Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Laminacja brwi
Odpowiedz

Laminacja brwi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Halibaba Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2025, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Czy któraś z Was robiła laminację brwi albo stosowała krem do depilacji z kwasem tioglikolowym? :((( Mam zawał, uświadomiłam sobie, że to bezwzględnie zakazane w ciąży. Wiem, że czasu już nie cofnę, ale liczę, na to, że przy takiej małej ekspozycji nic się nie stanie, któraś mnie uspokoi. Jestem totalnie załamana, chcę mi się normalnie płakać. Jestem na siebie wściekła, że o tym nie pomyślałam.

• Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2025, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakim etapie ciąży to było? Ja przeszukałam internet co do kremów do depilacji i sugerując się tym używałam od czasu do czasu na mały obszar, bo trafiłam na same informacje ze jedyne co to może spowodować uczulenie w ciazy, a jest jednocześnie najlagodniejszą metodą, czytając o tym kwasie oczywiście faktycznie jest on zakazany więc można się lekko pogubić 🫠

age.png
  • sofiz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czasu nie cofniesz.
    pamiętaj, że stres też nie jest dobry dla malucha :)

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań

age.png
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś ciąża była przeciwwskazaniem do laminacji rzęs lub brwi. Aktualnie, jeżeli klientka miała wykonywaną ją przed ciążą to można zrobić w ciąży. W innym przypadku raczej bym odradzała ze względu na uczulenie, które może wystąpić.

2021 córka L ❤️
    2025 córka K ❤️

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ