LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny macie może jakiś płyn do dezynfekcji i czyszczenia powierzchni do polecenia? Będę się powoli zabierać do czyszczenia pokoiku malucha i chce porządnie te szuflady i organizery doczyścić zanim zacznę tam wkładać wszystkie te rzeczy ,a nie wiem jaki płyn nie będzie szkodliwy dla dzidzi żebym spokojnie mogła go użyć
-
Ok, nadrobiłam na szybko, bo zaraz do ikei. Będziemy kupować meble na stację do kawy i szafki na buty. Ojciec zmotywowany. Oczywiście mamy tylko 1,5h na ikee, więc będzie jogging…
Ginka z tym bólem gardła wysłała mnie do chiropraktyka. Więc się umówię. U nas chiropraktyk jest lekarzem, więc żadne abrakadabra na szczęście.
Na niskie ciśnienie dostałam receptę na rajstopy uciskowe. Będzie sam seks 😅
Rożek to dziwny wynalazek. Kokon sprawdził się idealnie do snu na kanapie. Gondola - też miałam dużą, ale obydwoje moich dzieci szybko przeszło na leżąco do spacerówki, bo kurw..czy dostawały w gondoli. Także niepotrzebnie się spinałam, żeby była super duża.
Mam wybranych parę rzeczy z jukki, ale te kocyki do skorupy, albo śpiworki są tylko na trzypunktowe pasy, albo pięciopunktowe, jeśli można je regulować. Moich nie można, albo nie wiem jak. I to
O kand dupy rozbić, bo takie ładne, a nie mogę mieć. Chyba, że macie jakieś triki Weroniki jak to obejść.
Co roweru, jeździłam i zamierzam jeździć, dlaczego nie? Na siłkę tak samo chodzę, dzieciaki trenuję, fikołki robię. Jak ktoś wie, że potrafi, to dlaczego miałby nie robić tego, co chce? Każda musi czuć co jest dla niej dobre 🥰
A i łożysko mam na przedniej ścianie po prawej, dlatego ruchów mniej czuję. Ale… czuję okazuje się! Nie byłam
Pewna czy to dziecko, ale jak czułam ruchy i widziałam
Na usg małego ruszającego się, to poczułam szczęście i ulgę. Nadal czekam na kopniaki porządne 😍
Ten wpis odzwierciedla mój stan umysłu - jeden wielki misz masz 🥲😆Lusia90, tygrysek7773, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
Dosia_24 wrote:Dziewczyny macie może jakiś płyn do dezynfekcji i czyszczenia powierzchni do polecenia? Będę się powoli zabierać do czyszczenia pokoiku malucha i chce porządnie te szuflady i organizery doczyścić zanim zacznę tam wkładać wszystkie te rzeczy ,a nie wiem jaki płyn nie będzie szkodliwy dla dzidzi żebym spokojnie mogła go użyć
Ja używam na wszystko spirytus z froscha.Dosia_24 lubi tę wiadomość
-
weruseeek wrote:My też się na niego zdecydowaliśmy. Złożyliśmy zamówienie przez stronę bobowózki na kolor tender green i dostaliśmy następnego dnia telefon, że przesyłke otrzymamy przełom kwietnia/maja. Wiedzieliśmy, że trzeba wcześnie się decydować na ten model.
Podobno ten beżowy i czarny to nawet przełom maja i czerwca.
Tak my też tender green, ale ciężko mi było wybrać 🤣 Ale ma być właśnie w połowie maja 🙄
Natomiast piszesz że przez stronę, nie wolałaś na miejscu, robią spore zniżki… 😀 mi za niego policzyli 2990zlWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 13:59
29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
15.11 - wizyta mamy serduszko ❤️, 2,5 mm 🌱
27.11 - wizyta: serduszko 149/min ❤️, 13,8 mm 🌱, 8+1 termin na 8.07
12.12 - wizyta: serduszko ❤️, 29 mm 🌱
03.01 - prenatalne wyniki dobre, ryzyka małe, 7,7 cm 🌱
10.01 - kontrola synek rośnie 🩵
21.02 - prenatalne 340g zdrowego szczęścia🌱
-
Natka922 wrote:Właśnie mi przyszły sukienki ciążowe i powiem wam że najlepiej brać te które są wiązane w talii zamiast samej gumki. W tych z gumką wyglądam jak słonica a te które są wiązane chociaż podkreślają ładnie talię 😄 ogólnie to chyba będzie ciężkie lato z tym nowym brzuchowym rozmiarem 😄
A kiedy robiłaś zamowienie? Ja mam status ze wysyłką do 21.02 a moje zamówienie nawet nie jest jeszcze skompletowane:(
Zanim dojdą te ciuchy to zdążę już z nich wyrosnąc 😂 -
Dosia_24 wrote:Dziewczyny macie może jakiś płyn do dezynfekcji i czyszczenia powierzchni do polecenia? Będę się powoli zabierać do czyszczenia pokoiku malucha i chce porządnie te szuflady i organizery doczyścić zanim zacznę tam wkładać wszystkie te rzeczy ,a nie wiem jaki płyn nie będzie szkodliwy dla dzidzi żebym spokojnie mogła go użyć
Ogólnie używałam zawsze sody i octu…
Czy do dziecka jest to zalecane? Myślę że tak bo to jednak naturalne jestDosia_24 lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny!
Mam pytanie, na które nie znalazłam odpowiedzi w innym wątkach.
Mianowicie chodzi o dojazd do szpitala, gdzie planuję rodzić.
Nie jest to szpital idealny, niczego tam nie obiecują, ani znieczulenia, ani ochrony krocza. Marzy mi się poród w miejscu, gdzie każdy dostaje znieczulenie, gdzie nie tnie się krocza dla wygody lekarza/położnej, gdzie dobrze karmią i wspierają. Takie miejsce jest ode mnie oddalone o 4h drogi 😢
Czy któraś z Was rozważa poród tak daleko od domu albo zna kogoś, kto ma to za sobą?
Gdyby nie kwestia podróży powrotnej z noworodkiem nawet bym się nie zastanawiała, a tak wciąż walczę z myślami, co robić.
Będę wdzięczna za Wasze relacje i sugestie.Ja 37
On 43
Czynnik męski.
Artemida Olsztyn- 2 transfery na cyklu sztucznym 🚫
Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰 -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:A kiedy robiłaś zamowienie? Ja mam status ze wysyłką do 21.02 a moje zamówienie nawet nie jest jeszcze skompletowane:(
Zanim dojdą te ciuchy to zdążę już z nich wyrosnąc 😂
Ja robiłam na zalando lounge 2 dni temu ale oni akurat szybko wysyłają 😄 głównie kupiłam ciuchy z Never Fully Dresses Mama i bardzo podobają mi się pod kątem jakości szycia, kolorów i materiału. Obyś nie ‘wyrosła’ 😅 -
Evqa wrote:Hej, dziewczyny!
Mam pytanie, na które nie znalazłam odpowiedzi w innym wątkach.
Mianowicie chodzi o dojazd do szpitala, gdzie planuję rodzić.
Nie jest to szpital idealny, niczego tam nie obiecują, ani znieczulenia, ani ochrony krocza. Marzy mi się poród w miejscu, gdzie każdy dostaje znieczulenie, gdzie nie tnie się krocza dla wygody lekarza/położnej, gdzie dobrze karmią i wspierają. Takie miejsce jest ode mnie oddalone o 4h drogi 😢
Czy któraś z Was rozważa poród tak daleko od domu albo zna kogoś, kto ma to za sobą?
Gdyby nie kwestia podróży powrotnej z noworodkiem nawet bym się nie zastanawiała, a tak wciąż walczę z myślami, co robić.
Będę wdzięczna za Wasze relacje i sugestie. -
Natka922 wrote:Ja robiłam na zalando lounge 2 dni temu ale oni akurat szybko wysyłają 😄 głównie kupiłam ciuchy z Never Fully Dresses Mama i bardzo podobają mi się pod kątem jakości szycia, kolorów i materiału. Obyś nie ‘wyrosła’ 😅
No wiem właśnie że na zalando lounge bo pisałyśmy o tym, ja czekam też od nich już chyba 5 dzień i nawet status się nie zmienił 😂
Teraz patrzę, zamawiałam w sobotę 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 14:28
-
Begginer wrote:Tak my też tender green, ale ciężko mi było wybrać 🤣 Ale ma być właśnie w połowie maja 🙄
Natomiast piszesz że przez stronę, nie wolałaś na miejscu, robią spore zniżki… 😀 mi za niego policzyli 2990zl
A widzisz! Mój mąż najwidoczniej się pospieszył..
To od razu spytam czy wybraliście już fotelik?Begginer lubi tę wiadomość
-
A jak tam wasze samopoczucie ostatnio?
Ja wam powiem że ostatnio czuję się tragicznie. Kilka ostatnich dni to codzienny ból głowy, niechęć do jedzenia czegokolwiek i ogólny brak energii. Myślałam , że już to zostawiłam za sobą w pierwszym trymestrze, a tu jednak wróciłoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 14:39
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
-
Optymistka90 wrote:A jak tam wasze samopoczucie ostatnio?
Ja wam powiem że ostatnio czuję się tragicznie. Kilka ostatnich dni to codzienny ból głowy, niechęć do jedzenia czegokolwiek i ogólny brak energii. Myślałam , że już to zostawiłam za sobą w pierwszym trymestrze, a tu jednak wróciło -
weruseeek wrote:A widzisz! Mój mąż najwidoczniej się pospieszył..
To od razu spytam czy wybraliście już fotelik?
Tak wzięliśmy fotelik Cybex Cloud T z bazą, adaptery do fotelika i łóżeczko next2me forever fajną cenę zrobili bo 6500 😀 za całość także kurczę no polecam hurt tam jakby ktoś chciał, już mi nie jedna osoba mówiła że tak najlepiej 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 14:44
29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
15.11 - wizyta mamy serduszko ❤️, 2,5 mm 🌱
27.11 - wizyta: serduszko 149/min ❤️, 13,8 mm 🌱, 8+1 termin na 8.07
12.12 - wizyta: serduszko ❤️, 29 mm 🌱
03.01 - prenatalne wyniki dobre, ryzyka małe, 7,7 cm 🌱
10.01 - kontrola synek rośnie 🩵
21.02 - prenatalne 340g zdrowego szczęścia🌱
-
Nowucjuszka wrote:Ogólnie bardzo dobrze, ale męczą mnie bóle głowy, w zasadzie codziennie 😞 bez apapu nie daje rady👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
-
Ja w ciąży do czyszczenia używam octu a łazienkę mąż chemia czyści.
W przedszkolu w Polsce jak pracowałam to stoliki octem musieliśmy wycierać ponieważ ocet nie szkodził dzieciom w razie czego gdyby polizaly stolik. Ocet też zabija bakterie.Dosia_24 lubi tę wiadomość
-
Ile u was ważyło dziecko w 18+4-19 tygodnia ciąży i ile miało długości?
Tak z ciekawości pytam. Według mojej pierwszej daty mam 18+4 ale miesiąc temu ginekolog powiedział, że data się zmieniła bo dziecko jest większe o 3 dni.
A tak chciałam porównać jak u was ważyło w tym okresie i ile miało cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 15:04
-
Natka922 wrote:Właśnie mi przyszły sukienki ciążowe i powiem wam że najlepiej brać te które są wiązane w talii zamiast samej gumki. W tych z gumką wyglądam jak słonica a te które są wiązane chociaż podkreślają ładnie talię 😄 ogólnie to chyba będzie ciężkie lato z tym nowym brzuchowym rozmiarem 😄
-
Optymistka90 wrote:A jak tam wasze samopoczucie ostatnio?
Ja wam powiem że ostatnio czuję się tragicznie. Kilka ostatnich dni to codzienny ból głowy, niechęć do jedzenia czegokolwiek i ogólny brak energii. Myślałam , że już to zostawiłam za sobą w pierwszym trymestrze, a tu jednak wróciło -
Może zalezy z którego magazynu wysyłają ale to już loteria bo nie wiadomo który ciuch skąd jest zbierany 😄 a jeśli chodzi o samopoczucie to ja od listopada tamtego roku czuję się beznadziejnie i to się nie zmienia 😅 jeśli jest jakiś złoty czas w ciąży to ja w 5 mcu nadal na niego czekam… obawiam że się nie doczekam 😆 w łóżku jestem przed 21, budzę się zmęczona o 8 rano, ciągle głodna, nie mam siły wiele chodzić i ciągle łapie jakiś dziwny bezdech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 15:10