X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Laminacja brwi
Odpowiedz

Laminacja brwi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Halibaba Nowa

Wysłany: 6 marca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Czy któraś z Was robiła laminację brwi albo stosowała krem do depilacji z kwasem tioglikolowym? :((( Mam zawał, uświadomiłam sobie, że to bezwzględnie zakazane w ciąży. Wiem, że czasu już nie cofnę, ale liczę, na to, że przy takiej małej ekspozycji nic się nie stanie, któraś mnie uspokoi. Jestem totalnie załamana, chcę mi się normalnie płakać. Jestem na siebie wściekła, że o tym nie pomyślałam.

• Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakim etapie ciąży to było? Ja przeszukałam internet co do kremów do depilacji i sugerując się tym używałam od czasu do czasu na mały obszar, bo trafiłam na same informacje ze jedyne co to może spowodować uczulenie w ciazy, a jest jednocześnie najlagodniejszą metodą, czytając o tym kwasie oczywiście faktycznie jest on zakazany więc można się lekko pogubić 🫠

age.png
  • sofiz Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czasu nie cofniesz.
    pamiętaj, że stres też nie jest dobry dla malucha :)

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 50, dopegyt 6x250, duphaston 2x10, acard 150

preg.png
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś ciąża była przeciwwskazaniem do laminacji rzęs lub brwi. Aktualnie, jeżeli klientka miała wykonywaną ją przed ciążą to można zrobić w ciąży. W innym przypadku raczej bym odradzała ze względu na uczulenie, które może wystąpić.

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ