Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aniołkowa mama wrote:
IGA jeśli podejrzewasz układ moczowy to bez obaw jedz sobie żurwinę suszoną/pij sok z żuarwiny. Są zdrowe i pomagają nie tylko jak akurat masz jakąś infekcję. Z leków Żuravit (moim zdaniem lepiej jeść żurawinę, zdrowsza i taniej wychodzi) lub furagin.
tylko to chyba nie pęcherz, mnie piecze/swędzi w okolicach warg sromowych i tyle, nie mam upławów, pęcherz też w normie...
edit: ja też zaczęłam 23 tydzień raczej w złym humorze, ale musimy to zmienić! i cieszyć się! już niedługo 3 trymestr i będzie już bezpiecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 09:34
-
dzięki Korcia , właśnie w czwartek byłam awaryjnie, muszę iść w przyszłym tygodniu po zwolnienie i nie wiem czy moge przeczekać ... upławów brak praktycznie, lekkie pieczenie
mam w apteczce pimafucort, właśnie na forach czytam czy można w ciąży. ale wydaje mi się, że dostałam go w 8 tygodniu ciąży na infekcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 09:36
-
IGA ten zły humor to nie przez moją ciążę tylko przez smutne wieści od Fufki
Ponawiam pytania o:
1) Szumy w detektorze, czy to normalne, ze dość głośno szumi sam z siebie
2) czy też Wam ucieka czasem kilka kropelek Clexanu ze strzykawki po zdjęciu "zawleczki" lub przez złe dociśnięcie do końca?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 09:39
Misiu2017 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:IGA ten zły humor to nie przez moją ciążę tylko przez smutne wieści od Fufki
Ponawiam pytania o:
2) czy też Wam ucieka czasem kilka kropelek Clexanu ze strzykawki po zdjęciu "zawleczki" lub przez złe dociśnięcie do końca?
wiem, wiem, u mnie tak samo!
na pytania nie odpowiem, bo nie mam pojęcia ;p -
Misiu2017 wrote:A 3 trymestr kiedy sie dokładnie zaczyna? Oraz 6 miesiąc ?
6 miesiąc - 22 lub 23 tydzień
3 trymestr - czyli od 7 miesiąca, 27 lub 28 tydzieńMisiu2017 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry. Moje dziecko Dzisiaj w domu zostało - słaba forma. Zastanawiam się czy jechać do lekarza czy jeszcze sobie darować. Nos zapakowany, w buzi spuchniete dziaslo - diabli wiedzą od czego on się źle czuje. Może zadzwonię do stomatologa i zobaczę jakie w ogóle terminy.
Ja od wczoraj na kibelku sobie przesiaduje:/ nic mnie nie boli ale rozwolnienie jest. Czyżby po augumentinie? Nigdy mi nic po antybiotykach nie było, ale wiadomo że teraz szczególny czas...Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Donia może Twoje dzieciątko ma zatoki??
W ciąży zazywalas augumentin? Ja przed ciążą go brałam albo auglavin. I raz było ok a raz dostawałam wysypki na podniebieniu i Puchlo mi gardlo-reakcja na penicyline...
Ja w ciąży brałam amotaks dis. Mój doktor powiedział ze tylko to wolno z antiotykow l.no i teraz się zastanawiam. Hihi.
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
hej
Reni też się wzruszyłam tym wpisem, pięknie opisane macierzyństwo...jego wady, które jednocześnie są zaletami...
Iga to ja mam tylko nadzieję, że ta infekcja się bardziej nie rozwinie,a tak zazwyczaj jest jak nie zastosujemy czegoś skutecznego. weź ten pimafucort jak
mówisz, że dostałaś będac w ciąży
Misiu wg belly 6 miesiąc to 22 tydzieńu mnie tak pokazuje
sunshine a jakie badania Ci robili? ostatnio moja szwagierka trafiła do szpitala z ostrym bólem na środku brzucha po prawej stronie, okazało się że chyba po prostu kolka jelitowa, może u Ciebie też nic poważnego, w sumie nie może a na pewno
Dziewczyny jak myślicie, powinnam umieścić na pierwszej info o naszym aniołku Fufkowym ?Misiu2017, Szczęśliwa Mamusia, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
aniołkowa mama wrote:IGA ten zły humor to nie przez moją ciążę tylko przez smutne wieści od Fufki
Ponawiam pytania o:
Z góry dziękuję za odpowiedzi :*aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Ponawiam pytania o:
Aniolkowa mama, napisze z mojego doswiadczenia, zawsze bedziesz miala dodatkowa opinie:) tak...moj detektor tez szumi, co wiecej...teraz jest trudniej znalezc tetno, bo mala fika i raz jest z jednej strony raz z drugiej i dodatkowo tetno jest zagluszone przez jej ruchy. Ale to nic...bo gdzies tam w tle zawsze wybija sie tetno.
Zdarza sie, ze ucieka mi kilka kropelek clexane...co wiecej, kilka zastrzykowe zniszczylam, bo ta plastikowa koncowke, ktora sie wciska, niechcacy wyrwalam przy otwieraniu zastrzyku:P Staram sie uwazniej zdejmowac "zawleczke" zeby nic nie ulecialo, ale czasem kropelka uleci.
......
Ja mialam kiepska niedziele...martwilam sie Chrupke, dodatkowo serce mi rozdziera mysl o Fufce i innych dziewczynach, ktore obserwuja zle objawy...mysle, ze przerwa od forum to jest dobry pomysl, z drugiej strony mozna tez dostac tutaj mnooostwo wsparcia i dobrego slowa.
aniołkowa mama, Milka1991 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Donia12 wrote:Dzień dobry. Moje dziecko Dzisiaj w domu zostało - słaba forma. Zastanawiam się czy jechać do lekarza czy jeszcze sobie darować. Nos zapakowany, w buzi spuchniete dziaslo - diabli wiedzą od czego on się źle czuje. Może zadzwonię do stomatologa i zobaczę jakie w ogóle terminy.
Ja od wczoraj na kibelku sobie przesiaduje:/ nic mnie nie boli ale rozwolnienie jest. Czyżby po augumentinie? Nigdy mi nic po antybiotykach nie było, ale wiadomo że teraz szczególny czas...Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Lokokoko wrote:
Witam się zimowo! Taki piękny widok za oknem!czuje się jak dziecko
Sunshine trzymam mocno kciuki za Ciebie
Sallvie nasze bąbelki są juz coraz to bardziej rozumne.
Taska maluch na pewno był zadowolony. Pochwal się sukienka i ja też się pochwałę moim zakupem sukienki na święta)
Dziewczyny, co to może być? Gdy śpię na plecach albo prawym boku łapie mnie straszny ból pleców tak niżej żeber. Staram się spać na lewym boku, ale czasem sama.w śnie się przekręce
Hej. Podasz z jakiej stronki kupiłaś sukienkę. Też poszukuje. Wczoraj byłam na zakupach i się załamałam,że nic mi nie pasuje....Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiu2017 wrote:A 3 trymestr kiedy sie dokładnie zaczyna? Oraz 6 miesiąc ?
Misiu u nas już sie zaczął 6 msc , a trzeci trymestr zacznie się 6 Stycznia 2017 r , tak według mojego kalendarza ciąży tu na bbf tak pisze.
Trzymam mocno kciuki , za wizyty wasze kochane i za szczęścia :*:*:*:*:*.
I ja się witam po weendzie , ale zimno zimę mam za oknem, gardło coś mnie boli nie cierpię być chora nasze córeczki też chore kaszel mają , ech ja chcę już lato malutka już od 4 rano nie śpi maz musi cos załatwić na mieście i ma wolne , i jutro też , nie wiem jakbym w tą pogodę z nimi poszła . No nic czas podnieść się , z łóżka i naczynia umyć.
-
O,Szczęśliwa Mamusiu, były do Ciebie pytania ile razy przed stwierdzeniem synka mówiono Ci, że będzie dziewczynka i w jakich to było tygodniach??
Misiu, Niebieska dziękuję za odpowiedzi :*:* może jeszcze ktoś się podzieli doswiadczeniami
Te strzykawki są beznadziejne ;/ Miałam okazję wypróbować też taką:
http://www.guturai.ro/images/clexane-60-mg-10fiole.jpg
i jest o wiele lepsza ale nie wiem czy dostępna w PL. Tam mi nic nie wylatuje a z tych:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYpe0qoxKc-jGr-JzIH-QZbeudDHD5OSIHqzQr__6XUDrbHidS prawie zawsze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 10:12
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]