LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi5991 wrote:Widzę że jesteś z okolic Lublina , będziesz rodzić w Lublinie? Polecasz jakiś szpital ? Ja tam planuje rodzić ale nie wiem który wybrać , znajomi proponowali mi również Puławy i Świdnik ale ja kompletnie się na tym nie znam . Na Jaczewskiego słyszałam że jest najlepiej bo są zamknięte oddziały i nikt nie wejdzie z ulicy
Syna rodziłam w Puławach i w sumie oprócz jednej wrednej położnej, było spoko. Miałam cc na wskazanie, robił mi dr Zborowski i jestem zadowolona. Do Pulaw mam 15 kmWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:17
-
Cześć ❤️ Od dziecka choruje na AZS (Atopowe Zapalenie Skóry) 😑 Przez bardzo długi czas miałam z tym spokój, nic mi nie wychodziło aż tu nagle w tamtym tygodniu przepięknie obsypało mi nadgarstek i okolice oka a co najśmieszniejsze to tylko po prawej stronie czyli prawe oko i prawy nadgarstek 😓 Od czterech dni próbuje umówić się do lekarza i nic bo albo brak terminów albo nie odbierają 😌 Smaruję specjalnymi kremami, które są bezpieczne dla kobiet w ciąży ale nic nie pomaga 😔 Mam maść, która wiem że by mi pomogła ale piszę, że nie może być stosowana przez kobiety w ciąży 🙈
-
Dzień dobry,
Po spokojnych tygodniach czas żebym i ja się pożaliła i poprosiła o wasza opinie.
Koło północy przebudziłam się (Maya płakała) i poczułam jak okrutnie chce mi się sikać, ale wiecie tak już że aż bolało. Pobiegłam do WC, wysikałam się ale ból nie mijał. Ból taki jakby wiecie skurcz Pęcherza jak za długo trzyma się pełny pęcherz. Ból aż promieniowal mi na plecy. W końcu usnęłam i rano jak się obudziłam to nadal boli. Nie aż tak mocno jak w nocy ale ciągle czuje ten napięciowy ból w podbrzuszu.
Olać i czekać aż minie czy lepiej skonsultować? Na razie obstawiam że może miałam jakiś skurcz mięśni przy pęcherzu i teraz to co czuje to może takie zakwasy? Nie wiem czy ma to sens co pisze
Poza tym wszystko git. No i czuje ciągle ruchy malutkiej 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:39
-
Wojcinka wrote:Dzień dobry,
Po spokojnych tygodniach czas żebym i ja się pożaliła i poprosiła o wasza opinie.
Koło północy przebudziłam się (Maya płakała) i poczułam jak okrutnie chce mi się sikać, ale wiecie tak już że aż bolało. Pobiegłam do WC, wysikałam się ale ból nie mijał. Ból taki jakby wiecie skurcz Pęcherza jak za długo trzyma się pełny pęcherz. Ból aż promieniowal mi na plecy. W końcu usnęłam i rano jak się obudziłam to nadal boli. Nie aż tak mocno jak w nocy ale ciągle czuje ten napięciowy ból w podbrzuszu.
Olać i czekać aż minie czy lepiej skonsultować? Na razie obstawiam że może miałam jakiś skurcz mięśni przy pęcherzu i teraz to co czuje to może takie zakwasy? Nie wiem czy ma to sens co pisze
Poza tym wszystko git. No i czuje ciągle ruchy malutkiej 🥰
W 14 tygodniu ciąży pojawiają się takie objawy związane z rozrostem brzucha 😊 I najczęściej jest to ból właśnie w okolicach miednicy czyli wtedy rozciągają się mięśnie i więzadła 😊 Myślę, że to raczej nic groźnego ale jeśli będziesz czuła się spokojniejsza jak skonsultujesz to z lekarzem to czemu nie 😊 -
Ale jeśli się to będzie utrzymywać dalej to pewnie pojechałabym sprawdzić dla pewności.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Też tak miałam niedawno, zawsze w nocy po wysikaniu mnie tak bolało, nie dawało zasnąć 🙈👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
diagnoza : brak owulacji, prawy jajowod niedrozny, pcos
I nagle cud
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144bpm
7.01 4.51cm czlowieczka🫶 wg usg 11+2 163bpm
17.01 prenatalne niskie ryzyka ❤️
31.01 wizyta
WG OM
-
Ja się właśnie zbieram i jadę zrobić badania krwi na wtorkową wizytę plus zrobię kilka dodatkowych niż doktorek kazał żeby sobie sprawdzić poziomy witamin 😊
Kinia92 lubi tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
-
Optymistka90 wrote:Ja się właśnie zbieram i jadę zrobić badania krwi na wtorkową wizytę plus zrobię kilka dodatkowych niż doktorek kazał żeby sobie sprawdzić poziomy witamin 😊
Optymistka90, Kinia92, Anka657 lubią tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:Ja się właśnie zbieram i jadę zrobić badania krwi na wtorkową wizytę plus zrobię kilka dodatkowych niż doktorek kazał żeby sobie sprawdzić poziomy witamin 😊
Też sobie dorzucę pewnie parę bo teraz mam zlecona tylko morfologie, mocz i wit D.Optymistka90 lubi tę wiadomość
-
Styśka1998 wrote:Cześć ❤️ Od dziecka choruje na AZS (Atopowe Zapalenie Skóry) 😑 Przez bardzo długi czas miałam z tym spokój, nic mi nie wychodziło aż tu nagle w tamtym tygodniu przepięknie obsypało mi nadgarstek i okolice oka a co najśmieszniejsze to tylko po prawej stronie czyli prawe oko i prawy nadgarstek 😓 Od czterech dni próbuje umówić się do lekarza i nic bo albo brak terminów albo nie odbierają 😌 Smaruję specjalnymi kremami, które są bezpieczne dla kobiet w ciąży ale nic nie pomaga 😔 Mam maść, która wiem że by mi pomogła ale piszę, że nie może być stosowana przez kobiety w ciąży 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:02
Styśka1998 lubi tę wiadomość
-
Ann12 wrote:Melduję się po wizycie, 125g wiercącego się bobasa. Nawet zdjęcia nie dostałam bo nie było ładnego ujęcia. Na prenatalnych też się wiercił. Ale najwazniejsze że wszystko w porządku. Czy Wasze maluchy też tak się wiercą na wszystkie strony czy na usg macie stabilny obraz i lekarz może sobie spokojnie wszystko pomierzyć?
Mój malec zawsze spokojny jest. Na każdym USG może z raz rączka poruszy a tak zawsze leży spokojnie. Czasami wolałabym aby trochę pofikał😂 abym widziała, że ma dużo energii. -
Letycja wrote:Rozumiem Cie dobrze, sama mam LZS, na skórze głowy, tylko w jednym miejscu. I miałam w sumie podleczone, nie smarowałam dobry rok niczym i wróciło teraz 😕 mi nawet zwykła maść z hydrokortyzonem taka bez recepty pomagała, po kilku użyciach był spokój ale teraz odpada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:18
Styśka1998 lubi tę wiadomość
-
Dzięki, widzę że i tak jest na receptę i to kortykosteroid wiec musiałabym podejsc do dermatologa. Jak nie minie niedługo to tak zrobię.
-
Portfel lżejszy o 360 zł 🙈 masakra. Ale trochę tych badań zrobiłam: morfologię, mocz, glukozę, tsh, ft4, żelazo, ferrytyne, Wit d3, Wit b12 i magnez.
Kinia92, Róża11, Anka657 lubią tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
-
Ania1008 wrote:Mój malec zawsze spokojny jest. Na każdym USG może z raz rączka poruszy a tak zawsze leży spokojnie. Czasami wolałabym aby trochę pofikał😂 abym widziała, że ma dużo energii.
Oj to mój ma dużo energii od 10 tygodnia fika we wszystkie strony. Już z rodziną się śmiejemy, że da nam popalić6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
13.01 - 12w6d, 6,6cm, 165 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
[/url] -
Ja jutro wybieram się do rodzinnego aby wypisał mi skierowanie na morfologię i mocz, chociaż trochę wykorzystam ten NFZ
Odliczam już do wizyty 10/02 aby podejrzeć tą moją córcie i po nowe zdjęcia z USG bo chrześnica (2,5roku) już obejrzała wszystkie foteczki i czeka na następne z utęsknieniem.
Na USG mało co się rusza, ładnie daje się jak do tej pory obejrzeć. Jedynie to nogi ma założone, aby jej nie podglądać co tam ma między nóżkami
A powiem Wam, że ta moja chrześnica to mnie mega rozczula jak się chce bawić np. w basen i chce żebyśmy się kładły na brzuchach i "pływały" no to wtedy jej mówię, że ciocia na brzuchu nie może bo jest w środku dzidziuś itp., a ona takim słodkim głosikiem "cioooociaaa, prooosię wyjmij dzidziusia i połóż na kocyku" kiedyś znów to wsadzała mi paluszki w pępek i szukała dzidziusiaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:27
Anka657 lubi tę wiadomość
👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
21/11/2024 🥚 5mm
09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka, 99,96% dziewczynka
13/01/2025 🩺 PRENATALNE+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170
17/01/2025 SOR, CRL: 6,2cm, 💓 164
10/02/2025 🩺
26/07/2025 🍼 💖❔
-
Moja to się też tak mało rusza na tych USG. Mam nadzieję, że to nie powód do zmartwienia.
Swoją drogą ja nie dostałam żadnych badań do zrobienia na kolejną wizytę i aż dziwnie... -
Letycja wrote:Rozumiem Cie dobrze, sama mam LZS, na skórze głowy, tylko w jednym miejscu. I miałam w sumie podleczone, nie smarowałam dobry rok niczym i wróciło teraz 😕 mi nawet zwykła maść z hydrokortyzonem taka bez recepty pomagała, po kilku użyciach był spokój ale teraz odpada.
Ja też miałam swego czasu na karku i we włosach ogromne czerwone swędzące plamy i wyleczyłam się szamponem z selenem "Sulsena" na allegro ~25zł . Jak poszłam do jednego uznanego profesora w Warszawie to mi powiedział, że to dziedziczne i nie ma lekarstwa.... (fakt ma mój dziadek podobnie)
A na twarzy jak czasem się jakaś zmiana pojawi to smaruję cienko maścią "Triderm" to steryd na receptę.
Moja kuzynka ma podobne zmiany no to na nią jeszcze ta maść coś działa ale szampon na początku niby było ok ale po kilku myciach już zero reakcji.👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
21/11/2024 🥚 5mm
09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka, 99,96% dziewczynka
13/01/2025 🩺 PRENATALNE+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170
17/01/2025 SOR, CRL: 6,2cm, 💓 164
10/02/2025 🩺
26/07/2025 🍼 💖❔
-
Ja tak wczoraj miałam, leżałam i z młodym robiłam lekcje, chciało mi się siusiu ale nie chciało mi się wstawać, jak już wstałam to ból straszny, ale mi przeszło po jakiś 15 minutach.Wojcinka lubi tę wiadomość