X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne L4 jak to u was jest
Odpowiedz

L4 jak to u was jest

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 14 października, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam w 6 tygodniu a w zasadzie to przedłużyłam zwolnienie po transferze. Miałam przez pierwszy trymestr plamienia i co chwilę wymiotowałam więc nie dałabym rady pracować

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 14 października, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam praktycznie od razu w pracy. Na zwolnienie poszłam w 14 tygodniu i żałuję, że nie wcześniej. Jak ktoś ma pracę biurową to sobie może w pracy siedzieć, zrobić sobie zawsze jakąś przerwę jak potrzebuje itp. Ja jestem fizjo dziecięcym, dużo siedzę na podłodze w niewygodnych pozycjach, mam na sobie dziecięcą ślinę, plus dzieci kaszlą, kichają nieraz prosto w moją twarz, muszę też dźwigać jak jest dziecko z niepełnosprawnością czy szarpać się z autystami, którzy bywają nieobliczalni. Jak łapały mdłości to nie miałam możliwości iść do toalety, bo trzymałam na rękach pacjenta. Mimo że ciąża rozwijała się dobrze to poszłam na L4. Nie wiem w imię czego miałabym ryzykować infekcję, dźwiganie czy kopniaka w brzuch od autysty 😅
    A najbardziej uwielbiam czytać stwierdzenie, że ciąża to nie choroba 😆 chorobą może nie jest, ale większość dolegliwości jakie się w ciąży ma, poza ciążą, są stanami chorobowymi, a w ciąży wszystko się tłumaczy, że "to normalne w ciąży". Mdłości, wymioty, niemożność jedzenia, koszmarne zmęczenie do odcięcia, senność 24h na dobę, bóle głowy, silne bóle kręgosłupa, problemy z jelitami, bóle w miednicy, żylaki, bezsenność, nieraz krwawienia z nosa czy dziąseł i wiele innych dolegliwości. Nie są traktowane jako zagrożenie ciąży, a jako "normalne" dolegliwości ciążowe. Jednak jedna kobieta poradzi sobie z nimi lepiej, inna gorzej.
    Jedyne z czym faktycznie się zgodzę i uważam, że to przegięcie to jeżdżenie na wakacje na L4, to albo L4 albo wakacje

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    20.08 ponad 800g bobasa 🩷
    preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ