X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie zobaczyć mojego synka w 3D to obejrzycie sobie od 3:30. Trwa to chwilkę....jakąś minutkę. Musiałam wstawić na youtube żeby wysłać mojej siostrze, bo nie miałabym jak jej w najbliższym czasie pokazać. Nie potrafiłam wyciąć tylko usg 3d wiec wstawiłam cale badanie. https://www.youtube.com/watch?v=qZW1DFtoaGc&feature=youtu.be

sallvie, Omon, eforts, Lokokoko, Kjopa3, misKolorowy lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie
    Tez mam 165cm. Ja duzo lat mialam wage ponizej 50kg. Od ostatniej zimy przemiana materii mi siadła i nad waga 52kg to musialam pracowac bo uwazalam co jem i cwiczylam. Kiedys nigdy nie cwiczylam i jadlam duzo i waga nigdy mi nie rosla powyżej 50kg.
    Od czerwca-lipca przestalam cwiczyc bo byly upaly i mi sie nie chcialo. Jak weszlam na wage w sierpniu to sie przestraszylam bo 54kg mialam. A ja mam taka figure ze mi sie odklada teraz tylko biodra i brzuch, ramiona i rece mam szczuple wiec brzydko to wygląda.
    Na poczatku ciazy tzn 8-10tc przez wymioty i ze malo jadlam schudlam do 51kg. A moja waga z wtorku to 53.5kg. A Normalnie jem juz ponad miesiac.
    Z corka tez na poczatku schudlam ale tylko kg. W 5mc bylam na 0 a potem 11.5kg przez kilka miesiecy przytylam. Tylko ze wtedy bylam 10 lat mlodsza. I codziennie bylam na "chodzie" a teraz siedze w domu i duze leze bo lubie :) wiec pewnie w tej ciąży przybedzie mi wiecej kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 13:34

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa - ale z drugiej strony zalecają jeść ser żółty bo jeden czy dwa plasterki (nie pamiętam) pokrywają dzienne zapotrzebowanie na wapń ;) A pamiętajcie, że w ciąży cholesterol też się podnosi, sam z siebie ;)

itania - serdeczne gratulacje :) Nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie co musi czuć rodzic w momencie takiego oczekiwania. Człowiek narzeka na bolące plecy czy rozstępy ale to pestka, kiedy uzmysłowi sobie z jakimi faktycznie problemami mógłby się borykać. Także teraz wszystkie z uśmiechem od ucha do ucha i lekkim sercem róbmy piękne wyprawki! ;D

5 lat różnicy między dziećmi to jak dla mnie idealnie. Pierwsze dość odchowane by skupić uwagę na drugim. Poza tym u mnie super zgra się to z pracą jak i z faktem, że chcemy się później poświęcić budowie domu, więc te 5 lat się przyda ;) Między mną a siostrą jest 8 lat różnicy a świetnie się dogadujemy, chodzimy razem na zakupy czy na piwo, także wiele zależy tez od charakteru dzieci czy się dogadają, nie tylko od różnicy wieku.

Donia - ja za rybami nigdy nie przepadałam, ale teściowie często kupują tu świeże ryby, bo jest dużo stawów w okolicy i te mi meeeega smakują :) Tylko ości mnóstwo ;)

Mój mąż się ostatnio pytał co się dzieje z narządami, skoro macica jest już ponad pępkiem. Mówię, że muszą się tam pościskać a on na to "no to żołądek Ci się w ogóle nie ścisnął" ;D Ja jem ogromne porcje a później kwiczę bo mam wrażenie, że pęknę.. aż oddychać ciężko ;) Chyba też pójdzie u nas wieczorem frytkownica w ruch ;) Obiad mam z głowy bo kapuśniak z wczoraj został :)

ilae - a ja Ci polecam taki mostek z semilaca :) Kupiłam teściowej, zachwycona. Mało miejsca zajmuje, krótko utwardza a wszystko się super trzyma. Sama się zastanawiam tylko szkoda mi mojej UV, nie ma komu wydać ;)

Mąż mnie zaskakuje, na moje zakupy dla Tymka tylko się uśmiechał pod nosem i przekręcał oczami a ostatnio sam powiedział, że na gwiazdkę kupimy coś Tymkowi :) Tak samo ostatnio zagadał czy pokupowałam jakieś ubranka, mówię, że nie bo nie ma kasy, tylko cieplejszy polarek i śpiworek taki na szelkach bo udało się tanio wylicytować. A dzisiaj nam szwagierka przyniosła podkłady poporodowe, maść na sutki i majtki po porodzie bo jej pozostawało. Do tego cały karton ubrań na ciążę - ja mało gdzie wychodzę a i rozmiar nie mój bo szwagierka jest "większa" ale może coś się przyda, mówiła, że jakąś kurtkę zimową specjalnie na ciążę kupowała to może i na mnie się nada. Drugi karton ubranek dla chłopca od 0 do 3 m bo jej synek teraz wszedł w 68 ;) Także fajnie.. wiadomo, że sami coś pokupujemy, coś się dostanie ale w razie czego niech leżą, zawsze coś się może przydać, tym bardziej, że dużo ma własnie śpiochów, półśpiochów i takiej bielizny dla noworodka a nam właśnie tego brakuje.

Antonelka - fiu fiu fiu... ja wczoraj i dzisiaj mam tak podły dzień, ze nic się nie chce.. głowa ciężka..

eforts - moja szwagierka ma 4 miesięcznego synka, który potrafi przespać całą noc.. W ogóle dziecko jakby go nie było, czasem nawet nie kwęknie o_O Mama mówi żebym się zapatrzyła bo sama była w szoku jak tu przyjechała do nas - dziecko anioł :)

Szczęśliwa mamusia - Ty już jesteś w 6 mieesiacu :) Heellooooo! ;D

Justyna Sz - gratulacje :) Pięknie Wam to 3d wyszło :)

Ja mam teraz wizytę dość późno bo o 11:45, myslałam, ze w związku z tym mąż zrezygnuje, tym bardziej, że widział dzidziusia tydzień temu an połówkowych ale gdzie tam.. już kombinuje, że pójdzie na pół dnia do pracy bo akurat ma do wybrania połówkę ;) Wczoraj miał kupę śmiechu bo wygłupialiśmy się, ja leżałam z gołym brzuchem i mąż zauważył, że jak się śmieje to mój pępek wyskakuje i chowa się, śmiesznie to wyglądało ;D

Omon, ilae, Justyna Sz, Donia12 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz - a co lekarz mówił nt ruchów maleństwa,że nie czujesz jeszcze?
    Mówil jak czesto na poczatku trzeba je czuć?

Gratuluje dobrych wiadomości :)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze ważyłam coś koło 55-56kg a jakieś dwa lata temu coś się porobiło nawet nie wiadomo co bo nagle zaczęłam od tak chudnąć, czasem nawet 47kg na wadze się pojawiało, a jadłam ciągle tak samo :( Do tego cykle mi się popierdzieliły całkiem, ale jak szłam robić jakieś podstawowe badania to wszystko było okej i tsh, i morfologia więc w sumie ja tam się cieszę z tych dodatkowych kilogramów :) Dzisiaj nawet mój brat stwierdził, że mi się twarz zmieniła i się zrobiłam pulpecik :D

Tak dla porównania, moje nogi w przed dzień prawdopodobnego poczęcia naszego szczęścia czyli lipiec 2016 i moje nogi z wczorajszego poranka ...
    30swn05.jpg

A ja się dziwiłam dlaczego moje ulubione spodnie nie chcą się wcisnąć :D

Milka1991, Omon, pati87, ilae, sunshine lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)

Sallvie śliczny brzuszek :)

sallvie lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 58 przed porodem!!?? Pięknie :)

Itiana aż mnie zmrozilo jak przeczytałam Twój wpis. Mnie najgorsze co spotkało z synem to jak miał 9 tygodni to znalazłam dwa guzy na wezlach chłonnych pod pachą. Na szczęście okazało się że to nop po szczepionce na gruźlicę.
    W ogóle nie dziwię się że jesteś przewrazliwiona!!!

Rozowy Kordonku wiem że są takie dzieci aczkolwiek niezmiennie mnie zaskakują. Ja to śmieje się że znajomi mi nie wierzą jak często i jak długo może budzić się dziecko w nocy. Tzn rodzice tych spokijniejszych dzieci.
    Ja to mam teorie że jednak geny biorą górę i z dwóch dzikusow nie da się urodzić spokojnego dziecka :) mój mąż śmieje się że pd czasu jak jest młody to mogę się przekonać jakie on ma utrapienie że mną :)

Się Wolf koniecznie regularne picie siemienia, kup mielone w aptece i popijając. Tzn lepiej samemu mielic ale takie też działa. No i do tego jest zdrowe.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja w pierwszej ciąży zaczęłam czuć późno ok 20 tyg. Może wcześniej coś czułam ale nie wiedziałam czy to na pewno dziecko więc uznałam ten czas za pewny :)

A regularne to jakoś później trzeba odnotowywac. Nasze dzieciaki wpadną w taki rytm że wg mnie ważniejsze aby w swoich porach się ruszamy i w swoim,, rytmie" niż ksiazkowo 10 razy w ciągu godziny.

Milka1991 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Justyna Sz - a co lekarz mówił nt ruchów maleństwa,że nie czujesz jeszcze?
    Mówil jak czesto na poczatku trzeba je czuć?

Gratuluje dobrych wiadomości :)
    powiedział ze mam łożysko na tylnej ścianie i ze już na pewno czuje ruchy tylko ich nie odróżniam od ruchów jelit:)i ma chyba racje, bo czasem te ruchy są dziwne i inne niż na gazy itp.:) wiec to pewnie mój Maciuś mi daje znać:) mówił ze ruchy u pierworódek przeważnie powinny się pojawić do 21-23 tygodnia ( w zależności od położenia łożyska )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 14:42

Reni1982 lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sobie spokojnie leżałam kiedy nagle poczułam takie rozpychanie z prawej strony spojrzalam na brzuch a tam...
    svpe05.jpg

Nie no najważniejsze że malenstwu jest wygodnie haha :)

sunshine, ilae, Omon, karolyn, Jagah, Lokokoko, Kjopa3, Milka1991, Donia12, Antonelka lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia czyli bedzie.kolejny Seba na forum:)?

Gratuluje udanych wizyt:) ja na uczelni dopiero po 18 bede w domu....

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka dopisz mi imię Kubuś na pierwszej stronie :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.

Szczęśliwa mamusiu a w którym tygodniu określali Ci, że będzie dziewczynka? Zawsze mnie to ciekawi jak są pomyłki.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Dawno nie pisałam. Kilka dni temu kuzynka urodziła córkę, a całą ciążę wg usg miał być chłopiec :)

Omon, kahaśka, Lokokoko, Milka1991, ilae lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki
    To niezle. Dziwne ze tak sie jeszcze dzieje przy dzisiejszej jakosci USG.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie mam siły Was nadrobić... jesteśmy w trakcie przeprowadzki, już jutro śpimy w nowym mieszkanku :) doczytałam, żę Ania nie będzie Anią u Szczęśliwej :) i że Maciuś jest zdrowy u Justyny gratuluje udanych wizyt

Justyna Sz lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biszkopciki znajomy miesiąc temu miał tą sama sytuacje miał być chłopak urodziła się Ala jakims cudem :D

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hala u mojej znajomej tez była taka sytuacja. Cwaniaki małe :-D

Dziewczyny mam pytanie odnośnie tych takich kuferkow z cieniami do powiek. ;)*-:-) szukam jakiegoś żeby był w miarę dobry jakościowo i w przystępnej cenie :) wiecie może coś na ten temat? :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały zakładany szew: jak wygladała wasza wydzielina dzien dwa po? Ja wczoraj miałam zakładany, dzisiaj dopiero wstałam. Za każdym razem jak ide do toalety jest trochę krwi ale jest jakis dziwny przezroczysty glut. Pielęgniarki nie komentują, ze to cos złego. Ja juz sie martwię...

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożku niech maz zawoła lekarza albo dopyta o to lub ty zadzwoń do swojego prowadzącego .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ