X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE MAMY 2023 🍼
Odpowiedz

LIPCOWE MAMY 2023 🍼

Oceń ten wątek:
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej hej:-) jestem, żyjemy, mamy się całkiem nieźle:-) zajęłam się bieżącym życiem, szyciem i ogólnie starałam się nie zaglądać do internetu;) Na początku przestałam się odzywać, bo chciałam dać Wam przestrzeń do rozmów, bo wiecie, ja jestem taka eko-sreko, karmienie tylko mlekiem mamy, pieluszki wielorazowe, rodzicielstwo bliskości, współspanie, poród naturalny itp, a wiem że życie bywa różne, podejścia też bywają różne. Dlatego nie chciałam tutaj jakoś narzucać Wam swojego zdania;-) a potem życie poza internetem mnie pochłonęło;)
    Ogólnie 3 tygodnie temu moja siostra cioteczna straciła swojego synka w 19 tc, a zupełnie nic nie zapowiadało tragedii - przeżyliśmy to mocno, a mnie kosztowało to sporo... Moje serducho zaczęło wariować, znów miałam Holtera, znów zwiększyli mi magnez i jak coś, to po porodzie zrobią ablację (chociaż kardiolog mówi, że być może po porodzie wszystko ustąpi).
    Skompletowałam już całą wyprawkę do wielopielo i ogólnie mam już wszystko gotowe, czuję że urodzę za jakieś 3, max 4 tygodnie. Co do przebiegu moich ciąż nigdy się nie pomyliłam w rokowaniach, dlatego ufam swojej intuicji;-)
    Od 1,5 mca masa ciała się zatrzymała, nie mogę jeść, bo mam potworną zgage, a jak zjem, to zaraz wymiotuję - odbiło się to na wodach płodowych, bo jest ich za mało. Dostałam Controloc w środę na wizycie i zgaga zniknęła! Od środy już mam znów 1 kg na plusie:-) łącznie przytyłam już 14 kg😂
    Mieliśmy też sesje ciążową i bardzo mi się podobają efekty- jak mi się uda to coś tu Wam wrzucę:-)
    Może któraś z Was też podeśle mi link do gr na FB?

Hej może podpowiedź jakąś stronę gdzie można ogarnąć wielopielo od podstaw dostałam w prezencie od koleżanki zestaw otulaczy i bardzo chciałabym pójść w wielo 🙂 bo mam też świadomość jak chlorowane papmersy mogą wpływać zwłaszcza na dziewczynki i ich okolice intymne. Zastanawiam się nad używaniem tetry i jakiegoś dodatkowego wkładu chłonnego. Tylko trochę nie wiem za bardzo jak to ugryźć. Po porodzie ogólnie chciałabym się się skonsultować z doradcę wielopielo mamy fajna babeczkę napomorzu która przyjedzie mi do domu i pokaże wszystko na żywym organizmie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2023, 17:36

5 ciaz ...
    1 synek..
    diagnostyka - poronienia idiopatyczne
    6 ciąża
    listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
    18.11 - maluszek 1,5 cm
    21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
    22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
    21.04- USG III trym 1400g cudu :)
    07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️
  • Aga0801 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, dobrze Cię znów tu widzieć! 😊 piękne zdjęcia z sesji ❤ przykra historia z siostrą cioteczną, współczuję jej ogromnie i nie dziwię się, że również to przeżyłaś.

Jak napisałaś, że poród za 3-4 tyg. to aż ciężko uwierzyć, że tak to już zleciało 🙈 czasami mam wrażenie jakbym dopiero wczoraj zobaczyła dwie kreski na teście 😀

My byliśmy wczoraj na USG 3 trymestru. Mały waży 1700 gram, wszystko jest w porządku, ilość wód w normie, położenie główkowe 🥰 Jutro mamy sesję zdjęciową, nadal nie wiem jaką sukienkę założyć 😅

Co do messengera i naszego czatu to ja niestety dalej mam problem żeby dołączyć 🤔 nigdzie nie pokazuje mi się zaproszenie, nie mam widoku czatu na grupie na fb, nie mam pojęcia czemu. Próbowałam coś grzebać w ustawieniach swoich, ale bez zmian.

👩 27 👦 30

13.11.2022 ⏸️
    14.11.2022 beta 90 mIU/ml 😍
    16.11.2022 beta 232 mIU/ml 🥰
    07.12.2022 8mm i bijące serduszko ❤
    13.01.2023 USG prenatalne + test PAPP-A ✊️ Wszystko w normie 😊
    10.03.2023 USG połówkowe - 382g zdrowego Wiktorka 💙
    preg.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie szybko ten czas zleciał. u mnie wlasnie dzisiaj zaczoł sie 35 tydzien. wiec szykuje si ejuz powoli na indukcje po 38 tyg :O dopiero co nasz okruszek był wielkości pestki wiśni a juz okolo 2 kg :)

Aga0801 lubi tę wiadomość

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja niestety nie widzę opcji czatu na Messengerze:/ próbowałam już wszędzie zaglądać i nic. Nie wiem od czego to zależy. Widzę tylko normalne posty grupy na FB. Ja już zwalniam na maksa. Odwołałam dwa ostatnie zajęcia z angielskiego. Mój mózg już tego nie ogarnia. Dokupiłam sobie jeszcze 2 koszule do karmienia i niby mają być w ciągu 10 dni. Mam nadzieję że trochę szybciej bo chcę już dopiąć wszystko na ostatni guzik. Zostało mi jeszcze parę rzeczy do przeprania typu prześcieradełka , ręczniki i dziś jeszcze zamówiłam kocyk do gondoli. W tym tygodniu ukradli mi z wózka kocyk synka 😿 No trudno. Czuję że poród zbliża się wielkimi krokami , oby tylko nie za wcześnie. Wieczorem brzuch mam jak skała, pojawiają się też coraz częściej skurcze. Oby tylko do czerwca. Niech chociaż do 10 tego posiedzi . Ogólnie mam spadek formy jak w pierwszym trymestrze. Mogłabym spać w południe🥱 i często wjeżdża drzemka.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILILA wrote:
    Hej może podpowiedź jakąś stronę gdzie można ogarnąć wielopielo od podstaw dostałam w prezencie od koleżanki zestaw otulaczy i bardzo chciałabym pójść w wielo 🙂 bo mam też świadomość jak chlorowane papmersy mogą wpływać zwłaszcza na dziewczynki i ich okolice intymne. Zastanawiam się nad używaniem tetry i jakiegoś dodatkowego wkładu chłonnego. Tylko trochę nie wiem za bardzo jak to ugryźć. Po porodzie ogólnie chciałabym się się skonsultować z doradcę wielopielo mamy fajna babeczkę napomorzu która przyjedzie mi do domu i pokaże wszystko na żywym organizmie 🙂
    Trochę uczyli mnie o tym na studiach, dużo czytałam na stronach o wielopielo, oglądałam webinar i jestem na kilku grupach na FB. Ja idę w tetrę i otulacze wełniane.

LILILA lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też miałam na studiach ale bardzo pobieżnie. Także chyba też właśnie pójdę w tetre i poprostu zobaczymy metodą prób i błędów najlepszy dla nas sposób 😁

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • Oleczek Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka dobrze że jesteś bo już się martwiłyśmy , bardzo współczuję tej sytuacji w rodzinie, napewno dla wszystkich jest to bardzo ciężka sytuacja ;(

Sesja piękna.

U nas w weekend wskoczyło ostateczne umeblowanie pokoju plus odgracenie pokoju starszej, odrazu się zrobiło przestronniej, choć i tak łóżeczko będzie stało u nas w sypialni to pokój małej chce mieć już gotowe i tam trzymać jej rzeczy tak jak z poprzednią córką dla mnie to było bardzo wygodne, a przy łóżeczku tylko pieluszki, chusteczki.

Zamówiłam już też wszystko i w tym tygodniu będzie u mnie ( łóżeczko, wanienka, tekstylia i masę pierdułek), jeszcze tylko otulacz plus kocyk pójdzie do haftu z imieniem ( starsza do dziś ma taki sam komplet i uważam że to super pamiątka a najlepsze że wiadomo sami to robimy a nie ma kiedy ;) ) i mogę powiedzieć że jestem gotowa aaa i całe pranie od 56 do 68 zrobione, w zasadzie nic nie dokupiłam bo tyle miałam rzeczy po starszej córce bo byłam wtedy w amoku pierwszego dziecka heh, wszystko stan ideolo, tylko poukładać, walizki nie spakuje póki co bo kolejny weekend spędzamy u dziadków same bo mąż ma pracę wyjazdową i w tą walizkę się tam pakuję. Ogólnie nie wiem jak Wy ale do mnie to jeszcze nie dotarło że będę mieć kolejne dziecko, niby wiecie wszytko gotowe i wiem przecież że mam lokatora w brzuchu ale jeszcze w to nie dowierzam do końca

💒 2015👰🤵2016 👩36 🙋‍♂️34+👧 Córeczka 2017
    preg.png[/url
    201707184980.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olrczek dla mnie również cały czas ciąża to abstrakcja. Mimo że jestem dużo spokojniejsza to gdzieś z tyłu głowy ciągle jest ten strach że coś znowu będzie nie tak. I chyba dopiero po porodzie dojdzie do mnie że to się stało i znów jesteśmy rodzicami.

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej hej:-) jestem, żyjemy, mamy się całkiem nieźle:-) zajęłam się bieżącym życiem, szyciem i ogólnie starałam się nie zaglądać do internetu;) Na początku przestałam się odzywać, bo chciałam dać Wam przestrzeń do rozmów, bo wiecie, ja jestem taka eko-sreko, karmienie tylko mlekiem mamy, pieluszki wielorazowe, rodzicielstwo bliskości, współspanie, poród naturalny itp, a wiem że życie bywa różne, podejścia też bywają różne. Dlatego nie chciałam tutaj jakoś narzucać Wam swojego zdania;-) a potem życie poza internetem mnie pochłonęło;)
    Ogólnie 3 tygodnie temu moja siostra cioteczna straciła swojego synka w 19 tc, a zupełnie nic nie zapowiadało tragedii - przeżyliśmy to mocno, a mnie kosztowało to sporo... Moje serducho zaczęło wariować, znów miałam Holtera, znów zwiększyli mi magnez i jak coś, to po porodzie zrobią ablację (chociaż kardiolog mówi, że być może po porodzie wszystko ustąpi).
    Skompletowałam już całą wyprawkę do wielopielo i ogólnie mam już wszystko gotowe, czuję że urodzę za jakieś 3, max 4 tygodnie. Co do przebiegu moich ciąż nigdy się nie pomyliłam w rokowaniach, dlatego ufam swojej intuicji;-)
    Od 1,5 mca masa ciała się zatrzymała, nie mogę jeść, bo mam potworną zgage, a jak zjem, to zaraz wymiotuję - odbiło się to na wodach płodowych, bo jest ich za mało. Dostałam Controloc w środę na wizycie i zgaga zniknęła! Od środy już mam znów 1 kg na plusie:-) łącznie przytyłam już 14 kg😂
    Mieliśmy też sesje ciążową i bardzo mi się podobają efekty- jak mi się uda to coś tu Wam wrzucę:-)
    Może któraś z Was też podeśle mi link do gr na FB?

Jeżu, dobrze, że się odezwałaś bo już też się niepokoiłam... niby się nie znamy na żywo, ale jednak internet też zbliża i się człowiek przejmuje. Dobrze, że wszystko OK. Piękna sesja!

Ja też z tych eko-sreko :D Będę pieluchować hybrydowo już trzecie dziecko (na wyjazdy kupuję wielorazówki bambusowe). Mi zostało poprać górę tetry. U nas na początek sprawdzają się wełniaki. Myślę, że tym bardziej teraz w lecie będą w sam raz. Potem przerzucam się na AIO i otulacze PUL. Chyba, że panna nie będzie bić rekordów w osrywaniu się po pachy jak jej starsi bracia to może później też wełniaki na zmianę z AIO. Zobaczymy. Ja lubię bardzo wielopielo za oszczędności i piękne wzory i w ogóle sumienie nie gryzie. Ja mam dużo radości z tego. U nas też współspanie, wychowanie bliskościowe itp... do tego kubeczki i majtki menstruacyjne :D Nie wyobrażam sobie już inaczej. Karmienie piersią im dłużej tym lepiej i porody, choć traumatyczne z powodu bólu to jednak wybieram naturalne. W kontekście karmienia i porodów myślę bardziej przyszłościowo o zdrowiu niż o komforcie tu i teraz.

Ja mam 9 kg na plusie. Wróciłam właśnie z wizyty. Panna 1814 g. Szyjka długa, zamknięta. Jedynie mam problem z żylakami miednicy. Biorę już miesiąc zastrzyki Clexane, ale poza tym wszystko git.

melba, akuszerka89 lubią tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie. Nasza panna 2400 🙂główka przyparta do wchodu miednicy. Szyjka narazie zamknięta więc musimy wytrzymać jeszcze 3 tyg i możemy rodzić 😁

Aga0801, AnnaE., melba lubią tę wiadomość

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam żyć wizją porodu , że to już za chwilę tak naprawdę. Znowu będzie nowa rzeczywistość 😅 Podziwiam Was za wielopielo to jedyna rzecz , z którą jestem do tyłu. Porody wolę naturalne mimo że to hardcore i cieszę się ze swoich vbac. Cała trójka wykarmiona cycusiem , ale pieluchy to moja pięta Achillesa. Współspanie też przerabiałam , ale przy kp ja się kompletnie nie wysypiałam i wstawałam połamana 🥴

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Aga0801 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przerasta wizja wielopielo, mojego męża tym bardziej 😅 Takze u nas będzie pampersowo. Dzisiaj przyszło zamówienie z apteki, więc już prawie kompletna wyprawka 😊 przyszła też mata piankowa dla bobasa, jest składana więc nie musi na razie na stałe leżeć na podłodze. Zostało mi jeszcze zamówić koszule do szpitala i do karmienia i chyba to wszystko 😀 wczoraj umówiłam się na wizytę kwalifikacyjną do szpitala, w którym chcę rodzić. Wizyta będzie 27.06, i nagle poród wydaje się być już tak blisko, nie ogarniam tego jeszcze 🤯

👩 27 👦 30

13.11.2022 ⏸️
    preg.png
  • melba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to pierwsze Bobo, więc się nie rzucam jeszcze na wielopielo, chociaż „marzy mi się”. Najpierw postaramy się ogarnąć rzeczywistość z Małym Człowiekiem, a później może spróbuję (i wówczas pewnie „jakoś pójdzie”). Na ten moment zakupiłam właśnie bambusowe pampery i mam nadzieję, że będą tym samym ok.

Po 3 prenatalnych w zeszłym tygodniu waga 1700g i ogólnie wszystko ok.
    Ale po latach walki też czasami włącza się w głowie tryb „zaraz coś pier***nie” 😵‍💫 staram się go szybko wyłączać.
    Wyprawkę już też mamy z grubsza ogarniętą (tego czego jeszcze nie kupiliśmy to już mamy uporządkowane, że „wiemy czego chcemy”) 🙂

Aga0801, akuszerka89, AnnaE. lubią tę wiadomość

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Aga0801 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze pochwalę uroczym zdjęciem z naszej niedzielnej sesji 🥰
    95c433d33f9d.jpg

melba, akuszerka89 lubią tę wiadomość

👩 27 👦 30

13.11.2022 ⏸️
    preg.png
  • jjana6667 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila wysłałam Ci link do grupy na FB.
    Akuszerka a Tobie wysłałam zaproszenie do przyjaciolek

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jjana6667 wrote:
    Lila wysłałam Ci link do grupy na FB.
    Akuszerka a Tobie wysłałam zaproszenie do przyjaciolek
    Oki, już przyjęłam:-)
    No przy wielopielo są takie piękne wzory że nie wiem. Ja mam same kwiatki:-D
    Najbardziej tylko chce mi się śmiać jak mówię w otoczeniu o wielopielo, osobom które nie maja o tym zielonego pojęcia, że to takie super, eko, że takie ładne, a oni na to, że zaraz mi sie odechce tych zasranych pieluch, że to tyle roboty. A ja się wprost nie mogę doczekać! I tych nieprzespanych nocy (teraz też budzę się w nocy, tylko zamiast dzieckiem to zajmuje się książkami albo patrzeniem w okno:-P), że skończy się sielanka. A dla mnie tak na prawdę ona się zacznie, bo malutka będzie już po tej stronie brzucha. I praktycznie będę mogła mieć nad wszystkim kontrolę, nie to co teraz, że zależna jestem od natury i losu. Ale jeszcze trochę. I moje marzenie się spełni:-)

Aga0801, melba, AnnaE. lubią tę wiadomość

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny regularnie Was podczytuję choć się nie odzywam. Dość ciężko mi mija ta trzecia ciąża, ale wierzę, że będzie dobrze, jeszcze troszkę.
    Postanowiłam się odezwać bo mocno myślę o wielopielo a widzę, że ostatnio o tym rozmawiacie. Czy macie jakieś grupy warte polecenia (takie z mądrymi radami i takie od zera bo nie mam doświadczenia kompletnie)? Będę bardzo wdzięczna!

Pozdrawiam Was serdecznie i w sumie to kurde strasznie "niedługo" się zrobiło, czas bardzo szybko biegnie.🙈😊

age.png
  • LILILA Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Oki, już przyjęłam:-)
    No przy wielopielo są takie piękne wzory że nie wiem. Ja mam same kwiatki:-D
    Najbardziej tylko chce mi się śmiać jak mówię w otoczeniu o wielopielo, osobom które nie maja o tym zielonego pojęcia, że to takie super, eko, że takie ładne, a oni na to, że zaraz mi sie odechce tych zasranych pieluch, że to tyle roboty. A ja się wprost nie mogę doczekać! I tych nieprzespanych nocy (teraz też budzę się w nocy, tylko zamiast dzieckiem to zajmuje się książkami albo patrzeniem w okno:-P), że skończy się sielanka. A dla mnie tak na prawdę ona się zacznie, bo malutka będzie już po tej stronie brzucha. I praktycznie będę mogła mieć nad wszystkim kontrolę, nie to co teraz, że zależna jestem od natury i losu. Ale jeszcze trochę. I moje marzenie się spełni:-)

Dokładnie tak samo staram się myśleć że po porodzie będzie już dużo spokojniej. I mniej stresu.
    A co do pieluszek wielorazowych też jestem zakochana w tych wzorach. I już oczami wyobraźni widzę jak w lato na kocyczku młoda leży w pięknej pieluszce i nie smaży dupki w pampersie.
    Syn był zimowy
    A teraz przez ostatnie lata mocno mi się w głowie poprzestawiało w tematach świadomego rodzicielstwa chyba ,

5 ciaz ...
    1 synek..
    6 ciąża
    18.11 - maluszek 1,5 cm
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2023, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    Hej Dziewczyny regularnie Was podczytuję choć się nie odzywam. Dość ciężko mi mija ta trzecia ciąża, ale wierzę, że będzie dobrze, jeszcze troszkę.
    Postanowiłam się odezwać bo mocno myślę o wielopielo a widzę, że ostatnio o tym rozmawiacie. Czy macie jakieś grupy warte polecenia (takie z mądrymi radami i takie od zera bo nie mam doświadczenia kompletnie)? Będę bardzo wdzięczna!

Pozdrawiam Was serdecznie i w sumie to kurde strasznie "niedługo" się zrobiło, czas bardzo szybko biegnie.🙈😊

Ogólnie jest sporo grup tematycznych na FB, wystarczy że w wyszukiwarce wpiszesz wielopielo i już wyskakują:-) ja należę do tych, które mają największą liczbę użytkowników:)

LILILA lubi tę wiadomość

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość dziewczyn urodzi w czerwcu a nie w lipcu 🙃

Mam już cała wyprawkę dla siebie i maleństwa:)😀 brakuje mi jedynie szlafroka

Dzisiaj poprałam, poprasowałam...
    A to jeszcze 1,5 miesiaca...

Może polecicie jakiś szlafrok i mleczko modyfikowane (w razie co)... ja używałam wcześniej enfamilu ale producent wycofał się z Polski w grudniu, echhhh...

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ