Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ja już miałam test obciążenia glukozą, nie jest tak źle
kupcie sobie glukozę smakową np cytrynową, bo zwykła jest o wiele gorsza
nie wolno popijać, i nie wolno pić jednym duszkiem, tylko wypić kilka łyków i chwilę przerwy. całość trzeba wypić w ciągu 3-5 minut.
jak miałam kilka lat temu robioną krzywą, ale ze zwykłą glukozą, nie smakową to strasznie to wspominałam, bałam się teraz isć ;p ale smakowa jest znośna, taki słodki, wygazowany sprite ;p można wziąć cytrynę i zapić sokiem z cytryny trochęSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
My mamy w sumie o tyle fajną sytuację, że kupujemy mieszkanie po generalnym remoncie, który był 2 lata temu i wszystko było projektowane przez architekta. I na prawdę wszystko jest tak przemyślane, że jestem w szoku
Tylko ten trzeci pokój do mnie nie do końca przemawia, bo tam chciałam mieć pokój dla maleństwa, a jest dużo mebli, które nijak będą pasować... Będę negocjować z mężem, by inaczej to rozplanować, niż jest teraz
-
ilae wrote:My mamy w sumie o tyle fajną sytuację, że kupujemy mieszkanie po generalnym remoncie, który był 2 lata temu i wszystko było projektowane przez architekta. I na prawdę wszystko jest tak przemyślane, że jestem w szoku
Tylko ten trzeci pokój do mnie nie do końca przemawia, bo tam chciałam mieć pokój dla maleństwa, a jest dużo mebli, które nijak będą pasować... Będę negocjować z mężem, by inaczej to rozplanować, niż jest teraz
i wiesz, jak sama zaczęłam wybierać meble, dodatki itp to mieszkanie to różni się diametralnie od poprzedniego ;p
karolyn lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:A jeszcze apropo tego irigasin. Normalnie mam oddychać przez usta? Boję,się ze się zachlysne
Dasz rade, oddychaj powoli normalnie otwartymi ustami. Też się bałam i panikowałam a okazało sie prostsze niż myslalam.
Nawet jak troche polkniesz to nic sie nie stanie, w koncu to praktycznie zwykla sól.
A! no i tak jak jedna tu juz napisala, mega pomaga robienie hhhhrrrrrr w trakcie
lejesz to w nos, druga wyplywa. potem smarczesz. Spoko jestWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 16:32
Lokokoko lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Brzmi banalnie
no zobaczymy. Przygotowałam wodę i czekam,aż będzie odpowiednia
Taska super! Tak zazdroszczę Tego dekorowania pokoiku i w ogóle. U nas maluszek musi być z nami w jednym pokoju..póki nie będziemy mieć swojego mieszkania ale to jeszcze długo długo
Grunt,że teraz mamy swoje wejście i osobna cześćjednak to za mało miejsca
Mnie z tej krzywej cukrowej to przeraza jeszcze to whijanie igły kilka razy
Laski stosuje któraś Femibion Natal 2?Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Ja mialam kupic mieszkanie po remoncie tak zeby nie placic juz za wynajem ale ciesze sie jednak, ze zdecydowalismy sie na takie to calkowitej demolki. Wszystko rozplanowalam sama z mezem
mamy tak jak chcielismy. No ale jak mieszkanie trafione w Wasz gust to tylko brac
))
-
Nie wiem skąd przekonanie, że nie można popijać glukozy. Czystą woda można, przecież glukoza jest rozpuszczana własnie w wodzie, więc dobrze na koniec do kubeczka nalać odrobinę wody by kubek przepłukać z resztek glukozy, które osadzą się na ściankach. tym bardziej, że nie jest jasno określone w ilu ml wody glukoza ma być rozpuszczona, jedni leją pół kubka inni cały duży kubek. My lejemy jak najmniej aby glukoza tylko się rozpuściła a ciężarna miała mniej do wypicia, ale na życzenie dolewamy wody do opróżnionego kubka aby ciężarna przepiła
woda nie zmienia wyników cukru, chyba, że ktoś myślał przepijać sokiem albo w czasie tych 2h, które musi czekać, no to wtedy NIE PIJEMY
cytryna u nas tez nie wchodzi w grę, nie ma jednoznacznych badań co do tego czy nie zaburza wyników testu.
Wszystko jedno czy wypijecie jednym duszkiem czy na kilka razy, po prostu pijąc na raz łatwiej ją zwrócićWażne aby wypić w przeciągu 3 maksymalnie 5 minut i od tego momentu liczyć sobie czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 16:41
bobas2015, Antonelka lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Lokokoko - Ja też jak tylko pomyśle o tym wbijaniu igły kilka razy to aż mi nie dobrze.
A wiecie co jest najsmieszniejsze? Za każdym razem boje się na samą myśl o pobraniu krwi a w tym roku zrobiłam sobie tatuaż haha- Taka fobia
Omon lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
IGA.G wrote:my wcześniejsze mieszkanie kupiliśmy umeblowane, ale teraz postawiłam na swoim i wzięliśmy nowe
i wiesz, jak sama zaczęłam wybierać meble, dodatki itp to mieszkanie to różni się diametralnie od poprzedniego ;p
Mi tylko nie pasuje ten jeden pokój. Reszta jest taka, jak nam odpowiada i trafia w nasz gust. Zawsze kiedyś chciałam takie mieszkanie CHOCIAŻ wynajmować, a tu się trafiło takie już do kupowania całe naszeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 16:43
IGA.G lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoko Jak ostatnio byłam na badaniach , i tam pewna Pani , w ciąży właśnie miała robione te badanie ten test obciążenia glukozą , weszła do lab i po paru minutach wyszła i poszła skuli ją raz i już . Powiedziała że tam w lab , od razu trzeba wypić przy tych pielęgniarkach , boże ja tam chyba zwymiotuję
.
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Ilae i zadowolona jesteś? Ja jak wezmę dawkę to od razu mi.energia przypływa
Sallvie. Paranoja ha ha. Niezła jesteś. Ja za każdym razem schizuje przed labolatprium i zawsze odwracam głowęha ha.
Kordonku no ja pisze tylko to co zasłyszalamsallvie lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Różowy_Kordonek wrote:Nie wiem skąd przekonanie, że nie można popijać glukozy. Czystą woda można, przecież glukoza jest rozpuszczana własnie w wodzie, więc dobrze na koniec do kubeczka nalać odrobinę wody by kubek przepłukać z resztek glukozy, które osadzą się na ściankach. tym bardziej, że nie jest jasno określone w ilu ml wody glukoza ma być rozpuszczona, jedni leją pół kubka inni cały duży kubek. My lejemy jak najmniej aby glukoza tylko się rozpuściła a ciężarna miała mniej do wypicia, ale na życzenie dolewamy wody do opróżnionego kubka aby ciężarna przepiła
woda nie zmienia wyników cukru, chyba, że ktoś myślał przepijać sokiem albo w czasie tych 2h, które musi czekać, no to wtedy NIE PIJEMY
cytryna u nas tez nie wchodzi w grę, nie ma jednoznacznych badań co do tego czy nie zaburza wyników testu.
Wszystko jedno czy wypijecie jednym duszkiem czy na kilka razy, po prostu pijąc na raz łatwiej ją zwrócićWażne aby wypić w przeciągu 3 maksymalnie 5 minut i od tego momentu liczyć sobie czas.
o picie jednym duszkiem o to mi chodziło, że łatwo wtedy zwymiotować i może zrobić się słabo, dlatego lepiej pić po kilka łyków
co do wody to w labie mówili, że ewentualnie łyczkiem popić, żeby nie pić dużo. więc się sluchałam zawsze -
Ja już dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, bardziej od tego smaku przeraża mnie wizja siedzenia 2h w labie i 3 razy kłucie...
Ostatnio czuje małą codziennie. Bardzo to fajne zwłaszcza że pierwsze ruchy pojawiły się dopiero jakiś tydzień temuKornela teraz nadrabia zaległości
IGA.G, Lokokoko, Omon lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Ja już dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, bardziej od tego smaku przeraża mnie wizja siedzenia 2h w labie i 3 razy kłucie...
Ostatnio czuje małą codziennie. Bardzo to fajne zwłaszcza że pierwsze ruchy pojawiły się dopiero jakiś tydzień temuKornela teraz nadrabia zaległości
po świętach mam powtórkę z rozrywki
edit: a kłucia ja się nie boję, także mnie mogliby codziennie kłućWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 16:52
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:To ile to razy trzeba robić ta glukozę?
Aż dwa?
Dziewczyny a czy ten wymaz do Gbs czy jakoś tak to wygląda tak jak cytologia??