X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika3006 wrote:
    A napiszcie mi czego nie mogę a co mogę robić. Lekarz powiedział tylko oszczędzać się. Wiem że nie mogę dźwigać i brak stosunków ale sprzątać i gotować mogę? Czy muszę leżeć większość?

moja siostra miała krwiaka w drugim miesiącu ciąży lekarz kazał jej odpoczywać - nie dźwigała, nie przemęczała, nie brała gorących kąpieli. ale tak to starała się funkcjonować w miare normalnie, miała 3 latka w domu więc musiała się nim zająć i odporowadzić do przedszkola. wszystko będzie, dobrze! wierzę w to. siostra po wchłonięciu krwiaka wróciła do pracy i pracowała do 7 miesiąca, i urodziła zdrową, piękną córeczkę.

Mika3006 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się pochwalę moją betą z poprzedniego czwartku i soboty. W czwartek była 90,29 a w sobotę 282,20 ;-D

W czwartek 18.08 mam 1 wizytę u mojego gin, tylko on nie robi USG - pewnie da mi skierowania na badania i umówi mnie do swojego kolegi po fachu co się specjalizuje w USG tyle, że w piątek 19.08 akurat go nie ma, ale na piątek `19.08 umówiłam się już do innego dr na USG ... mam nadzieję, że już zobaczę serduszko bo to będzie 6t1d ciąży ?! jak myślicie?

Agga, Antonelka lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a dlaczego nie możesz???

Gratuluję kolejnego serduszka

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usg było 5+4 a według wielkości pęcherzyka 6+2, ale serduszka nie było widać. Według kalendarza belly powinno być 6+4 ale u dziewczyn wcześniej było widać

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la to super że rośnie ☺ co do usg nie pomogę bo jakoś zawsze jak szłam na pierwszą wizytę nie widać było serduszka. Młodszy syn też był malutki na początku ciąży i 2 tyg później było serce.
    Dzięki dziewczyny :)

angelika1984 ale że nie mogę dźwigać czy się kochać z mężem?

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika bedzie dobrze! rob tylko to co konieczne;*
    piekne te wasze bety!
    czy dzisiaj ktos jeszcze wizytuje, czy jutro nastepuje kumulacja? :)

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika3006 Kochana mie poddawaj się :* , wszystko jest możliwe ;) , może poproś siostrę , mamę czy kogoś innego z rodziny a nawet bliską sąsiadkę czy koleżankę , przyjaciółkę aby ktoś Ci pomógł ;) .

IGA.G lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam u lekarza na pierwszej wizycie w 5 t i 3 dniu, nie robił mi usg, powiedział, że to za wcześnie. mam następną wizytę 22 sierpnia, to będzie 8 tydzień - już nie mogę się doczekać :):):)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zły nastrój. Powiedziałam mamie o tym że jestem w ciąży a ta wydarla na mnie buzię i powiedziala żebym usunęła ciążę. Brak słów nie chce mi się zyc

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie cały dzień przespałam... plamienie zanika juz tylko takie stare brudy :) mam nadzieję że teraz będzie juz tylko dobrze i że mój maluszek będzie silny i będzie rósł. Dostałam zdjęcie z usg i pęcherzyk ma 6,5 mm mam nadzieję, że to dobry wynik musze nastawić się pozytywnie i wierzyć :)
    Angelika dlaczego mama Ci tak powiedziała? ?? Przykro mi kochana :/ bądź silna i dzielna <3

Milka1991, Peg lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ciężko mi się czyta coś takiego. Strasznie mi przykro, że Twoja mama się tak zachowała...ale na szczęście masz swój rozum prawda? Jak widać nie możesz liczyć na mamę ale chyba nie zostaniesz z tym sama ? tak więc pierś do przodu, głowa do góry i wszystko się samo ułoży...
    A z mamą po takim czymś bym chyba zerwała kontakt na jakiś czas. Może przemyśli to co powiedziała...:/

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak powiedziała bo mojemu facetów coś odbiło. Kasy nie daje nie wiem co się wgl dzieje. Załamana jestem.

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika - ale skąd taka ostra reakcja? Bardzo smutno coś takiego czytać... człowiek dzieli się swoim szczęściem a ktoś mu podcina skrzydła i to z najbliższego kręgu.. Moja mama wręcz nas namawiała na dzidziusia, więc ciężko mi sobie wyobrazić co bym czuła gdyby zareagowała tak jak Twoja.. ehh.. szkoda słów :( Jeszcze rozumiem gdyby to ciąża w wieku "nastu" lat i może pod wpływem emocji, ale kurcze... bądź dzielna i nie daj sobie zepsuć nastroju! Na przekór mamie ciesz się nowym życiem jakie poczęłaś :) Czy masz wsparcie męża/chłopaka? Przepraszam jeśli już pisałaś ale tyle tu dziewczyn, że czasem mi się wszystko myli.. Myślę, że mama się niedługo ucieszy ale wtedy chyba pokazałabym jej figę z makiem za przeproszeniem, zwłaszcza po porodzie na pewno będzie się zachwycać maluszkiem i przypomniałabym jej te słowa.. Pamiętaj, że masz tu nas i wiele osób cieszy buźkę z powodu Twojego brzuszka! :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika Ja to bym wzięła mamę w obroty i jej powiedziała , mamy mama też chciała aby mama ciążę usunęła , dziecko to prawdziwy dar nie można od tak usunąć bo mam taki kaprys , a potem co pluć sobie w brodę jak moje dziecko by teraz wyglądało , jak można takie rzeczy mówić , kochana na prawdę współczuję i tulę Cię Skarbie pamiętaj że masz mały cud w sobie , a resztę że tak powiem mniej w du ... . Porozmawiaj z mamą szczerze , nie znam twojej mamy , ale to w końcu mama .

• tanka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam i ja nieśmiało wpaść i się przywitać. :)

Prawie 3 lata starań i w związku z brakiem szans na naturalsa w maju decyzja o ivf. Przygotowaliśmy się na długą walkę, ale życie postanowiło tym razem pozytywnie zaskoczyć. Pierwsze podejście, pierwszy transfer - udany <3
    Szczerze, jesteśmy wręcz oszołomieni, ale niesamowicie szczęśliwi. Jestem po poniedziałkowej wizycie kontrolnej. Pomimo bety 1711 nie było niestety widać nic więcej, niż 2mm-trowy punkt, który najprawdopodobniej jest pęcherzykiem. Trochę się zasmuciłam, ale staram się nie zamartwiać i z niecierpliwością czekam na wizytę 22.08, gdzie mam nadzieję usłyszeć najpiękniejszy odgłos uderzeń małego serduszka <3 <3 <3

Jako że po ivf jestem oczywiście maksymalnie obstawiona lekami na podtrzymanie. Na wizycie lekarz zalecił już branie zestawu typowo ciążowego: Pregna plus i Pregna DHA. Nie za wcześnie? Wy też już coś bierzecie?

Aha, termin porodu 10.04.2017 wyliczony samodzielnie na podstawie daty poczęcia. Mam nadzieję, że rozgoszczę się u was na dłużej. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 20:59

niania.ogg, Antonelka, Anja7 lubią tę wiadomość

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... tym bardziej że moja mama jest osobą niepelnosprawna. A jakoś matka ja urodziła wychowała...moja mama jest z 6 rodzeństwa. Mój tata z 12. Zawsze mamie pomagałam opiekowała się nią. Mama kuleje na nogi. A drugiej osoby nie rozumie. Dla niej jestem światowa niedorajda.

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Wiecie co... tym bardziej że moja mama jest osobą niepelnosprawna. A jakoś matka ja urodziła wychowała...moja mama jest z 6 rodzeństwa. Mój tata z 12. Zawsze mamie pomagałam opiekowała się nią. Mama kuleje na nogi. A drugiej osoby nie rozumie. Dla niej jestem światowa niedorajda.

Kochana ciezko slyszec takie rzeczy, a zwlaszcza od bliskich, ktorzy zamiast wspierac wbijaja noz w plecy.
    Mimo wszystko nie lam sie po to jest to forum zeby sie wpsierac nawzajem, badz silna kobieta i nie poddawaj sie. Na Twoim miejscu porozmawialabym z mama na powaznie i zrobila przez jakis czas dystans, zeby moze przemyslala to co do Ciebie powiedziala...

Dziewczyny ciezko Was nadrobi !! Zaraz sie za to biore :)
    Dzis znowu mialam plamienia delikatne ale byly. Jutro gin.
    Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że mój chciał iść na stancje a ja mówiłam ciągle że nie zostawię mamy itd... i teraz mam... nie chce mi.sie żyć... żal dosłownie zal

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mega napady jedzeniowe. Nie wiem dlaczego, przeciez to nie jest ten etap ciazy na zachcianki prawda?
    Zawsze jadlam fit,saltki, wszystko na parze gotowane i tak od dobrych paru miesiecy, oczywiscie zdarzala sie jakas mala pizza ale w rozsadnych ilosciach, a wczoraj przez jeden dzien zjadlam lasgne, makaron z warzywami i miesem oraz pizze!!!! I to cala wielka pizze sama zjadlam!!! Nie wiem co sie dzieje. hehe juz mi na mozg pada:P Najgorsze ze caly czas mam takie ciagaty do tlustych dan! Dzis i przedwczoraj tez!

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika Słońce niestety rodziców się nie wybiera , ja też mam dużo żali do taty ale sobie powiedziałam tak że już zdrowie go ukaże za to jakim był czlowiekiem , i jak przyjdzie koniec to będzie chciał przebaczenia itp niestety pewnych rzeczy się nie wybacza. Może powiedz mamie że ty o nia dbasz troszczysz się i co masz z tego ból cierpienie zamiast wsparcie , jest i tak bardzo chora , kto ją podniesie jak upadnie .

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ