LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Optymistka90 wrote:My jesteśmy na mm, ale właśnie miałam wrażenie że ciężko mu było zrobić tą kupe. Stękał, prężył się. Płaczki były. No obserwuje czy to było jednorazowe czy będą powtórki i wtedy pewnie mleko do zmiany.
Noworodzie mają tak, ze jednocześnie zaciskają zwieracze i prą na stolec więc tez stęki i płaczki moga byc z tego. Moja Eliza robiła kozie bobki z ogromnym trudem dlatego zdecydowałam sie zmienić mleko. Teraz tez nadyma sie żeby wypchnąć ale idzie to lzej bo kupa jest rzadsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 12:21
-
ezra wrote:Otóż dziewczyny, nasza córka nie doczekała do porannej indukcji i odeszły mi wody wczoraj ok 23 lekko zielone, w szpitalu już skurcze co 2-3 minuty i tak walczyłam 4 godziny ale tętno było tak wysokie i te wody że miałam pilną CC. Mała 4050g, ssie pierś i jest cudowna! 😍
-
Optymistka90 wrote:My jesteśmy na mm, ale właśnie miałam wrażenie że ciężko mu było zrobić tą kupe. Stękał, prężył się. Płaczki były. No obserwuje czy to było jednorazowe czy będą powtórki i wtedy pewnie mleko do zmiany.
A co do smoka to u nas młody zaakceptował Mam, Lovi wypluwa 😂 -
Nasz chłopak też już na świecie, elektywnym cc w medicover urodził się nasz synek, 3300g, 10/10.
Jestem już po pionizacji, właśnie się karmimy z synkiem i poznajemy siebie nawzajem:)Elena20, Vilka, angelberry, Nieprzejrzysta, 3erin, carolka, Praskovia, Magdalenabc, tygrysek7773, Galaxis, Karla_, AniulkA, Ala1416, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
@papużka gratulacje! 🎉
Papużka150 lubi tę wiadomość
15.11.24 ⏸️ 18cs
27.11.24 pierwsze USG
11.12.24 CRL 1.49cm i ❤️
16.01.25 masz 6.73cm i jesteś zdrową dziewczynką 🧬🩷🥹
12.02.25 172g żabeczki 🐸
12.03.25 połówkowe, 350g, wszystko ok 🫶
19.03.25 416g, wszystko idealnie, tylko mama z anemią
16.04.25 885g, wszystko super🩷 i po anemii
07.05.25 1334g mojej Plumkisi 👶
14.05.25 USG III trymestru, 1424g, idealna Córeczka 🌸
04.06.25 2217g, już kawał dzidziusia 😍
25.06.25 3006g 😱🩷
16.07.25 3300g 🥰
23.07.25 czekamy na postęp...
23.07.25 TP 🍼
-
Papużka150 wrote:Nasz chłopak też już na świecie, elektywnym cc w medicover urodził się nasz synek, 3300g, 10/10.
Jestem już po pionizacji, właśnie się karmimy z synkiem i poznajemy siebie nawzajem:)
@Conte od szpitala na bebiko.Papużka150 lubi tę wiadomość
-
Papużka150 wrote:Nasz chłopak też już na świecie, elektywnym cc w medicover urodził się nasz synek, 3300g, 10/10.
Jestem już po pionizacji, właśnie się karmimy z synkiem i poznajemy siebie nawzajem:)Papużka150 lubi tę wiadomość
'92 🫶🏻🧔🏼♂️'89
🌸
1cs 😱
16.11.24 (4+2) - ⏸️beta - 39,4 🤰🏼
28.11.24 (6+0) - pierwsza wizyta - pęcherzyk 🥹
13.12.24 (8+1) - jest serduszko ❤️ CRL 1,42cm.
20.01.25 (13+4) - I prenatalne - 1:365 ryzyko ZD 💔
31.01.25 (15+1) - wyniki NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷 🧬
06.03.25 (20+0) - połówkowe - 336g maleństwa. Czekamy na zamknięcie się VSD 💕
15.05.25 (30+0) - III prenatalne - 1569g 👣 VSD się zamyka 🥹
11.06.25 (33+6) - 2460g Akrobatki 🍭
11.07.25 (38+1) - 13:44 nasz skarb jest z nami 🩷🥹
⚖️ 3280g
📏53cm
❤️ 10/10
-
W środę po skutecznej indukcji przyszła na świat moja Córeczka🥰
Trafiłam na super lekarza i świetna położna.
Rozwarcie po samym baloniku i oxy słabo postępowało i zaproponował mi przebicie pęcherza, a w konsekwencji ewentualne cc lub próbowanie dalej oxy ale z dość dużym ryzykiem braku postępu.
Wybrałam przebicie wód i dało mi to takiego kopa, bo wiedziałam, że tego dnia juz na pewno urodze.
Po przebiciu pęcherza płodowego skurcze zaczęły być naprawdę bolesne, gaz nic mi nie dawał i poprosiłam o zzo. Przyszła chyba najwspanialszą anestezjolog na świecie, miała utrudnione zadanie bo skurcze miałam już mega często więc trudno
było się wstrzelić w odpowiedni moment ale dałyśmy rade.
Po znieczuleniu mega ulga, ale w sumie na niedługo bo zaraz okazało się, że nie wiadomo kiedy z ledwo 4cm zrobilo się 9 rozwarcia. Ja w szoku, położna w szoku 😂 przy pełnym rozwarciu miałam jeszcze lekko znieczulone nogi, na tyle że położna bala się żebym chodziła wtedy, ale super pracowała ze mną na łóżku żeby pomóc dziecku wstawić się w kanal. Sporo też na nim kleczalam w partych. Ogólnie ostatnia fazą porodu jak z bicza strzelil. Córka tak się mocno pchała na świat, że trochę popękałam, może gdyby to się bardziej rozwleklo w czasie to by inaczej to wyglądało, ale trudno. Na razie boję się tam zaglądać żeby obejrzeć szwy.
Córcia jest idealna ❤️ Jesteśmy jeszcze w szpitalu i raczej nie wyjdziemy jutro bo zaczyna się jej żółtaczka i spadła z wagi. Dzisiaj dokarmiłam ją mm ale skończyło się na tym, że strasznie po nim ulewa więc wyjęłam laktator i próbuję odciągać i dawać butelka bo przy piersi zasypia i ma problem się dobrze przystawić.
Tak jak u Ciebie Optymistka mamy problem ze słuchem... Sama Cie pocieszałam, a dzisiaj ryczałam pół dnia i wkręcam sobie, że Mała nie reaguje na dźwięki i pewnie nie słyszy.
Jutro powtórka badania ale pewnie skończy się na skierowaniu do poradni bo nawet jeśli to zalegająca maz albo wody to do jutra lepiej nie będzie...
Przepraszam, że dopiero teraz daje znać ale nie ogarniam nowej rzeczywistości jeszcze ❤️Elena20, Praskovia, Magdalenabc, angelberry, tygrysek7773, Galaxis, Karla_, AniulkA, Nieprzejrzysta, Ala1416, Wojcinka, Optymistka90, Vilka lubią tę wiadomość
-
ConteBis tak właśnie robimy , dużo ją chwalę, chociaż nie ukrywam że wewnątrz toczę walkę ze sobą bo automatycznie mam mniej cierpliwości do Laury odkąd jest Łucja w domu...
Papużka, Letycja gratulacje.
Letycja na pewno okaże się że to zalegająca maź, zobacz już dwie czy trzy osoby pisały o tym tu na wątku a przecież wady słuchu są raczej rzadkie więc to pewnie kwestią powtórki badania 😊 -
Letycja, gratulacje! 🥰 Jednak znieczulenie czasem fajnie potrafi rozkręcić całą akcję 🙂
U nas też pierwszego dnia badanie słuchu wyszło negatywnie, następnego dnia już było ok, trzymam kciuki żeby u Was też tak było 🙂 -
Papużka, Letycja gratulacje 💙🩷
Letycja trzymam kciuki żeby powtórka badania wyszła prawidłowa ✊✊
Ja niestety melduje się z powrotem że szpitala. Wczoraj o 23 obudził mnie mąż z info ze Lea ma gorączkę 38,3
Pojechaliśmy do szpitala gdzie rodziłam (to szpital dla kobiet i dzieci) i szybko nas przyjęli. Pobrali krew, mocz i płyn mozgowo-rdzeniowy do badania. Jak a razie wyniki w normie ale nie ma jeszcze wszysykich. Najprawdopodobniej to jakiś wirus.
Całe szczęście jest jeszcze u nas do dzisiaj do nocy teść. Dzięki temu mogliśmy z mężem oboje pojechać w nocy do szpitala a Maya została pod opieką dziadka. Mąż wrócił później do domu na noc.
Trzymajcie kciuki żeby temp w końcu spasła i nie wracała 🙏
Tak w ogóle dzisiaj wypada mój termin porodu i urodziny męża 🤦♀️ tyle planów na dzisiaj miałam dla męża a tu szpital... -
@Letycja gratulacje i trzymam kciuki żeby badanie wam dobrze wyszło i żebyście nie mieli takiego stresu jak my. Chyba powinni wam powtórzyć w dzień wypisu to już bobas będzie starszy i pewnie wyjdzie ok! U nas szybko to badanie było bo w 2 dobie. U nas jeszcze miesiąc do badania w poradni, choć wydaje nam się ze obserwujemy jakieś reakcje na dźwięki. No ale nie chcemy sami się nastawić a potem niemiło zaskoczyć więc z nadzieją czekamy 🙂 musi być dobrze.
@Wojcinka zdrówka dla was. Trzymam kciuki żeby to nie było nic groźnego i żebyście szybko wyszli do domu.
Dziewczyny jaki luksus- mąż dziś przejął młodego w nocy i ani razu do niego nie wstawałam bo dał ze wszystkim radę. Spałam ciągiem 7h to ostatnio taki wynik zanotowałam gdzieś na początku ciąży. 🙈😂 -
tygrysek7773 wrote:ConteBis tak właśnie robimy , dużo ją chwalę, chociaż nie ukrywam że wewnątrz toczę walkę ze sobą bo automatycznie mam mniej cierpliwości do Laury odkąd jest Łucja w domu...
Podpisuje się rękami i nogami. Mam tak samo. A potem wyrzuty sumienia
Letycja gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:58
👰🤵 2016 married
👶🩷 .17.08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷