LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Praskovia wrote:Hmm… właśnie o tym mówię. Po co takie komentarze? I pytam jako osoba, która detektor ma, używa i nie widzi w tym nic złego. Takie teksty sprawiają, że forum dla niektórych przestaje być bezpieczną przestrzenią.
ConteBis lubi tę wiadomość
-
Praskovia wrote:Hmm… właśnie o tym mówię. Po co takie komentarze? I pytam jako osoba, która detektor ma, używa i nie widzi w tym nic złego. Takie teksty sprawiają, że forum dla niektórych przestaje być bezpieczną przestrzenią.
Zgadzam sie. Poza tym zawsze się trafi ktoś na zasadzie strażaka, który uprzednio sam podpala sytuacje. Każdy ma prawo robić jak chce i żadne doświadczenia nie powinny wpływać na naszą decyzję i to jakie mamy zdanie. Tzw podśniechujki w obecnej sytuacji są bardzo nie na miejscu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 23:57
🚺 29
🚹 31
Razem 13 lat
2021 💒
2 lata starań, rok w klinicie, badania- ja wszystko ok, mąż lekko obniżone parametry nasienia, przerwanie wizyt sierpień 2024
Ostatnia miesiączka 27.09.2024, cykle regularne
22.10.2024 dwie kreski🤞
Leki: progesteron besins 100mg raz dziennie
Beta:
24.10.2024; 52
26.10.2024; 148
28.10.2024; 498; prog.; 42,7 ng/ml
30.10.2024; 1343
05.11.2024; 14109; prog.; 194 nmol/l
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Truśka wrote:My po świętach i weekendzie wybraliśmy z dziećmi imię i teraz się zastanawiam że jeśli na prenatalnych była dziewczynka na 90% to czy aby nie nastawiamy się za mocno 🙈😅 chłopki już do brzuszka mojego mówią Felcia, u mnie w sumie pierwszy syn też od 13 tc było wiadomo i się nie zmieniło jak u Was ?
Mam nadzieję, że u Was potwierdzi sie tak jak tylko sobie marzycie u nas dwa razy w 12-13 tc na prenatalnych było powiedziane, że dziewczynka. W pierwszej ciąży uwierzyłam i się bardzo nastawiłam, a później okazało się, że chłopiec. Teraz będąc na prenatalnych miałam już wynik nifty i powiedziałam o tym lekarzowi. On mówi, że na ten moment wyrostek płciowy wyglądał na żeński, ale u 20 procent płodów to sie zmienia koło 14 tc nawet i stąd te pomyłki. Najczęściej jeśli pomyłka jest to w tę stronę. Z chłopca rzadko zmienia się w stronę dziewczynki chociaż i takie przypadki są tak naprawdę badanie połówkowe jest o wiele skuteczniejsze w potwierdzeniu płci, prenatalne to często wróżenie z fusówTruśka lubi tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Sanana mi mój prowadzący powiedział, że to raczej chłopiec. Bo coś mu tam miedzy nogami 'dynda'. Kilka dni później na prenatalnych u innego lekarza, że dziewczynka. Tam miał lepszy sprzęt. Ale uwierzyłam dopiero jak przyszły wyniki z Veracity, że dziewczynka.
Także ten loteria 😉Truśka lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
smoothie wrote:Hej, podczytuję akurat dyskusję o szczepieniach i myślę,że każdy ma jakieś swoje własne doświadczenia i na nich na pewno częściowo opiera decyzje (+ kontakt z lekarzami wiadomo).
Swoje dzieci szczepię na wszystko (meningokoki, ospa itd.)ale akurat rotawirusy to szczepienie które na pewno pominę. Pierwsza córka miała spore odparzenia i zleciał nam termin szczepienia, drugą postanowiłam zaszczepić bo miałam w domu przedszkolaka i bałam się rota bo przecież to pierwsze co można "przynieść". I o ile pierwsza dawka poszła bez echa to po drugiej wylądowałyśmy w szpitalu. Krew w kupie to najmniejszy problem z tego co moje dziecko i my wtedy przeżyliśmy W tym samy czasie dwie znajome przeżyły coś podobnego i jedna również nie podała trzeciej dawki.
W ubiegłym miesiącu dziecko w rodzinie po szczepionce rota rewolucje i krew w kupie.
Więc akurat moje doświadczenia, podobnie jak kogoś wyżej z rota nie są najlepsze.
A przedszkolak akurat rota znosi dzielnie bez szczepień.
Oczywiście koszmar szpitala z małym dzieckiem to coś czego nikomu nie życzę, dlatego rozumiem traumatyczne wspomnienia z tym związane. I to dobrze, że masz jasne stanowisko co do konkretnych szczepień, uważam,że to mniej zmartwień -
Ja miałam mieć już detektor ale mama zapomniała z Polski mi przywieźć 🙈🥴 tak że nie wiem czy dotrze do mnie w sensownym czasie jeszcze w tej ciąży.
Tak w ogóle to witam się w pięknym nowym tygodniu ciąży 😍Truśka, tygrysek7773, Sanana, ConteBis lubią tę wiadomość
-
angelfromhell wrote:😅😅😅 btw też rano na chwilę przyłożyłam bo miałam zły sen, też waliło jak u ciebie, ale nasza kropka szybciej ucieka 😅 a drugi raz nie szukam, taka sobie zasadę wymyśliłam, jest, żyje, uff i szczęście, bez główkowania[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
Hej! Z płciami z USG to nie wiadomo aż do samego końca. Szwagierka miała mieć dziewczynkę, a koniec końców urodził się chłopak. Położna jak podawała dziecko mamie mówiła “Śliczna dzieeeeeeeyyyyy… chłopczyk!” I mieli Playboya na oddziale, cały na różowo.
Przy pierwszym dziecku odkupiłam łóżeczko z niebieska pościelą od pary, która też oczekiwała chłopaka, a przy porodzie okazało się, że to dziewczynka. Także to działa w dwie strony i w sumie podoba mi się taka niepewność 😅
Kochane, dzisiaj mam dodatkowe USG. Nie mam żadnych wskazań, żeby się martwić, a jednak nakręciłam się. Dam znać po wizycie wieczorem. A potem robię przerwę od forum i socialów
Pomysł wpadł mi do głowy taki, ale nie wiem, czy realistyczny - żeby na pierwszej stronie wpisywać temat i numer strony, na którym się zaczyna, np. Jaki wózek? Str.270
Może to za dużo roboty i drobiazgów… jeśli jest tutaj lupka to ideolo.
-
Tralalina ja na pewno nie ogarnę tego jaki temat na której stronie. Już teraz przez brak czasu ledwo nadrabiam co piszecie
Jakie plany na sylwestra? My się wciąż zastanawiamy... Dwójka czy Polsat 😂Sanana, Anka657, Dosia_24, tralalina lubią tę wiadomość
-
A my pozdrawiamy z Karkonoszy. Na zdjęciu dwa moje gagatki i w tle Śnieżka 😊
https://zapodaj.net/plik-X04YvC4AelGosiaczek.prosiaczek, Kamax9, Sanana, angelfromhell, tygrysek7773, Anka657, Dosia_24, shaylen, Truśka, tralalina, Praskovia, Vilka, Róża11, Galaxis, AkacjowaM, Lileepi, Kinia92, Meeegy91, mamastasia2020 lubią tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Róża11 wrote:Zgadzam sie. Poza tym zawsze się trafi ktoś na zasadzie strażaka, który uprzednio sam podpala sytuacje. Każdy ma prawo robić jak chce i żadne doświadczenia nie powinny wpływać na naszą decyzję i to jakie mamy zdanie. Tzw podśniechujki w obecnej sytuacji są bardzo nie na miejscu.
Z grzeczności nie odpowiem na te prowokacje 😙 -
Vilka wrote:Tralalina ja na pewno nie ogarnę tego jaki temat na której stronie. Już teraz przez brak czasu ledwo nadrabiam co piszecie
Jakie plany na sylwestra? My się wciąż zastanawiamy... Dwójka czy Polsat 😂
W zeszłym roku byli u nas znajomi z córką w podobnym wieku co nasz syn ale nie wspominam dobrze 🙈 Młody jednak musi rutynowo o 20 pójść spać -
Dziewczyny dajcie już spokój z tymi ciągłymi spinami. Ja rozumiem,, że każdej buzują hormony, ale w tych całych dyskusjach pamiętajcie,że chociaż każda uważa że jej racja jest najlepsza to na siłę nikogo nie przekona. A ten wątek ma być pomocnym miejscem i przyjaznym a nie takim gdzie nie chce się wchodzić i nic pisać bo zaraz się rozpęta kolejna gownoburza o nic.
Dosia_24, shaylen, Praskovia, Izaxx, Róża11, mamastasia2020 lubią tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
A ja jak zwykle przychodzę z pytaniem.
Od drugiego dnia świąt zauważyłam że głównie wieczorem mam bóle z boku brzucha tak jakby w kierunku pachwin. Teraz natomiast czuję jak ktoś by mi wsadził rękę w macice i ją wypychał. Nie są to bóle jak na miesiaczke ale są bardzo niepokojące bo cały czas czuję tam na dole dyskomfort.
Gdyby nie to że 2.01 mam USG prenatalne to pewnie dzwonilabym do swojej lekarki.
Nie plamię, nie mam krwi już. Ale te bóle są naprawdę bardzo uciążliwe. Potrafię czuć macice przez 3 minuty potem chwila spokoju i znowu.
Jak jest u Was ? -
Optymistka90 wrote:Dziewczyny dajcie już spokój z tymi ciągłymi spinami. Ja rozumiem,, że każdej buzują hormony, ale w tych całych dyskusjach pamiętajcie,że chociaż każda uważa że jej racja jest najlepsza to na siłę nikogo nie przekona. A ten wątek ma być pomocnym miejscem i przyjaznym a nie takim gdzie nie chce się wchodzić i nic pisać bo zaraz się rozpęta kolejna gownoburza o nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 09:17
Truśka lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek, tak się rozciąga wszystko. Ciąża zasadniczo ma mało przyjemności, więcej dolegliwości
My pójdziemy aż piętro niżej do rodziców i sobie pojemy i posłuchamy muzyki, kłaść małego przed strzelaniem nie ma sensu bo się obudzi, u mnie mimo małej miejscowości, lasu obok strzelają i to nieźle. Także później drzemkę dostanie i po północy pójdziemy, chyba że mnie złamie wcześniej.
Jutro prenatalne, nie mogę się doczekaćtygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek mam to samo, pachwiny głównie. Najgorzej przy wstawaniu bądź zmianie pozycji. Boli kilka sekund. To normalne, rośniemy.
Hmm my będziemy pewnie cisnąć Netflixa, kupiłam sobie wino free ale jeszcze muszę się wczytać w skład czy to w ogóle można w ciąży pić xd apropo macie jakieś doświadczenia ? Zrobię jakaś dobrą sałatkę i I północy wyjdziemy przed dom. Taki szalony sylwek 😅 -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:A ja jak zwykle przychodzę z pytaniem.
Od drugiego dnia świąt zauważyłam że głównie wieczorem mam bóle z boku brzucha tak jakby w kierunku pachwin. Teraz natomiast czuję jak ktoś by mi wsadził rękę w macice i ją wypychał. Nie są to bóle jak na miesiaczke ale są bardzo niepokojące bo cały czas czuję tam na dole dyskomfort.
Gdyby nie to że 2.01 mam USG prenatalne to pewnie dzwonilabym do swojej lekarki.
Nie plamię, nie mam krwi już. Ale te bóle są naprawdę bardzo uciążliwe. Potrafię czuć macice przez 3 minuty potem chwila spokoju i znowu.
Jak jest u Was ? -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:A ja jak zwykle przychodzę z pytaniem.
Jak jest u Was ?
Ja często czułam ból jak na miesiączkę i lekarz kazał mi brać magnez asmag forte dwa ,a nawet trzy razy dziennie. Teraz te bóle są ale mniejsze. Natomiast bólem w pachwinach i takim rozpieraniem bym się nie przejmowała, robi się po prostu miejsce dla bobaska. Ja właśnie wczoraj czułam się jakbym naciągnęła lewą pachwinę, przy wchodzeniu po schodach bolało.
Jeśli czujesz przez chwilę macinę ,a zaraz przestaje i znowu to spróbuj suplementować magnez ,bo u mnie te bóle były całkiem podobne i też mnie to niepokoiło -
tygrysek7773 wrote:Gosiaczek mam to samo, pachwiny głównie. Najgorzej przy wstawaniu bądź zmianie pozycji. Boli kilka sekund. To normalne, rośniemy.
Hmm my będziemy pewnie cisnąć Netflixa, kupiłam sobie wino free ale jeszcze muszę się wczytać w skład czy to w ogóle można w ciąży pić xd apropo macie jakieś doświadczenia ? Zrobię jakaś dobrą sałatkę i I północy wyjdziemy przed dom. Taki szalony sylwek 😅tygrysek7773 lubi tę wiadomość