X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Anka657 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letycja wrote:
    Tak też może być pewnie. Ja się pytałam swojej ginekolog bo kilka dni miałam takich, ze serio bałam się czy to nie wody. Ale poziom wód był okej i kazała się nie przejmować. Mowi ze wydzielina może się zmieniać, ja miałam najpierw gęsta, z czasem bardziej lejącą. Więc pewnie równie dobrze może się ona pojawić nagle, nawet jak do tej pory było sucho. Kiedy masz wizytę najbliższą?

Na szczęście w poniedziałek. Zastanawiałam się czy iść, ale trudno… założę maseczkę i pójdę. To już będzie tydzień od pierwszych objawów więc nie powinnam już zarazać

Czekamy na Kubusia 🩵

Od 32+0 w szpitalu- odpłynięcie wód płodowych. Walczymy o każdy dzień! ♥️

preg.png
  • AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam polecić rajstopy dla kobiet w ciąży z Calzedonia 😊 Dzisiaj byłam na roczku mojego chrześniaka i pierwszy raz w ciąży potrzebowałam ubrać rajstopy i kupiłam sobie ostatnio właśnie te 😅 Są bardzo wygodne i to serduszko na brzuchu jest turbo urocze (chociaż wiadomo, jak jesteśmy ubrane to go nie widać 😅)

https://www.calzedonia.com/pl/product/cienkie_rajstopy_20_den_ci%C4%85%C5%BCowe_z_przezroczystym_sercem-LIC064.html

Natka922 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Róża11 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski... przepraszam za niesmaczne pytanie czy po tym leku zelaza możliwy jest czarny stolec ? Czytam na necie, że tak, ale już głupieje. Co za babka, że mi tego nie przepisała na wizycie, nie wytulaczyla co i jak brac, tylko randamowo 4 dni po wizycie wystawiła receptę :(

16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
    17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗
  • Ania1008 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Laski... przepraszam za niesmaczne pytanie czy po tym leku zelaza możliwy jest czarny stolec ? Czytam na necie, że tak, ale już głupieje. Co za babka, że mi tego nie przepisała na wizycie, nie wytulaczyla co i jak brac, tylko randamowo 4 dni po wizycie wystawiła receptę :(

Z tego co wiem to jest normalne od przyjmowania żelaza. Lekarz mnie uprzedzał o tym dwa razy bo to drugi raz przyjmuje żelazo.

Róża11 lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼30🧒🏻29

10.2024- starania o pierwsze dziecko
    07.11.2024- test ciążowy pozytywny.
    18.11.2024- pierwsza wizyta u ginekologa.
    16.12.2024- jest serduszko. Bobas ma 2,45cm.
    16.01.2025- chłopiec💙 8 cm.
    16.01.2025- NIPT niskie ryzyko.
    20.02.2025- prawdopodobnie dziewczynka 💓 , 237 gram.
    15.04- prawdopodobnie dziewczynka 💓 882g.
    30.04- wizyta u innego ginekologa-chłopiec 1280💙
    15.04- III prenatalne. 1600gram zdrowy chłopiec💙
    17.06-35+2 tydzień. 2334gram 💙
  • angelberry Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tej wydzieliny jest więcej niż kiedyś. Więc to chyba normalne...

15.11.24 ⏸️ 18cs
    27.11.24 pierwsze USG
    11.12.24 CRL 1.49cm i ❤️
    16.01.25 masz 6.73cm i jesteś zdrową dziewczynką 🧬🩷🥹
    12.02.25 172g żabeczki 🐸
    12.03.25 połówkowe, 350g, wszystko ok 🫶
    19.03.25 416g, wszystko idealnie, tylko mama z anemią
    16.04.25 885g, wszystko super🩷 i po anemii
    07.05.25 1334g mojej Plumkisi 👶
    14.05.25 USG III trymestru, 1424g, idealna Córeczka 🌸
    04.06.25 2217g, już kawał dzidziusia 😍
    25.06.25 3006g 😱🩷
    16.07.25 3300g 🥰
    23.07.25 czekamy na postęp...
    23.07.25 TP 🍼
    31.07.25 jest już z nami 🥰🩷

age.png
  • AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Taaak, zdecydowanie po żelazie robi się czarny - to normalne nie masz się czym martwić 😊

Róża11 lubi tę wiadomość

preg.png
  • 3erin Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:

To normalne przy przyjmowaniu żelaza 🙈

Róża11 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
    🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
    👩🏻‍⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
    👩🏻‍⚕️ 17.03 USG połówkowe ✅ 426g 🩵 (21+2)
    👩🏻‍⚕️ 17.04 krzywa ❌ cukrzyca ❌ 😵 🩵 987g (25+5)
    👩🏻‍⚕️ 15.05 1604g (29+5) 🩵
    👩🏻‍⚕️ 03.06 2162g (32+3) 🩵
    🏥 11.06 2440g (33+4) 🏋️
    👩🏻‍⚕️ 16.06 2464g (34+2) 🩵
    👩🏻‍⚕️ 01.07 3113g (36+3) 🩵
    🏥 02.07 głowa ✅
    👩🏻‍⚕️ 14.07 3605g (38+2) 🩵
    💣 16.07 3405g i 53cm Julka (38+4) 🩵

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 9 marca, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i mnie dzisiaj bezsenność dopadła 🥴🙈
    Obudził mnie pełny pęcherz i już po spaniu a teraz jeszcze.czuje jak mnie głód męczy co mi się nigdy w nocy nie zdarza 🥴

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Maja0811 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy bolał was kiedyś jeden jajnik tylko podczas chodzenia? Od wczoraj gdy chodzę boli mnie chyba jajnik, po lewej stronie tylko, i tak się zastanawiam o co chodzi.

• Nowucjuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostałam wczoraj pierwszy raz kopnięta, 3 razy pod rząd 😍 niesamowite uczucie ❤️

Truśka, Alima, Ala1416, angelberry, Anka657, Lusia90, Maniaaa., carolka, Somebody_33, Galaxis, Kinia92, Wojcinka lubią tę wiadomość

preg.png

👩‍❤️‍👨 ja 31, on 29

⏸️ 19/11/2024 urodzinowe 2 kreski😍
    10/12 7tc, jest serduszko ❤️
    20/01 prenatalne, niskie ryzyka 🙏
    19/02 potwierdzona dziewczynka 🩷🌷
    20/05 ⌛ III prenatalne
  • Truśka Autorytet

Wysłany: 9 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja0811 wrote:
    Dziewczyny, czy bolał was kiedyś jeden jajnik tylko podczas chodzenia? Od wczoraj gdy chodzę boli mnie chyba jajnik, po lewej stronie tylko, i tak się zastanawiam o co chodzi.

Czasem jajnik czasem wiązadło ale poleżę na tym boku pooddycham i przechodzi za jakiś czas

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    starania o 3 od 2024 :)
    01.11.2024r. II
    preg.png
  • Truśka Autorytet

Wysłany: 9 marca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam właśnie dzisiaj nadrabiając i pisałyście o wydzielinach i że obawiacie się że to wody i wlansie wstałam i pociekło mi po nogach najpierw trochę się przeraziłam a potem przypomniałam że jednak nad ranem był sex i co prawda byłam później pod prysznicem ale jednak „coś „ zostało a że się położyłam to dopiero jak wstałam wypłynęło ( sorry za takie opisy z rana 🙈) i to mnie uspokoiło ale jednak ten sex w ciąży strach 🙈

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    starania o 3 od 2024 :)
    01.11.2024r. II
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 9 marca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, podczytuje z za krzaka ale nie moje tematy więc się nie wypowiadam 😛

Ala, Gosiaczek! Gratuluję dobrych wieści! Buzia mi się uśmiechała jak Was czytałam 🙃

BTW nie wiem co robicie ale zaczynacie mi się wyświetlać w proponowanych znajomych na fb 😜

Wracając do tematu kawy- ja pije jedną dziennie. Ostatnio kupiłam sobie waniliową 🙃 pytałam doktorka o kawę, powiedział, że jedna niezbyt mocna spokojnie można pić (pytałam bo kiedyś przewinęła mi się rolka tej niesamowicie przyjemnej doktorki na insta, która mówiła, że absolutnie nie można pić kawy w ciazy, jednak do swojego giną mam większe zaufanie😁). Bardziej się ostatnio zastanawiałam.czy mogę jeść oscypki, twaróg i makrele 😂

W kwestii relacji w związku, u nas tez troszkę chłodniej. W pierwszej ciąży też mąż podchodził do mnie jak do jeża 😂 chyba go krępował brzuch. Teraz sporo obowiązków nad synem.przejal więc mniej czasu i uwagi poświęca mi, dziecko dużo zmienia niestety 🙈 też pomaga mi jak poproszę, nie jest domyślny ale też nie odmawia mi pomocy. Ja zawsze byłam samowystarczalna i nawet jak on miał coś zrobić to robiłam to sama w myśl zasady "sama zrobię to lepiej ". No i tak np poprosiłam go o umycie kabiny prysznicowej no ale nie spodziewałam.sie, ze weźmie to tak dosłownie i umyje sama kabinę tj szybę, pomijając płytki na ścianie, podłogę, odpływ i półki w ścianie 😂 no przecież kazałam kabinę 🤷‍♀️ ale czasem jak coś robi na odpierdziel to aż mnie ściska i go wyganiam, wolę zrobić raz a porządnie niż później po nim poprawiać 🤣

Wczoraj trochę przegięłam z "robotą", kręgosłup lędźwiowy mnie tak bolał popołudniem, że szok. Nie mogłam w ogóle stanąć na lewą nogę. Ale poprzycinalam trawy i hortensje, w poniedziałek wezmę się za skoszenie trawy po zimie i posypanie nawozu, umowilam już znajomego na sianie trawy na drugiej części podwórka bo jednak ja tym razem nie dam.rady latac z walcem a mąż po odebraniu młodego z żłobka zabiera go na spacery i wracają jak już ciemno więc wolę, żeby ktoś to zrobił. Muszę jeszcze tylko podlać thuje nawozem i wymienić paliki przy klonach i będzie spokój z miesiac czasu, dopóki trawa nie zacznie odbijać po zimie.
    Za tydzień lecimy na urlop a ja nie mam kostiumy kąpielowego bo ostatnio jaki kupowałam w listopadzie już dawno nie pasuje 😂 ja już jak słonica wyglądam i się toczę przez spojenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 10:12

Elena20, Somebody_33, Kinia92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Hej Dziewczyny, podczytuje z za krzaka ale nie moje tematy więc się nie wypowiadam 😛

Ala, Gosiaczek! Gratuluję dobrych wieści! Buzia mi się uśmiechała jak Was czytałam 🙃

BTW nie wiem co robicie ale zaczynacie mi się wyświetlać w proponowanych znajomych na fb 😜

Wracając do tematu kawy- ja pije jedną dziennie. Ostatnio kupiłam sobie waniliową 🙃 pytałam doktorka o kawę, powiedział, że jedna niezbyt mocna spokojnie można pić (pytałam bo kiedyś przewinęła mi się rolka tej niesamowicie przyjemnej doktorki na insta, która mówiła, że absolutnie nie można pić kawy w ciazy, jednak do swojego giną mam większe zaufanie😁). Bardziej się ostatnio zastanawiałam.czy mogę jeść oscypki, twaróg i makrele 😂

W kwestii relacji w związku, u nas tez troszkę chłodniej. W pierwszej ciąży też mąż podchodził do mnie jak do jeża 😂 chyba go krępował brzuch. Teraz sporo obowiązków nad synem.przejal więc mniej czasu i uwagi poświęca mi, dziecko dużo zmienia niestety 🙈 też pomaga mi jak poproszę, nie jest domyślny ale też nie odmawia mi pomocy. Ja zawsze byłam samowystarczalna i nawet jak on miał coś zrobić to robiłam to sama w myśl zasady "sama zrobię to lepiej ". No i tak np poprosiłam go o umycie kabiny prysznicowej no ale nie spodziewałam.sie, ze weźmie to tak dosłownie i umyje sama kabinę tj szybę, pomijając płytki na ścianie, podłogę, odpływ i półki w ścianie 😂 no przecież kazałam kabinę 🤷‍♀️ ale czasem jak coś robi na odpierdziel to aż mnie ściska i go wyganiam, wolę zrobić raz a porządnie niż później po nim poprawiać 🤣

Wczoraj trochę przegięłam z "robotą", kręgosłup lędźwiowy mnie tak bolał popołudniem, że szok. Nie mogłam w ogóle stanąć na lewą nogę. Ale poprzycinalam trawy i hortensje, w poniedziałek wezmę się za skoszenie trawy po zimie i posypanie nawozu, umowilam już znajomego na sianie trawy na drugiej części podwórka bo jednak ja tym razem nie dam.rady latac z walcem a mąż po odebraniu młodego z żłobka zabiera go na spacery i wracają jak już ciemno więc wolę, żeby ktoś to zrobił. Muszę jeszcze tylko podlać thuje nawozem i wymienić paliki przy klonach i będzie spokój z miesiac czasu, dopóki trawa nie zacznie odbijać po zimie.
    Za tydzień lecimy na urlop a ja nie mam kostiumy kąpielowego bo ostatnio jaki kupowałam w listopadzie już dawno nie pasuje 😂 ja już jak słonica wyglądam i się toczę przez spojenie...
    Haha, u mnie to samo Facebook sugeruje kilka dziewczyn z insta w proponowanych znajomych😁

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    Spełnionym jesteś marzeniem, Synku 💙
    age.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 9 marca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu :)
    Szew założony, szyjka nadal z lejkiem ale zamknięta za 2.40 cm.
    Niestety do końca już co chwilę kontrola i polegiwanie w domu.
    Na pocieszenie wiem że dzidziuś ma już ponad 500 gram a takie dzieciaki już u mnie w szpitalu ratuja.

Dziewczyny, pilnujcie tych szyjek, jak Was cos niepokoi odrazu kontrolujcie. Ja w tamtym tygodniu cieszyłam się 3 cm, a przez weekend poleciała i połowę i zrobiło się już wpuklenie pęcherza płodowego.
    Lekarz mówił że max. Tydzień i bym dzidziusia urodziła.

Nie chce Was straszyć, ja jestem na tyle szczęściara że czułam że coś się dzieje nie tak, cały weekend mnie bolało, rozpierało i czulam jak mi coś tam gmera. Ale często szyjka nie daje objawów.

Teraz będę odliczać dzień po dniu i oby jak najdłużej już bez komplikacji bo nie ukrywam, psychicznie jestem zaorana.

Alima, Sanana, Nieprzejrzysta, AkacjowaM, Truśka, tygrysek7773, Dosia_24, Anka657, Ala1416, Kamax9, Róża11, xMagda, Nowucjuszka, carolka, Somebody_33, Galaxis, Kinia92, Lileepi, Wojcinka, Karla_, Vilka, angelberry, Emii lubią tę wiadomość

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

01.07.2025 - Krzyś [39+0] 😍😍😍😍😍😍
  • Anka657 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kolejny dzień walki z grypą. Zostały takie ilości flegmy, że nią wymiotuje… nie umiem tego wszystkiego odkrztusić. Może któraś z Was wie czy można w ciąży coś wykrztuśnego ?

Czekamy na Kubusia 🩵

Od 32+0 w szpitalu- odpłynięcie wód płodowych. Walczymy o każdy dzień! ♥️

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 9 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka657 wrote:
    A u mnie kolejny dzień walki z grypą. Zostały takie ilości flegmy, że nią wymiotuje… nie umiem tego wszystkiego odkrztusić. Może któraś z Was wie czy można w ciąży coś wykrztuśnego ?
    Inhalacje chyba tylko.
    Ja mam tak codziennie od zatok, kluch w gardle nie do przełknięcia i wymioty przez to...

age.png
  • AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 9 marca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka657 wrote:
    Rozumiem to doskonale, ja też po grypie miałam bardzo nasilony problem ze spływającą flegmą i też znowu przez to wymiotowałam (mimo, że jeszcze nie udało mi się całkiem odstawić tabletek na wymioty). Z tego co wiem tych wykrztuśnych rzeczy nie można 😕 mnie najbardziej pomogło na to jednak to płukanie zatok chociaż bardzo ciężko było mi się do tego przekonać, ale można się przyzwyczaić no i byłam już właśnie bardzo zdesperowana tą ilością flegmy 🙈 No i faktycznie jest duża różnica po tym płukaniu.

preg.png
  • AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 9 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Inhalacje chyba tylko.
    Ja mam tak codziennie od zatok, kluch w gardle nie do przełknięcia i wymioty przez to...
    Właśnie u mnie też zatoki 😕

preg.png
  • JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 9 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog polecił inhalacje z soli fizjologicznej i kwasu hialuronowego NebuDose

Anka657 lubi tę wiadomość

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

——————————-

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ