LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Janette wrote:Nie jestem ignorantka na pewno,ja zle samopoczucie juz sygnalizowalam im czesto tylko wytlumaczyli mi ze tak pezechodze ciaze i nic mi nie jest. Wit probowalam juz brac tylko moze nie trafilam wctakie ktore toleruje,bardzo mialam z tym problem wczesniej,badalam sie bardzo czesto w Polsce,niestety tu nie mam do badan takiego latwego dostepu. Mialam sie zdecydowac czy prowadzic ciaze tu czy zostac na ten czas w Polsce,tylko maz pracuje tu i kolezanki,ktore tu byly w ciazy byly zadowolone to ja myslalam ze tez mnie beda dobrze prowadzic. Gdybys zobaczyla ogrom moich badan przed ciaza,tego bylo mnostwo bo musialam miec organizm w dobrym stanie i do tego dazylam. Wydawalo mi sie ze jestem juz przebadana od stop do glow a tu jednak chyba cos jeszcze moze jest nieodkryte. Przed ciaza wyniki byly dobre juz,moze nie rewelacyjne ale dobre,ferrytyne podnioslam odpowiednia dieta,homocysteina spadla tez,b12 tylko nie dalam rady zbyt duzo podniesc a suplementy bralam kilka miesiecy przed ciaza,wszystko to co bylo nizsze staralam sie uzupelniac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 22:24
-
Nowucjuszka wrote:Dziewczyny, czy w biedrze albo Lidlu są produkty loveli? Czy tylko Rossman?
Nowucjuszka lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
22.01 198 g 💪
13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
26.03 1,07 kg 🤗💝
15.04 1,49 kg Viniego 🫶❤️
30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
17.05 2.59 kg😻
-
Z ciekawosci, czemu akurat wybrałaś ten model? Czytam o tych momcozy od jakiegoś czasu i nie mogę znaleźć porządnych informacji czym się różnią te wszystkie modele, najczesciej przewijają sie m5, m6, m9, s12 pro, ale poza różnicą w cenie po opisach to niewiele można wywnioskować 😵💫
Elena20 lubi tę wiadomość
♀️ '95
16.10.24 10 dpo⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11 | 18.10 beta 78,7 prog 19,43 | 22.10 beta 330,4 prog 17,74 | 31.10 beta 12869,7 prog 18,68
12.11.24 7tc+0 - 0,9 cm i jest serduszko ❤️
03.12.24 10tc+0 - 3,2 cm i 166 bpm
14.12.24 nifty pro ryzyka niskie i dziewczynka 🩷
23.12.24 12tc+6 - I prenatalne 7cm i 148 bpm
07.01.25 15tc+0 - 9,1 cm
04.02.25 19tc+0 - 287 g
20.02.25 21tc+2 - II prenatalne 482 g
04.03.25 23tc+0 - 567 g
25.03.25 26tc+0 - 881 g
08.04.25 28tc+0 - 1200 g
28.04.25 30tc+6 - III prenatalne 1650 g
06.05.25 32tc+0 - 1920 g
27.05.25 35tc+0 - wizyta
-
ConteBis wrote:Ale Kobieto, Ty jestes w ciazy! Za chwile zemdlejesz na ulicy i co, machniesz ręką bo ktoś Ci powiedział, ze tak "znosisz ciążę"? Nie! Tak sie nie znosi ciazy, można miec mdłości, zle samopoczucie, wymiotować, leczyć nadcisnienie, cukrzycę, garczyce i mnóstwo innych schorzeń ale do cholery, jesli Ty nie masz siły na nic to to jest anemia i to trzeba na cito!!!! ogarnąć. A Ty mówisz o przetaczaniu krwi jakby to była wizyta w Candy Landzie! O anemii dziecka po porodzie jakby calpol mial na to pomóc 🙄 dla Ciebie to takie nic? Wezmą Cie na intensywną po porodzie na przetaczanie, będziesz leżała kilka dni, moze w śpiączce i co wtedy z Twoim dzieckiem? Myślisz, ze przetoczą Ci krew na fotelu gdzie pobierają ją do badan i puszcza Cie spowrotem do dziecka?🤦♀️ proszę Cie, podejdź do tego na poważnie póki nie jest za późno. Tu nie chodzi o witaminę b12. Wiem jaki jest dostep do lekarzy i badan w UK dlatego podesłałam Ci sprawdzoną przez siebie przychodnie, polską a jak nie to wroc do Polski na tą końcówkę ciazy, doprowadz sie tu do porządku. Mój maz tez pracyje w UK a ja jestem w PL z trzylatkiem i miesiąc przed porodem, wszystko da się pogodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 22:38
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Janette wrote:Nie to nie jest dla mnie nic,boje sie o to jak cholera. Stres mam taki ze w nocy nie moge czasem zasnac. Tylko ja bylam w szpitalu tu z tym i mam zapis w karcie ze mam ataki paniki i dlatego mi slabo. Szukalsm wiec pomocy wszedzis indziej,bylsm w pl klinice u pl ginekologa i pytalam o to tez,poloznej tez,ze rano zle sie czuje i po sniadaniu mi slabo,nawet tu o tym pisalam.Bylo podejrzenie ze ti cukier mi skacze i badalam tydz czasu glukometrem cukry,przyjechalo 111 stad tez i to samo,ze tak znosze ciaze ze rano mi zle. Wczesniej bralam chelaferr jak sie tak gorzej poczulam ale nie za dlugo bo jednak zle go toleruje,mam kolatania serca. Dopiero przycisnelam sama lekarza tu zeby zrobil badania bo zle sie cos czuje. Zlecila i czekalam dwa tygodnie na badania. Nie chcialam juz sama zgadywac skad tak zle sie rano czuje,mdlosci mnie tez zmylily. Moja kolezanka jest w szoku ze powiedzieli mi ze mam krew ok.
-
Kurde dziewczyny straszycie z tą anemią… aż się zaczęłam bać o siebie, no ale nic w pon wizyta i będę konsultować z lekarzem. Jak pisałam mi teraz wyszła hemoglobina 10,6, a w sumie samopoczuciowo czuję się bardzo dobrze, pozostaje cały czas aktywna, nie mam żadnych drzemek w ciagu dnia, spadków energii, apetyt normalny, wszystko gra, więc gdyby nie co miesięczne badania to w ogóle nie zauważyłabym niczego niepokojącego, bo ciążę przechodzę bardzo łaskawie… i też trochę mam teraz nerwa na mojego gino, że wcześniej mi nie mówił, że to jest takie ważne, a ja będąc pewna że jestem pod profesjonalną opieką nie dociekałam i sama się nie dowiadywałam. Ech no człowiek kolejnym razem będzie bardziej świadomy
-
Janette wrote:Nie to nie jest dla mnie nic,boje sie o to jak cholera. Stres mam taki ze w nocy nie moge czasem zasnac. Tylko ja bylam w szpitalu tu z tym i mam zapis w karcie ze mam ataki paniki i dlatego mi slabo. Szukalsm wiec pomocy wszedzis indziej,bylsm w pl klinice u pl ginekologa i pytalam o to tez,poloznej tez,ze rano zle sie czuje i po sniadaniu mi slabo,nawet tu o tym pisalam.Bylo podejrzenie ze ti cukier mi skacze i badalam tydz czasu glukometrem cukry,przyjechalo 111 stad tez i to samo,ze tak znosze ciaze ze rano mi zle. Wczesniej bralam chelaferr jak sie tak gorzej poczulam ale nie za dlugo bo jednak zle go toleruje,mam kolatania serca. Dopiero przycisnelam sama lekarza tu zeby zrobil badania bo zle sie cos czuje. Zlecila i czekalam dwa tygodnie na badania. Nie chcialam juz sama zgadywac skad tak zle sie rano czuje,mdlosci mnie tez zmylily. Moja kolezanka jest w szoku ze powiedzieli mi ze mam krew ok.
Janette, ale tę historię znamy, a Ty też naprawdę nie musisz się tłumaczyć. Po prostu nie widzę sensu wracania do opowieści o ataku paniki, jak już masz konkretną diagnozę. Widzisz już, że lekarze się mylili, więc po prostu działaj. Rozumiem zmęczenie, senność, ale to nie może być przyczyna rezygnacji z przyjęcia np zastrzyku. Bez konkretnych działań te wyniki nie zaczną się poprawiać. Bez lepszych wyników nie poczujesz się lepiej. Ale jesteś dorosła, na pewno to wiesz.ConteBis, Elena20, Janette lubią tę wiadomość
-
Galaxis wrote:Z ciekawosci, czemu akurat wybrałaś ten model? Czytam o tych momcozy od jakiegoś czasu i nie mogę znaleźć porządnych informacji czym się różnią te wszystkie modele, najczesciej przewijają sie m5, m6, m9, s12 pro, ale poza różnicą w cenie po opisach to niewiele można wywnioskować 😵💫
Czaiłam się na M6 (ma dużo pozytywnych opinii), ale nie znalazłam fajnej promki na niego. M9 nowsza wersja i masz dodatkowo apkę w telefonie - dla mnie wygoda, steruje sobie apką i nie muszę zaglądać pod bluzkę. No i podoba mi się najbardziej 🥰 Niestety na żywo ich nie widziałam, ale patrząc na pojemność to M9 chyba najmniejszy (tego nie wiem, tak mi się wydaje). Dla mnie na plus, im mniej się będzie rzucał w oczy tym lepiej.
Dodatkowo wujek GPT mówi, że... 😄
service net uploads
✅ Rekomendacje w zależności od potrzeb
Dla początkujących mam: M6 – prosty w obsłudze, komfortowy, z ulepszonym rytmem ssania.
Dla aktywnych mam: S12 Pro – długi czas pracy baterii, cichy, idealny do odciągania w ruchu.
Dla technologicznych entuzjastek: M9 – zaawansowane funkcje i sterowanie przez aplikację.
Dla mam szukających kompaktowego rozwiązania: M5 – lekki, zintegrowany design, idealny do noszenia w biustonoszu.3erin lubi tę wiadomość
👱♀️89🧑84 👰♀️🤵♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018
Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 CC 01.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚♀️🍬🍭
🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm)
-
Milka676 wrote:Kurde dziewczyny straszycie z tą anemią… aż się zaczęłam bać o siebie, no ale nic w pon wizyta i będę konsultować z lekarzem. Jak pisałam mi teraz wyszła hemoglobina 10,6, a w sumie samopoczuciowo czuję się bardzo dobrze, pozostaje cały czas aktywna, nie mam żadnych drzemek w ciagu dnia, spadków energii, apetyt normalny, wszystko gra, więc gdyby nie co miesięczne badania to w ogóle nie zauważyłabym niczego niepokojącego, bo ciążę przechodzę bardzo łaskawie… i też trochę mam teraz nerwa na mojego gino, że wcześniej mi nie mówił, że to jest takie ważne, a ja będąc pewna że jestem pod profesjonalną opieką nie dociekałam i sama się nie dowiadywałam. Ech no człowiek kolejnym razem będzie bardziej świadomy
Milka676 lubi tę wiadomość
-
Elena20 wrote:Czaiłam się na M6 (ma dużo pozytywnych opinii), ale nie znalazłam fajnej promki na niego. M9 nowsza wersja i masz dodatkowo apkę w telefonie - dla mnie wygoda, steruje sobie apką i nie muszę zaglądać pod bluzkę. No i podoba mi się najbardziej 🥰 Niestety na żywo ich nie widziałam, ale patrząc na pojemność to M9 chyba najmniejszy (tego nie wiem, tak mi się wydaje). Dla mnie na plus, im mniej się będzie rzucał w oczy tym lepiej.
Dodatkowo wujek GPT mówi, że... 😄
service net uploads
✅ Rekomendacje w zależności od potrzeb
Dla początkujących mam: M6 – prosty w obsłudze, komfortowy, z ulepszonym rytmem ssania.
Dla aktywnych mam: S12 Pro – długi czas pracy baterii, cichy, idealny do odciągania w ruchu.
Dla technologicznych entuzjastek: M9 – zaawansowane funkcje i sterowanie przez aplikację.
Dla mam szukających kompaktowego rozwiązania: M5 – lekki, zintegrowany design, idealny do noszenia w biustonoszu.
Ja kupiłam S12 Pro (na promce za 47€) . Wygląda spoko, ma kilka nakładek dla każdej wielkości sutków, zobaczym jaki będzie w użyciu. Pierwsze wrażenie robi dobre 🤗
@Janette dziewczyno, masz 42 lata, długo starałaś się o tego dzidziusia, ogarnij się i nie spie***l tego na samej końcówce niedbaniem o siebie. Nie chodzi nawet o ciążę a o Twoje zdrowie po niej. Ja z każdym dniem jestem bardziej świadoma tego, że prawdziwe wożonko dopiero po porodzie nas czeka. Trzeba być fit, by to ogarnąć 💪💪
Nikt do Ciebie do domu nie przyjdzie i nie zadba o Ciebie, jeśli Ty sama tego nie zrobisz….Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 23:41
Elena20 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️‘87
🙇🏻‘83
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
👩🏻⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
👩🏻⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
👩🏻⚕️ 17.03 USG połówkowe ✅ 426g 🩵 (21+2)
👩🏻⚕️ 17.04 krzywa ❌ 153mg/dl 😵 🩵 987g (25+5)
🩸 28.04 powtórka krzywej:
✨Na czczo 99mg/dl (<92) ⚡️
✨1h 161mg/dl (<180)
✨2h 160 mg/dl (<153) ⚡️
👩🏻⚕️ 15.05 1604g (29+5) 🩵
👩🏻⚕️ 03.06 …
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -