LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś 2x wymioty... W tym raz w pracy, więc koleżanka się już pewnie zorientowała... Choć próbowałam wmówić, że to atak kaszlu 🤣
-
88Ania88 wrote:Ja mam hashi. Zaleca Ci endokrynolog jod, czy nie?
Dziś moja wizyta. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2024, 08:36
Anka657, 88Ania88 lubią tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Meeegy91 wrote:Dziewczyny które mają kolczyk w pępku, lub miały w poprzedniej ciąży. Czy wyjmowalyscie? Jeśli tak to kiedy? Widziałam że są takie gietkie kolczyki ciazowe, które wyginają się razem że wzrostem brzucha
Ja mam i będę wyciągać dopiero jak zacznie mi przeszkadzać, chyba nie będę mieniać na żaden inny ,bo taka błyskotka mi nie jest potrzebna przy dużym brzuszku ,a często też mam tak ,że jak kolczyk zmieniam na inny to mnie kilka dni drażni i uwiera dopóki się nie przyzwyczai.
Przyjaciółka wyciągnęła chyba w okolicy 6 miesiąca i bez problemu założyła po ciąży. -
U mnie wczoraj też wizyta, wszystko dobrze, dzidzia urosła, serduszko bije. Wyglada na odrobinę młodszą niż wychodzi z daty ostatniej miesiączki ale mam się tym nie sugerować ,bo wszystko wygląda bardzo dobrze, następna wizyta dopiero 7 stycznia już u prowadzącego. Dobrze ,że święta przed nami to szybko zleci 😊🎅
Olga000, Letycja, angelfromhell, Sanana, Wojcinka, Optymistka90, Meeegy91, Anka657, Galaxis, Ala1416, Kinia92, Elena20, mamastasia2020, 88Ania88, cherrybloom lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dzis z glupia sprawą...Czy któraś z Was ma rzetelne informacje na temat szkodliwości acetonu w ciąży? Robię sobie sama paznokcie, padła mi frezarka i jedyna opcja jest odmoczenie w acetonie... normalnie bym zaczekała aż kupię nowa frezarke ale do Świat nie zdąży pewnie przyjść. Raz już na początku ciąży korzystałam z acetonu ale dopiero po fakcie pomyślałam 😔 nie wiem co robić, nie chce zaszkodzić dziecku, najwyżej będę zdzierała pilnikiem. Ale może któraś z Was ma takie informacje od lekarza i może się podzielić.
-
Olga000 wrote:O której? Trzymamy kciuki ❤️👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Letycja wrote:Dziewczyny ja dzis z glupia sprawą...Czy któraś z Was ma rzetelne informacje na temat szkodliwości acetonu w ciąży? Robię sobie sama paznokcie, padła mi frezarka i jedyna opcja jest odmoczenie w acetonie... normalnie bym zaczekała aż kupię nowa frezarke ale do Świat nie zdąży pewnie przyjść. Raz już na początku ciąży korzystałam z acetonu ale dopiero po fakcie pomyślałam 😔 nie wiem co robić, nie chce zaszkodzić dziecku, najwyżej będę zdzierała pilnikiem. Ale może któraś z Was ma takie informacje od lekarza i może się podzielić.
-
Letycja wrote:Dziewczyny ja dzis z glupia sprawą...Czy któraś z Was ma rzetelne informacje na temat szkodliwości acetonu w ciąży? Robię sobie sama paznokcie, padła mi frezarka i jedyna opcja jest odmoczenie w acetonie... normalnie bym zaczekała aż kupię nowa frezarke ale do Świat nie zdąży pewnie przyjść. Raz już na początku ciąży korzystałam z acetonu ale dopiero po fakcie pomyślałam 😔 nie wiem co robić, nie chce zaszkodzić dziecku, najwyżej będę zdzierała pilnikiem. Ale może któraś z Was ma takie informacje od lekarza i może się podzielić.
Róża11 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, za pół godziny mam wizytę. Znowu dzisiaj rano luźny stolec, całą noc gazy, ja nie wiem co mi jest...
-
Vilka wrote:Hej dziewczyny, za pół godziny mam wizytę. Znowu dzisiaj rano luźny stolec, całą noc gazy, ja nie wiem co mi jest...
Sama się stresuję przed poniedziałkową wizytą, ale no kurcze będzie dobrze! 🍀
Daj znać koniecznieVilka lubi tę wiadomość
-
Wszystko wspaniale na wizycie. Dzidzia ma się dobrze, Machała rączkami i nóżkami CRL 6,74cm
Wstępnie Pani doktor powiedziała że wszystko wygląda elegancko i nie muszę się obawiać prenatalnych w poniedziałek. Według niej to może być chłopak, ale to tylko tak na pierwszy rzut oka, nic nie można potwierdzić na 100%,, może na lepszym sprzęcie w poniedziałek się uda. Tak chcieliśmy mieć drugą dziewczynkę, ale jakoś teraz nawet cieszę się na chłopaka. Jestem po prostu szczęśliwa że z dzidzią wszystko dobrze, bo cały miesiąc nie miałam USG i po tej jelitówce i tych przejściach naprawdę się martwiłam. Porozmawiałam z panią doktor o moich problemach jelitowych i powiedziała że ciąża, brak snu i tak dalej jednak mogą wpływać na dłuższą regenerację organizmu po jelitówce i mam dać sobie czas.
A oto mój mały człowieczekLetycja, Olga000, Lileepi, Izaxx, tygrysek7773, angelberry, Róża11, Kamax9, 3erin, Anka657, shaylen, Ania1008, angelfromhell, Optymistka90, Wojcinka, Sanana, Lusia90, Galaxis, Ala1416, Truśka, Kinia92, Maniaaa., Elena20, mamastasia2020, 88Ania88, Dosia_24, AkacjowaM, cherrybloom lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Wszystko wspaniale na wizycie. Dzidzia ma się dobrze, Machała rączkami i nóżkami CRL 6,74cm
Wstępnie Pani doktor powiedziała że wszystko wygląda elegancko i nie muszę się obawiać prenatalnych w poniedziałek. Według niej to może być chłopak, ale to tylko tak na pierwszy rzut oka, nic nie można potwierdzić na 100%,, może na lepszym sprzęcie w poniedziałek się uda. Tak chcieliśmy mieć drugą dziewczynkę, ale jakoś teraz nawet cieszę się na chłopaka. Jestem po prostu szczęśliwa że z dzidzią wszystko dobrze, bo cały miesiąc nie miałam USG i po tej jelitówce i tych przejściach naprawdę się martwiłam. Porozmawiałam z panią doktor o moich problemach jelitowych i powiedziała że ciąża, brak snu i tak dalej jednak mogą wpływać na dłuższą regenerację organizmu po jelitówce i mam dać sobie czas.
A oto mój mały człowieczek [/QUOTE
Wspaniale, gratulacje 🥹❤️
Który to tydzień u Ciebie? Pokrywa się USG z OM? Bo ja już się stresuję troszkę przed poniedziałkiem i rozkminiam wszystko
Edit Nooo tak, już widzę który tydzień 😂🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2024, 11:06
-
Olga000 wrote:Vilka wrote:Wszystko wspaniale na wizycie. Dzidzia ma się dobrze, Machała rączkami i nóżkami CRL 6,74cm
A oto mój mały człowieczek [/QUOTE
Wspaniale, gratulacje 🥹❤️
Który to tydzień u Ciebie? Pokrywa się USG z OM? Bo ja już się stresuję troszkę przed poniedziałkiem i rozkminiam wszystko 😂
Mam na suwaczku 12+3. A z USG nie wiem jak wyszło, nie pytałam a na wydruku nie widać.Olga000 lubi tę wiadomość
-
Vilka No już kawał bobaska, super ! A starsza siostra na pewno zakocha się w braciszku.
Mój ośmiolatek dojrzale mówi że obojętnie czy to będzie brat czy siostra, ważne żeby dziecko było zdrowe, a młoda miała na początku parcie na siostrę ale wpajamy jej , że braciszek też byłby cudowny i uczulam tesciow I rodziców żeby nie pytali co by chciała No bo to nie od jej ,,chcenia" zależy..Wojcinka lubi tę wiadomość
-
A ja witam weekendowo z większą dawką sił niż w ostatnich dniach! Kończę już porządki świąteczne i jutro już czas na gotowanie
Co do problemów żołądkowych to mnie też męczą, ale okropne zaparcia. Macie na to jakieś sposoby?
Gratulacje udanych wizyt 💖 -
Olga000 wrote:I jak?
Jeszcze mi cytologie zrobiła bo ostatnia miałam w styczniu.Wojcinka, angelfromhell, 3erin, Galaxis, Ala1416, Róża11, Truśka, Anka657, Maniaaa., Elena20, Izaxx, 88Ania88, AkacjowaM lubią tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm