X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE MAMY 2023 🍼
Odpowiedz

LIPCOWE MAMY 2023 🍼

Oceń ten wątek:
  • Willsee Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Aaaa ja tam skromniutko, na razie mam tylko te bodziaki i ostatnio kupiłam kocyk:-P od koleżanki na święta dostałam ręcznie robione na szydełku pluszaki - maskonura ( bo ona mieszka na stałe na Islandii), króliczka i pszczółkę:-) Gondole kupię używana dobrej jakości, kołyskę, łóżeczka raczej nie, bo u nas to był zbędny mebel przy synku:-P musze znaleźć chustę na wypasie w jakieś magiczne wzory i o ekstra składzie (mam tylko pasiaki). A reszte na pewno dostanę od innych :-P ale jakieś perełeczki na pewno będę kupować (jak np otulacz z kaszmiru czy inne cuda 🤣🤣🤣🤣)

Aaaa no i mam już spodnie ciążowe, majty ciążowe i oglądam ciuchy dla mnie na vinted:-)

Ja spodnie ciążowe kupiłam ostatnio w HM na wyprzedaży - ze 150 na 39zł, wzięłam dwie pary 🤣

preg.png
  • Aga0801 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Willsee, już używasz tych spodni czy na razie czekają na urośnięcie brzuszka? 😊

Ja z rzeczy dla bobasa na razie mam tylko jedną parę skarpeteczek, które kupiliśmy żeby za ich pomocą poinformować teściową o ciąży 😊 Dla siebie mam tylko poduszkę ciążową, którą dostałam na święta od siostry i uwielbiam już z nią spać 😀

Resztę dopiero po prenatalnych może zacznę nieśmiało patrzeć, na razie jest jeszcze wcześnie.

👩 27 👦 30

13.11.2022 ⏸️
    14.11.2022 beta 90 mIU/ml 😍
    16.11.2022 beta 232 mIU/ml 🥰
    07.12.2022 8mm i bijące serduszko ❤
    13.01.2023 USG prenatalne + test PAPP-A ✊️ Wszystko w normie 😊
    10.03.2023 USG połówkowe - 382g zdrowego Wiktorka 💙
    preg.png
  • Willsee Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga0801 wrote:
    Willsee, już używasz tych spodni czy na razie czekają na urośnięcie brzuszka? 😊

Ja z rzeczy dla bobasa na razie mam tylko jedną parę skarpeteczek, które kupiliśmy żeby za ich pomocą poinformować teściową o ciąży 😊 Dla siebie mam tylko poduszkę ciążową, którą dostałam na święta od siostry i uwielbiam już z nią spać 😀

Resztę dopiero po prenatalnych może zacznę nieśmiało patrzeć, na razie jest jeszcze wcześnie.

Używam - oprócz legginsów i dresów przerzuciłam się właśnie na dżinsy ciążowe - mam duży zapas w tym materiałowym pasie jeszcze, ale ten mały brzuszek już się jednak pojawił i wole żeby nic go tam nie uwierało 😊

preg.png
  • Mila88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    No dobra, a teraz przyznać się, która już coś kupiła dla Maluszka???
    Ja jeszcze nic, chociaż jak kupuje ciuchy dla syna to kusi dział niemowlecy 😄
    Byłam dziś na pobraniu krwi do sanco. I rzeczywiście zrobił mi USG. I to bym nawet powiedziała, że takie prentalne z dokładnymi pomiarami. Facet jest dr n i ma super sprzęt. Nawet ja laik widziałam wszystko na nim. Ale do sedna... Przeziernosc karkowa 1.8, kość nosową obecna, mózg, serce i reszta parametrów w normie... Ufff... Tak, że potwierdzam pomiary w 9tygodniu są nie wiarygodne. U mnie w 9 tygodniu wyszła przeziernosc 3.5mm. Zeszło że mnie ciśnienie ale paznokcie zdążyłam do krwi po obgryzać. Cała noc nie mogłam spać. Na wyniki teoretycznie do poniedziałku muszę czekać ale powiedział, że powinny być w piątek.

akuszerka89, Willsee, AnnaE., MagdaD1405, Aga0801, beti97, Anett93, Anuszka272, smoothie, melba, zasada lubią tę wiadomość

preg.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila88 wrote:
    Byłam dziś na pobraniu krwi do sanco. I rzeczywiście zrobił mi USG. I to bym nawet powiedziała, że takie prentalne z dokładnymi pomiarami. Facet jest dr n i ma super sprzęt. Nawet ja laik widziałam wszystko na nim. Ale do sedna... Przeziernosc karkowa 1.8, kość nosową obecna, mózg, serce i reszta parametrów w normie... Ufff... Tak, że potwierdzam pomiary w 9tygodniu są nie wiarygodne. U mnie w 9 tygodniu wyszła przeziernosc 3.5mm. Zeszło że mnie ciśnienie ale paznokcie zdążyłam do krwi po obgryzać. Cała noc nie mogłam spać. Na wyniki teoretycznie do poniedziałku muszę czekać ale powiedział, że powinny być w piątek.
    Uffff, kamień z serca:-)

Mila88 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Karola :) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila88 wrote:
    No super wieści kochana 😘 niepotrzebnie nastraszył Cię w tym 9 tygodniu, co to za pomysł żeby mierzyc wtedy przeziernosc karkowa.

A zasugerował płeć?🙂 Wiadomo pewniak będzie z sanco.
    Który masz dzisiaj tydzien?

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam większość rzeczy po starszych synach. Część rzeczy krąży po rodzinie i znajomych. Łóżeczka ze dwa. Foteliki 3 w różnych rozmiarach, wózek mamy ten sam od 6 lat - 3 w 1 Baby Jogger Summit x3. U nas przy dwójce dzieci sprawdzał się super bo starsze dziecko może siąść na podnóżku od spacerówki. To typowo wózek do biegania, ma duże koła i sprawdził się zarówno na plaży jak i w górach i zaspach śnieżnych po kolana. To najlepsza nasza inwestycja jeśli chodzi o akcesoria. A sprzedaliśmy Golfa 3 żeby kupić ten wózek.. 😂 do tej pory mąż opowiada to jako anegdotę.. wózek w cenie samochodu, ale za to niezawodny 😂. Ciuchów mam całą górę.. oczywiście chłopięcych i teraz przebieram już nóżkami czy mogę się pozbyć większości czy jednak nie... może za tydzień już będę znała płeć. 90% ciuchów mam z ciuchlandu więc przyznaję bez bicia, że jeszcze przed ciążą zdarzyło mi się kupić jakiś bodziak za 3 złote albo sukieneczkę za 6 zł bo przecież za grosze, jak coś to oddam komuś 😉 Po dwóch synach chętnie bym przerzuciła się na jakieś dziewczęce ciuszki tym bardziej, że mam wrażenie że chłopcom trudniej znaleźć ładne ciuchy w ładnych kolorach. Większość jest granatowo-zielono-szara... Dla dziewczynek chyba jest większy wybór kolorystyczny i to by była miła odmiana, a nie ciągle te spodnie i spodnie 😜 Jeśli chodzi o ciążowe ciuchy to nigdy takich nie miałam. Jak się już nie dopinałam w jeansach to przeskakiwałam na zwykłe leginsy i sukienki oversize. W szorty chyba wpinałam jakąś przedłużkę na guzik. Bluzki, sweterki też noszę na codzień oversize, więc nic specjalnie nie musiałam kupować dodatkowo. Jedynie mam kilka bluzek do karmienia (choć rozpinane koszule sprawdzają się chyba najlepiej) i oczywiście staniki do karmienia muszę kupić nowe. Karmiłam za każdym razem do 2 roku życia więc zużycie jest spore 😅. Myślę, że po wynikach Sanco coś sobie już kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 13:23

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Mila88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) wrote:
    No super wieści kochana 😘 niepotrzebnie nastraszył Cię w tym 9 tygodniu, co to za pomysł żeby mierzyc wtedy przeziernosc karkowa.

A zasugerował płeć?🙂 Wiadomo pewniak będzie z sanco.
    Który masz dzisiaj tydzien?
    Nie, a ja nie pytałam. Zwłaszcza, że tak jak mówisz będę miała pewność po wynikach. Z tygodniem to tak 11+2 wg miesiączki, skorygowany z długością cykli 11+6 a z wielkości 12+2...wybieraj 😆

preg.png
  • Mila88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Ja mam większość rzeczy po starszych synach. Część rzeczy krąży po rodzinie i znajomych. Łóżeczka ze dwa. Foteliki 3 w różnych rozmiarach, wózek mamy ten sam od 6 lat - 3 w 1 Baby Jogger Summit x3. U nas przy dwójce dzieci sprawdzał się super bo starsze dziecko może siąść na podnóżku od spacerówki. To typowo wózek do biegania, ma duże koła i sprawdził się zarówno na plaży jak i w górach i zaspach śnieżnych po kolana. To najlepsza nasza inwestycja jeśli chodzi o akcesoria. A sprzedaliśmy Golfa 3 żeby kupić ten wózek.. 😂 do tej pory mąż opowiada to jako anegdotę.. wózek w cenie samochodu, ale za to niezawodny 😂. Ciuchów mam całą górę.. oczywiście chłopięcych i teraz przebieram już nóżkami czy mogę się pozbyć większości czy jednak nie... może za tydzień już będę znała płeć. 90% ciuchów mam z ciuchlandu więc przyznaję bez bicia, że jeszcze przed ciążą zdarzyło mi się kupić jakiś bodziak za 3 złote albo sukieneczkę za 6 zł bo przecież za grosze, jak coś to oddam komuś 😉 Po dwóch synach chętnie bym przerzuciła się na jakieś dziewczęce ciuszki tym bardziej, że mam wrażenie że chłopcom trudniej znaleźć ładne ciuchy w ładnych kolorach. Większość jest granatowo-zielono-szara... Dla dziewczynek chyba jest większy wybór kolorystyczny i to by była miła odmiana, a nie ciągle te spodnie i spodnie 😜 Jeśli chodzi o ciążowe ciuchy to nigdy takich nie miałam. Jak się już nie dopinałam w jeansach to przeskakuje na zwykłe leginsy i sukienki oversize. W szorty chyba wpinałam jakąś przedłużkę na guzik. Bluzki, sweterki też noszę na codzień oversize, więc nic specjalnie nie musiałam kupować dodatkowo. Jedynie mam kilka bluzek do karmienia (choć rozpinane koszule sprawdzają się chyba najlepiej) i oczywiście staniki do karmienia muszę kupić nowe. Karmiłam za każdym razem do 2 roku życia więc zużycie jest spore 😅. Myślę, że po wynikach Sanco coś sobie już kupię.
    Tylko taka rada, sprawdź termin ważności fotelików. Nie wiele osób o tym pamięta ale foteliki samochodowe też takie mają. 😉

Oleczek, AnnaE. lubią tę wiadomość

preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w H&M kupiłam zestaw Born 2023 plus jednego bodziaka. Czekam aż dostanę ubranka po synku. Jestem ciekawa co do mnie trafi. Fotelik mamy, wózek teoretycznie też , dwa łóżeczka. Mniejsze na kółkach i większe. To malutkie uwielbiam bo mogę przemieszczać się z nim po mieszkaniu. Myślę tylko co z wózkiem. Młody nadal korzysta. Kupić dostawkę i potykać się o nią (mam 161 cm podobno dla niskich osób jest niewygodna ) czy zainwestować w nowy wózek 🤔 Muszę coś obczaić.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Oleczek Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila88 wrote:

Super wieści - gratulację, tylko niepotrzebnego stresu się najadłaś...

AnnaE u większości moich znajomych po 2 synkach zawsze liczyli na dziewuszkę a jednak 3 chłopak wychodził i zawszę się potem był śmiech że jak masz formę na chłopaka to dziewczynki z tego nie będzie i na odwrót ( moja sąsiadka ma 6 córek...)
    ale może tym razem ten róż jest Ci pisany;)

AnnaE. lubi tę wiadomość

💒 2015👰🤵2016 👩36 🙋‍♂️34+👧 Córeczka 2017
    preg.png[/url
    201707184980.png
  • Karola :) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila88 wrote:
    Nie, a ja nie pytałam. Zwłaszcza, że tak jak mówisz będę miała pewność po wynikach. Z tygodniem to tak 11+2 wg miesiączki, skorygowany z długością cykli 11+6 a z wielkości 12+2...wybieraj 😆
    Haha dobre 🤣 wybieram 12+2.
    Ważne że wszystko dobrze.

A ile czekałyście na wyniki pappy? Czy zawsze przychodzą z opisem lekarza?
    Ja jutro prenatalne + pappa i mam nadzieję że wyniki przyjdą do mnie opisane a nie łyse.

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Oleczek Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Ja wczoraj w H&M kupiłam zestaw Born 2023 plus jednego bodziaka. Czekam aż dostanę ubranka po synku. Jestem ciekawa co do mnie trafi. Fotelik mamy, wózek teoretycznie też , dwa łóżeczka. Mniejsze na kółkach i większe. To malutkie uwielbiam bo mogę przemieszczać się z nim po mieszkaniu. Myślę tylko co z wózkiem. Młody nadal korzysta. Kupić dostawkę i potykać się o nią (mam 161 cm podobno dla niskich osób jest niewygodna ) czy zainwestować w nowy wózek 🤔 Muszę coś obczaić.
    zgadzam się z tą dostawką, miałam okazję u koleżanki widzieć i mimo że mam 176 cm to dziwnie było tak ręce wyciągać nad dzieciakiem w dostawce żeby pchać rączkę wózka,

ja osobiście mam tylko ciuszki i tekstylia bo jakoś plany o kolejnym dziecku były odległe lub żadne i stwierdziłam że tylko wszystko wypłowieje albo pożółknie i jak dziś pamiętam że kupiłam w maju 2017 wózek adamex vicco biało pomarańczowy plus fotelik cybex aton 5 komplet za 2300 zł a w grudniu 2018 sprzedałam to na olx za 2400 :))) tak samo z łóżeczkiem czy wanienką wszystko w zasadzie wyszłam na 0 z zakupem i się dziwiłam że ludzie kupują używki jak można w tej cenie mieć nowe z tym że moje były bardzo zadbane itd, ale do dziś mnie to dziwi jak wystawiam coś na olx lub vinted to jak dam za bluzkę 10 zł to mi siedzi ogłoszenie po kilka miesięcy a jak podbije cenę do 40 to schodzi odrazu

💒 2015👰🤵2016 👩36 🙋‍♂️34+👧 Córeczka 2017
    preg.png[/url
    201707184980.png
  • Justyna86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupowałam dla maluszka, ale muszę wybrać się na zakupy dla siebie, bo już nie mieszczę się w spodnie, dobre wygodne biustonosze tez się przydadzą, bo piersi urosły i są bardzo wrażliwe

Anuszka272 lubi tę wiadomość

preg.png

Listopad 2008 - 9tc 💔
    19.06.2010 - 💙 Oscar 💙
  • Justyna86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to chce kupić cybex używany, ale nie wiedziałam ze jest coś takiego jak data ważności. Wiecie może ile lat można używać taki fotelik?
    Wózek tez kupię używany. Planowałam taki 2w1 ale teraz mam mętlik czy nie kupić gondoli a później spacerówkę?

preg.png

Listopad 2008 - 9tc 💔
    19.06.2010 - 💙 Oscar 💙
  • Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dzidzi jeszcze nic nie kupowałam i raczej nie planuje szybko tego robić po doświadczeniu z drugiej ciąży 🤷 chociaż córka już męczy mnie kiedy będziemy mogli coś kupić dla siostrzyczki 🙈 powiedziałam że dopiero po świętach wielkanocnych i czeka na nie jak na zbawienie 🤣 ja na szczęście to co najdroższe mam zostawione po córce... Loz czko w sumie po drugiej ciąży nowe nawet nie zdążyliśmy rozpakować więc od 5lat leży w pudełku na strychu, nie raz chciałam sprzedać ale nie pamiętałam jak wygląda 😱 foteliki na każdy wiek mamy, gondole i spacerówkę też mamy... Jedynie do kupienia będzie wanie ja i materac a później krzesło do karmienia bo je też sprzedałam... No i ciuszki bo mimo że będzie druga córka tych wszystkich się pozbyłam żeby nie żółkły 🤷 w poprzednich ciążach sobie nic ciążowego nie kupowałam tylko po prostu większe rozmiary albo wyjmowałem pudła sprzed oduchadzia 🤣 teraz niestety jak schudłam postanowiłam się wszystkiego pozbyć żeby nie wracać już do dawnej wagi q tu niespodzianka 😅 także muszę się wybrać po jakieś większe leggi i tuniki bo niestety już zauważam że aktualne ubrania robią się za małe 😭

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila88 wrote:
    Tylko taka rada, sprawdź termin ważności fotelików. Nie wiele osób o tym pamięta ale foteliki samochodowe też takie mają. 😉
    Ale o co chodzi z tą datą ważności? Bo że gwarancja mija i ubezpieczenie to wiem, ale data ważności? O co dokładnie chodzi? Nie wolno go używać po dacie ważności, czy może zacząć się psuć, deformować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 13:30

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna86 wrote:
    Co do fotelika to chce kupić cybex używany, ale nie wiedziałam ze jest coś takiego jak data ważności. Wiecie może ile lat można używać taki fotelik?
    Wózek tez kupię używany. Planowałam taki 2w1 ale teraz mam mętlik czy nie kupić gondoli a później spacerówkę?
    Każda marka ma inny termin ważności... Kupując używany trzeba mieć pewność że jest bezwypadkowy... A co do cybexa ja odradzam 🙈 fajne są zgrabne ale kurewsko ciężkie niestety sama nie dzwigniesz dziecka w foteliku 🤦 a wiadomo na początku czekają nas wizyty w poradniach i na szczepieniach 🤷

• RudaMaruda Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt! Ja wizytuję we czwartek w Medicover gdzie pobiorą mi też krew na pappe, a potem 9/01 mam prenatalne USG u swojej prowadzącej, też już powoli stresa łapię. Tym bardziej, że brzuch widać coraz bardziej, taki to ja miałam wcześniej w 16 tygodniu, a nie 12 🤦‍♀️

Ja mam wszystko po córce i też się zastanawiam co z wózkiem zrobić. Myślę nad dostawką taką doczepianą z boku, na szczęście jest jeszcze czas na poczytanie opinii.
    A jak będzie chłopak to na początku będzie nosił róż 😜 potem będę kombinować, bo mam same dziewczęce ciuszki po bliźniaczkach z rodziny.

preg.png
    07/2020 - 9tc [*]
    06/2021 - Córeczka

9/11 - dwie kreski
    8/12 - mamy serduszko 😍
    9/01 - będzie chłopak!
    6/02 - następna wizyta
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Ale o co chodzi z tą datą ważności? Bo że gwarancja mija i ubezpieczenie to wiem, ale data ważności? O co dokładnie chodzi?
    Chodzi o to, że plastiki użyte w fotelikach mają jakiś czas wytrzymałości na warunki atmosferyczne (cieplo/zimno/słońce) i po 5-7 latach (zależy od firmy) termin ich przydatności się kończy, plastiki łatwiej pękają i nie stanowią już zabezpieczenia dla dziecka. Ogólnie temat bezpieczeństwa dzieci w transporcie to taki trochę mój stresor, dlatego nigdy nie zdecyduje się na zakup używanego fotelika. Wiecie że nawet niewielka stłuczka kwalifikuje foteliki do wymiany, bo zabezpieczenia i plastyki ulegają mikrouszkodzeniami i nie spełniają już w 100% swojej funkcji?
    Mój syn, który ma 8,5 roku, waży ponad 50 kg i nosi ubrania na rozmiar 164 (ma wymiary niektórych moich koleżanek) nadal jeździ w foteliku z izofixem. Na głowie zawsze ma kask na rowerze i chociaż jest jedyny wśród kolegów (reszta jeździ bez kasku), to zupełnie nie czuje się z tym źle i wcale się nie buntuje. Tak mi nakładłam do głowy 😝

Mila88, AnnaE., Willsee, Aga0801, Anuszka272, zasada lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ