LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Elena20 wrote:Dziewczyny a ja dzisiaj od rana znowu mdłości. Ale mam wrażenie, że dwa dni temu się czymś strułam po prostu.
Dzisiaj mnie wzięło na wymioty rano.
Mam nadzieję, że to chwilowe/przejściowe, bo po prostu nie jestem w stanie nic zrobić.
Współczuję... Ja dziś rano się chwaliłam że mdłości odpuściły a tu guzik... Ciągle je mam. Cały czas mi się tak ślina zbiera, okropne. Jakoś dotrwamy do drugiego trymestru powinno być lepiej. -
Łączę się w bólu… u mnie dziś były pierwsze wymioty. Ogólnie staram się nie narzekać, jestem szczęśliwa, że jestem w ciąży, ale uczucie permanentnych mdłości i uczucia jakby się właśnie zeszło z górskiej kolejki non stop może dać popalić. Jak sobie myślę, że jeszcze pewnie z miesiąc takiego samopoczucia to mam ochotę zasnąć i obudzić się dopiero za kilka tygodni32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Jak ja Was rozumiem… od trzech dni jest masakra. Jem jak muszę, bo ciągle mnie mdli, ale jak poczuje skurcze żołądka z głodu to już w ogóle mdłości okrutne 🤢 dzisiaj o 17 mdłosci dopiero ustąpiły a teraz wróciły… piję rumianek, zimną wodę, colę na zmianę i sprawdzam co pomoże. W poprzedniej ciąży miałam tak do 9tc także czekam i mam nadzieję, że tym razem też tak będzie. Cieszę się ogromnie, że mam wsparcie w rodzicach, bo mąż pracuje do późna, córka ze żłobka wraca o 14:30 i bez ich pomocy byłoby mega ciężko, tym bardziej że przysypiam na siedząco 🙈 Jak pomyślę, że jeszcze kupa dni takich przede mną to płakać się chce…
-
Sanana wrote:Łączę się w bólu… u mnie dziś były pierwsze wymioty. Ogólnie staram się nie narzekać, jestem szczęśliwa, że jestem w ciąży, ale uczucie permanentnych mdłości i uczucia jakby się właśnie zeszło z górskiej kolejki non stop może dać popalić. Jak sobie myślę, że jeszcze pewnie z miesiąc takiego samopoczucia to mam ochotę zasnąć i obudzić się dopiero za kilka tygodni
Mam to samo, cieszę się ogromnie, że jestem w ciąży, ale czuję się tragicznie 🙈 myślę że jedno nie przeczy drugiemu, chociaż zaczynam narzekać 😄Sanana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie zazdroszczę z tymi mdłościami! 🫣
Ja jak na razie tylko czuję piersi i mam ogromny apetyt!
Jutro pierwsza wizyta i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🥰
Zdecydowałam że od razu biorę L4…Truśka, Karolina93, Meggi5991, Elena20, Kinia92 lubią tę wiadomość
29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
15.11 - wizyta mamy serduszko ❤️, 2,5 mm 🌱
27.11 - wizyta: serduszko 149/min ❤️, 13,8 mm 🌱, 8+1 termin na 8.07
12.12 - wizyta: serduszko ❤️, 29 mm 🌱
03.01 - prenatalne wyniki dobre, ryzyka małe, 7,7 cm 🌱
Kolejna wizyta 3.01.2025 prenatalne 🏥
-
Cześć dziewczyny przepraszam że mało pisze staram się czytać na bieżąco ale dzisiaj wywiadówka a od wczoraj mam jakąś jelitowke chyba od dzieciaków ze szkoły i jelita mnie bolą okropnie plus mdłości i dzisiaj biegunka 😵💫 wzięłam węgiel w nadziei że minie najgorszy ten wzdęty brzuch boli 🙈
Begginer lubi tę wiadomość
-
Truśka a dzieciaki też chore ?
Ja mam nowy stres. W przedszkolnej grupie córki jest przypadek bostonki...naczytalam się ze jest strasznie niebezpieczna w 1szym trymestrze. Córki akurat dziś nie było, jutro też zawiozę ją do babci, ale boję się czy już się nie zaraziła.. dobijcie mnie -
tygrysek7773 wrote:Truśka a dzieciaki też chore ?
Ja mam nowy stres. W przedszkolnej grupie córki jest przypadek bostonki...naczytalam się ze jest strasznie niebezpieczna w 1szym trymestrze. Córki akurat dziś nie było, jutro też zawiozę ją do babci, ale boję się czy już się nie zaraziła.. dobijcie mnie
Chłopaki luz „trochę mnie brzuch boli” i to przez jedno popołudnie a ja też się nigdy nie zarażałam no ale może jestem podatniejsza teraz.
Jak moi chłopaki mieli bostonke dwa razy to się nie zaraziłam baa nawet koleżanki córka miała bostonke jak ta wróciła z drugim dzieckiem ze szpitala i udało się nie zarazić nikomu bądź dobrej myśli 😘 niestety tych chorób nie unikniemy jak mamy dzieci..tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:Truśka a dzieciaki też chore ?
Ja mam nowy stres. W przedszkolnej grupie córki jest przypadek bostonki...naczytalam się ze jest strasznie niebezpieczna w 1szym trymestrze. Córki akurat dziś nie było, jutro też zawiozę ją do babci, ale boję się czy już się nie zaraziła.. dobijcie mnie -
Nxtala wrote:Cześć dziewczyny. Dzisiaj robiłam betę hcg, wynik wyszedł 57 180,8.
Jestem w 46dc, czy wynik nie jest za wysoki jak na ten dc? Martwi mnie taki duży wynik.
Nie rozumiem kompletnie tych wykresow norm.
1-10 tydzień 202-231 000
11-15 tydzień 22536-234 000
16-22 tydzień 8007-50 064
23-40 tydzień 1600- 49 413tygrysek7773, Kamax9, Sanana, Ala1416, rolka355, Vilka, Pokahontaz26, Róża11, Galaxis, Meggi5991, Elena20, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mam mdłości tylko żołądek jakby tak podszedł mi pod piersi i jest taki wrazliwy jak na kacu 😆, dodatkowo mam mega wzdęcia i bolący od nich brzuch. Mam duphaston i zastanawiam się czy to nie od niego. Głowa mnie boli codziennie ale może to też stres i zmęczenie.
Myślałyście już o prenatalnych? Robicie nifty? -
rolka355 wrote:Ja nie mam mdłości tylko żołądek jakby tak podszedł mi pod piersi i jest taki wrazliwy jak na kacu 😆, dodatkowo mam mega wzdęcia i bolący od nich brzuch. Mam duphaston i zastanawiam się czy to nie od niego. Głowa mnie boli codziennie ale może to też stres i zmęczenie.
Myślałyście już o prenatalnych? Robicie nifty?
Ja na pewno będę się decydować, tylko nie wiem czy robić nifty pro czy prenatal test dna. Muszę sobie dokładnie o tym poczytać. Bardzo się stresuję tą ciążą mimo, że jest to szczerze mówiąc wpadka. Z poprzednim partnerem się staraliśmy i już nawet podeszliśmy do procedury in vitro, więc wiem jak trudno może być i jakoś moja głowa nie może ogarnąć, że tak niewyobrażalną łatwością zaszłam teraz w ciążę. Więc może te badania mnie uspokoją, jeśli będzie wszystko okej🙈 -
rolka355 wrote:Ja nie mam mdłości tylko żołądek jakby tak podszedł mi pod piersi i jest taki wrazliwy jak na kacu 😆, dodatkowo mam mega wzdęcia i bolący od nich brzuch. Mam duphaston i zastanawiam się czy to nie od niego. Głowa mnie boli codziennie ale może to też stres i zmęczenie.
Myślałyście już o prenatalnych? Robicie nifty?Begginer lubi tę wiadomość
-
Pokahontaz26 wrote:Ja mam tak, że mam mega wzdęcia, jazdy, odbijanie i wzdęty brzuch a nie biorę nic oprócz witamin. Mega to niekomfortowe 🥴
U mnie jest bardzo podobnie. Czasem mam wrażenie, że robi mi się niedobrze, ale może to sobie wmawiam -
Begginer wrote:Dziewczyny nie zazdroszczę z tymi mdłościami! 🫣
Ja jak na razie tylko czuję piersi i mam ogromny apetyt!
Jutro pierwsza wizyta i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🥰
Zdecydowałam że od razu biorę L4…
Też jutro mam pierwszą wizytę trzymam za nas kciuki 🥰Begginer lubi tę wiadomość
Ona 31 l.
On 31 l .
22.05.2022 synek Jasiu 🥰
06.2023 9tc 💔👼
12.2024 9tc 💔👼 -
@rolka355 ja na 100 procent robię od razu po skończonym 10 tygodniu badanie wolnego płodowego DNA. Nie zdecydowałam się jeszcze na konkretny test, ale podejmę decyzję na dniach32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Myślałyście już o prenatalnych? Robicie nifty?♀️ '95
16.10.24 10 dpo⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
18.10.24 beta 78,7 prog 19,43
22.10.24 beta 330,4 prog 17,74
31.10.24 beta 12869,7 prog 18,68
12.11.24 7tc+0 - 0,9 cm i jest serduszko ❤️
03.12.24 10tc+0 - 3,2 cm i 166 bpm
14.12.24 nifty pro ryzyka niskie i dziewczynka 🩷
23.12.24 12tc+6 - prenatalne ok, 7cm i 148 bpm
07.01.25 15tc+0 - 9,1 cm
04.02.25 19tc+0 - wizyta
20.02.25 21tc+2 - połówkowe
-
nick nieaktualny
-
rolka355 wrote:Ja właśnie czytam o nifty pro i pregna test dna. Szczerze to dla mnie trudne jest ogarnąć co jest lepsze. Nawet te różnice w tabeli jakoś dla mnie mało zrozumiałe. Na dniach będę się umawiać i muszę wybrać.[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
Dziewczyny a tak z ciekawości, dlaczego decydujecie się na te dodatkowe testy ? Wiek czy może wasze jakieś choroby wrodzone? Pytam bo aż sama zaczęłam się zastanawiać , ale pamiętam , że w pierwszej ciąży na prenatalnych usłyszałam , że wszystko jest w najlepszym porządku i lekarz nie widzi , żadnej potrzeby robienia dodatkowych badań …. Teraz się głowię czy w tej powinnam robić