X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Leczenie zęba
Odpowiedz

Leczenie zęba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was leczyła zęby w ciąży? Jak to wyglądało? Od kilku dni pobolewa mnie górna 6, która była leczona przed ciążą, ale jak widać nieskutecznie, jestem w 14 tygodniu, zapisalam się na dzisiaj do dentysty, ale pani w rejestracji powiedziała że jest to jeszcze wczesną ciąża i pani doktor może zerknąć ale raczej nic nie powinno się w ciąży robić, przyznam że jestem zdziwiona, w internecie wszędzie piszą że w ciąży leczy się zęby...

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie miałam leczone zęby w ciąży i to na samym początku też. Kanałowe leczenie i nawet raz robione prześwietlenie. Co da zerkniecie jak ząb boli? :/

sonia86 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie.. mam nadzieję że dentystka okaże się bardziej kompetentna niż rejestratorka. Dziękuje za odpowiedź.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Lavender Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również leczyłam zęby w ciąży, ostatni ząb robiłam w ok. 21 tygodniu ciąży, tylko starałam się nie brać znieczulenia. Ważniejsze chyba wyleczyć zęby bo to na korzyść malucha :)

Lavender
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w trakcie leczenia zęba kanałowo. U kobiet ciężarnych stosuje się inne znieczulenie. Moja dentystka podkreśla bardzo mocno, że zdrowe zęby w ciąży są bardzo ważne! Twierdzi, że normalne można, a nawet trzeba leczyć jeśli jest taka potrzeba. Zrezygnowała tylko ze zrobienia zdjęcia. Położna naopowiadała mi, że próchnica prowadzi np do przedwczesnego porodu, niskiego przyrostu masy ciała dziecka, a nawet do poronienia. Dziś miałam wypełnienie kanałów, a 2 tygodnie temu opracowywanie kanałów (ze znieczuleniem) i wszystko jest w porządku z moim maluchem :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5 tyg rwalam górną piątkę, za przyzwoleniem ginekologa. Oczywiście stomatolog musi być poinformowany, bo podają mniejszą dawkę znieczulenia;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ