X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Alima Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga0590 wrote:
    Ja kupiłam je typowo do szpitala, nie lubię spać w koszulach. Także nie wiążę z nimi przyszłości 🤣
    No ja w szpitalu w niej leżę. W domu nie ma opcji. 1 co zrobię jak wrócę to je wywalę i wrócę do piżam 🤣

• Lileepi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy używałyście / macie w planach używać sterylizator?

👧35 🧑35 🧒14 (2011) 👶 (2025)

🧒Piotr
    🗓22 styczeń 2011 (37+2)
    ⏰️20:30
    ⚖️3000g
    📏53cm

👶Aleksander
    🗓17 lipiec 2025 (38+2)
    ⏰️1:50
    ⚖️3520g
    📏55cm
  • Natka922 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi ja kupię używany na Vinted. Pewnie przyda się do butelek, smoczków, laktatora. Najwyżej mi kasy nie będzie szkoda jak będę używany odsprzedawać dalej 😄 a jestem zbyt leniwa żeby odpalać garnek z wodą żeby cos odparzyć.

Jeśli chodzi o koszulę to ja zachowawczo kupiłam rozmiar L xD nie łudzę się juz ze ma jeszcze M. Ostatnie ważenie rozwiało moje marzenia, mam nadzieję że z waga nie dobiję do 9 z przodu bo mentalnie się załamię chyba 🥹

Lileepi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Letycja Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi wrote:
    Ja kupię jeżeli okaże się, że nie dam rady karmić piersią głównie.
    Bo do okazjonalnego używania butelki chyba odpuszczę a będę sterylizować w mikrofali wtedy.

Lileepi lubi tę wiadomość

age.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka922 wrote:
    Lileepi ja kupię używany na Vinted. Pewnie przyda się do butelek, smoczków, laktatora. Najwyżej mi kasy nie będzie szkoda jak będę używany odsprzedawać dalej 😄 a jestem zbyt leniwa żeby odpalać garnek z wodą żeby cos odparzyć.

Jeśli chodzi o koszulę to ja zachowawczo kupiłam rozmiar L xD nie łudzę się juz ze ma jeszcze M. Ostatnie ważenie rozwiało moje marzenia, mam nadzieję że z waga nie dobiję do 9 z przodu bo mentalnie się załamię chyba 🥹

Jak coś są też woreczki do sterylizacji w mikrofalówce ja sobie kupiłam żeby wziąć do szpitala jakby były potrzebne. 😊

Natka922 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    Spełnionym jesteś marzeniem, Synku 💙
    age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi wrote:
    Tylko do pierwszych użyć butelek/smoczków, syn był na mm a mieliśmy neno 5w1 wiec jako podgrzewacz bardziej. Samego sterylizatora raczej bym nie kupowała- gorąca woda też daje rade albo są też takie opakowania do sterylizacji w mikrofalówce.

age.png
  • Natka922 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie trzeba ustawić parametry na wyparzenie w mikrofali Kamax? Wiesz może? Jakbym nie kupowała sterylizatora to zawsze zaoszczędzone miejsce na blacie w kuchni 😃

preg.png
  • Lileepi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka922 wrote:

Matko miałam zaćmienie i zapomniałam że można na vinted tego poszukać i faktycznie za parę złotych to kupić 😁

U mnie z waga podobnie 🥺 z aktywnego trybu prowadze tryb kanapowy. Sama sobie to tłumaczę tym że walkę z kilogramami zaczniemy już lada moment, będzie jeszcze ciepło, będziemy robić dużo kroków spacerując i mam nadzieję że będzie dobrze 😁

Natka922 lubi tę wiadomość

🧒Piotr
    🗓22 styczeń 2011 (37+2)
    ⚖️3000g
    📏53cm

👶Aleksander
    🗓17 lipiec 2025 (38+2)
    ⚖️3520g
    📏55cm
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o probiotyk to ja używałam zarówno z polecenia pediatry jak i położnej, vivomixx

age.png
  • Lileepi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Tylko do pierwszych użyć butelek/smoczków, syn był na mm a mieliśmy neno 5w1 wiec jako podgrzewacz bardziej. Samego sterylizatora raczej bym nie kupowała- gorąca woda też daje rade albo są też takie opakowania do sterylizacji w mikrofalówce.

Zekrałam na niego ale bardziej jako podgrzewacz. O sterylizatorze bardziej myślałam żeby na starcie wydarzyć wszystko a później wrzucać też części od lakatora, kolektor pokarmu, nakładki na sutki (o ile będę używać), smoczki taki cały "grajdołek" części 😅
    A powiedz mi ten podgrzewacz neno działa na zasadzie wkładasz i podgrzewasz czy też można wsadzić tam butelkę z wodą przygotowaną na mm i trzyma przez x czasu daną temperaturę?

🧒Piotr
    🗓22 styczeń 2011 (37+2)
    ⚖️3000g
    📏53cm

👶Aleksander
    🗓17 lipiec 2025 (38+2)
    ⚖️3520g
    📏55cm
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi wrote:
    Ja kupiłam sterylizator i podgrzewacz w 1 sprzęcie. Myślę że może być przydatny przy butelkach, laktatorze, smoczku czy potem podgrzewaniu jedzonka czy mleka 🙂

Edit. Też mam ten z neno i z tego co pamiętam to właśnie można w nim włożyć butle z mlekiem i utrzymuje temperaturę np w nocy. Także moim zdaniem przydatne 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 20:37

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka922 wrote:
    Jakie trzeba ustawić parametry na wyparzenie w mikrofali Kamax? Wiesz może? Jakbym nie kupowała sterylizatora to zawsze zaoszczędzone miejsce na blacie w kuchni 😃
    Wiesz co wydaje mi się że to zależy od tych woreczków ja mam kupione z bociolandu i w opisie jest coś takiego:
    Woreczek podgrzewaj w mikrofalówce:o mocy 1100 W przez 1,5 minuty,o mocy 800-1000 W przez 3 minuty,o mocy 600-750 W przez 5 minut.

Natka922, Styśka1998 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    age.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam ten sterylizator z Neno 5w1😄

Starania od 06.2022

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    age.png
  • Domi1999 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co kupujecie do pielęgnacji pępka?

👼 08/2024
    ⏸️ 23/10
    ❤️ 8/11 Mamy serduszko!
    17/12 I prenatalne - > niskie ryzyka
    04/03 - > połówkowe
    28/04 - > 1600g

Jaś 🩵
    💊 Euthyrox 75

preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1999 wrote:

Nic. Planuje przemywac gazikiem jałowym z wodą i dobrze osuszać. Wrazie awarii, jak się będzie babrać dopiero będę włączać jakieś specyfiki.

Starania od 06.2022

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi wrote:
    Zekrałam na niego ale bardziej jako podgrzewacz. O sterylizatorze bardziej myślałam żeby na starcie wydarzyć wszystko a później wrzucać też części od lakatora, kolektor pokarmu, nakładki na sutki (o ile będę używać), smoczki taki cały "grajdołek" części 😅
    A powiedz mi ten podgrzewacz neno działa na zasadzie wkładasz i podgrzewasz czy też można wsadzić tam butelkę z wodą przygotowaną na mm i trzyma przez x czasu daną temperaturę?
    Utrzymuje temperaturę, nie podgrzewa jak standardowe podgrzewacze bo taki też miałam, zs grzał do wrzenia ...🤦‍♀️ porażka jak dla mnie... w ten wsadzałam butelkę i kiedy była potrzebna to wyjmowałam z wlasciwa temperaturą, w nocy to było zbawieniem. Mieszczą się 2 butelki.

age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi wrote:

Używałam torebek do mikrofali. A teraz chętnie kupię jakiś jeden porządny. I to chyba będzie jedyna nowa rzecz, którą dokupię. Tylko jeszcze nie wiem który. Oczywiście pójdzie w odstawkę, gdy młody zacznie lizać podłogę, zakładam - w okolicy 6 mca ;)

Kupiłam jeszcze suszarkę do butelek, smoczków i szczotkę do butelek (pamiętajcie aby była silikonowa).
    I w Action są pakowane po 100 worki na brudne pieluchy, zapachowe po jakieś 3,50 zł. Polecam na tę broń biologiczną.

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Używałam torebek do mikrofali. A teraz chętnie kupię jakiś jeden porządny. I to chyba będzie jedyna nowa rzecz, którą dokupię. Tylko jeszcze nie wiem który. Oczywiście pójdzie w odstawkę, gdy młody zacznie lizać podłogę, zakładam - w okolicy 6 mca ;)

Kupiłam jeszcze suszarkę do butelek, smoczków i szczotkę do butelek (pamiętajcie aby była silikonowa).
    I w Action są pakowane po 100 worki na brudne pieluchy, zapachowe po jakieś 3,50 zł. Polecam na tę broń biologiczną.
    Też woreczki też polecam 😁

age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1999 wrote:

Patyczki kosmetyczne z rossmana, z ostrym zakończeniem (absolutnie nie te dedykowane noworodkom, są bezużyteczne), waciki nasączone alkoholem, alkohol salicylowy jeśli nie będzie długo odpadał. Najważniejsze-czyścić pępek przy każdej zmianie pieluchy, moczyć normalnie przy kąpieli i pilnować aby tymi precyzyjnymi patyczkami działać do sucha.

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się Wam, ze dzis miałam tak mega nieproduktywny dzień, jak chyba nigdy. Wstałam, ogarnęłam młodego do zlobka, wróciłam, wypiłam kawe, poszłam spać o 9.30 wstałam po 12, leżałam przed tv do 15, odebrałam młodego z zlobka, pojechalismy do mojej mamy bo dzwoniła, żeby przyjechać na zupe wiec obiad miałam z głowy 😂 wracając do domu, mlody zarządał pizze wiec skoczyliśmy do miasta a po powrocie puszczaliśmy banki i siedzieliśmy na dworku.

Nie zrobilam dzis zupełnie nic🤭 ani prania, ani obiadu, sprzątania no totalnie zero 😅 aż mam wyrzuty sumienia 😂

szona lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ