LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
2cm rozwarcia i jak do czwartku nie urodze to do szpitala na indukcje. Płakać mi się chce chciałabym żeby to samo ruszyło. Młody ogromny bo ma 3.9 naprawdę się boję 😞
-
Jestem po pierwszym ktg, wszystko ok, skurcze się nie pisały. Mały zmienił pozycje i jest główką w dół, fika jak szalony, ale może już nie będzie zmieniał pozycji 🤦♀️ do lekarza mam w piątek. A rozwarcie na palec. W nocy miałam jakieś dziwne sny, że mi wody odeszły itp 😂 nawet dzieci nie mogły spać, obudziły się o 2 i godzina gadania i dyskusji 😳 chyba im się udzielilo od moich emocji
ellevv, rc lubią tę wiadomość
-
Mamisia wrote:Jak wstawić ten suwaczkiem kochane ?
Jak masz ustawienia po prawej górnej stronie, potem "społeczność" to tam wklejasz link z suwaczek.pl albo z suwaczki.com... lub z innej strony bo jest chyba masa
Na .com będziesz miała napisane co i jakPCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
aLunia wrote:2cm rozwarcia i jak do czwartku nie urodze to do szpitala na indukcje. Płakać mi się chce chciałabym żeby to samo ruszyło. Młody ogromny bo ma 3.9 naprawdę się boję 😞
ja czekam do 17 -
Aga26 wrote:Jestem po pierwszym ktg, wszystko ok, skurcze się nie pisały. Mały zmienił pozycje i jest główką w dół, fika jak szalony, ale może już nie będzie zmieniał pozycji 🤦♀️ do lekarza mam w piątek. A rozwarcie na palec. W nocy miałam jakieś dziwne sny, że mi wody odeszły itp 😂 nawet dzieci nie mogły spać, obudziły się o 2 i godzina gadania i dyskusji 😳 chyba im się udzielilo od moich emocji
Ja mu tu dam !
Lekarz robi Ci ktg ? Mi wgl nie robi i jestem zła bo kasę bierze i tylko tętno sprawdzi i szyjkę i cienienieni tyle -
ellevv wrote:Jak masz ustawienia po prawej górnej stronie, potem "społeczność" to tam wklejasz link z suwaczek.pl albo z suwaczki.com... lub z innej strony bo jest chyba masa
Na .com będziesz miała napisane co i jak -
aLunia wrote:2cm rozwarcia i jak do czwartku nie urodze to do szpitala na indukcje. Płakać mi się chce chciałabym żeby to samo ruszyło. Młody ogromny bo ma 3.9 naprawdę się boję 😞
-
Mamisia wrote:Mi się śniło ze mnie mąż zdradza ze gruba jestem i przez to hahahha
Ja mu tu dam !
Lekarz robi Ci ktg ? Mi wgl nie robi i jestem zła bo kasę bierze i tylko tętno sprawdzi i szyjkę i cienienieni tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 11:30
-
aLunia trzymam kciuki żeby jednak obyło się bez indukcji ☺️
Mamisia mi nawet nic nie wspomina o ktg.. Baa, od ostatnich trzech miesięcy sprawdza mi tylko szyjkę i robi pomiar małego i to wsio. Nawet tętna nie sprawdza, nie robi zdjęć i jestem trochę zła, bo chodzę prywatnie i mało nie bierze za taką wizytę. A wychodzę tylko z receptą i przybliżoną wagą dziecka.
Dziewczyny mam pytanie o kąpiel takiego malucha. Mam zamiar własnie zamówić kosmetyki z Musteli i tak się zastanawiam, czy wystarczy do wanienki wlać płyn do kąpieli i tak myć, czy muszę jeszcze mieć coś typu żel, mydełko? I jak będę zmieniać pieluszkę, to mam zamiar przemywać pupę wacikiem i wodą, a mokre chusteczki tylko w przypadku jakiegoś wyjścia. To do tej wody też coś dodawać, czy wystarczy sama ciepła woda żeby nie podrażniać skóry dziecka. Wspomóżcie, Wy bardziej doświadczone 🙂
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
08.2019 ciąża biochemiczna
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Pamiętaj że może a nie musi mieć tyle 😅 alunia dawaj do mnie, pomożesz mi okno umyć haha 😘PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Ja ktg mam na każdej wizycie co 2 tygodnie od 30tc. Szyjkę od początku prawie ciąży sprawdza na każdej wizycie. USG mam na każdej wizycie i to bardzo dokładne. Mi na tym pierwszym ktg wyszły skurcze i dzięki temu wyszło że Babel się spieszy i trzeba było wprowadzić plan powstrzymania porodu.
Co do kąpieli to położna i siostra mówiły żeby tylko parę kropel czegoś wlać do wanienki i ta woda przemywać dziecko.
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien -
Nadzieja wrote:Ja ktg mam na każdej wizycie co 2 tygodnie od 30tc. Szyjkę od początku prawie ciąży sprawdza na każdej wizycie. USG mam na każdej wizycie i to bardzo dokładne. Mi na tym pierwszym ktg wyszły skurcze i dzięki temu wyszło że Babel się spieszy i trzeba było wprowadzić plan powstrzymania porodu.
Co do kąpieli to położna i siostra mówiły żeby tylko parę kropel czegoś wlać do wanienki i ta woda przemywać dziecko.
Dzięki Nadzieja, tak właśnie myślałam żeby nie przesadzać z tymi wszystkimi środkami, kupię w takim razie tylko ten płyn do kąpieli 😉
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Marika92 wrote:aLunia trzymam kciuki żeby jednak obyło się bez indukcji ☺️
Mamisia mi nawet nic nie wspomina o ktg.. Baa, od ostatnich trzech miesięcy sprawdza mi tylko szyjkę i robi pomiar małego i to wsio. Nawet tętna nie sprawdza, nie robi zdjęć i jestem trochę zła, bo chodzę prywatnie i mało nie bierze za taką wizytę. A wychodzę tylko z receptą i przybliżoną wagą dziecka.
Dziewczyny mam pytanie o kąpiel takiego malucha. Mam zamiar własnie zamówić kosmetyki z Musteli i tak się zastanawiam, czy wystarczy do wanienki wlać płyn do kąpieli i tak myć, czy muszę jeszcze mieć coś typu żel, mydełko? I jak będę zmieniać pieluszkę, to mam zamiar przemywać pupę wacikiem i wodą, a mokre chusteczki tylko w przypadku jakiegoś wyjścia. To do tej wody też coś dodawać, czy wystarczy sama ciepła woda żeby nie podrażniać skóry dziecka. Wspomóżcie, Wy bardziej doświadczone 🙂
Jeśli chodzi o mycie malucha to nie ma potrzeby na pewno używać emolientow jeśli nic się nie dzieje ze skórą. Ja przy starszej mylam w samej wodzie lub dodawalam odrobinę zelu hipp. Po kąpieli też nie smarowalam. Jeśli chodzi o zmianę pieluchy to też tylko woda letnia i waciki, nic więcej. No i wiadomo później kremik, ja używam alantan plus.Marika92, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
acygan wrote:Dziewczyny ogromne gratulacje, super, że macie już maluszki przy sobie
Ja zaczęłam pić herbatę z lisci malin, na dniach wjedzie wiesolek mam nadzieję że to coś pomoże
acygan, a te maliny i wiesiółek, to na co pomagają? 😀 Ja wiesiółek przed zajściem stosowałam, a w ciąży to nie słyszałam.
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Jak ja chciałabym mieć już wszystko gotowe, żeby później już na spokojnie tylko czekać na akcje. A tu dopiero w tym tygodniu przyjedzie łóżeczko i komoda (czekam już ponad 3 tyg 😕). Oby tylko mi się spodobało, bo nie będzie za bardzo czasu na odsyłanie, zresztą nie mam już do tego siły i nerwów
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Mamisia wrote:Dzięki jesteśmy w tym samym terminie jak się czujesz ?
Dziś no nawet z zdziwieniem mogę powiedzieć że jest to jeden z tych lepszych dni. Gdzie większość czasu czułam się beznadziejnie, koszmarnie i wszystko po kolei 😅 Co raz bliżej lipca a ja zaczynam się tego wszystkiego bać. A Ty jak się czujesz?PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀