Laminacja brwi
-
Dziewczyny! Czy któraś z Was robiła laminację brwi albo stosowała krem do depilacji z kwasem tioglikolowym?
(( Mam zawał, uświadomiłam sobie, że to bezwzględnie zakazane w ciąży. Wiem, że czasu już nie cofnę, ale liczę, na to, że przy takiej małej ekspozycji nic się nie stanie, któraś mnie uspokoi. Jestem totalnie załamana, chcę mi się normalnie płakać. Jestem na siebie wściekła, że o tym nie pomyślałam.
-
A na jakim etapie ciąży to było? Ja przeszukałam internet co do kremów do depilacji i sugerując się tym używałam od czasu do czasu na mały obszar, bo trafiłam na same informacje ze jedyne co to może spowodować uczulenie w ciazy, a jest jednocześnie najlagodniejszą metodą, czytając o tym kwasie oczywiście faktycznie jest on zakazany więc można się lekko pogubić 🫠
-
Kiedyś ciąża była przeciwwskazaniem do laminacji rzęs lub brwi. Aktualnie, jeżeli klientka miała wykonywaną ją przed ciążą to można zrobić w ciąży. W innym przypadku raczej bym odradzała ze względu na uczulenie, które może wystąpić.
-