X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Leżenie na plecach a bicie serduszka
Odpowiedz

Leżenie na plecach a bicie serduszka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żona Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dziś miałam wizytę u ginekologa.
    Aktualnie 18+3 tc.
    Niby wszystko oki, ale zmartwiłam się, że jak dr zaczęła robić USG (leżałam na plecach) serduszko maluszka słabo biło. Dr prosiła żebym przekręciła sie na bok i biło już normalnie. Nie mówiła ile uderzeń ale słychać było różnice jak leżałam na plecach a jak na boku. Dr powiedziała żeby się nie przejmować tym... Ale jednak gdzieś nie daje mi to spokoju 🥺🥺 i martwi mnie to

Czy ktoś miał taką sytuację?

2018r. - Początek starań ❤️
  • Hel Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona wrote:
    Witajcie. Dziś miałam wizytę u ginekologa.
    Aktualnie 18+3 tc.
    Niby wszystko oki, ale zmartwiłam się, że jak dr zaczęła robić USG (leżałam na plecach) serduszko maluszka słabo biło. Dr prosiła żebym przekręciła sie na bok i biło już normalnie. Nie mówiła ile uderzeń ale słychać było różnice jak leżałam na plecach a jak na boku. Dr powiedziała żeby się nie przejmować tym... Ale jednak gdzieś nie daje mi to spokoju 🥺🥺 i martwi mnie to

Czy ktoś miał taką sytuację?
    Może w wyniku ucisku na żyłę główną dolną? Od drugiego trymestru już warto unikać pozycji na wznak, może pogarszać dotlenienie.
    Natomiast na pewno taka chwilowa pozycja u lekarza nie jest szkodliwa dla dziecka, ale może ma wpływ na wolniejsze tętno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 16:55

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ