X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Leczenie zęba
Odpowiedz

Leczenie zęba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was leczyła zęby w ciąży? Jak to wyglądało? Od kilku dni pobolewa mnie górna 6, która była leczona przed ciążą, ale jak widać nieskutecznie, jestem w 14 tygodniu, zapisalam się na dzisiaj do dentysty, ale pani w rejestracji powiedziała że jest to jeszcze wczesną ciąża i pani doktor może zerknąć ale raczej nic nie powinno się w ciąży robić, przyznam że jestem zdziwiona, w internecie wszędzie piszą że w ciąży leczy się zęby...

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie miałam leczone zęby w ciąży i to na samym początku też. Kanałowe leczenie i nawet raz robione prześwietlenie. Co da zerkniecie jak ząb boli? :/

sonia86 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie.. mam nadzieję że dentystka okaże się bardziej kompetentna niż rejestratorka. Dziękuje za odpowiedź.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Lavender Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również leczyłam zęby w ciąży, ostatni ząb robiłam w ok. 21 tygodniu ciąży, tylko starałam się nie brać znieczulenia. Ważniejsze chyba wyleczyć zęby bo to na korzyść malucha :)

Lavender
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w trakcie leczenia zęba kanałowo. U kobiet ciężarnych stosuje się inne znieczulenie. Moja dentystka podkreśla bardzo mocno, że zdrowe zęby w ciąży są bardzo ważne! Twierdzi, że normalne można, a nawet trzeba leczyć jeśli jest taka potrzeba. Zrezygnowała tylko ze zrobienia zdjęcia. Położna naopowiadała mi, że próchnica prowadzi np do przedwczesnego porodu, niskiego przyrostu masy ciała dziecka, a nawet do poronienia. Dziś miałam wypełnienie kanałów, a 2 tygodnie temu opracowywanie kanałów (ze znieczuleniem) i wszystko jest w porządku z moim maluchem :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5 tyg rwalam górną piątkę, za przyzwoleniem ginekologa. Oczywiście stomatolog musi być poinformowany, bo podają mniejszą dawkę znieczulenia;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ