Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Leżenie na plecach a bicie serduszka
Odpowiedz

Leżenie na plecach a bicie serduszka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żona Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dziś miałam wizytę u ginekologa.
    Aktualnie 18+3 tc.
    Niby wszystko oki, ale zmartwiłam się, że jak dr zaczęła robić USG (leżałam na plecach) serduszko maluszka słabo biło. Dr prosiła żebym przekręciła sie na bok i biło już normalnie. Nie mówiła ile uderzeń ale słychać było różnice jak leżałam na plecach a jak na boku. Dr powiedziała żeby się nie przejmować tym... Ale jednak gdzieś nie daje mi to spokoju 🥺🥺 i martwi mnie to

Czy ktoś miał taką sytuację?

2018r. - Początek starań ❤️
  • Hel Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona wrote:
    Witajcie. Dziś miałam wizytę u ginekologa.
    Aktualnie 18+3 tc.
    Niby wszystko oki, ale zmartwiłam się, że jak dr zaczęła robić USG (leżałam na plecach) serduszko maluszka słabo biło. Dr prosiła żebym przekręciła sie na bok i biło już normalnie. Nie mówiła ile uderzeń ale słychać było różnice jak leżałam na plecach a jak na boku. Dr powiedziała żeby się nie przejmować tym... Ale jednak gdzieś nie daje mi to spokoju 🥺🥺 i martwi mnie to

Czy ktoś miał taką sytuację?
    Może w wyniku ucisku na żyłę główną dolną? Od drugiego trymestru już warto unikać pozycji na wznak, może pogarszać dotlenienie.
    Natomiast na pewno taka chwilowa pozycja u lekarza nie jest szkodliwa dla dziecka, ale może ma wpływ na wolniejsze tętno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 16:55

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ