LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
ConteBis wrote:Skoro masz już fotelik, to patrz na wózek pod kątem wpięcia łupiny w stelaż wózka czyli, czy da się dokupić adaptery. To naprawdę ulatwia życie jak nie musisz dziecka wypinać z fotelika i przekładać do gondoli jak jedziesz na szybkie zakupy czy do lekarza. Cybexy mnie osobiście jakoś nie jarają a ich cena mocno przewyższa mój prog akceptowalności bo za takie pieniądze w jakich są te wózki, niegdyś kupiłam samichod 😅 ale podobno to jest inwestycja, tak mi mówiła babeczka w bobowózkach tylko trzeba dbać i później można w też wysokiej cenie sprzedać.
No i jak będziesz oglądała wózki to poproś o kukłę do wózka. My wkładaliśmy takie 8 i 10kg kukły, żeby zobaczyć jak działa amortyzacja i skręt przy obciążeniu bo na pusto wszystkie pięknie się prowadziły. My wybieraliśmy między venicci upline a właśnie muuvo trick i ten trick jak dla mnie było miej wywrotny w zakrętach a jak mi kobitka dołożyła gratis adaptery podwyższające i adaptery do fotelika i jeszcze 5% zniżki, to już się nie zastanawiałam nawet 😅 no ale my wtedy zapłaciliśmy prawie 6 tys za wózek 2w1 i fotelik z bazą 360°. No i nie kupować 5 msc przed porodem bo się kurzy i gwarancja leci.3.01.2024 - wizyta - wszystko dobrze, prawdopodobnie mamy dziewczynkę ❤️
31.01.2024 - kolejna wizyta -
Cześć Dziewczyny przy wtorku i Sylwku...
@tygrysek7773 bardzo Ci współczuję mdłości, ogólnie wszystkim dziewczynom bo ja z natury jestem delikatna i mąż zawsze przy każdej mojej jelitówce czy zatruciu wypominał że przy ciąży to pewnie "będę rzygać jak kotka" a tu na szczęście nie. Więc bardzo Was podziwiam ♥️ na pocieszenie to też spędzam Sylwka w pracy...
@mamastasia2020 ja też czekam z całą wyprawką do wiosny, jak na razie ta ciąża to troszkę abstrakcja dla mnie chociaż lubię się już głaskać bo mojej oponce 🤣
Żart na dziś: "nie chce się chwalić ale mam tyle pieniędzy że mogę nie pracować do końca roku" 😅😅mamastasia2020, Elena20, Dosia_24, AkacjowaM, tygrysek7773 lubią tę wiadomość
-
AkacjowaM wrote:Mnie też ostatnio zaczyna swędzieć skóra, ale to wydaje mi się, że u mnie tak „normalnie” przesuszona jest przy tej porze roku i mniejszym nawodnieniu. Chociaż mega dziwnie swędzą mnie piersi 🙄
Dziewczyny, a znacie jakiś dobry żel pod prysznic, który NIE MA zapachu? Mam problem bo wszystkie kosmetyki dla mnie teraz „śmierdzą” 😔 Już nie wiem czego używać, kupiłam sobie taki dla dzieci, ale on też mi śmierdzi 🙈 Czy Wam też tak przeszkadza zapach różnych kosmetyków?
Ja kupilam z ziaja żel do twarzy i ciała z serii ulga, nie ma zapachu.AkacjowaM, tygrysek7773 lubią tę wiadomość
-
mamastasia2020 wrote:My mieszkamy na totalnym zadupiu, to nawet nie muszę patrzeć na to, zeby fotelik współgrał z wózkiem. Kurde właśnie oto chodzi, że ja wszystko lubię mieć dużo wcześniej. Z synkiem też kupowaliśmy wózek mniej więcej w tym czasie co teraz. 😅 W tej ciąży sobie obiecywałam, że poczekam do wiosny, a już mnie nosi 😅 kill me
-
Akacjowa a Zerknij sobie w rossmanie na yope, powinny być mniej pachnące
AkacjowaM lubi tę wiadomość
-
Któraś z was pracuje w ZUS dobrze kojarzę?
Mam pytanie: dostałam jeszcze za grudzień wypłatę normalnie od pracodawcy. A dalej od kogo mam się spodziewać przelewów? Jestem na zwolnieniu od grudnia i nie wiem czy potem cały czas wypłaca mi pracodawca a ZUS mi zwraca na konto czy już bezpośrednio ZUS mi będzie przelewał?👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Przykro mi, że tyle rzeczy zostało powiedzianych i nikt tego nie zauważa. A kolejny post znów poleciał dzisiaj mówiący o tym czego ta ja nie robię.. Również rezygnuje z jakiegoś udzielania się, nie ma sensu, poza tym, nie czuje się już tu komfortowo, gdy takie zachowania dostają aplauz.
Ja jedyne co chciałam przekazać wczoraj, to, że jak miałam usg prenatne yo bylo wukonywane w klinice zewnętrznie, medicoverowi zepsuł się sprzęt i moglam sobie wybrać. i lekarz z usg powiedział, że jak dostanę krew mogę pisać i on mi zrobi odpis, wiec wczoraj napisałam, bo medicover coś chyba ma za dużo pacjentów ostatnimi czasy... napisał mi, że wynik prawidłowy, ryzyko chorob genetycznych jest niskie. Wszystkiego dobrego na Nowy Rok, a kolejny, żeby przyniósł cudowne rączki zawieszone na naszych szyjach. Pa 💛AkacjowaM, Praskovia, Ala1416, Lileepi lubią tę wiadomość
🚺 29
🚹 31
Razem 13 lat
2021 💒
2 lata starań, rok w klinicie, badania- ja wszystko ok, mąż lekko obniżone parametry nasienia, przerwanie wizyt sierpień 2024
Ostatnia miesiączka 27.09.2024, cykle regularne
22.10.2024 dwie kreski🤞
Leki: progesteron besins 100mg raz dziennie
Beta:
24.10.2024; 52
26.10.2024; 148
28.10.2024; 498; prog.; 42,7 ng/ml
30.10.2024; 1343
05.11.2024; 14109; prog.; 194 nmol/l
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Dzień dobry
Ja mam dzisiaj kolejny turbo leniwy dzień... Oficjalnie powinnam być w pracy ale nie mam siły więc leżę w łóżku i sprawdzam tylko maile i teams w telefonie.
Co do wyprawki to ja w ciąży z Mayą zabrałam się za to dopiero w 3 trym i teraz na pewno będzie podobnie mam dużo czasu żeby zdecydować czy chce drugi wózek czy może jednak jeden nam wystarczy i Maya pogodzi się że strata swojego z którego i tak ledwo korzysta -
Optymistka90 wrote:Któraś z was pracuje w ZUS dobrze kojarzę?
Mam pytanie: dostałam jeszcze za grudzień wypłatę normalnie od pracodawcy. A dalej od kogo mam się spodziewać przelewów? Jestem na zwolnieniu od grudnia i nie wiem czy potem cały czas wypłaca mi pracodawca a ZUS mi zwraca na konto czy już bezpośrednio ZUS mi będzie przelewał?Optymistka90 lubi tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Ja cały czas dostawałam od pracodawcy, zarówno na zwolnieniu jak i na macierzyńskim i rodzicielskim. Chyba zależy od firmy, oni później się rozliczają z zus.
Chyba tak jest, bo też tak miałamOptymistka90 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
ConteBis wrote:To może faktycznie kup jakiś używany na początek z dużymi kołami a później zainwestuj jak dziecko siadzie w jakiś wózek typu baby jogger 🤔 co do całej wyprawki to na pewno warto rozłożyć na raty wszystkie zakupy bo jednak ta wyprawka kosztuje sporo 😒 tym bardziej jeśli wiąże się to z robieniem pokoju dla maluszka.3.01.2024 - wizyta - wszystko dobrze, prawdopodobnie mamy dziewczynkę ❤️
31.01.2024 - kolejna wizyta -
Optymistka90 wrote:Któraś z was pracuje w ZUS dobrze kojarzę?
Mam pytanie: dostałam jeszcze za grudzień wypłatę normalnie od pracodawcy. A dalej od kogo mam się spodziewać przelewów? Jestem na zwolnieniu od grudnia i nie wiem czy potem cały czas wypłaca mi pracodawca a ZUS mi zwraca na konto czy już bezpośrednio ZUS mi będzie przelewał?
Ja jestem na l4 od 27.11, od tego czasu do wczoraj płaci mi pracodawca(mogłam pomylić dni ale chyba pierwsze 30 albo 33dni) potem wypłaca mi ZUS 🤷♀️ nie zagłębiałam się w temat dlaczego tak, ale wiem tyle że ZUS ma opóźnienia z wypłatami, albo ma miesiąc na wypłatę (tak jak mówię nie zagłębiałam się aż tak) I dlatego prawdopodobnie wypłatę za styczeń która powinna wpłynąć w lutym, wpłynie jako wyrównanie w marcu. Podobno pierwszy miesiąc z ZUSem tak wygląda wlasnie.
Edit..Dobra chyba nie zrozumiałam pytania 😂 jeszcze śpię
Ale u mnie chyba ZUS bo koleżanka kazała mi patrzeć na tą stronę pue ZUS czy jakoś i że niby tam napisane kiedy wypłaca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 09:27
👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
diagnoza : brak owulacji, prawy jajowod niedrozny, pcos
I nagle cud
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144bpm
7.01 4.51cm czlowieczka🫶 wg usg 11+2 163bpm
17.01 prenatalne
31.01 wizyta
WG OM
-
tygrysek7773 wrote:Ja dziś z okazji sylwestra jestem sobie w pracy. Wróciły mdłości, wymioty. Już przestaję mieć nadzieję że to minie.
Akacjowa nie ma chyba takiego żelu, mnie też każdy żel i szampon śmierdzi.. ja mam już paranoje, kazałam mężowi z perfumami wynieść się do garażu i tam się psika xd spróbuję teraz może kupić żel dove, chyba taki mydełkowy zapach będzie mniej ostry
Dove mój mąż używał akurat jak byłam w pierwszej ciąży i też mi śmierdział i przez to do dziś nie lubię tego zapachu 🙈 to jest jakiś kosmos z tą wrażliwością na zapachy … 🙄https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10004;116/st/20250710/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/6ad6/preg.png -
mamastasia2020 wrote:Co prawda pokoju nie będziemy robić ale lada moment czeka nas remont łazienki. Trzy lata starań jak się część z Was domyśla też pociągnęła nas nieźle finansowo. Powiem Ci szczerze, że spodobał mi ten muuvo 🤣 jeszcze na oku miałam bebetto flavio 😅 Nie wiem czy chcę używkę, bo jakoś nic sensownego nie ma za bardzo..
-
shaylen wrote:Ja jestem na l4 od 27.11, od tego czasu do wczoraj płaci mi pracodawca(mogłam pomylić dni ale chyba pierwsze 30 albo 33dni) potem wypłaca mi ZUS 🤷♀️ nie zagłębiałam się w temat dlaczego tak, ale wiem tyle że ZUS ma opóźnienia z wypłatami, albo ma miesiąc na wypłatę (tak jak mówię nie zagłębiałam się aż tak) I dlatego prawdopodobnie wypłatę za styczeń która powinna wpłynąć w lutym, wpłynie jako wyrównanie w marcu. Podobno pierwszy miesiąc z ZUSem tak wygląda wlasnie.
Edit..Dobra chyba nie zrozumiałam pytania 😂 jeszcze śpię
Ale u mnie chyba ZUS bo koleżanka kazała mi patrzeć na tą stronę pue ZUS czy jakoś i że niby tam napisane kiedy wypłaca... -
shaylen wrote:Ja jestem na l4 od 27.11, od tego czasu do wczoraj płaci mi pracodawca(mogłam pomylić dni ale chyba pierwsze 30 albo 33dni) potem wypłaca mi ZUS 🤷♀️ nie zagłębiałam się w temat dlaczego tak, ale wiem tyle że ZUS ma opóźnienia z wypłatami, albo ma miesiąc na wypłatę (tak jak mówię nie zagłębiałam się aż tak) I dlatego prawdopodobnie wypłatę za styczeń która powinna wpłynąć w lutym, wpłynie jako wyrównanie w marcu. Podobno pierwszy miesiąc z ZUSem tak wygląda wlasnie.👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
ConteBis wrote:A ilu pracowników zatrudnia Twój pracodawca? Czy to nie będzie miało związku z tym?🤔
Właśnie myślę że chyba o to chodzi, na pewno mniej niż 20 chociaż kto ją tam wie, lubi wałki kręcić 😂👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
diagnoza : brak owulacji, prawy jajowod niedrozny, pcos
I nagle cud
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144bpm
7.01 4.51cm czlowieczka🫶 wg usg 11+2 163bpm
17.01 prenatalne
31.01 wizyta
WG OM
-
ConteBis wrote:No ja jakbym miała wybierać między używką do tysiąca a muuvo za 1700 to nie zastanawiałabym się nawet 😁 nie to żebym namawiała, musisz sobie go obejrzeć w sklepie. Bebetto też wychodzi już z tych okrągłych gondol ale kosz pod wózkiem jest zdecydowanie za mały jak dla mnie. W naszym muuvo mieści się bardz dużo 😂 nawet nasz syn tam nie raz siedział 🤭3.01.2024 - wizyta - wszystko dobrze, prawdopodobnie mamy dziewczynkę ❤️
31.01.2024 - kolejna wizyta