X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy synu z ubranek, najbardziej sprawdziły się body i polspiochy. W zasadzie chyba do 6msc tak go biegałam bo to było super wygodne. Do spania pajacyk. Na spacer kombinezon i czapeczka.

Co do reszty- dopóki nie siadał, spał w dostawce. Łóżeczko kupiłam najzwyklejsze sosnowe nie malowane za 300 zł bo takie mi też pasowało do mebli. Na początku tylko drzemki w dzień, ok 18msc już sam spał w swoim pokoju.

Nie polecam ciemnych, kolorowych, barwionych ubranek na pierwsze miesiące, mogą uczulać i barwić skórę a na takiej ciężej zauważyć jakiekolwiek zmiany.

Mi nie sprawdził się rozek ani kokon. Przewijaka też nie używałam.
    Niania elektryczna owszem, podgrzewacz do butelek. Miałam też monitor oddechu ale rzadko używałam bo nie używa się ich w dostawkach jak obok ktoś śpi. Musi być min 1.5 lub 2 m odstępu między śpiącą osobą dorosła na łóżku a monitorem - tak zaleca producent.

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07 cm i 147bpm 🥰
    04.12.2024 CRL 2.64 cm i 167bpm 🫛
    24.12.2024 CRL 6.29 cm i 158bpm 🫶
    preg.png
  • Afalvia Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia92 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny ! Ja to jestem z tych co najpierw badania, później działanie. Więc jeśli włosy lecą to zbadać poziomy witamin bo dzieciatko nam zabiera.
    Taki przykład ode mnie
    Przed ciążą miałam poziom witaminy D na wysokości 58. Po pozytywnym teście dietetyczka mówiła żebym zbadała. I jakie moje zdziwienie jak po półtorej miesiąca w ciąży witamina D spadła mi na 23! Mimo suplementacji w wysokości 8 tys jednostek.
    Dzięki dziewczyny. Robiłam badania mam ok. Nie robiłam tylko ferrytyny. Mam włosy za lopatki i rozjaśniane więc one już są podatne na uszkodzenia.

• tralalina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez dostawki nie dałabym rady… po cesarce opcja niewstawiania z łóżka była jedyną. Łóżeczko dopiero jak wyrośli z dostawki. Swój pokoj u nas w ogóle nie zdał egzaminu. Dzieciaki zawsze były cały czas z nami, nigdy nie bawiły się w swoim pokoju. To chyba od dziecka zależy, ale nie inwestowałabym w mega pokoik dziecięcy, tylko najpierw poznała malucha co lubi i jaki jest.
    Ubranka latem - położne mówiły nam po porodzie, żeby ubierać długie, chronić skórę noworodka przed słońcem. W domu to inna sprawa. Tu też myślę, że to indywidualna sprawa każdej mamy. Wyczuje się jak jest dobrze maleństwu.

Zainspirowałyście mnie tymi wyprawkami i zaczęłam się zastanawiać jak to ogarnąć. Wszystkie nasze rzeczy są u szwagierki. Może ściągnę je szybciej i dam znajomej, która ma termin na kwiecień, a potem sobie odbiorę od niej :) a jeśli nie będzie chciała, to w maju dopiero te rzeczy przyjadą, kiedy rodzina zjedzie się na komunię mojej pierworodnej.

Baby brain… to chyba nie minęło mi od pierwszej ciąży 😅

preg.png

age.png

age.png
  • Anka657 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Ja nie kupuję rozmiaru 56. Moja córka przy urodzeniu mierzyła 58cm, więc na starcie takie ciuszki były za małe. Nie kupuję też na starcie nie wiadomo jak dużo bodziaków z długim rękawem. Jak będzie chłodno to założę skarpetki, okryję kocykiem. Jak zacznie się jesień, to będzie już potrzebny rozmiar 68, a 62 zrobi się za mały.
    Co do wyprawki, a razie zamówiłam składane łóżeczko dostawne do sypialni. Jak tylko stary skończy wykańczanie pokoju zamówię meble plus przejrzę stare rzeczy ze strychu. Mam łóżeczko drewniane, dwa wózki, huśtawkę - ale chyba już nie działa, masa ciuszków.
    Nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, jak będę miała wielki brzuch. Zwłaszcza, że potem zrobić się cieplutko i zielono, wolę wtedy na spacerek pójść, albo porobić coś w ogrodzie na słoneczku niż siedzieć i rozpakowywać wyprawkę w domu 😄
    Ja już mam sporo wybrane, czekam tylko na znak i zacznę zamawiać. Podejrzewam, że luty/marzec będę większość już miała.

A to ja właśnie zamierzam dokupić ciuszki w rozmiarze 50 🙈 syn pływał w 56, na 62 przeszliśmy dopiero jak miał skończone 3 miesiące.

Co do łóżeczek to mam dostawkę z chicco i super się nam sprawdzała w nocy. W ciągu dnia drzemki w drewnianym łóżeczku w pokoju.
    Przewijak mamy na komodzie z ikea, dokupiłam tylko taką drewnianą nakładkę, a w komodzie akurat mieszczą się artykuły pielęgnacyjne, ciuszki itp. Także wszystko pod ręką.
    No i coś co bym poleciła w ciemno każdemu to jest wanienka ze Skip Hop wielorybek. Ona ma taką siatkę, na której swobodnie można położyć noworodka i nie trzeba podtrzymywać więc u nas tatuś samodzielnie radził sobie z kąpielami od samego początku, co teraz dla mnie szczególnie ważne, bo jednak tą wieczorną rutynę będziemy dzielić na dwójeczkę ♥️

Ale mam pytanie odnośnie chust. Może, któraś z Was ma doświadczenie, bo ja zerowe. Chce się wyposażyć na start, żeby jednak mieć możliwość spędzania czasu ze starszym. Z góry zakładam, że drugie będzie równie nieodkładalne jak pierwsze 🤣 chusta elastyczna, kółkowa, tkana? Za czym się rozglądać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 09:41

10.11. ⏸️

29.11. 0.80 cm ♥️
    19.12. 2.57cm ♥️
    03.01. Prenatalne🧬 OK! 5.57cm ♥️

13.01. 🕔
    27.02. Połówkowe 🧬

preg.png
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie planuje kupić witrynę, bo muszę przenieść rzeczy z pokoju do salonu. Na miejscu komody wstawię łóżeczko i mniejszą komodę, to myślę że tak w lutym się za to wezmę. W międzyczasie będę po mału robić wyprawkę ciuchową i z rzeczami, wózek chce kupić na maj. Niestety na dostawkę nie mam miejsca, bo mam wąską sypialnie, chyba że zmienię łóżko 😅 Ale raczej nie chce mi się w to bawić.
    Pod koniec maja chce mieć wszystko gotowe, bo mam wrażenie, że urodzę w czerwcu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:10

-10.01.- 4 wizyta
    -13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to ja jednak planuję więcej letnich. Krótkie rękawy. Jak będzie chłodno to jakiś oddychający bawełniany kocyk i skarpetki. Myślę że końcówka lipca i potem sierpień to poniżej 20 stopni raczej nie będzie.

Sąsiadów synek urodził się w maju i też na krótko wracali ze szpitala, tylko okryty był kocykiem. Całe lato bez czapki na dworze był.
    Rozumiem jeszcze długi rękaw gdyby było powiedzmy poniżej 20 stopni. Ale barankowe kombinezony w lipcu? To co zakładają osoby rodzące w styczniu albo lutym?
    Serio nie złośliwie się zastanawiam. Nie znam się za bardzo (choć pracowałam w przedszkolu to trochę tych dzieci ubierałam na spacery ale jednak były starsze ) ale wydaje mi się że też nie ma co przegrzewać. Chyba będę team zimny chów 😂😂😂🙈

Anka657, angelfromhell, Praskovia lubią tę wiadomość

👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
    👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1
    9 dpt 88,3
    12 dpt 379
    14 dpt 914
    17 dpt 3553
    26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
    preg.png
  • Lileepi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka657 wrote:
    A to ja właśnie zamierzam dokupić ciuszki w rozmiarze 50 🙈 syn pływał w 56, na 62 przeszliśmy dopiero jak miał skończone 3 miesiące.

Co do łóżeczek to mam dostawkę z chicco i super się nam sprawdzała w nocy. W ciągu dnia drzemki w drewnianym łóżeczku w pokoju.
    Przewijak mamy na komodzie z ikea, dokupiłam tylko taką drewnianą nakładkę, a w komodzie akurat mieszczą się artykuły pielęgnacyjne, ciuszki itp. Także wszystko pod ręką.
    No i coś co bym poleciła w ciemno każdemu to jest wanienka ze Skip Hop wielorybek. Ona ma taką siatkę, na której swobodnie można położyć noworodka i nie trzeba podtrzymywać więc u nas tatuś samodzielnie radził sobie z kąpielami od samego początku, co teraz dla mnie szczególnie ważne, bo jednak tą wieczorną rutynę będziemy dzielić na dwójeczkę ♥️

Ale mam pytanie odnośnie chust. Może, któraś z Was ma doświadczenie, bo ja zerowe. Chce się wyposażyć na start, żeby jednak mieć możliwość spędzania czasu ze starszym. Z góry zakładam, że drugie będzie równie nieodkładalne jak pierwsze 🤣 chusta elastyczna, kółkowa, tkana? Za czym się rozglądać?

Przypominałaś mi właśnie że u nas 56 też był troszkę za duże, ciekawe jak będzie tym razem 😁

Jeśli chodzi o łóżeczka to chcę tak samo, na noc dostawka w dzień łóżeczko.
    Komody będą też z ikea, ostatnio ma yt widziałam te nastawki, gdzie zamawiałaś swoją?
    Bardzo podobało mi się w tym że wszystko pod ręką od ubranek po produkty pielęgnacyjne.

Oo o chustach też poczytam z chęcią :)

👧34 🧑34

🧒13 (2011)

Początek starań lipiec 2022

03.02.2023 AMH 0,24
    21.03.2023 AMH 0,44
    badanie nasienia - bardzo kiepskie wyniki

20.11.2024 (30dc) ⏸️
    25.11.2024 B-HCG 5151,1 / prog. 21,6
    27.11.2024 B-HCG 9359,0 / prog. 23,75
    05.12.2024 mamy ❤️ i 0,80cm bejbusia 🥰 wg usg 6+5
    30.12 3,41cm wg usg 10+2
    02.01.2025 4,07cm wg usg 11

16.01.2025 badania prenatalne
    27.01.2025 wizyta 🩺

preg.png
  • angelberry Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lada moment zaczyna się remont (załatwiony jeszcze przed ciążą), więc dopiero po nim będę się zastanawiać nad wyprawką.

No i na szczęście dziś wychodzę już ze szpitala :)

Anka657, Galaxis, Nieprzejrzysta, tygrysek7773, Sanana, Lora89, angelfromhell, Praskovia, Somebody_33, Dosia_24, AkacjowaM lubią tę wiadomość

15.11.24 ⏸️ 18cs, całkowicie naturalnie
    27.11.24 pierwsze USG
    11.12.24 1.49cm i ❤️
    08.01.25 kolejna wizyta
    16.01.25 prenatalne
    23.07.25 TP 🍼

preg.png
  • Kejtaa Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam łóżeczko dostawne i super ratowało mnie w nocy. Nie trzeba było za dużo wstawać, czasami wystarczyło młodego trochę ręka pomiziać, bajka. Jak byliśmy kilka razy na wakacjach to strasznie płakałam, że tam były takie zwykłe łóżeczka dla dzieci. Dostawkę mieliśmy około 6 miesięcy, ponoć zwykle tyle jest.

preg.png
  • Lileepi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Co do ubranek to ja jednak planuję więcej letnich. Krótkie rękawy. Jak będzie chłodno to jakiś oddychający bawełniany kocyk i skarpetki. Myślę że końcówka lipca i potem sierpień to poniżej 20 stopni raczej nie będzie.

Sąsiadów synek urodził się w maju i też na krótko wracali ze szpitala, tylko okryty był kocykiem. Całe lato bez czapki na dworze był.
    Rozumiem jeszcze długi rękaw gdyby było powiedzmy poniżej 20 stopni. Ale barankowe kombinezony w lipcu? To co zakładają osoby rodzące w styczniu albo lutym?
    Serio nie złośliwie się zastanawiam. Nie znam się za bardzo (choć pracowałam w przedszkolu to trochę tych dzieci ubierałam na spacery ale jednak były starsze ) ale wydaje mi się że też nie ma co przegrzewać. Chyba będę team zimny chów 😂😂😂🙈

Je też raczej z tych nieprzegrzewających (położna kazała sprawdzać kark zeby był cieplutki i to tyle - moze teraz są inne metody 😅). W tamtym roku w wakacje zdarzyło się parę dni poniżej 15 stopni niestety, dorosłemu w bluzie było chłodno. X lat temu w styczniu wychodziliśmy ze szpitala w misiowym pajacyku i zimowym otulaczu do fotelika bylo na minusie a do tego zawierucha. Teraz razczej też nastawiona jestem na krótkie ubranka, ale długie też będą, a barankowe kombinezonki zostawimy na jesień 😃

Optymistka90, Anka657 lubią tę wiadomość

👧34 🧑34

🧒13 (2011)

Początek starań lipiec 2022

03.02.2023 AMH 0,24
    21.03.2023 AMH 0,44
    badanie nasienia - bardzo kiepskie wyniki

20.11.2024 (30dc) ⏸️
    25.11.2024 B-HCG 5151,1 / prog. 21,6
    27.11.2024 B-HCG 9359,0 / prog. 23,75
    05.12.2024 mamy ❤️ i 0,80cm bejbusia 🥰 wg usg 6+5
    30.12 3,41cm wg usg 10+2
    02.01.2025 4,07cm wg usg 11

16.01.2025 badania prenatalne
    27.01.2025 wizyta 🩺

preg.png
  • tralalina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawdziła się chusta elastyczna. Kółkowa miałam w pierwszej ciąży i była ok na bardzo krótko. Jak dziecko podrosło, to ciężar sprawiał ból. Ale generalnie mieć dziecko przy sobie i dwie wolne ręce to genialne. Motanie było jednak męczące i na dworze brzydziło mnie, bo zawsze spadła mi ta chusta na ziemię. Nie radziłam sobie.
    Potem używałam już tylko nosidła. Mam jeszcze po pierwszym dziecku i jest super. Młodą nosiłam trzy lata, synka ponad rok. Inne dzieci.

https://www.amazon.de/-/en/Love-Carry-Ergonomic-Carrier-Pineapple/dp/B01ENUXDPG

Anka657 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    U mnie sprawdziła się chusta elastyczna. Kółkowa miałam w pierwszej ciąży i była ok na bardzo krótko. Jak dziecko podrosło, to ciężar sprawiał ból. Ale generalnie mieć dziecko przy sobie i dwie wolne ręce to genialne. Motanie było jednak męczące i na dworze brzydziło mnie, bo zawsze spadła mi ta chusta na ziemię. Nie radziłam sobie.
    Potem używałam już tylko nosidła. Mam jeszcze po pierwszym dziecku i jest super. Młodą nosiłam trzy lata, synka ponad rok. Inne dzieci.

Mnie te chusty trochę zniechęcają- wydaje mi się to strasznie skomplikowane żeby to samemu zawiązać. Naprawdę takie jest czy tylko tak skomplikowanie wygląda? 🙈

Do mnie dziś dotrze moja poduszka do spania. Ciekawe czy będzie zdawała egzamin.

IVF 09.2024:
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1
    9 dpt 88,3
    12 dpt 379
    14 dpt 914
    17 dpt 3553
    26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
    preg.png
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:

Własnie też się zastanawiałam nad kupnem chusty, czyli piszesz, że z własnego doświadczenia lepiej wziąć nosidełko? Wezmę to pod uwagę 😀

-10.01.- 4 wizyta
    -13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • tralalina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidełko dla mnie było easy - dwa kliknięcia i dziecko siedzi. Tylko nosidło jest dopiero od paru miesięcy, nie pamiętam ilu.
    Chust i rozdzajow wiązań jest multum i można to pod siebie dobrać u specjalisty. Ja dostałam kółkowa i dziękuję, więcej nie skorzystam. Potem pożyczylam od sąsiadki jej chustę elastyczną, nauczyłam się jak się to mota i tak korzystałam. Nie robiłam większego rozeznania.
    A, może zacznę inny temat - z synkiem stosowałam pieluchy wielorazowe i zastanawiam się, czy teraz też w to wchodzić…

preg.png

age.png

age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Nosidełko dla mnie było easy - dwa kliknięcia i dziecko siedzi. Tylko nosidło jest dopiero od paru miesięcy, nie pamiętam ilu.
    Chust i rozdzajow wiązań jest multum i można to pod siebie dobrać u specjalisty. Ja dostałam kółkowa i dziękuję, więcej nie skorzystam. Potem pożyczylam od sąsiadki jej chustę elastyczną, nauczyłam się jak się to mota i tak korzystałam. Nie robiłam większego rozeznania.
    A, może zacznę inny temat - z synkiem stosowałam pieluchy wielorazowe i zastanawiam się, czy teraz też w to wchodzić…
    I jak sobie te wielorazowe wspominasz?
    Ja jestem nastawiona na jednorazowe. Mniej eko ale jednak roboty przy nich zero.

IVF 09.2024:
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1
    9 dpt 88,3
    12 dpt 379
    14 dpt 914
    17 dpt 3553
    26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
    preg.png
  • tralalina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy jednorazowych miałam zdecydowanie więcej wycieków i ubranek nie do doprania…
    Wielo jest bardzo spoko, trzeba znaleźć swój system i to jest chyba najtrudniejsze. Plus te wszystkie grupy wielo-pielo… tam jak pieluszka nie leży idealnie, to polecają od razu kupować inny model. To strasznie odrzuca. Ja do tego podeszłam bardzo na luzie i nawet część pieluszek sama uszyłam. Gdzieś tam z tyłu głowy miałam, że przecież wcześniej matki tetrą i ceratką dziecko owinęły i już pieluszka gotowa :D
    Sprawdziło się to do czasu, kiedy młody tyle sikał, ze nie było opcji poza jednorazowa.

preg.png

age.png

age.png
  • Anka657 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lileepi nadstawkę kupiłam na allegro, ale to już było ze 4 lata temu. Komodę mamy Hemnes, także taki klasyk ☺️

Czyli z waszych wypowiedzi wynika, że lepiej chusta elastyczna. Też tak mi się wydawało, że noworodki lepiej w niej „siedzą”.

Nosidła używaliśmy z synem, ale dopiero jak stabilnie siedział dostaliśmy zielone światło od fizjo. Podobno dopiero jak dzieci siedzą można zamienić chustę na nosidło.

10.11. ⏸️

29.11. 0.80 cm ♥️
    19.12. 2.57cm ♥️
    03.01. Prenatalne🧬 OK! 5.57cm ♥️

13.01. 🕔
    27.02. Połówkowe 🧬

preg.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tkaną. Zrobiłam kurs z chustonoszenia i techniki splatania... użyłam dwa razy. Dajcie spokój, zanim się związałam a to był lipiec/sierpień upały to byłam cała mokra.
    Teraz rozważam kółkową (ale jeszcze nie jestem przekonana), a potem nosidełko jak zacznie siadać.
    Za dużo zachodu, wiązanie wcale nie jest takie proste tak jak to jest reklamowane. Także ja jestem na nie.

👱‍♀️35🧑40

Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
    25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
    11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
    12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
    17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
    19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
    preg.png

Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Galaxis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @angelberry Super, że Cię już wypuszczaja, oby już było dobrze 😁

Co do chust to doświadczenia nie mam, ale też chciałabym spróbować. Nosidełek trochę się boję, przynajmniej jeśli chodzi o takiego maluszka, ale zobaczymy jak będzie.
    Na necie jest dużo filmików jak samemu te chusty zawiązywać, są też doradczynie chustonoszenia w niektórych miastach.
    Ale też słyszałam, że nie wszystkie dzieci lubią, niektóre absolutnie nie dadzą sie tak nosić i tyle 😅

♀️ '95
    16.10.24 10 dpo⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
    18.10.24 beta 78,7 prog 19,43
    22.10.24 beta 330,4 prog 17,74
    31.10.24 beta 12869,7 prog 18,68
    12.11.24 7tc+0 - 0,9 cm i jest serduszko ❤️
    03.12.24 10tc+0 - 3,2 cm i 166 bpm
    14.12.24 nifty pro ryzyka niskie i dziewczynka 🩷
    23.12.24 12tc+6 - prenatalne ok, 7cm i 148 bpm
    07.01.25 15tc+0 - 9,1 cm
    04.02.25 19tc+0 - wizyta
    20.02.25 21tc+2 - połówkowe

preg.png
  • Kejtaa Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusty to była dla mnie czarna magia 😬🙈 ja kupiłam z firmy Tula i tam można też dokupić taką wkładkę albo osobny model, żeby można było nosić już od pierwszego miesiąca. Dla mnie super, mój mąż brał tylko nosidło, nigdy wózka, a młody też wolał siedzieć w nosidle. Gdzieś tam po 1,5 roku mu się odmieniło i już nie chciał do tego wejść, chociaż teoretycznie sa chyba do 3 lat.

preg.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ