LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do zawrotów głowy, też ostatnio miałam i właśnie ciśnienie miałam niskie ale może warto też zmierzyc cukier 🤔
A na swędzenie i sucha skórę polecam La Roche Posay Lipikar Baume AP. On też się nadaje dla maluszków, jest od 1 dnia życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 12:55
-
ConteBis wrote:Oooo kochanaa, tam jest wszystko. Moskitiera, uchwyt, torba, śpiwór zimowy dedykowany do spacerówki, folia, adaptery też powinny być w zestawie.
Btw gondola też sklada się na płasko, ma wywietrzniki z obu stron a dodatkowo daszek na gondoli można albo otworzyć właśnie na przewiew albo złożyć do tyłu. Ja tak robiłam jak młodego woziłam na brzuchu to przynajmniej wszystko widział 😁
Edit. A dodam jeszcze jedno do tematu tego wózka- gwarancja. Mi uszkodzono wózek w samolocie, wyrwany miałam przycisk do składania i naprawili mi bez słowa a linie lotnicze się wypięły bo mimo, że dla dziecka do 2 lat przysługiwał mi bagaż to nie zgłosiłam, że lecę z wózkiem 😂3.01.2024 - wizyta - wszystko dobrze, prawdopodobnie mamy dziewczynkę ❤️
31.01.2024 - kolejna wizyta -
Hej, jestem po wizycie. 14 TC, termin na 1.07 cały czas się potwierdzą. Maluszek ponad 7 cm i pani doktor obstawia drugiego syna.
Czuję zawod bo chcieliśmy córkę i tak też obstawiałam no ale trudno 😆
Szkoda ale ważne że zdrowe. Można zaznaczyć na pierwszej stronie 💙Praskovia, angelberry, ConteBis, Galaxis, tygrysek7773, Vilka, mamastasia2020, 3erin, Ala1416, shaylen, Róża11, Wojcinka, Sanana, Lusia90, Ania1008, Elena20, AkacjowaM, Anka657, Lileepi, 88Ania88 lubią tę wiadomość
-
Letycja wrote:Nie pamiętam czy pisałaś, ale bierzesz jakiś lek na wymioty? Jeśli nie to może warto poprosić lekarza. Ja nigdy nie wymiotowałam, ale nieraz same nudności sprawiały, że miałam naprawdę dość, więc naprawdę współczuję. Mi na początku 10 tygodnia nudności zaczęły ustępować, mam nadzieję, że Tobie też szybko miną 😔
-
mamastasia2020 wrote:A spacerówki używaliście do końca?
mamastasia2020 lubi tę wiadomość
-
Jak radzicie sobie z byciem na czczo przed badaniami krwi? Jaki odstęp od ostatniego posiłku robicie?
Ja miałam wielkie plany dzisiaj rano zrobic badania. Ostatni posiłek (rosół) zjadłam ok 19. Cały wieczór byłam meeeega głodna, aż mi burczało w brzuchu. Ok 2 w nocy się obudziłam (oczywiście śniło mi się jedzenie) i tak tragicznie się czułam. Było mi słabo, duszno i trzęsły mi się ręce. Mąż na cito robił mi coś do jedzenia. Po jedzeniu wszystko mi przeszło, więc obstawiam spadek cukru. -
ConteBis wrote:Co do zawrotów głowy, też ostatnio miałam i właśnie ciśnienie miałam niskie ale może warto też zmierzyc cukier 🤔
A na swędzenie i sucha skórę polecam La Roche Posay Lipikar Baume AP. On też się nadaje dla maluszków, jest od 1 dnia życia.
Trzeba uważać z tym Lipikar, najlepiej przetestować na fragmencie skóry czy nie ma żadnej reakcji alergicznej. Ja wysmarowałam się tym kilka miesięcy temu i myślałam, że skóra mi się pali tak drażniąco zadziałało na mnie, potem kilka dni czerwona skóra 🙈 uratowałam się kremem nawilżającym z Mixa -
KasKas wrote:Jak radzicie sobie z byciem na czczo przed badaniami krwi? Jaki odstęp od ostatniego posiłku robicie?
Ja miałam wielkie plany dzisiaj rano zrobic badania. Ostatni posiłek (rosół) zjadłam ok 19. Cały wieczór byłam meeeega głodna, aż mi burczało w brzuchu. Ok 2 w nocy się obudziłam (oczywiście śniło mi się jedzenie) i tak tragicznie się czułam. Było mi słabo, duszno i trzęsły mi się ręce. Mąż na cito robił mi coś do jedzenia. Po jedzeniu wszystko mi przeszło, więc obstawiam spadek cukru.
Podobnie kończę jeść ale nie rosołem, bo po tym zaraz chce się jeść. Zwykle coś sytego lubię zjeść na noc, żeby z samego rana nie obudzić się z ochotą na jedzenie -
KasKas wrote:Jak radzicie sobie z byciem na czczo przed badaniami krwi? Jaki odstęp od ostatniego posiłku robicie?
Ja miałam wielkie plany dzisiaj rano zrobic badania. Ostatni posiłek (rosół) zjadłam ok 19. Cały wieczór byłam meeeega głodna, aż mi burczało w brzuchu. Ok 2 w nocy się obudziłam (oczywiście śniło mi się jedzenie) i tak tragicznie się czułam. Było mi słabo, duszno i trzęsły mi się ręce. Mąż na cito robił mi coś do jedzenia. Po jedzeniu wszystko mi przeszło, więc obstawiam spadek cukru.
Moja ginekolog powiedziała, że nie muszę być na czczo. Dwa razy miałam pobierana krew i byłam po śniadaniu. Jestem ciekawa czym się różniły moje badania krwi od twoich. U mnie pobierali trzy pojemniczki krwi( nie wiem jak to się nazywa poprawnie. Ja nazywam to pojemniczki)😊. O tyle wiem, że wyniki były dobre. -
Ania1008 wrote:Moja ginekolog powiedziała, że nie muszę być na czczo. Dwa razy miałam pobierana krew i byłam po śniadaniu. Jestem ciekawa czym się różniły moje badania krwi od twoich. U mnie pobierali trzy pojemniczki krwi( nie wiem jak to się nazywa poprawnie. Ja nazywam to pojemniczki)😊. O tyle wiem, że wyniki były dobre.👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
JoaJoaJoa wrote:Trzeba uważać z tym Lipikar, najlepiej przetestować na fragmencie skóry czy nie ma żadnej reakcji alergicznej. Ja wysmarowałam się tym kilka miesięcy temu i myślałam, że skóra mi się pali tak drażniąco zadziałało na mnie, potem kilka dni czerwona skóra 🙈 uratowałam się kremem nawilżającym z Mixa
-
ConteBis wrote:O kurde to mnie zaskoczyłaś 😳byłam pewna, że ten skład probiotyk, woda termalna, niacynamid, masło karite, są w pełni nieszkodliwe 🙈 ja też używałam cicaplast a baume smarowałam nawet ciemieniuchę synkowi.
Mogłoby się tak wydawać właśnie że skład spoko, polecało mi to właśnie kilka osób więc odważnie nałożyłam na ciało 🙈 ale trafiłam kiedyś bodajże na jakiś TikTok gdzie ktoś polecał m.in ten Lipikar i dużo komentarzy było właśnie, że ludzie dostali uczulenia po tym. Także nauczona błędem teraz wybieram fragment ciała i sprawdzam czy nie zaczyna się coś dziać 😆 -
Jestem dziś po wizycie kontrolnej. Wszystko w porządku z dzidzią. Serduszko ładnie biję. Wiek ciąży idealnie pokrywa się z miesiączką. Kamień spadł mi z serca. Była to dla mnie bardzo ważna wizyta, bo w pierwszej ciąży na tym etapie dowiedziałam się że serce nie bije.
Dziewczyny, życzę Wam samych dobrych dni, aby rok 2025 był nasz 😀 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!Sanana, ConteBis, mamastasia2020, AkacjowaM, Galaxis, tygrysek7773, Róża11, angelberry, Optymistka90, Elena20, Vilka, Praskovia, Afalvia, Lusia90, Wojcinka, Ala1416, Anka657, Lileepi, Meeegy91, Dosia_24 lubią tę wiadomość
6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Clexane 0,2
[/url] -
JoaJoaJoa wrote:Mogłoby się tak wydawać właśnie że skład spoko, polecało mi to właśnie kilka osób więc odważnie nałożyłam na ciało 🙈 ale trafiłam kiedyś bodajże na jakiś TikTok gdzie ktoś polecał m.in ten Lipikar i dużo komentarzy było właśnie, że ludzie dostali uczulenia po tym. Także nauczona błędem teraz wybieram fragment ciała i sprawdzam czy nie zaczyna się coś dziać 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 15:58
-
Ania1008 wrote:Moja ginekolog powiedziała, że nie muszę być na czczo. Dwa razy miałam pobierana krew i byłam po śniadaniu. Jestem ciekawa czym się różniły moje badania krwi od twoich. U mnie pobierali trzy pojemniczki krwi( nie wiem jak to się nazywa poprawnie. Ja nazywam to pojemniczki)😊. O tyle wiem, że wyniki były dobre.
-
Dziewczyny my się meldujemy po kontroli!
Bobas ma 8cm !😍
Wszystko w porządku!
Poproszę o niebieskie serduszko na pierwszej stronie, bo dzisiaj lekarz potwierdził na 99% że będziemy mieli Synusia!🩵🩵🩵shaylen, Vilka, AkacjowaM, Truśka, Sanana, Róża11, mamastasia2020, Praskovia, Galaxis, Elena20, Optymistka90, Afalvia, Lusia90, Nieprzejrzysta, tygrysek7773, Wojcinka, 3erin, ConteBis, angelberry, Ala1416, Anka657, Lileepi, angelfromhell, Dosia_24 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
A to nasz synuś 😍
Jeszcze trochę ta twarz wygląda nieciekawie i niestety nie udało się zrobić zdjęcia USG 3d/4d ale chociaż jakieś zdjęcie się udało zrobić 😁AkacjowaM, Róża11, Sanana, mamastasia2020, Praskovia, Galaxis, tygrysek7773, Wojcinka, 3erin, Ala1416 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Kamax9 wrote:
Wyglada bardzo ciekawie! Prześliczny! Fajnie, że już wiecie co, mnie na 80% powiedział dziewczynka, ale już się nie nastawiam, jak się nasluchalam, że w 7 miesiącu niektórym się zmieniło, a ja mialam dosc wczesnie prenatalne. Chociaż nie powiem.... marzeniem moim jest dziewczynka 💛Kamax9 lubi tę wiadomość
🚺 29
🚹 31
Razem 13 lat
2021 💒
2 lata starań, rok w klinicie, badania- ja wszystko ok, mąż lekko obniżone parametry nasienia, przerwanie wizyt sierpień 2024
Ostatnia miesiączka 27.09.2024, cykle regularne
22.10.2024 dwie kreski🤞
Leki: progesteron besins 100mg raz dziennie
Beta:
24.10.2024; 52
26.10.2024; 148
28.10.2024; 498; prog.; 42,7 ng/ml
30.10.2024; 1343
05.11.2024; 14109; prog.; 194 nmol/l
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025