mnie pomiary robiła na zwykłym usg a później podgląd 3/4 d

Anjouek lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    Dziewczyny czy przy usg 3d/4d lekarz sprawdza też wszystkie parametry na zwykłym 2d? Zależy mi żeby wszystko sprawdził ale też chce mieć pamiątkę w formie nagrania...do tej pory chodziłam na zwykle usg
    Chyba to usg 4d to ma tylko taką wartość sentymentalną. Pamiętam przy poprzedniej ciąży, że lekarz nam je włączył i nawet zdjęcia wydrukował, ale mówił, że to dla niego nie ma żadnego znaczenia medycznego i tylko jest bajerem dla rodziców. Teraz na prenatalnych lekarz też nam na koniec włączył 4d, ale zdecydowanie w 12 tygodniu ciąży to nie ma co na nim oglądać :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym magnezem to chyba tez zalezy jaki jest http://www.pepsieliot.com/najlepsze-i-najgorsze-formy-magnezu-ktore-mozesz-sobie-kupic/
    Może być dawka wieksza ale np. gorzej się wchłaniac, więc na to chyba nie ma co patrzec.

Ja z polecenia lekarza biorę magneb6. Niestety mam problem z twardym brzuszkiem i twardnieniami podobnie jak w pierwszej ciązy, dlatego też zajadam się jeszcze do tego luteiną i sporadycznie nospą.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek - myślę, że lekarz robi pomiary na 2d a później dla rodziców i dla pamiątki przełącza na 3d/4d i już tylko ogląda się dzidziusia :) Ja będę robić połówkowe i chcemy dopłacić 100 zł za 3d/4d, więc lekarz na pewno wszystko zbada ale w 2d a później przełączy obraz żebyśmy mieli pamiątkę na płytce :) Tak myślę.

Anjouek, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Z tym magnezem to chyba tez zalezy jaki jest http://www.pepsieliot.com/najlepsze-i-najgorsze-formy-magnezu-ktore-mozesz-sobie-kupic/
    Może być dawka wieksza ale np. gorzej się wchłaniac, więc na to chyba nie ma co patrzec.

Ja z polecenia lekarza biorę magneb6. Niestety mam problem z twardym brzuszkiem i twardnieniami podobnie jak w pierwszej ciązy, dlatego też zajadam się jeszcze do tego luteiną i sporadycznie nospą.

Karolyn ale jesteś na zwolnieniu czy pracujesz? czy z tymi twardnieniami można w miarę normalnie funkcjonować czy trzeba leżec?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na zwolnieniu od 9 tygodnia. Twardnienia zaczeły się tydzień temu.
    Myślę, że to zależy ja się oszczędzam, bo mimo,że w poprzedniej ciazy szyjka była długa to w ciągu 2 tygodni sporo sie przez te skurcze skróciła (jak tylko się pojawiły). W internecie pisza, że to normalne, że jak niebolesne to nie skracają szyjki, mi jednak skróciły. Miałam robiony posiew na bakterie, było czysto, także to była ewidentnie wina tych niebolesnych krótkich skurczy.
    Jak na razie nie leżę ale gdy tylko moge odpoczywam. Właściwie normalnie funkcjonuje. Zobaczymy za dwa tygodnie jak się ma szyjka. Dwa tygodnie temu była długa i twarda.
    Z kolei miałam koleżankę na forum, która miała częste i do tego bardzo bolesne skurcze. Szyjki nie ruszyły, nawet poród zakończył się CC (brak postepu porodu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 12:40

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie czytam o tym twardnieniu, bo mi się wydaje że od kilku dni mój brzuch zrobił się twardszy, ale nie czuje skurczy więc nie wiem czy to twardnienie czy norma, bo macica już spora...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    ooo własnie. A jaki Wy magnez bierzecie?
    ja biorę aspargin. To jest chyba magnez i potas.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    ja biorę aspargin. To jest chyba magnez i potas.
    ja zmieniałam na potazekmag bo nie dałam rady przełknąć asparginu :) ale to też magnez i potas

nutella_ lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    bobas szczęściara z Ciebie :)

Powiedz mi i dziewczyny, ktore już rodziły razem z facetami jak on później reagował po takim przeżyciu. Nie miał później oporów przed kochaniem się?
    Z tego właśnie wynika moja chęć wyrzucenia go z sali, że słyszałam kilka takich historii, że później facet nie potrafił się przemóc.

A tak poza tym mój dość kiepsko reaguje na widok krwi a wolałabym żeby wtedy zajmowali się mną niż nim :D
    to tylko takie gadanie, że facet mdleje podczas porodu- bynajmniej tak mi położne mówiły :P
    ja rodziłam z moim i teraz (jeśli będę rodziła naturalnie) to też będę :)
    nie miał żadnych oporów. Juz po tygodniu odliczał do... :D Myślę, że ja miałam większe. Wiedząc ile "tam" w środku się zmieniło :(

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić do mojej lekarki na jutro na 12, bo ktoś odwołał wizytę. Zapytam o te twardnienia brzucha, bo ja to już mam wrażenie że mnie nawet i trochę boli. Do tej pory nie czułam, że jestem w ciąży więc może to przewrażliwienie. Zobaczymy jutro co powie.
    Dzisiaj z uwagi na zwolnienie pracuję z łóżka :/ A miałam w planach nic nie robić... tak to właśnie można coś zaplanować z korpo.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was bylam wczoraj z chłopcami u lekarza z ty starszym jest ok tzn było wczoraj a młodszy odwodniony i skkierowanie do szpitala na zakaźny oczywiscie sie nie zgodziłam bo w ciazy jestem, lekarz zgodził się na to że jesli bedzie pił to nie musimy na szpital a jak nie bedzie pił to odrazu.. kazał mu w ciagu 2h wypic 50ml wody a moj synalek wypił 350ml i nie zwymiotował :) i od tamtej pory jest wszystko ok z synkiem . w nocy zaczelam ja wymiotowac .. dzis jestsem mega słaba i czuje ze to wirus. a starszak mówi jakby mial gule w gardle a co najgorsze nie ma miejsc do żadnej lekarki w prrzychodni i nikt go nie przyjmie nawet jak ma temperature 39 stopni... masakra i nic tylko na wieczor znow muszę zawitac do całodobówki ;/ ;/

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no ciężkie dni u Ciebie teraz. Nie dość, że dzieciaki chore to jeszcze i Ty nie w formie.
    U nas jelitówka była jakieś 2-3 tygodnie temu. Mały bierze codziennie probiotyk to on tylko nie miał apetytu. Ja bez wymiotów - załatwiałam się ze 2 razy dziennie - normalnie (wreszcie bez zatwardzenia - taki urok jelitówki był) za to moje kochanie i dziadek który akurat był u nas to ledwo żyli. Jeden górą, drugi dołem. Końca nie było widać.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas plaga wirusow! Dzisiaj u mnie tez zwariowana nocka. O pierwszej corka przyszla do lozka, potem po trzeciej obudzila mnie na sikanie, a o 5:30 zapytala, czy moge isc puscic z Nia baczka do lazienki. Tlumacze, ze moze tutaj pod kolderka, nie ma problemu, a ona placze, ze musi byc w WC. Szybko sie zebralam, hop do toalety, a tutaj akcja-biegunka. O 7 pobudka do szkoly, a przy sniadaniu dwa zombiaki ;)

koniczynkaa- mialam porod na sali rodzinnej, i sama obecnosc Meza przy mnie to byl ogromny plus. O 8:30 podali mi oksytocyne, o 10-wzywalam telefonicznie Meza do przyjazdu i to z predkoscia swiatla, bo szybka akcja zaskoczyla wszystkich. Pomagal mi wziac goracy prysznic, skakac na pilce, podawal mi wode, robil oklady na czolo, i nie zagladal do srodka, tylko skupial sie na akcji przy mnie. O 11 odeszly wody, o 11:40 - corka byla na swiecie, Maz dumnie przecinal pepowine, a potem zawolali Go na liczenie paluszkow i badanie dziecka, a mnie zalozyli dwa szwy. Naprawde szybka akcja, a po powrocie do domu - wielokrotnie slyszalam jak chwalil sie i przezywal ten porod jeszcze raz, ze to niesamowite przezycie, ze jest dumny ze mnie, no naprawde mnostwo pozytywnych emocji :) Po porodzie, odczekalismy 6 tyg i delikatnie zrobilismy pierwsze podejscie do zblizenia, nie bylo zadnych oporow, obrzydzenia. Bardziej przerywniki zeby dopytac, czy wszystko Ok, a nie boli? ;) To naprawde kwestia podejscia partnera, bo porod jest naturalny, a powrot do sypialni powinien byc z wyczuciem, ale i wspolna radoscia, przyjemnoscia ;)

Zazdroszcze dziewczynom, ktore maja umiejetnosci i cierpliwosc do szycia i kombinowania ;) U mnie maszyna stoi w szafie, kurz zbiera, a mialam takie piekne marzenia o projektowaniu ciuchow :D

Donia- w pakiecie ubranek mam jedno biale body i skarpetki, ktore dolozylam do pozytywnego testu ciazowego :D Czekam na plec Orzeszka, i dopiero wtedy bede szastac kasa w sklepach ;)

Milka1991, Niebieskaa lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Ja parlam 2 min wiec nawet nie pomyślałem żeby go wygonic ;)
    Mój miał być ze mną tyle ile da radę. Nie wyobrażałam sobie leżeć pół dnia i nie mieć do kogo gęby otworzyć. A jak przyszło co do czego, to nawet na cc nie zdążył dojechać. Przyjechał jak już Basię przewozili na noworodki ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, czy aspargin przypisał Ci lekarz? Ja teraz mam problemik bo mi też lekarz zapisał w takiej formie ale na stronce, którą wrzuciła Karolyn ta forma jest przedstawiona jako ta najgorsza.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Nutella, czy aspargin przypisał Ci lekarz? Ja teraz mam problemik bo mi też lekarz zapisał w takiej formie ale na stronce, którą wrzuciła Karolyn ta forma jest przedstawiona jako ta najgorsza.
    tak, kazał brać 3x1. Ja biorę 2x1, bo już jest lepiej z moim brzuchem.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje usg połówkowe trwało 1,5h bo mój SYNEK!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 (od początku czułam, że będzie chłopak) się bardzo wiercił. Maluszek jest zdrowy to najważniejsze. Waży 374g.

20sj0r6.jpg

Jagah, karolyn, Peg, Aga1991, aniołkowa mama, Niebieskaa, Justyna Sz, Kjopa3, kahaśka, atat, sallvie, Taśka22, Donia12, Misiu2017, IGA.G, vitae13, Szczęśliwa Mamusia, Reni1982, Gabi 19, nutella_, Korcia, Biszkopciki, Antonelka, Jastin76, pati87, kasieniaczek, Anjouek, Milka1991, Venice, Omon, sy__la, slodka100, niania.ogg lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czuje ruchy mojej córci. usiadłam na krześle i tak lekko oparlam brzuch o nogi i poczułam dwa razy kopniaczki :)

Niebieskaa, Justyna Sz, Jagah, Aga1991, kahaśka, sallvie, sunshine, Misiu2017, Szczęśliwa Mamusia, Reni1982, nutella_, Biszkopciki, pati87, Anjouek, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ