LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po prenatalnych 😊 wszystko jest dobrze, krew na pappe oddana ale lekarz mówił ,że wszystko wygląda prawidłowo. No i dzidziuś wygląda na chłopca póki co 😄🥰 ale jeszcze zobaczymy ,chociaż lekarz wydawał się być dość przekonany.
Kurde oglądał chyba z 10 min, maluch współpracował ale niewiele mówił ,a ja też nie wiedziałam o co pytać więc jestem troszkę zmieszana ,bo jednak wolałabym wiedzieć więcej, nie wiem nawet czy mierzył nogi, ręce i tak dalej. Zmierzył całość bobasa i wyszło mu 5.5 cm ( chociaż mi się wydaje ,że nie mierzył dokładnie ) i powiedział ,że dla niego poród to tak na 2 sierpień więc wychodzi ,że jest mniejszy ale nic nie mówił żeby go to niepokoiło tylko ,że wszystko okej ,a mnie to jednak niepokoi kurcze.
Za tydzień we wtorek idę na kontrolę do mojego ginekologa to podpytam czy to jest coś niepokojącego czy nie, mam nadzieję ,że już wyniki badań będą ,bo mówili ,że za tydzień będą.
Także w sumie wyszłam zadowolona ,a jak wróciłam do domu i emocje opadły to czuję niedosyt
Elena20, Optymistka90, ConteBis, Minji, Róża11, Ania1008, Sanana, Galaxis, Kinia92, myszka1991, tygrysek7773, Somebody_33, mamastasia2020, Anka657, Izaxx, Ala1416, AkacjowaM, 88Ania88, Emii, Lileepi, Meggi5991 lubią tę wiadomość
-
Dosia_24 wrote:Ja po prenatalnych 😊 wszystko jest dobrze, krew na pappe oddana ale lekarz mówił ,że wszystko wygląda prawidłowo. No i dzidziuś wygląda na chłopca póki co 😄🥰 ale jeszcze zobaczymy ,chociaż lekarz wydawał się być dość przekonany.
Kurde oglądał chyba z 10 min, maluch współpracował ale niewiele mówił ,a ja też nie wiedziałam o co pytać więc jestem troszkę zmieszana ,bo jednak wolałabym wiedzieć więcej, nie wiem nawet czy mierzył nogi, ręce i tak dalej. Zmierzył całość bobasa i wyszło mu 5.5 cm ( chociaż mi się wydaje ,że nie mierzył dokładnie ) i powiedział ,że dla niego poród to tak na 2 sierpień więc wychodzi ,że jest mniejszy ale nic nie mówił żeby go to niepokoiło tylko ,że wszystko okej ,a mnie to jednak niepokoi kurcze.
Za tydzień we wtorek idę na kontrolę do mojego ginekologa to podpytam czy to jest coś niepokojącego czy nie, mam nadzieję ,że już wyniki badań będą ,bo mówili ,że za tydzień będą.
Także w sumie wyszłam zadowolona ,a jak wróciłam do domu i emocje opadły to czuję niedosyt
po długich próbach udało się ta przeziernosc karku zmierzyć i wszystkie przepływy. No i paluszki liczył u rąk i kość nosowa sprawdzał. Tyle zapamiętałem. Reszty nie wiedziałam niektóre rzeczy o czym mówił, więc tylko się cieszyłam, że mówił że w normie 😂🙈
Ja mam wizytę u swojego za 2 tygodnie i też mam nadzieję, że dostanę już wyniki pappy i nifty do tego czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 19:29
Kinia92 lubi tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
-
Pamiętam że przewijał się ten temat ale już się nie dokopię weszłam dziś w 2 trymestr, i od dziś co jakiś czas mam takie 10 sekundowe bóle z prawej strony nisko brzucha, coś jakby mocniejsze ciągnięcie czy to te więzadła czy lepiej przejechać się do lekarza?
-
Ja dzisiaj dostałam telefon z wynikami pappy, niskie ryzyka 🫶 od razu umówiłam termin na kolejne na marzec. Kamień z serca dosłownie.
Za to samopoczucie fizyczne niezbyt. Bonjesta jakby każdego dnia skracała długość działania. Chyba muszę brać dwie dziennie, tylko że dość mocno mnie ten lek usypia biorę na noc i śpię po tym 11h.
Co do toalety w nocy, czasem idę raz, a czasem się przebudzam i czuję, że powinnam iść, ale jestem tak zaspana, że nie mogę się ruszyć.
Cytologię i USG piersi robiłam regularnie, ostatni raz w lipcu, więc kolejny raz będzie po porodzie. Lekarz mówił, że trzeba by było robić, jeśli miałabym starsze wyniki.
Optymistka90, Minji, Letycja, Ala1416 lubią tę wiadomość
-
ConteBis wrote:
Możesz rzucić mi takim jednym ogóraskiem? 🫢🫢🫢🫢
A ja dziś kontrola u diabetologa i doczekałam się swojego prywatnego sensora, przy zakładaniu lekarz zapytał czy może zrobić zdjęcie tatuaży dla córki i tak się rozgadaliśmy że zgodził się abym na kolejną wizytę wzięła swojego nie-męża.
Mój stary na czczo ma 300 … tak się załatwił 😆 -
Domi1999 wrote:Kurcze uspokoiłyście mnie trochę, bo już się turbo zestresowałam. Teraz już nie wiem sama, czy czekać aż lekarz zobaczy wyniki czy zrobić posiew dla spokoju
U mnie przy poprzedniej infekcji było tak: bakterie w moczu, potem monural i po tygodniu posiew moczu. Teraz też próbowałam posiew zrobić, miałam nawet skierowanie od rodzinnego, ale robiłam w punkcie, gdzie wiecznie mają problem z moimi próbkami (oznaczenie grupy krwi byłam robić 3 razy prywatnie i im się nie udało). Badanie ogólne moczu wyszło okej to już machnę ręką na ten posiew, ale już tam więcej nie pójdę 🙈 -
ConteBis wrote:
Już wiem co jutro kupię na zakupach 😝ConteBis, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość
-
A mnie jakoś nie ciągnie. Mam w domu całe opakowanie kiszonych i na razie czeka na swój czas. 🙈 za to pomidory codziennie rano i wieczorem👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
-
Mnie dzis tak naszło na pasztetową drobiową z ogórem, że nie mogłam sobie odmówić 🤣
Anka657, Minji, Elena20, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:A czy wasi lekarze robią wam cytologię w ciąży? Niby trzeba zrobić. Ja miałam ostatnia robiona w marcu 2024 i wypadałoby powtórzyć. Spytam go na wizycie 4.02.
A druga sprawa.. jak pomyślę że czeka mnie krzywa cukrowa to mi słabo. Można odmówić tego badania? Cukier mam w normie, w pierwszej ciąży wiosna 2023 więc niedawno ta krzywa też była spoko. Nie chcę w siebie tego wlewać. To takie obciążenie dla organizmu. Pamiętam jak mi się słabo zrobiło i mnie poty oblały.
Ja robiłam prywatnie w maju, ale lekarz prowadzący pobrał żeby mieć swoją również koło 12 tygodnia -
Ja dzisiaj cały dzień się ładnie ogarnęłam z jedzeniem (bez szaleństw ciążowych) jak przed jadłam. Aż zeszłam do rodziców i dostałam lody truskawkowe (pycha) i śliwki w czekoladzie (obłęd, wieki nie jadłam)… o ludzie i tyle z nie tycia 😅 😋 aż się bąbel od tego cukru rozszalał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 19:54
Minji lubi tę wiadomość
-
angelfromhell wrote:Ja dzisiaj cały dzień się ładnie ogarnęłam z jedzeniem (bez szaleństw ciążowych) jak przed jadłam. Aż zeszłam do rodziców i dostałam lody truskawkowe (pycha) i śliwki w czekoladzie (obłęd, wieki nie jadłam)… o ludzie i tyle z nie tycia 😅 😋 aż się bąbel od tego cukru rozszalał
Minji, angelfromhell lubią tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
angelfromhell wrote:Ja dzisiaj cały dzień się ładnie ogarnęłam z jedzeniem (bez szaleństw ciążowych) jak przed jadłam. Aż zeszłam do rodziców i dostałam lody truskawkowe (pycha) i śliwki w czekoladzie (obłęd, wieki nie jadłam)… o ludzie i tyle z nie tycia 😅 😋 aż się bąbel od tego cukru rozszalał
Jak ja Cię rozumiem! Tak dzisiaj zdrowo wszystko jadłam, aż nie poszłam na zakupy i nie zamówiłam gofra z bitą śmietaną 😂tygrysek7773, angelfromhell lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:A czy wasi lekarze robią wam cytologię w ciąży? Niby trzeba zrobić. Ja miałam ostatnia robiona w marcu 2024 i wypadałoby powtórzyć. Spytam go na wizycie 4.02.
A druga sprawa.. jak pomyślę że czeka mnie krzywa cukrowa to mi słabo. Można odmówić tego badania? Cukier mam w normie, w pierwszej ciąży wiosna 2023 więc niedawno ta krzywa też była spoko. Nie chcę w siebie tego wlewać. To takie obciążenie dla organizmu. Pamiętam jak mi się słabo zrobiło i mnie poty oblały.
Tak. Cytologia i usg piersi obowiązkowo mój lekarz zleca przed 10 tygodniem.
Ja już jedną krzywą w tej ciąży mam za sobą, czeka mnie jeszcze kolejna…
Ale ja już stary wyjadacz cukrowy 🤣
Poproś o zimną wodę i glukozę cytrynową. Wtedy łatwiej to przełknąć.
A co do objawów to tego się nie przeskoczy, każdy reaguje inaczej. Najważniejsze to nie zwymiotować ☺️ -
Kto ma napięty brzuch i taki nacisk na żołądek? Nie boli, ale dosyć dyskomfort czuc.. nie biorę lekow, ale już mnie to zaczynało denerowwac i wzięłam nospe jedna, ale na mnie nospa nigdy nie działa, więc... nie wspomnę o wezadlach... czyżby z końcem 17 tygodnia jest taki skok? Czy teraz to już po prostu do końca tak będzie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 20:40
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
20.12.2024 wizita, ok 💗
10.01.2024 wizyta, ok 💗
31.01.2024 połówkowe, dziewczynka 227 gramów 💗 -
Róża11 wrote:Kto ma napięty brzuch i taki nacisk na żołądek? Nie boli, ale dosyć dyskomfort czuc.. nie biorę lekow, ale już mnie to zaczynało denerowwac i wzięłam nospe jedna, ale na mnie nospa nigdy nie działa, więc... nie wspomnę o wezadlach... czyżby z końcem 17 tygodnia jest taki skok? Czy teraz to już po prostu do końca tak będzie..
Róża11 lubi tę wiadomość
-
Cytologię robiłam na początku zeszłego roku (wyszło mi jakieś zapalenie i pamiętam, że brałam na to globulki). W zeszłym miesiącu gin. znowu pobrała wymaz i znowu coś mi wyszło ☹️ Wizytę mam przesuniętą na przyszły tydzień i mam brać przez 6 dni globulki Pimafucin… już mnie to trochę dobija… 😕
(ConteBis) Przynajmniej wiem co zjem na kolacje 🙃
ConteBis lubi tę wiadomość