LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamax9 wrote:Ja pierwszy raz coś wystawiłam na takich grupach więc stąd moje zdziwienie że taka panuje teraz „moda” na oszustwa
tygrysek7773, tralalina, Somebody_33, Anka657, Sanana, mamastasia2020, Natka922 lubią tę wiadomość
-
Mi w końcu minęła faza na owoce, dobrze bo to było naprawdę przegięcie ile bylam w stanie ich zjeść. Za to dziś jak spróbowałam paprykę to smakowała jak najlepszy frykas na świecie, a jeszcze miesiąc temu miałam problem żeby jakiekolwiek warzywo zjeść. Zylam na bułkach z masłem i owocach 😅
-
ConteBis wrote:Ja śmiecha miałam jak wystawiłam mieszkanie na wynajem a gościu mi pisze, że wyśle kuriera 😂
Ciekawe czy ktoś tak auto „sprzedał”😂Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Ja zamierzam pracować prawie do końca. Ale mieszkam w kraju gdzie nie ma L4 w ciąży i każda kobieta pracuje całą ciążę. Mamy możliwość przejść na macierzynski miesiąc wcześniej, ale ja planuję wziąć tydzień urlopu przed datą porodu i później już macierzyńskie. Większość moich koleżanek tak właśnie robi. Pracuje w biurze, więc nie jest to ciężka praca.
Truśka, angelfromhell, Natka922 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny melduje się po kolejnej wizycie kontrolnej, z jednej strony była radość, że będę mogła zobaczyć dzidziusia z drugiej strach że coś może być nie tak. Jednak nie potrzebnie bo wszystko w porządku. Lekarz mówił, że będzie chłopak - cała rodzina tak obstawiała, pochwalił mnie też ze nic nie przytyłam jeszcze Łożysko na ścianie przedniej także ruchy później będę czuła , bo to moja pierwsza ciąża.
Ja jestem na L4 od początku roku, praca biurowa ale na produkcji - takie korpo dużo stresów i jednak wyjścia na hale produkcyjne a tam hałas, opary, pola elektromagnetyczne, miałam epizody z plamieniem i lekarz chciał dać to L4, z jednej strony w pracy były gratulacje, ale co tam sobie myślą to nie wiem, ale myślę sobie że koniec końców jak będę miała wracać we wrześniu przyszłego roku to i tak nie będzie miało znaczenia czy ja poszłam na zwolnienie teraz czy później, nikt i tak by tego nie docenił.Ala1416, Alima, Kinia92, bialy_wilczek lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam tego urządzania pokoików dziecięcych 🥹 (nawet jeśli one tam nie będą przebywać 😅). Gdyby nie to, że w mieszkaniu mam meeega mało miejsca i muszę dobierać wszystko ze zdrowym rozsądkiem, to pewnie leciałabym już z przewijakami, półeczkami i innymi dostawkami 😂 a tak - będę przewijać na kanapie. Mam cichą nadzieję, że przy dziecku nr 2 będziemy już w końcu mieszkać w naszym domu i będę mogła się wyżyć 🥹
ConteBis Czytam i sikam 🫣🤣
Z tym żelazem właśnie tego się boję ☹️ póki co nie mam problemów, ale obawiam się że teraz mogą się pojawić po tych tabletkach… na razie mam brać co 2 dni i obserwować jak zareaguje organizm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 20:59
Begginer lubi tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Ja śmiecha miałam jak wystawiłam mieszkanie na wynajem a gościu mi pisze, że wyśle kuriera 😂
Haha no ja miałam na marketplace tak z samochodem, że właśnie opłacił kuriera i już kurier do mnie miał jechać 🤣Somebody_33 lubi tę wiadomość
-
Ja fikołki i kopniaki czuję już całkiem dobrze 😀 najwięcej oczywiście jak się położę wieczorem czy w nocy ♥️
Na L4 jeszcze nie jestem ale ostatnio jakieś osłabienie mnie łapie więc zobaczę jak to będzie czy po połówkowych dam jeszcze radę -
To są booty, często jakieś fałszywe konta albo zagraniczne alladyny, jaśminy czy jakkolwiek egzotycznie 😂
Ohh powiem Wam, trochę jestem dziś wyzuta z butów 🙈 jesteśmy na końcówce wykańczania i sprzątania mieszkania na wynajem, zostało mi mycie okien i szafek/półek. Jutro jeszcze stolarz przychodzi na kosmetyczne poprawki i Pan na pomiar żaluzji.
Co do spojenia łonowego i jego bólu. Jeśli macie problem z określeniem czy to spojenie, jest sposób żeby to sprawdzić. Spróbujcie nogą przesunąć coś ciężkiego w bok 😁 siatkę z zakupami, kwiatek, wycieraczkę pod drzwiami. Jak zaboli w okolicy wzgórka to za kilka miesięcy będziecie chodzić jak pingwinki 😝 mnie najbarsziej boli po dużym wysiłku i wtedy to nawet przy zwykłym spacerze czuje ból3erin lubi tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:Odnośnie zachcianek ciążowych: naszło mnie na… kisiel 😂 chyba z 10 lat tego nie jadłam i zaraz lecę gotować 😂
Róża11 lubi tę wiadomość
-
Ja planuje kącik dziecięcy w sypialni ale najpierw musi być sypialnia czekam na przeprowadzkę do nowego domu 😅 pokoik to myślę na 2 latka najwcześniej zrobić i to taki do zabaw a spanie pewnie zejdzie dłużej
ConteBis lubi tę wiadomość
-
Róża11 wrote:Ostatnio przeczytałam, że przy przednim łożysku czuć ruchy dopiero 28 tygodnia, to ściema czy prawda mamy? A mnie (18 tydzien mija) wydawało się, że już czuje takie bulgotanie i przepływanie jakby wody pod palcami, czyli pewnie moja wyobraźnia
Aaaa i nie polecam chodzić po sklepach z wózkami beż jakiejkolwiek wizji co byście chcialy-oczoplas i starata czasu, przynajmniej u mnie tak było. Ja łóżko kupuje w ikea jakieś najzwyklejsze do tego ta komodę zmprzewijakiem i szufladami, co wysyłaliście, aby nad materacem się zastanowię poważnie, a może ktoś coś poleca?Róża11 lubi tę wiadomość
-
Natka922 wrote:A powiedzcie dziewczyny czy jesteście już na L4? Ja narazie jestem w 15+2 ale coraz gorzej mi się siedzi i pracuje…
Ja pracuję do konca tego tygodnia i idę na l4. Już mnie męczy to siedzenie przed kompem cały dzień6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
13.01 - 12w6d, 6,6cm, 165 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
[/url] -
Ja na razie dobrze się czuje, a że mam pracę całkiem zdalna to mogę jeszcze popracować. Pewnie jak siedzenie przy biurku mi będzie już bardzo ciążyć to wtedy pomyśle nad L4, ale nie wiem kiedy się można tego spodziewać 😀 jakoś tak mi się wydaje że bym się strasznie zasiedziała na L4, zwłaszcza że pewnie bym się bała kontroli i niekoniecznie skorzystała z wolnego
-
KasKas wrote:Jakie polecacie poduszki dla ciężarnych? Jest tak dużo różnych modeli i kształtów, że ciężko się zdecydować 🙈
KasKas lubi tę wiadomość
-
Zobaczcie jaki narysowałam dzisiaj rysunek do pokoiku synka. Będzie ich 6 z różnymi zwierzątkami oprawimy w ramkę i na ścianę 😁 *inspiracja z temu🙈angelberry, ConteBis, angelfromhell, Optymistka90, Róża11, Alima, Kinia92, 3erin, Somebody_33, tygrysek7773, shaylen, Ala1416, Kejtaa, Anka657, Dosia_24 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Kamax9 wrote:No co ty 😂 hit 😂
Ciekawe czy ktoś tak auto „sprzedał”😂Kamax9 lubi tę wiadomość
-
Ale pięknie narysowałaś, ja jestem niestety totalnym beztalenciem plastycznym 😅
Kamax9 lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem, wszystkie piszecie że czujecie już ruchy to ja chyba jakaś z pancerza jestem bo nic kompletnie nie czuję. 😂🙈 ale też jakoś specjalnie nie wsłuchuję się w ten brzuch, wszędzie czytałam że w pierwszej ciąży te ruchy to czuć później 🤷♀️ chyba moje bobo niezbyt łaskawe i nie chce matce dać znać że tam jest.👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵