X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE MAMY 2023 🍼
Odpowiedz

LIPCOWE MAMY 2023 🍼

Oceń ten wątek:
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej hej:-) jestem, żyjemy, mamy się całkiem nieźle:-) zajęłam się bieżącym życiem, szyciem i ogólnie starałam się nie zaglądać do internetu;) Na początku przestałam się odzywać, bo chciałam dać Wam przestrzeń do rozmów, bo wiecie, ja jestem taka eko-sreko, karmienie tylko mlekiem mamy, pieluszki wielorazowe, rodzicielstwo bliskości, współspanie, poród naturalny itp, a wiem że życie bywa różne, podejścia też bywają różne. Dlatego nie chciałam tutaj jakoś narzucać Wam swojego zdania;-) a potem życie poza internetem mnie pochłonęło;)
    Ogólnie 3 tygodnie temu moja siostra cioteczna straciła swojego synka w 19 tc, a zupełnie nic nie zapowiadało tragedii - przeżyliśmy to mocno, a mnie kosztowało to sporo... Moje serducho zaczęło wariować, znów miałam Holtera, znów zwiększyli mi magnez i jak coś, to po porodzie zrobią ablację (chociaż kardiolog mówi, że być może po porodzie wszystko ustąpi).
    Skompletowałam już całą wyprawkę do wielopielo i ogólnie mam już wszystko gotowe, czuję że urodzę za jakieś 3, max 4 tygodnie. Co do przebiegu moich ciąż nigdy się nie pomyliłam w rokowaniach, dlatego ufam swojej intuicji;-)
    Od 1,5 mca masa ciała się zatrzymała, nie mogę jeść, bo mam potworną zgage, a jak zjem, to zaraz wymiotuję - odbiło się to na wodach płodowych, bo jest ich za mało. Dostałam Controloc w środę na wizycie i zgaga zniknęła! Od środy już mam znów 1 kg na plusie:-) łącznie przytyłam już 14 kg😂
    Mieliśmy też sesje ciążową i bardzo mi się podobają efekty- jak mi się uda to coś tu Wam wrzucę:-)
    Może któraś z Was też podeśle mi link do gr na FB?

Hej może podpowiedź jakąś stronę gdzie można ogarnąć wielopielo od podstaw dostałam w prezencie od koleżanki zestaw otulaczy i bardzo chciałabym pójść w wielo 🙂 bo mam też świadomość jak chlorowane papmersy mogą wpływać zwłaszcza na dziewczynki i ich okolice intymne. Zastanawiam się nad używaniem tetry i jakiegoś dodatkowego wkładu chłonnego. Tylko trochę nie wiem za bardzo jak to ugryźć. Po porodzie ogólnie chciałabym się się skonsultować z doradcę wielopielo mamy fajna babeczkę napomorzu która przyjedzie mi do domu i pokaże wszystko na żywym organizmie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2023, 17:36

5 ciaz ...
    1 synek..
    diagnostyka - poronienia idiopatyczne
    6 ciąża
    listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
    18.11 - maluszek 1,5 cm
    21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
    22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
    21.04- USG III trym 1400g cudu :)
    07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️
  • Aga0801 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, dobrze Cię znów tu widzieć! 😊 piękne zdjęcia z sesji ❤ przykra historia z siostrą cioteczną, współczuję jej ogromnie i nie dziwię się, że również to przeżyłaś.

Jak napisałaś, że poród za 3-4 tyg. to aż ciężko uwierzyć, że tak to już zleciało 🙈 czasami mam wrażenie jakbym dopiero wczoraj zobaczyła dwie kreski na teście 😀

My byliśmy wczoraj na USG 3 trymestru. Mały waży 1700 gram, wszystko jest w porządku, ilość wód w normie, położenie główkowe 🥰 Jutro mamy sesję zdjęciową, nadal nie wiem jaką sukienkę założyć 😅

Co do messengera i naszego czatu to ja niestety dalej mam problem żeby dołączyć 🤔 nigdzie nie pokazuje mi się zaproszenie, nie mam widoku czatu na grupie na fb, nie mam pojęcia czemu. Próbowałam coś grzebać w ustawieniach swoich, ale bez zmian.

👩 27 👦 30

13.11.2022 ⏸️
    14.11.2022 beta 90 mIU/ml 😍
    16.11.2022 beta 232 mIU/ml 🥰
    07.12.2022 8mm i bijące serduszko ❤
    13.01.2023 USG prenatalne + test PAPP-A ✊️ Wszystko w normie 😊
    10.03.2023 USG połówkowe - 382g zdrowego Wiktorka 💙
    preg.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie szybko ten czas zleciał. u mnie wlasnie dzisiaj zaczoł sie 35 tydzien. wiec szykuje si ejuz powoli na indukcje po 38 tyg :O dopiero co nasz okruszek był wielkości pestki wiśni a juz okolo 2 kg :)

Aga0801 lubi tę wiadomość

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja niestety nie widzę opcji czatu na Messengerze:/ próbowałam już wszędzie zaglądać i nic. Nie wiem od czego to zależy. Widzę tylko normalne posty grupy na FB. Ja już zwalniam na maksa. Odwołałam dwa ostatnie zajęcia z angielskiego. Mój mózg już tego nie ogarnia. Dokupiłam sobie jeszcze 2 koszule do karmienia i niby mają być w ciągu 10 dni. Mam nadzieję że trochę szybciej bo chcę już dopiąć wszystko na ostatni guzik. Zostało mi jeszcze parę rzeczy do przeprania typu prześcieradełka , ręczniki i dziś jeszcze zamówiłam kocyk do gondoli. W tym tygodniu ukradli mi z wózka kocyk synka 😿 No trudno. Czuję że poród zbliża się wielkimi krokami , oby tylko nie za wcześnie. Wieczorem brzuch mam jak skała, pojawiają się też coraz częściej skurcze. Oby tylko do czerwca. Niech chociaż do 10 tego posiedzi . Ogólnie mam spadek formy jak w pierwszym trymestrze. Mogłabym spać w południe🥱 i często wjeżdża drzemka.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILILA wrote:
    Hej może podpowiedź jakąś stronę gdzie można ogarnąć wielopielo od podstaw dostałam w prezencie od koleżanki zestaw otulaczy i bardzo chciałabym pójść w wielo 🙂 bo mam też świadomość jak chlorowane papmersy mogą wpływać zwłaszcza na dziewczynki i ich okolice intymne. Zastanawiam się nad używaniem tetry i jakiegoś dodatkowego wkładu chłonnego. Tylko trochę nie wiem za bardzo jak to ugryźć. Po porodzie ogólnie chciałabym się się skonsultować z doradcę wielopielo mamy fajna babeczkę napomorzu która przyjedzie mi do domu i pokaże wszystko na żywym organizmie 🙂
    Trochę uczyli mnie o tym na studiach, dużo czytałam na stronach o wielopielo, oglądałam webinar i jestem na kilku grupach na FB. Ja idę w tetrę i otulacze wełniane.

LILILA lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też miałam na studiach ale bardzo pobieżnie. Także chyba też właśnie pójdę w tetre i poprostu zobaczymy metodą prób i błędów najlepszy dla nas sposób 😁

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • Oleczek Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka dobrze że jesteś bo już się martwiłyśmy , bardzo współczuję tej sytuacji w rodzinie, napewno dla wszystkich jest to bardzo ciężka sytuacja ;(

Sesja piękna.

U nas w weekend wskoczyło ostateczne umeblowanie pokoju plus odgracenie pokoju starszej, odrazu się zrobiło przestronniej, choć i tak łóżeczko będzie stało u nas w sypialni to pokój małej chce mieć już gotowe i tam trzymać jej rzeczy tak jak z poprzednią córką dla mnie to było bardzo wygodne, a przy łóżeczku tylko pieluszki, chusteczki.

Zamówiłam już też wszystko i w tym tygodniu będzie u mnie ( łóżeczko, wanienka, tekstylia i masę pierdułek), jeszcze tylko otulacz plus kocyk pójdzie do haftu z imieniem ( starsza do dziś ma taki sam komplet i uważam że to super pamiątka a najlepsze że wiadomo sami to robimy a nie ma kiedy ;) ) i mogę powiedzieć że jestem gotowa aaa i całe pranie od 56 do 68 zrobione, w zasadzie nic nie dokupiłam bo tyle miałam rzeczy po starszej córce bo byłam wtedy w amoku pierwszego dziecka heh, wszystko stan ideolo, tylko poukładać, walizki nie spakuje póki co bo kolejny weekend spędzamy u dziadków same bo mąż ma pracę wyjazdową i w tą walizkę się tam pakuję. Ogólnie nie wiem jak Wy ale do mnie to jeszcze nie dotarło że będę mieć kolejne dziecko, niby wiecie wszytko gotowe i wiem przecież że mam lokatora w brzuchu ale jeszcze w to nie dowierzam do końca

💒 2015👰🤵2016 👩36 🙋‍♂️34+👧 Córeczka 2017
    preg.png[/url
    201707184980.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olrczek dla mnie również cały czas ciąża to abstrakcja. Mimo że jestem dużo spokojniejsza to gdzieś z tyłu głowy ciągle jest ten strach że coś znowu będzie nie tak. I chyba dopiero po porodzie dojdzie do mnie że to się stało i znów jesteśmy rodzicami.

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej hej:-) jestem, żyjemy, mamy się całkiem nieźle:-) zajęłam się bieżącym życiem, szyciem i ogólnie starałam się nie zaglądać do internetu;) Na początku przestałam się odzywać, bo chciałam dać Wam przestrzeń do rozmów, bo wiecie, ja jestem taka eko-sreko, karmienie tylko mlekiem mamy, pieluszki wielorazowe, rodzicielstwo bliskości, współspanie, poród naturalny itp, a wiem że życie bywa różne, podejścia też bywają różne. Dlatego nie chciałam tutaj jakoś narzucać Wam swojego zdania;-) a potem życie poza internetem mnie pochłonęło;)
    Ogólnie 3 tygodnie temu moja siostra cioteczna straciła swojego synka w 19 tc, a zupełnie nic nie zapowiadało tragedii - przeżyliśmy to mocno, a mnie kosztowało to sporo... Moje serducho zaczęło wariować, znów miałam Holtera, znów zwiększyli mi magnez i jak coś, to po porodzie zrobią ablację (chociaż kardiolog mówi, że być może po porodzie wszystko ustąpi).
    Skompletowałam już całą wyprawkę do wielopielo i ogólnie mam już wszystko gotowe, czuję że urodzę za jakieś 3, max 4 tygodnie. Co do przebiegu moich ciąż nigdy się nie pomyliłam w rokowaniach, dlatego ufam swojej intuicji;-)
    Od 1,5 mca masa ciała się zatrzymała, nie mogę jeść, bo mam potworną zgage, a jak zjem, to zaraz wymiotuję - odbiło się to na wodach płodowych, bo jest ich za mało. Dostałam Controloc w środę na wizycie i zgaga zniknęła! Od środy już mam znów 1 kg na plusie:-) łącznie przytyłam już 14 kg😂
    Mieliśmy też sesje ciążową i bardzo mi się podobają efekty- jak mi się uda to coś tu Wam wrzucę:-)
    Może któraś z Was też podeśle mi link do gr na FB?

Jeżu, dobrze, że się odezwałaś bo już też się niepokoiłam... niby się nie znamy na żywo, ale jednak internet też zbliża i się człowiek przejmuje. Dobrze, że wszystko OK. Piękna sesja!

Ja też z tych eko-sreko :D Będę pieluchować hybrydowo już trzecie dziecko (na wyjazdy kupuję wielorazówki bambusowe). Mi zostało poprać górę tetry. U nas na początek sprawdzają się wełniaki. Myślę, że tym bardziej teraz w lecie będą w sam raz. Potem przerzucam się na AIO i otulacze PUL. Chyba, że panna nie będzie bić rekordów w osrywaniu się po pachy jak jej starsi bracia to może później też wełniaki na zmianę z AIO. Zobaczymy. Ja lubię bardzo wielopielo za oszczędności i piękne wzory i w ogóle sumienie nie gryzie. Ja mam dużo radości z tego. U nas też współspanie, wychowanie bliskościowe itp... do tego kubeczki i majtki menstruacyjne :D Nie wyobrażam sobie już inaczej. Karmienie piersią im dłużej tym lepiej i porody, choć traumatyczne z powodu bólu to jednak wybieram naturalne. W kontekście karmienia i porodów myślę bardziej przyszłościowo o zdrowiu niż o komforcie tu i teraz.

Ja mam 9 kg na plusie. Wróciłam właśnie z wizyty. Panna 1814 g. Szyjka długa, zamknięta. Jedynie mam problem z żylakami miednicy. Biorę już miesiąc zastrzyki Clexane, ale poza tym wszystko git.

melba, akuszerka89 lubią tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie. Nasza panna 2400 🙂główka przyparta do wchodu miednicy. Szyjka narazie zamknięta więc musimy wytrzymać jeszcze 3 tyg i możemy rodzić 😁

Aga0801, AnnaE., melba lubią tę wiadomość

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam żyć wizją porodu , że to już za chwilę tak naprawdę. Znowu będzie nowa rzeczywistość 😅 Podziwiam Was za wielopielo to jedyna rzecz , z którą jestem do tyłu. Porody wolę naturalne mimo że to hardcore i cieszę się ze swoich vbac. Cała trójka wykarmiona cycusiem , ale pieluchy to moja pięta Achillesa. Współspanie też przerabiałam , ale przy kp ja się kompletnie nie wysypiałam i wstawałam połamana 🥴

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Aga0801 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przerasta wizja wielopielo, mojego męża tym bardziej 😅 Takze u nas będzie pampersowo. Dzisiaj przyszło zamówienie z apteki, więc już prawie kompletna wyprawka 😊 przyszła też mata piankowa dla bobasa, jest składana więc nie musi na razie na stałe leżeć na podłodze. Zostało mi jeszcze zamówić koszule do szpitala i do karmienia i chyba to wszystko 😀 wczoraj umówiłam się na wizytę kwalifikacyjną do szpitala, w którym chcę rodzić. Wizyta będzie 27.06, i nagle poród wydaje się być już tak blisko, nie ogarniam tego jeszcze 🤯

👩 27 👦 30

13.11.2022 ⏸️
    preg.png
  • melba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to pierwsze Bobo, więc się nie rzucam jeszcze na wielopielo, chociaż „marzy mi się”. Najpierw postaramy się ogarnąć rzeczywistość z Małym Człowiekiem, a później może spróbuję (i wówczas pewnie „jakoś pójdzie”). Na ten moment zakupiłam właśnie bambusowe pampery i mam nadzieję, że będą tym samym ok.

Po 3 prenatalnych w zeszłym tygodniu waga 1700g i ogólnie wszystko ok.
    Ale po latach walki też czasami włącza się w głowie tryb „zaraz coś pier***nie” 😵‍💫 staram się go szybko wyłączać.
    Wyprawkę już też mamy z grubsza ogarniętą (tego czego jeszcze nie kupiliśmy to już mamy uporządkowane, że „wiemy czego chcemy”) 🙂

Aga0801, akuszerka89, AnnaE. lubią tę wiadomość

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Aga0801 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze pochwalę uroczym zdjęciem z naszej niedzielnej sesji 🥰
    95c433d33f9d.jpg

melba, akuszerka89 lubią tę wiadomość

👩 27 👦 30

13.11.2022 ⏸️
    preg.png
  • jjana6667 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila wysłałam Ci link do grupy na FB.
    Akuszerka a Tobie wysłałam zaproszenie do przyjaciolek

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jjana6667 wrote:
    Lila wysłałam Ci link do grupy na FB.
    Akuszerka a Tobie wysłałam zaproszenie do przyjaciolek
    Oki, już przyjęłam:-)
    No przy wielopielo są takie piękne wzory że nie wiem. Ja mam same kwiatki:-D
    Najbardziej tylko chce mi się śmiać jak mówię w otoczeniu o wielopielo, osobom które nie maja o tym zielonego pojęcia, że to takie super, eko, że takie ładne, a oni na to, że zaraz mi sie odechce tych zasranych pieluch, że to tyle roboty. A ja się wprost nie mogę doczekać! I tych nieprzespanych nocy (teraz też budzę się w nocy, tylko zamiast dzieckiem to zajmuje się książkami albo patrzeniem w okno:-P), że skończy się sielanka. A dla mnie tak na prawdę ona się zacznie, bo malutka będzie już po tej stronie brzucha. I praktycznie będę mogła mieć nad wszystkim kontrolę, nie to co teraz, że zależna jestem od natury i losu. Ale jeszcze trochę. I moje marzenie się spełni:-)

Aga0801, melba, AnnaE. lubią tę wiadomość

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny regularnie Was podczytuję choć się nie odzywam. Dość ciężko mi mija ta trzecia ciąża, ale wierzę, że będzie dobrze, jeszcze troszkę.
    Postanowiłam się odezwać bo mocno myślę o wielopielo a widzę, że ostatnio o tym rozmawiacie. Czy macie jakieś grupy warte polecenia (takie z mądrymi radami i takie od zera bo nie mam doświadczenia kompletnie)? Będę bardzo wdzięczna!

Pozdrawiam Was serdecznie i w sumie to kurde strasznie "niedługo" się zrobiło, czas bardzo szybko biegnie.🙈😊

age.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Oki, już przyjęłam:-)
    No przy wielopielo są takie piękne wzory że nie wiem. Ja mam same kwiatki:-D
    Najbardziej tylko chce mi się śmiać jak mówię w otoczeniu o wielopielo, osobom które nie maja o tym zielonego pojęcia, że to takie super, eko, że takie ładne, a oni na to, że zaraz mi sie odechce tych zasranych pieluch, że to tyle roboty. A ja się wprost nie mogę doczekać! I tych nieprzespanych nocy (teraz też budzę się w nocy, tylko zamiast dzieckiem to zajmuje się książkami albo patrzeniem w okno:-P), że skończy się sielanka. A dla mnie tak na prawdę ona się zacznie, bo malutka będzie już po tej stronie brzucha. I praktycznie będę mogła mieć nad wszystkim kontrolę, nie to co teraz, że zależna jestem od natury i losu. Ale jeszcze trochę. I moje marzenie się spełni:-)

Dokładnie tak samo staram się myśleć że po porodzie będzie już dużo spokojniej. I mniej stresu.
    A co do pieluszek wielorazowych też jestem zakochana w tych wzorach. I już oczami wyobraźni widzę jak w lato na kocyczku młoda leży w pięknej pieluszce i nie smaży dupki w pampersie.
    Syn był zimowy
    A teraz przez ostatnie lata mocno mi się w głowie poprzestawiało w tematach świadomego rodzicielstwa chyba ,

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    Hej Dziewczyny regularnie Was podczytuję choć się nie odzywam. Dość ciężko mi mija ta trzecia ciąża, ale wierzę, że będzie dobrze, jeszcze troszkę.
    Postanowiłam się odezwać bo mocno myślę o wielopielo a widzę, że ostatnio o tym rozmawiacie. Czy macie jakieś grupy warte polecenia (takie z mądrymi radami i takie od zera bo nie mam doświadczenia kompletnie)? Będę bardzo wdzięczna!

Pozdrawiam Was serdecznie i w sumie to kurde strasznie "niedługo" się zrobiło, czas bardzo szybko biegnie.🙈😊

Ogólnie jest sporo grup tematycznych na FB, wystarczy że w wyszukiwarce wpiszesz wielopielo i już wyskakują:-) ja należę do tych, które mają największą liczbę użytkowników:)

LILILA lubi tę wiadomość

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość dziewczyn urodzi w czerwcu a nie w lipcu 🙃

Mam już cała wyprawkę dla siebie i maleństwa:)😀 brakuje mi jedynie szlafroka

Dzisiaj poprałam, poprasowałam...
    A to jeszcze 1,5 miesiaca...

Może polecicie jakiś szlafrok i mleczko modyfikowane (w razie co)... ja używałam wcześniej enfamilu ale producent wycofał się z Polski w grudniu, echhhh...

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ