LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Shanti wrote:Wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt!✨🎅🏻❤️
My dziś wręczamy rodzince zdrapki i w taki sposób się dowiedzą. 😆 Chociaż w sumie nie mam jakiejś szczególnej potrzeby by już dzielić się tą informacją, bo jest mi dobrze w takim spokoju, kiedy nikt jeszcze o nic nie dopytuje 😅No ale że już wcześniej wspólnie z małżem ustaliliśmy taki termin, to mówimy dziś.. 🤷🏻♀️😃
Też wybrałam zdrapki, fajna opcja 😀 Szczerze też mi pasuje ten spokój, ale już ciężko ukryć przed rodziną że się nie pracuje albo źle się czuje 😆Shanti lubi tę wiadomość
-
Kochane dziewczyny zdrowych, radosnych, spokojnych, a przede Wszystkim rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia 🥰 odłóżcie na bok wszelkie spory i radujcie się czasem spędzonym wspólnie 🥰
Wesołych Świąt 😘🥰🌲🌠🎄🎁Praskovia, Kinia92, 88Ania88, Dosia_24, Wojcinka, Ania1008, AkacjowaM, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Keeejti91 wrote:Dzięki wielkie za pomoc. No właśnie nie wiadomo czy pracodawca złożył odpowiedni druk do zusu. Napiszę do nich maila.
-
Dziewczyny zdrowych i spokojnych Świąt dla Was wszystkich ❤️
Ania1008, Kinia92, 3erin, AkacjowaM lubią tę wiadomość
-
Hejo
U nas rodzinki już poinformowane nie obyło się bez małego fakapu ale wszyscy szczęśliwi i to najważniejsze
Dla mojej mamy i taty kupiłam bombki z informacją o ciąży i moja bratowa miała I'm je dać po wszystkich prezentach i mieliśmy się w tym samym czasie zdzwonić na zoom żebyśmy mogli to my im "wręczyć" te prezenty. Niestety w zamieszaniu prezentowym doszło do pomyłki i moja 10 letnia bratanica położyła te bombki z resztą prezentów pod choinką i moja bratowa zoeirntowala się dopiero w momencie jak moja mam już rozpakowała bombkę i zrobiło się zamieszanie o co chodzi 🙈 wszyscy pomyśleli w pierwszej chwili że to bratowa jest w ciąży, mój brat dostał podobno mini zawału serca 😂
Tak że musiało być śmiesznie. My niestety przez to nie zobaczyliśmy ich pierwszej relacji ale zadzwoniłam chwilę później i sobie chwilę pogadaliśmy
Mam nadzieję że wam Wigilia przyjemnie minęła i reszta świąt już raczej na spokojnie 🫶
My mamy dzisiaj dzień "odpoczynku". Ja idę do pracy, a późnym wieczorem przylatuje moja mama z bratem i rodzinką i do końca roku mam już urlopWiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 05:35
Sanana, FlowerGirl, 3erin, Anka657, Galaxis, Elena20, AkacjowaM lubią tę wiadomość
-
Wesołych Świąt kochane! 🎄🎁
Niech Wam się darzy!
My nie powiedzieliśmy jeszcze, chce odczekać te 12 tyg i prenatalne. Ale oczywiście wszyscy się domyślają 🤣 (ja największą winiara już drugą imprezę przy wodzie siedze 😝).
Wszyscy- rodzina mojego, zostaliśmy w DE na te święta ze względu na ciąże, jak jedziemy do Polski to zawsze jest mega intensywnie i chciałam sobie w tym roku z tymi objawami tego oszczędzić.
Najlepsze jest to, że pytają jego, a nie mnie, więc ja kombinować nie muszę 🫣🫣
Ja mam taki plan, żeby jak wszystko będzie dobrze na dzień babci i dziadka to ogłosić 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 09:42
Anka657, Galaxis, AkacjowaM, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Wesołych świąt 🫶🏻
Jestem zachwycona dzisiejszym suwakiem, zaczynami 13 tydzień 🥹 U nas rodzinka się bardzo zmniejszyła, więc moi rodzice i wujek wiedzą wszyscy bardzo się cieszą. My też. Synek chodzi i co chwilę mówi o bobo albo buziaki daje. Dzisiaj drugi raz włączyłam detektor na chwilę, zabiło nam głośno i mocno na chwilę, wszyscy się bardzo wzruszyliśmy.
My świętujemy w małym gronie, bardzo spokojnie i właśnie spokoju i nudnej ciazy bez przygod życzę ❤️3erin, Kamax9, Wojcinka, AkacjowaM, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dziś wkraczam w drugi trymestr 🥳🥳🥳
Dużo jem w te święta ale nie czuje się przejedzona spodni ciążowych jeszcze nie noszę, czuje sie super, mdłości już nie ma, córka kolejna już noc w miarę dobrze śpi
Co tam dzisiaj porabiacie? My spacerek i odpoczynekWiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 14:16
Wojcinka, Sanana, AkacjowaM, Anka657, Maniaaa., Dosia_24 lubią tę wiadomość
-
Domi jak na suchy kaszel to polecam syrop z cebuli.
Dziewczyny jak z waszymi brzuszkami ? Ja jestem w szoku, dopiero zaczynam 12 tc a już mam taki bebzon !! Załączam zdjęcie, przepraszam za brudne lustro ale chwilę wcześniej synuś mył zęby...🙄
https://zapodaj.net/plik-at0tPxbqF3Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Ja się na razie wstrzymałam z mówieniem. Chciałabym, aby to córka jako pierwsza się dowiedziała. Zamówiłam baloniki różowe, które napełnimy helem oraz balon z różowym konfetti. Nagram telefonem jej reakcję na siostrzyczkę na pamiątkę, a mamie i teściom powiemy w sylwestra razem z noworocznymi życzeniami.👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
U nas też pozytywne reakcje. Wszyscy się ucieszyli. 😊
Co do brzucha to ja zawsze miałam ciąże spożywczą 🙈 teraz widać jeszcze bardziej ale to chyba przez ten brzuch spożywczy 😂😂😂🙈👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
Starania z kliniką od 03.2024
03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
04.2024 kolposkopia ✅
06.2024 IUI ❌
07-08.2024 dieta, suplementy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
-
Mi brzuszek zaczęli lekko wywalać tydzień temu. Wyglądam jakbym była mocno wzdęta. W poprzedniej ciąży dość późno pojawił mi się brzuszek i do końca był raczej tych mniejszych rozmiarów. Ale przy drugiej ciąży zwłaszcza we względnie krótkim czasie to normalne z tego co widzę po koleżankach że brzuszki szybciej wyskakują.
Miałam w ostatnim roku 2 koleżanki które w 12tc (2 ciąża) wyglądały tak jak ja w 24 w pierwszej ciąży -
tygrysek7773 wrote:Domi jak na suchy kaszel to polecam syrop z cebuli.
Dziewczyny jak z waszymi brzuszkami ? Ja jestem w szoku, dopiero zaczynam 12 tc a już mam taki bebzon !! Załączam zdjęcie, przepraszam za brudne lustro ale chwilę wcześniej synuś mył zęby...🙄
https://zapodaj.net/plik-at0tPxbqF3tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Ja mam wrażenie, że u mnie widać wieczorem 😅
Rano dopinam moje jeansy, a wieczorem zapomnij 🙈 a jak jeszcze się najem to wogóle 🤰🏻 -
Mi zaczął też wywalać, zwłaszcza wieczorem wyglądam jakbym nieźle pojadła. Druga ciąża, mięśnie brzucha pamiętają pierwszą ciążę 😉 Ale w pierwszej ciąży pamiętam, że brzuszek zaczął mi się okrąglić od 4 miesiąca 🤷♀️
Szczerze mówiąc tym się najmniej przejmuje, bardziej patrzę na ogólną wagę, żeby nie przybrać za dużo w krótkim czasie 😄😄🫣tygrysek7773 lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
tygrysek7773 wrote:Domi jak na suchy kaszel to polecam syrop z cebuli.
https://zapodaj.net/plik-at0tPxbqF3
Ja to mam nawet większy niż ty, ale pewnie przez to, że całe życie byłam mega szczuplutka i brzuch zawsze płaski na maxa 🤣tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Ja mam wrażenie że moje mięśnie po dwóch ciążach już po prostu w ogóle nie istnieją i hejaaaa, rośnie wszystko w cholerę😂😂
Truśka, Elena20 lubią tę wiadomość