LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
tygrysek7773 wrote:Gosiaczek mam to samo, pachwiny głównie. Najgorzej przy wstawaniu bądź zmianie pozycji. Boli kilka sekund. To normalne, rośniemy.
Hmm my będziemy pewnie cisnąć Netflixa, kupiłam sobie wino free ale jeszcze muszę się wczytać w skład czy to w ogóle można w ciąży pić xd apropo macie jakieś doświadczenia ? Zrobię jakaś dobrą sałatkę i I północy wyjdziemy przed dom. Taki szalony sylwek 😅 -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:A ja jak zwykle przychodzę z pytaniem.
Od drugiego dnia świąt zauważyłam że głównie wieczorem mam bóle z boku brzucha tak jakby w kierunku pachwin. Teraz natomiast czuję jak ktoś by mi wsadził rękę w macice i ją wypychał. Nie są to bóle jak na miesiaczke ale są bardzo niepokojące bo cały czas czuję tam na dole dyskomfort.
Gdyby nie to że 2.01 mam USG prenatalne to pewnie dzwonilabym do swojej lekarki.
Nie plamię, nie mam krwi już. Ale te bóle są naprawdę bardzo uciążliwe. Potrafię czuć macice przez 3 minuty potem chwila spokoju i znowu.
Jak jest u Was ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 09:34
-
Ale też wcale nie musi magnez pomóc bo to wcale może nie być niedobór, w pierwszej ciąży dostałam duże dawki magnezu min na skurcze i nospe, nic to nie pomogło, trochę luteina i tyle 🤷🏼♀️ warto magnez brać jasne, ale wcale na te bóle nie musi pomóc.
Nie martw się Gosia to twoja pierwsza ciąża wiec czujesz mocniej.
Ja wczoraj jestem pewna że w macicy miałam zamieszanie, jak jadłam swoje ukochane czipsy btw rok ich nie jadłam. Nie kopanie, nie, kręcenie się tak, łaskotanie, ale to było mega, czyli mi się nie wydaje, tylko w drugiej ciąży szybciej czuć, ciekawe w sumie czemu, może po prostu w kolejnej wiadomo czego oczekiwać? -
ConteBis wrote:Nie zauważyłam ciągłych spin ale moze nie jestem na bieżąco. Przy takiej liczbie osób, nie da się nie poruszyć tematu, który dla kogoś jest niewygodny. Najważniejsze to znaleźć balans i po prostu jak temat nie dla nas to przemilczeć😉
Tu nie chodzi o niewygodę tematu i jego przemilczenie, ale o to żeby do każdego innego niż nasze zdanie podejść właśnie z luzem i szacunkiem. Bo np. Jeśli nawet ktoś jest podejrzliwy w stosunku do szczepień to ma do tego prawo, nawet jeśli wg nas to głupota i tak jak każdy tu obecny ma prawo o tym powiedzieć i nie spotkać się z niemiłym potraktowaniem. Tylko tyle i aż tyle.Kamax9, Nieprzejrzysta, Róża11, Praskovia, Anka657, AkacjowaM, Dosia_24, 88Ania88 lubią tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Moje plany na sylwestra? Nie zachorować 😂 Od 4 dni mam chorego chłopa w domu i dosłownie uciekam przed nim.. śpimy osobno, ciągle wietrze dom 😂 Na razie nic mnie nie łapie ale już nie wiem jak się chronić 😂 cytryna "schodzi" kilogramami, miód zresztą też 🙈
Wiec generalnie zapowiada się ciekawie. Z 'alkoholu' mam piccolo więc będzie szampańska impreza 😆Truśka, Dosia_24 lubią tę wiadomość
👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
diagnoza : brak owulacji, prawy jajowod niedrozny, pcos
I nagle cud
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144ud/min
7.01 wizyta
10.01 wizyta nfz
17.01 prenatalne
WG USG
-
ConteBis też miałam w drugiej ciąży. Pamiętasz może jak duże miałaś? Ja 1 cm
Mnie przez to kazali rodzic przez cc, co przeżywam do tej pory 😅 i lekarz nastawia że na 99% rozejście nastąpi i w tej ciąży. -
tygrysek7773 wrote:ConteBis też miałam w drugiej ciąży. Pamiętasz może jak duże miałaś? Ja 1 cm
Mnie przez to kazali rodzic przez cc, co przeżywam do tej pory 😅 i lekarz nastawia że na 99% rozejście nastąpi i w tej ciąży. -
Moje plany na sylwestra to po prostu jakoś przetrwać kolejny dzień. Zazdroszczę tym z was, które są w stanie coś sobie pojeść z przyjemnością i spokojnie spędzić czas. Ja sie tak tragicznie czuje cały czas, że tylko czekam aż będzie lepiej.. Fakt, że wiele z was jest już w okolicach 2 trymestru, więc patrzę z nadzieją, że u mnie z czasem też się polepszy.
Truśka, AkacjowaM, Dosia_24 lubią tę wiadomość
-
KasKas wrote:Moje plany na sylwestra to po prostu jakoś przetrwać kolejny dzień. Zazdroszczę tym z was, które są w stanie coś sobie pojeść z przyjemnością i spokojnie spędzić czas. Ja sie tak tragicznie czuje cały czas, że tylko czekam aż będzie lepiej.. Fakt, że wiele z was jest już w okolicach 2 trymestru, więc patrzę z nadzieją, że u mnie z czasem też się polepszy.
Oj zdecydowanie w okolicach drugiego trymestru moje samopoczucie się poprawiłoTruśka lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Optymistka90 wrote:Ja tu czytam kilka dni po cichu i dla mnie te wypowiedzi to taka ciągła przepychanka. Niektóre niezbyt miłe co już też ktoś zauważył. Fakt, że jest to tylko słowo pisane i nie widzimy twarzy drugiej osoby utrudnia odczytanie tonu i intencji innych i każdy może to zinterpretował na swój sposób.
Tu nie chodzi o niewygodę tematu i jego przemilczenie, ale o to żeby do każdego innego niż nasze zdanie podejść właśnie z luzem i szacunkiem. Bo np. Jeśli nawet ktoś jest podejrzliwy w stosunku do szczepień to ma do tego prawo, nawet jeśli wg nas to głupota i tak jak każdy tu obecny ma prawo o tym powiedzieć i nie spotkać się z niemiłym potraktowaniem. Tylko tyle i aż tyle.
Spokojnie ja też nie zauważyłam przepychanek tylko w większości dziewczyny swoje zdanie wyraziły 😉ConteBis lubi tę wiadomość
-
U mnie też nie szykuje się żadne szaleństwo. Idziemy do znajomych, którzy mają małe dziecko i będziemy grać w planszowki. Zamawiam sushi wegetariańskie i z grillowaną rybą i pewnie po północy zbierzemy się do domu
Truśka lubi tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Jeśli chodzi o Sylwestra to my jedziemy do szwagra, posiedzimy, pogramy w jakieś gry i to tyle 😀 kupiłam sobie Piccolo truskawkowe żeby wypić o północy 😂
Truśka, Ala1416, Dosia_24 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Widzę wszystkie z nas podobne plany 😁
ConteBis No to wygląda na to, że Twoje życzenie się spelni 😅 No też już się staram przyzwyczaić do myśli o ccConteBis lubi tę wiadomość
-
U nas Sylwester też na spokojnie 😊 Przyjedzie siostra z mężem więc Sylwestra spędzany w rodzinnym gronie (my, moi rodzice i siostra z mężem) 💗
U mnie od połowy grudnia spadek masy ciała o ponad 4 kg i nie wiem czy powinnam się martwić czy to raczej normalne? Za dużo o tym myślę 🙈 -
Styśka1998 wrote:U nas Sylwester też na spokojnie 😊 Przyjedzie siostra z mężem więc Sylwestra spędzany w rodzinnym gronie (my, moi rodzice i siostra z mężem) 💗
U mnie od połowy grudnia spadek masy ciała o ponad 4 kg i nie wiem czy powinnam się martwić czy to raczej normalne? Za dużo o tym myślę 🙈
Ja też jestem na - z wagą ale lekarz mówił że spoko nadrobimy 🙈 a robiłaś morfologię ostatnio? Mi wyszła dobra więc też luzStyśka1998 lubi tę wiadomość
-
Truśka wrote:Ja też jestem na - z wagą ale lekarz mówił że spoko nadrobimy 🙈 a robiłaś morfologię ostatnio? Mi wyszła dobra więc też luz
Robiłam morfologię i wyniki w normie, wszystko dobrze 😊Truśka lubi tę wiadomość
-
Cześć, kończę rok z pozytywnymi informacjami. Bobo pięknie się wierci, serce bije. W porównaniu z poprzednim USG jest 3 dni starsze. Przy okazji pobrali mi krew na PAPPE, a za dwa tygodnie USG Prenatalne 😍
Jutro sylwester na kanapie z rodzicami. Planujemy dalej oglądać serial “Dom” bo nas wciągnął w Święta 😂
Kamax9, Nieprzejrzysta, shaylen, Styśka1998, 3erin, Izaxx, Róża11, angelfromhell, Praskovia, Anka657, Elena20, Galaxis, tygrysek7773, Sanana, Ala1416, ConteBis, Truśka, Wojcinka, mamastasia2020, Dosia_24, 88Ania88 lubią tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:Gosiaczek mam to samo, pachwiny głównie. Najgorzej przy wstawaniu bądź zmianie pozycji. Boli kilka sekund. To normalne, rośniemy.
Hmm my będziemy pewnie cisnąć Netflixa, kupiłam sobie wino free ale jeszcze muszę się wczytać w skład czy to w ogóle można w ciąży pić xd apropo macie jakieś doświadczenia ? Zrobię jakaś dobrą sałatkę i I północy wyjdziemy przed dom. Taki szalony sylwek 😅
Ja zwykle patrzę czy wino/piwo ma 0,0% alkoholu, bo według prawa jeśli coś jest w nazwie bezalkoholowe to może mieć do 0.5% alkoholu. Chociaż pewnie to są wartości znikome, ale wolę nie ryzykowaćKamax9, tygrysek7773 lubią tę wiadomość