LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Róża11 wrote:Nierobow i naciągaczy nie brakuje na tym świecie, nic mnie tak nie brzydzi, jak takie sytuacje. Co za świnia trzeba być, żeby komuś czyscic konto, obrzydliwe
Oj tak. Mąż słusznie zasugerował mi żebym zaproponowała tej pani wysyłkę za pobraniem to już nie odpisała 😂
Najgorsze jest to, że Facebook nawet odrzucił moje zgłoszenie że próba oszustwa i tak sobie te fikcyjne konta funkcjonują 🙈
Także teraz to jedynie wysyłka za pobraniem albo odbiór osobisty 😂 ew Vinted 😀Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Kamax9 wrote:Ale Wam powiem dziewczyny- ku przestrodze historie z dzisiaj jak prawie straciłam wszystkie pieniądze z konta. Wystawiłam na sprzedaż moją torebkę z MK na różnych grupach na fb i odezwała się do mnie babka, że chętna i ona zrobi mi przelew i ogarnie cały transport, i wyśle mi kod do InPostu żeby nadać ale moja intuicja nie zawiodła i stwierdziłam że zapytam się kogoś z bliskiego otoczenia czy spotkał się z takim czymś że osoba kupująca chce ogarnąć całego inposta sama itd i kuzynka mi napisała że to oszuści! I faktycznie wpisałam w neta oszustwa na kuriera i wyskoczyło że oni wysyłają „lewy” link do InPostu podajecie im nr konta bankowego do przelewu i macie sprawdzić czy kasa doszła, logujecie się do banku a oni czyszczą wasze konta do zera. Straszne! Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam i byłam bliska się nabrać 😭
Ja dlatego wystawiam rzeczy tylko na vinted6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
13.01 - 12w6d, 6,6cm, 165 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
[/url] -
Ann12 wrote:Ja dlatego wystawiam rzeczy tylko na vinted
-
Letycja, nie martw się o ten pokoik. Z pierwszym dzieckiem nie miałam i nawet by tam pewnie nie przebywała, taka mała tul mnie-tul mnie. Drugiemu za to na innym mieszkaniu zrobiłam piękny pokoik i zapomnij, żeby on tam chociaż chwilę był 😂 trzeciemu nawet nie planuję pokoiku, chociaż wszyscy jak słyszą o dziecku to automatycznie myślą gdzie będzie jego pokój. Moje dzieci bawią się w salonie, starsza ma swój pokój i przebywa tam więcej odkąd ma szkołę. Młody śpi z nami, a bawi się w salonie. Gdzieś nawet słyszałam termin na to, angielski. Chodziło o to, że dzieci chcą być blisko dorosłych i nie chcą być w swoich pokojach… baby brain - zapomniałam nazwy.
Letycja lubi tę wiadomość
-
Natka922 wrote:Na vinted tez mi się zdarzyła taka sytuacja. Babka pisała że przelala pieniądze i że wysyła link do pieniędzy 😄 puff i pieniędzy na koncie by nie było. Ja tak robię że większość. Kasy trzymam na koncie z ograniczoną możliwością przelewów a na bieżącym tylko jakieś nieduże kwoty potrzebne bo boję się tych oszustów.
Co za akcja! Trzeba pamiętać, że vinted pośredniczy w transferze pieniędzy. Nigdy żadnych linków. To ja sprzedaję i nikt nie musi wysyłać żadnych linków. Zawsze można sobie samemu sprawdzić czy przelew doszedł6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
13.01 - 12w6d, 6,6cm, 165 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
[/url] -
Natka922 wrote:Na vinted tez mi się zdarzyła taka sytuacja. Babka pisała że przelala pieniądze i że wysyła link do pieniędzy 😄 puff i pieniędzy na koncie by nie było. Ja tak robię że większość. Kasy trzymam na koncie z ograniczoną możliwością przelewów a na bieżącym tylko jakieś nieduże kwoty potrzebne bo boję się tych oszustów.
Masakra. Trzeba być czujnym na każdym kroku.Starania od 06.2022
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Melduję się dzisiaj po wizycie 🙂 Bąbel taki duży ręce nóżki kopał przez całe badanie a kopniaki już dobrze czuję 😅 wszystko ok ok. 196g i starszy o ok. 4 dni ale płeć ponoć wygląda na chłopca ale lekarz mówił z na połówkowych będzie pewniejsze 🙈 już się nastawiłam na dziewczynkę i sama nie wiem lepiej poczekam na te połówkowe za dwa tygodnie 🙈😅
Kamax9, Róża11, Elena20, tygrysek7773, bialy_wilczek, ConteBis, Optymistka90, Anka657, tralalina, Somebody_33, Alima, Ala1416, Begginer, angelfromhell, Kinia92, 88Ania88, Ania1008, Galaxis lubią tę wiadomość
-
Kamax9 wrote:Ale Wam powiem dziewczyny- ku przestrodze historie z dzisiaj jak prawie straciłam wszystkie pieniądze z konta. Wystawiłam na sprzedaż moją torebkę z MK na różnych grupach na fb i odezwała się do mnie babka, że chętna i ona zrobi mi przelew i ogarnie cały transport, i wyśle mi kod do InPostu żeby nadać ale moja intuicja nie zawiodła i stwierdziłam że zapytam się kogoś z bliskiego otoczenia czy spotkał się z takim czymś że osoba kupująca chce ogarnąć całego inposta sama itd i kuzynka mi napisała że to oszuści! I faktycznie wpisałam w neta oszustwa na kuriera i wyskoczyło że oni wysyłają „lewy” link do InPostu podajecie im nr konta bankowego do przelewu i macie sprawdzić czy kasa doszła, logujecie się do banku a oni czyszczą wasze konta do zera. Straszne! Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam i byłam bliska się nabrać 😭
-
Natka922 wrote:A powiedzcie dziewczyny czy jesteście już na L4? Ja narazie jestem w 15+2 ale coraz gorzej mi się siedzi i pracuje…
-
-
Również zdarzyła mi się na vinted 2 razy taka sytuacja, konto miało jakieś pozytywne opinie niby a pisało żeby przez link tam coś potwierdzić.
Ale to oszuści kupują od ludzi konta właśnie z pozytywnymi opiniami i potem nabierają naiwnych. A właściciela konta vinted chyba nie można zmienić bo tam przesyła się bodajże dowód osobisty do potwierdzenia także i ten kto sprzedaje swoje konto też jest niezły matołek. -
ConteBis wrote:To powszechne dlatego ja nie wystawiam nic na marketplace bo właśnie sam spam spam przychodzi, że ja nie mogę odebrać bo pracuje ale zamówię kuriera nic nie musisz robić tylko nadasz Paszke itp itd.
Ja pierwszy raz coś wystawiłam na takich grupach więc stąd moje zdziwienie że taka panuje teraz „moda” na oszustwaConteBis lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Róża11 wrote:Ale takie wyraźne? ja takie przechodzenie bardziej pod palcami/przelewanie się
angelfromhell, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
Natka922 wrote:A powiedzcie dziewczyny czy jesteście już na L4? Ja narazie jestem w 15+2 ale coraz gorzej mi się siedzi i pracuje…
Ja jeszcze pracuję. W większości pracuję zdalnie i cieszę się, że mogę sobie zająć jakoś czas. Wiadomo, jest to duża wygoda, bo nie muszę wstawać bardzo wcześnie itd. Do biura chodzę kilka razy w miesiącu i te wyjścia mi dobrze robią.
Mam oczywiście takie momenty, że praca mnie wkurza i myślę sobie jak fajnie byłoby już być na L4.
Ale koniec końców postanowiłam, że póki jest jeszcze zima, to będę pracować 🙂 staram się dość często wstawać od komputera, choćby na 2 minuty, bo to siedzenie rzeczywiście bywa dokuczliwe ostatnio. -
Maniaaa. wrote:Tak , wyraźnie lata po brzuszku i czuję lekkie kopniaczki , tu już jest pewność że to ruchy a nie pracą jelit . Kilka dni temu synek zrobił tacie prezent i jego kopnął 🤣
To nie wiem, to ja jakąś opóźniona jestem widocznie
No nic, czekam sobie, ja czuję tylko takie drgnięcia delikatne, chwilowe szczypanie w danym miejscu. Zazdroszczę, że możesz już tak obserwować, widzę, że już masz dzieciaczka, to też wiesz z czym to się je, a ja to nawet nie wiem czy to ruchy do końca08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Wylądowałam w szpitalu w 13tygodniu no i już od tamtej pory jestem na zwolnieniu. W pracy jak mąż (pracujemy razem) zadzwonił jaka sytuacja to powiedzieli, że nie chcą mnie widzieć już i mam dbać o siebie i dzidzi ☺️
Nawet mąż od zarządu ostatnio dostał czekoladki dla mnie na umilenie tego czasu w domu 😆 także miło -
Natka922 wrote:A powiedzcie dziewczyny czy jesteście już na L4? Ja narazie jestem w 15+2 ale coraz gorzej mi się siedzi i pracuje…👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
-
tralalina wrote:Letycja, nie martw się o ten pokoik. Z pierwszym dzieckiem nie miałam i nawet by tam pewnie nie przebywała, taka mała tul mnie-tul mnie. Drugiemu za to na innym mieszkaniu zrobiłam piękny pokoik i zapomnij, żeby on tam chociaż chwilę był 😂 trzeciemu nawet nie planuję pokoiku, chociaż wszyscy jak słyszą o dziecku to automatycznie myślą gdzie będzie jego pokój. Moje dzieci bawią się w salonie, starsza ma swój pokój i przebywa tam więcej odkąd ma szkołę. Młody śpi z nami, a bawi się w salonie. Gdzieś nawet słyszałam termin na to, angielski. Chodziło o to, że dzieci chcą być blisko dorosłych i nie chcą być w swoich pokojach… baby brain - zapomniałam nazwy.
-
Odnośnie zachcianek ciążowych: naszło mnie na… kisiel 😂 chyba z 10 lat tego nie jadłam i zaraz lecę gotować 😂
Kinia92 lubi tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵