LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczek wrote:Hej dziewczyny,
ja wczoraj wizytowałam, dzidziuś 3,54 cm - 10+3 ,
z wizyty średnio jestem zadowolona, lekarka miała dużo pacjentów i jeszcze położna ją poganiała więc ta wizyta tak po łebkach ;( zrobiła mi tylko USG i to dosłownie 20 sekund żeby zmierzyć maleństwo, było obrócone plecami , proszę ja o fotkę to tak z łaską mi dała i że mam oddać na kolejnym badaniu jakaś porażka...
wizyta kolejna znów za 4 tygodnie, i najciekawsze pamiętacie jak wam mówiłam o prenatalnych że pójdę w lepsze miejsce itd i jej mówię że chce na prenatalne nie taką kartkę że mnie kieruje do konkretnej placówki ( bo taką wcześniej miałam ) tylko kod żebym się mogła zarejestrować w inne miejsce i ona mi na to że się nie da tak, że na nfz to tylko tu gdzie ona kieruje i koniec, ale się zdenerwowałam a tak gdzie ona kieruje to opinie 2/5. Dziewczyny Wy macie kod ze skierowaniem ???
A co do badań wszystko ok, krzywa cukrowa ok, tylko krwinki lekko w dół i stwierdziła żebym więcej barszczu piła i jadła szpinak... trochę żałuję że wybrałam tą lekarkę a tak ją wszyscy polecali a ja mam wrażenie że nie nadajemy na tych samych falach.
Nooo i oczywiście gratuluję udanych wizyt!! Akuszerka piękna fotka 3D -
Hej... Podpowiedzcie... w sluzie dzis zauważyłam brazowe nitki. Mam wrażenie, ze jest minimalnie podbarwiony.
Wizyta we wtorek. Czy muszę szukac na szybko wizyty? Czy to może byc cos powaznego? W poprzedniej ciąży nie mialam takiego przypadku.
Po za tym nie ma żadnych dolegliwości 😔 -
Analityczka wrote:Hej... Podpowiedzcie... w sluzie dzis zauważyłam brazowe nitki. Mam wrażenie, ze jest minimalnie podbarwiony.
Wizyta we wtorek. Czy muszę szukac na szybko wizyty? Czy to może byc cos powaznego? W poprzedniej ciąży nie mialam takiego przypadku.
Po za tym nie ma żadnych dolegliwości 😔 -
akuszerka89 wrote:Myślę że nie masz powodu do niepokoju, ogólnie brązowe plamienia nie są groźne. Zywo-czerwone plamienia zawsze trzeba konsultować
Na razie sie położę i bede sie modlić, zeby bylo ok. Trochę uspokaja mnie jeszcze fakt, ze nie ma zadnych dodatkowych dolegliwości.
Ja chyba osiwieje w tej ciazy, poki nie zaczne odczuwać ruchów 😐
-
Ja to się znowu boję krwawienia w zaawansowanej ciąży:( przeszłam trochę w ostatniej ciąży i wiem że teraz jak już będę wielorybkiem to trzeba będzie włączyć tryb oszczędzania na maksa bo nie chcę powtórki z rozrywki Wczoraj padłam o 19 a dzisiaj o 5 rano jestem już wyspana. Dzieciaki zaczynają chorować, oby tylko na Święta były zdrowe! Jestem ciekawa czego się dowiem w środę na prenatalnych, idę do lekarza u którego jeszcze nie byłam , ale ma dobre opinie i dwie znajome do niego chodzą.
-
Witam się dziewczyny ze szpitalnego łóżka 🙈 wczoraj koło 19 zobaczyłam różowy śluz a później już plamkę żywej krwi 😢 niestety przez źle doświadczenia od razu udałam się na IP ale u nas bez przyjęcia na oddział nie zbadają 🤷 na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku ❤️ rośnie idealnie więc to najważniejsze... Ja zostaję do poniedziałku na obserwacji... Na szczęście plamienie jeszcze tylko raz wystąpiło przed badaniem i później już czysto... Myślę że to z przepracowania bo niestety ale wczoraj stałam 5h na nogach bez przerwy i to pewnie zrobiło swoje bo ostatnimi czasy większość przeleżałam... Także dziewczyny oszczędzajcie się... Miłego weekendu życzę
-
Analityczka wrote:Hej... Podpowiedzcie... w sluzie dzis zauważyłam brazowe nitki. Mam wrażenie, ze jest minimalnie podbarwiony.
Po za tym nie ma żadnych dolegliwości 😔
No niestety ale takie plamienia zawsze będą wzbudzać w nas niepokoj..
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Anuszka272 wrote:Witam się dziewczyny ze szpitalnego łóżka 🙈 wczoraj koło 19 zobaczyłam różowy śluz a później już plamkę żywej krwi 😢 niestety przez źle doświadczenia od razu udałam się na IP ale u nas bez przyjęcia na oddział nie zbadają 🤷 na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku ❤️ rośnie idealnie więc to najważniejsze... Ja zostaję do poniedziałku na obserwacji... Na szczęście plamienie jeszcze tylko raz wystąpiło przed badaniem i później już czysto... Myślę że to z przepracowania bo niestety ale wczoraj stałam 5h na nogach bez przerwy i to pewnie zrobiło swoje bo ostatnimi czasy większość przeleżałam... Także dziewczyny oszczędzajcie się... Miłego weekendu życzę
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
Karola :) wrote:Tez wczoraj miałam plamienia, na razie nie panikuje póki nie ma skurczy i krwii. Czekam na wizyte środową póki co, chyba że coś się pogorszy to wtedy szpital lub inny lekarz.
No niestety ale takie plamienia zawsze będą wzbudzać w nas niepokoj..
Zazdroszczę opanowania 🙈 ja jak zobaczyłam krew to byłam pewna że już koniec ☹️ zwłaszcza że równy rok temu wychodziłam właśnie ze szpitala po łyżeczkowaniu 😭 -
Anuszka272 wrote:Zazdroszczę opanowania 🙈 ja jak zobaczyłam krew to byłam pewna że już koniec ☹️ zwłaszcza że równy rok temu wychodziłam właśnie ze szpitala po łyżeczkowaniu 😭
Anuszka272 lubi tę wiadomość
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
Anuszka ty piszesz o plamce krwii, ja miałam cała wkładkę we krwii, w środku też pełno. Wtedy myślałam że to koniec, to był 5-6 tydzień.
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
Karola :) wrote:Anuszka ty piszesz o plamce krwii, ja miałam cała wkładkę we krwii, w środku też pełno. Wtedy myślałam że to koniec, to był 5-6 tydzień.
A to przepraszam przeoczyłam chyba te informacje... Ja jestem zdania że kobieta czuje kiedy dzieje się coś nie tak... Ostatnio przy bólach brzucha mąż mnie wysyłał na pogotowie bo się martwił ale wewnętrznie wiedziałam że to żołądek i zaparcia ale jak zobaczyłam krew to już nawet nie musiał mnie namawiać tylko było od razu jadę 🙈 też właśnie czytałam o tym rodzaju krwi a że u mnie była czerwona to dodatkowo spowodowało panikę... Eh ciężki etap przed nami ale damy radę i oby w zdrowiu i szczęściu ❤️Karola :) lubi tę wiadomość
-
Plamienia czy krwawienia w ciąży zawsze są niepokojące, a najlepiej jakby ich w ogóle nie było;-)
Jak Wasze przygotowania do świąt? Ja już mam pierogi (zamówione oczywiście:-P), wczoraj spakowałam prezenty, a dzisiaj, jeśli mąż wróci wcześniej z pracy to może ubierzemy choinkę
-
jjana6667 wrote:Dziewczyny jestem po badaniach prenatalnych.
Wszystko ok i będzie chłopiec
Mam już jedną córkę. Chciałam mieć drugą.
Jestem w lekkim szoku , ale wiem że ten lekarz się nie myli także muszę się oswoić z myślą bycia mamą parkiAga0801 lubi tę wiadomość
-
Anuszka, dobrze, że z dzieciątkiem wszystko w porządku ❤ wytrwałości podczas pobytu w szpitalu ✊️
Akuszerka, ja też jakoś wewnętrznie czuję, że chłopiec, mimo że nie mam żadnych preferencji i czy chłopiec czy dziewczynka to będę szczęśliwa jak tylko będzie zdrowe 😊 Ale jakoś tak ciągle mam to wrażenie, że jednak to chłopczyk, sama nie wiem czemu 🤔 ciekawe czy się później potwierdzi czy jednak słabe te moje przeczucia 🤭
Ja wczoraj miałam wyjście świąteczne z pracy, ciężko było co trochę odpowiadać na pytania czemu nie chcę się napić, po kilku razach miałam wrażenie, że już trochę niemiło odpowiadałam no ale ile można. Przed 23 już strasznie ziewałam i niedługo uciekłam do domu.
Dzisiaj również ubierzemy choinkę, już się nie mogę doczekać 😊 Najpierw jeszcze zakupy spożywcze a potem będzie można szaleć 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 10:59
-
Dziewczyny właśnie przyszedł mi detektor tętna, tętno 130 to dzidzi nie? 😁
Edit: od 130 do około 150 pokazywało ale przeważnie 130.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 15:10
akuszerka89, AnnaE. lubią tę wiadomość
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
Jak dobrze że ja pierogi już mam z głowy 🙈 jak wrócę do domu to zostanie mi tylko dyrygowaniem mężem co ma robić (ale on niestety on nie z tych 🤦 więc będzie ciekawie) ale już się nie stresuje... Święta w brudzie też się odbędą... Prezenty zamówię przez neta i tyle 🤷
Co do płci ja bym chciała dziewczynkę bo czułabym się spokojniej do końca ciąży ale przeczucie mam że będzie chłopiec 🙈 -
Aga0801 wrote:Anuszka, dobrze, że z dzieciątkiem wszystko w porządku ❤ wytrwałości podczas pobytu w szpitalu ✊️
Akuszerka, ja też jakoś wewnętrznie czuję, że chłopiec, mimo że nie mam żadnych preferencji i czy chłopiec czy dziewczynka to będę szczęśliwa jak tylko będzie zdrowe 😊 Ale jakoś tak ciągle mam to wrażenie, że jednak to chłopczyk, sama nie wiem czemu 🤔 ciekawe czy się później potwierdzi czy jednak słabe te moje przeczucia 🤭
Ja wczoraj miałam wyjście świąteczne z pracy, ciężko było co trochę odpowiadać na pytania czemu nie chcę się napić, po kilku razach miałam wrażenie, że już trochę niemiło odpowiadałam no ale ile można. Przed 23 już strasznie ziewałam i niedługo uciekłam do domu.
Dzisiaj również ubierzemy choinkę, już się nie mogę doczekać 😊 Najpierw jeszcze zakupy spożywcze a potem będzie można szaleć 😀
Chyba jest coś takiego jak wewnętrzne przeczucie. Ja marzyłam o córce ale cały czas miałam myśli że to chłopak. Córka mówiła że chce braciszka takiego z ciurkiem 😅 -
Hej Dziewczyny,
Anuszka - dobrze, że z maluchem OK i oby tak zostało.
U mnie jak na razie wszystko dobrze. W tygodniu byliśmy na wizycie i doktor powiedział, że na ten moment jest naprawdę w porządku. Ale wiadomo, mam się oszczędzać. Czasem mam dzień pełen werwy, a czasem mogłabym spać do południa… najbardziej dopada mnie w weekend, jak wiem, że mogę poleniuchować. W pracy częściowo jestem na zdalnym, więc staram się z tym luzackim trybem życia.
Do Świąt się powoli przygotowuję, mam już uszka i pierogi, no i pierniki. Także coś tam już jest. Ale my w sumie jedziemy w gości, więc za wiele na głowie nie mam. U mnie w rodzinie każdy coś ogarnia i dzięki temu jakoś te prace się rozkładają😊
Ja się zastanawiam nad tym detektorem. Kiedyś myślałam, że to super pomysł. Ale teraz jakoś nie czuję potrzeby, żebg go kupić i sprawdzać. Ale jeszcze rozważam 😀 -
Oleczek wrote:Hej dziewczyny,
ja wczoraj wizytowałam, dzidziuś 3,54 cm - 10+3 ,
z wizyty średnio jestem zadowolona, lekarka miała dużo pacjentów i jeszcze położna ją poganiała więc ta wizyta tak po łebkach ;( zrobiła mi tylko USG i to dosłownie 20 sekund żeby zmierzyć maleństwo, było obrócone plecami , proszę ja o fotkę to tak z łaską mi dała i że mam oddać na kolejnym badaniu jakaś porażka...
wizyta kolejna znów za 4 tygodnie, i najciekawsze pamiętacie jak wam mówiłam o prenatalnych że pójdę w lepsze miejsce itd i jej mówię że chce na prenatalne nie taką kartkę że mnie kieruje do konkretnej placówki ( bo taką wcześniej miałam ) tylko kod żebym się mogła zarejestrować w inne miejsce i ona mi na to że się nie da tak, że na nfz to tylko tu gdzie ona kieruje i koniec, ale się zdenerwowałam a tak gdzie ona kieruje to opinie 2/5. Dziewczyny Wy macie kod ze skierowaniem ???
A co do badań wszystko ok, krzywa cukrowa ok, tylko krwinki lekko w dół i stwierdziła żebym więcej barszczu piła i jadła szpinak... trochę żałuję że wybrałam tą lekarkę a tak ją wszyscy polecali a ja mam wrażenie że nie nadajemy na tych samych falach.
Nooo i oczywiście gratuluję udanych wizyt!! Akuszerka piękna fotka 3D