LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
angelfromhell wrote:Ja za 160 nowy na allegro kupiłam nowy z żelem, nie namawiam, ale się uspokoiłam dość👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Ja mam z detektorem śmieszna historyjkę bo ja swój kupiłam używany w ciąży z Mayą i jak już się urodziła to jakiś rok później jedna z moich koleżanek z mojego wątku ciążowego tu z ovu zaszła w kolejną ciążę i podarowałam jej mój detektor w prezencie bo nie planowałam kolejnej ciąży lol właśnie wczoraj go nadała na poczcie na adres mojej mamy która mi go przywiezie teraz jak przyleci na święta 🫶
Ps. Jako że moja mama nie wie jeszcze o ciąży to poprosiłam koleżankę żeby zawinęła ten detektor w papier świąteczny j powiem mamie że to prezent dla mnie od koleżanki 😂
Jeszcze tip co do detektora - nie sugerujcie się wartościami które pokazuje monitor, bo tam często bzdury mogą być. Ważne że jest bicie serca i nic więcej. Serio nie dopusccie żeby detektory was w jakąś nerwice wprowadziły 🙈angelfromhell, Optymistka90, Sanana, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Letycja wrote:Dziewczyny ja dzis z glupia sprawą...Czy któraś z Was ma rzetelne informacje na temat szkodliwości acetonu w ciąży? Robię sobie sama paznokcie, padła mi frezarka i jedyna opcja jest odmoczenie w acetonie... normalnie bym zaczekała aż kupię nowa frezarke ale do Świat nie zdąży pewnie przyjść. Raz już na początku ciąży korzystałam z acetonu ale dopiero po fakcie pomyślałam 😔 nie wiem co robić, nie chce zaszkodzić dziecku, najwyżej będę zdzierała pilnikiem. Ale może któraś z Was ma takie informacje od lekarza i może się podzielić.
-
remilo1989 wrote:No nie wpadłabym na to😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2024, 19:46
-
88Ania88 wrote:Dziewczyny a czy detektory nie działają też na zasadzie dopplera ? Wie ktoś?
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:
A mam pytanie dziewczyny, czy macie w rodzinie kogoś lub same znacie się na cukrzycy?
Moja siostra ma cukrzycę typu 1 -
Dziewczyny czy ulgix mogę brać bez ograniczeń? Tzn wiem że symetykon się nie wchłania ale mogę wziąć od razu Np dwie kapsułki?
Zapomniałam zapytać ostatnio lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2024, 20:22
-
88Ania88 wrote:Dziewczyny a czy detektory nie działają też na zasadzie dopplera ? Wie ktoś?
88Ania88 lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Tygrysek możesz, a na przyszłość najlepiej brać z 1-2 h przed jedzeniem, bo on działa po czasie. Ja biorę 2 dziennie, około 16 i 18. Ulgix max
Tak wiem ze zdania o detektorach są podzielone bo byłam w grupie nie, ale myślę że chodzi o używanie z główa, nie leżeć z przyłożonym non stop, nie co chwilę, kilka razy dziennie, a co kilka dni, na chwilkę, detektor medyczny, z dość luźnym podejściem jest oktygrysek7773, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pewnie temat był na wątku ale nie mogę się dokopać. Czy u was też dzidziuś był ciut młodszy niż wychodziło z daty miesiączki? Ja miałam wczoraj 8t 2d ,a siostra męża mówiła ,że wygląda na odrobinę młodszego ale żeby się nie sugerować i nie martwić ,bo jest dobrze i serduszko jest więc takie przesunięcia się zdarzają. No i nie martwiłam się tym wczoraj ale dzisiaj już zaczęłam. Może ja wprowadziłam ją w błąd ,bo pytała który to tydzień ,a ja powiedziałam ,że zaczęłam 9 ,a jak zaczęła oglądać to sprecyzowałam ,że 8+2 ,mówiła ,że bardziej taki 8, może 7+5 ale już nie pamiętam dokładnie ,bo ze stresu już mi się zaczęło mieszać. Zapewniła mnie ,że wszystko ok i tyle mnie interesowało. No ,a dziś zaczynam myśleć 🤯
Meeegy91 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, słuchajcie z synkiem leżałam łącznie z półtora miesiąca w szpitalu i położne codziennie przychodziły słuchać serduszka detektorem, przecież by tego nie robiły gdyby miało to zaszkodzić dziecku.
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Tygrysek, fakt jak leżałam w szpitalu 4 dni to miałam wskazanie do mierzenia tętna co 2h po 2-5 min
Dosia u mnie z miesiączki to chyba 9 dni różnicy, ale akurat wiem że miałam późno ovu. Trafiłam też do dwóch lekarzy i między nimi też było 6 dni różnicy, także ten co zaniżył robił przez brzuch w 9 tygodniu i słaby sprzęt więc…Dosia_24 lubi tę wiadomość
-
Dosia_24 wrote:Dziewczyny pewnie temat był na wątku ale nie mogę się dokopać. Czy u was też dzidziuś był ciut młodszy niż wychodziło z daty miesiączki? Ja miałam wczoraj 8t 2d ,a siostra męża mówiła ,że wygląda na odrobinę młodszego ale żeby się nie sugerować i nie martwić ,bo jest dobrze i serduszko jest więc takie przesunięcia się zdarzają. No i nie martwiłam się tym wczoraj ale dzisiaj już zaczęłam. Może ja wprowadziłam ją w błąd ,bo pytała który to tydzień ,a ja powiedziałam ,że zaczęłam 9 ,a jak zaczęła oglądać to sprecyzowałam ,że 8+2 ,mówiła ,że bardziej taki 8, może 7+5 ale już nie pamiętam dokładnie ,bo ze stresu już mi się zaczęło mieszać. Zapewniła mnie ,że wszystko ok i tyle mnie interesowało. No ,a dziś zaczynam myśleć 🤯
Ja mam ciążę o 6 dni młodsza niż wskazuje to OM. Ale lekarz powiedział mi że zarodek jest troszkę mniejszy niż wskazuje to data miesiączki, i też widzę zapis wieku ciąży na USG.
Myślę, że najważniejsze to słuchać lekarza, gdyby widział coś niepokojącego to by powiedział.
I jest masa dziewczyn które mają takie różnice, nawet większe, a potem wszystko się wyrównuje.
I wiem, jak to jest- sama na początku jak mi lekarz powiedział to się nie przejmowałam, potem o tym za duzo myślałam i lekko zaczęłam panikować. Ale jak poczytałam ze to jest naprawdę częste, to uznałam że nie ma co na siłę szukać. Jasne, że czuję niepewność, ale naprawdę to się zdarza ciągle, więc nie martw sięDosia_24 lubi tę wiadomość
-
Kinia92 wrote:Gratulacje kolejnych wspaniałych wizyt !
I mnie dopadło dziewczyny przeziębienie. Córka w nocy z gorączką. Mnie od rana wszystko boli ale gorączki póki co nie mam. O 16 jadę na nocną żeby mnie i ja osłuchał i powiedział co możemy brać.. pani w aptce zastrzegla ze absolutnie nie mogę paracetamolu. I mimo iż wiem że to jedyne bezpieczne dla kobiet w ciąży to wolę to usłyszeć jeszcze od lekarza 🙈
Zrób sobie test na grypę i córce ja brałam te leki na grypę jak syn miał grypę bo bezpieczne w ciąży i lepiej je brać niż mieć grypę ale to lekarz musi przepisać 😘 -
Dosia_24 wrote:Dziewczyny pewnie temat był na wątku ale nie mogę się dokopać. Czy u was też dzidziuś był ciut młodszy niż wychodziło z daty miesiączki? Ja miałam wczoraj 8t 2d ,a siostra męża mówiła ,że wygląda na odrobinę młodszego ale żeby się nie sugerować i nie martwić ,bo jest dobrze i serduszko jest więc takie przesunięcia się zdarzają. No i nie martwiłam się tym wczoraj ale dzisiaj już zaczęłam. Może ja wprowadziłam ją w błąd ,bo pytała który to tydzień ,a ja powiedziałam ,że zaczęłam 9 ,a jak zaczęła oglądać to sprecyzowałam ,że 8+2 ,mówiła ,że bardziej taki 8, może 7+5 ale już nie pamiętam dokładnie ,bo ze stresu już mi się zaczęło mieszać. Zapewniła mnie ,że wszystko ok i tyle mnie interesowało. No ,a dziś zaczynam myśleć 🤯
U mnie teraz na usg było 9+2, a z OM wychodziło mi wtedy 10+2. Pare dni wczesniej w innym gabinecie, na innym usg też inny pomiar. Ja się tym zupełnie nie przejmuje. Wystarczy, że lekarz o kilka mm w jedną albo w drugą ustawi znacznik do pomiaru crl i już są różnice znaczneElena20, Dosia_24 lubią tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:Dokładnie, słuchajcie z synkiem leżałam łącznie z półtora miesiąca w szpitalu i położne codziennie przychodziły słuchać serduszka detektorem, przecież by tego nie robiły gdyby miało to zaszkodzić dziecku.
-
@Anka657 dokładnie tak, mi raz wychodzila młodsza, raz zgadzala się z OM, albo była 2 dni starsza. Mi na prenatalnych wyszło, że ciąża jest 5 dni starsza 😉 Ale tutaj się cieszę, bo pierwszą ciążę przenosiłam prawie 2 tyg po terminie. A jak mam na papierku, że termin wg USG 3 lipca to będą szybciej wywoływać, a nie czekać nie wiadomo na co 😉 Zawsze to 5 dni krócej leżenia na patologii ciąży. Czuję, że czeka mnie powtórka z rozrywki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2024, 21:35
Dosia_24, Anka657, Sanana lubią tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena ♀️👶 (7cs) tp 07.07.2025 (wg usg 03.07.2025)
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
🫧25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
🫧28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
🫧11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
🫧17.12. 11+1 pappa, beta hcg🧪
🫧19.12. 11+3 usg prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg usg 12+1
🫧 14.01. 15+5 150g 🍬
Eliza ♀️👧(5cs) lipiec 2019 3549g 58cm