Leczenie zęba
-
Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was leczyła zęby w ciąży? Jak to wyglądało? Od kilku dni pobolewa mnie górna 6, która była leczona przed ciążą, ale jak widać nieskutecznie, jestem w 14 tygodniu, zapisalam się na dzisiaj do dentysty, ale pani w rejestracji powiedziała że jest to jeszcze wczesną ciąża i pani doktor może zerknąć ale raczej nic nie powinno się w ciąży robić, przyznam że jestem zdziwiona, w internecie wszędzie piszą że w ciąży leczy się zęby...3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Ja jestem w trakcie leczenia zęba kanałowo. U kobiet ciężarnych stosuje się inne znieczulenie. Moja dentystka podkreśla bardzo mocno, że zdrowe zęby w ciąży są bardzo ważne! Twierdzi, że normalne można, a nawet trzeba leczyć jeśli jest taka potrzeba. Zrezygnowała tylko ze zrobienia zdjęcia. Położna naopowiadała mi, że próchnica prowadzi np do przedwczesnego porodu, niskiego przyrostu masy ciała dziecka, a nawet do poronienia. Dziś miałam wypełnienie kanałów, a 2 tygodnie temu opracowywanie kanałów (ze znieczuleniem) i wszystko jest w porządku z moim maluchem
sonia86 lubi tę wiadomość
Syn
-