X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Anka657 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letycja wrote:
    Tak też może być pewnie. Ja się pytałam swojej ginekolog bo kilka dni miałam takich, ze serio bałam się czy to nie wody. Ale poziom wód był okej i kazała się nie przejmować. Mowi ze wydzielina może się zmieniać, ja miałam najpierw gęsta, z czasem bardziej lejącą. Więc pewnie równie dobrze może się ona pojawić nagle, nawet jak do tej pory było sucho. Kiedy masz wizytę najbliższą?

Na szczęście w poniedziałek. Zastanawiałam się czy iść, ale trudno… założę maseczkę i pójdę. To już będzie tydzień od pierwszych objawów więc nie powinnam już zarazać

Czekamy na chłopczyka 🩵

26.04 badania prenatalne III trymestru 🧬

preg.png
  • AkacjowaM Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam polecić rajstopy dla kobiet w ciąży z Calzedonia 😊 Dzisiaj byłam na roczku mojego chrześniaka i pierwszy raz w ciąży potrzebowałam ubrać rajstopy i kupiłam sobie ostatnio właśnie te 😅 Są bardzo wygodne i to serduszko na brzuchu jest turbo urocze (chociaż wiadomo, jak jesteśmy ubrane to go nie widać 😅)

https://www.calzedonia.com/pl/product/cienkie_rajstopy_20_den_ci%C4%85%C5%BCowe_z_przezroczystym_sercem-LIC064.html

Natka922 lubi tę wiadomość

• Róża11 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski... przepraszam za niesmaczne pytanie czy po tym leku zelaza możliwy jest czarny stolec ? Czytam na necie, że tak, ale już głupieje. Co za babka, że mi tego nie przepisała na wizycie, nie wytulaczyla co i jak brac, tylko randamowo 4 dni po wizycie wystawiła receptę :(

16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
    17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗
  • Ania1008 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Laski... przepraszam za niesmaczne pytanie czy po tym leku zelaza możliwy jest czarny stolec ? Czytam na necie, że tak, ale już głupieje. Co za babka, że mi tego nie przepisała na wizycie, nie wytulaczyla co i jak brac, tylko randamowo 4 dni po wizycie wystawiła receptę :(

Z tego co wiem to jest normalne od przyjmowania żelaza. Lekarz mnie uprzedzał o tym dwa razy bo to drugi raz przyjmuje żelazo.

Róża11 lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼30🧒🏻29

10.2024- starania o pierwsze dziecko
    07.11.2024- test ciążowy pozytywny.
    18.11.2024- pierwsza wizyta u ginekologa.
    16.12.2024- jest serduszko. Bobas ma 2,45cm.
    16.01.2025- chłopiec💙 8 cm.
    16.01.2025- NIPT niskie ryzyko.
    20.02.2025- prawdopodobnie dziewczynka 💓 , 237 gram.
  • angelberry Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tej wydzieliny jest więcej niż kiedyś. Więc to chyba normalne...

15.11.24 ⏸️ 18cs
    27.11.24 pierwsze USG
    11.12.24 CRL 1.49cm i ❤️
    16.01.25 masz 6.73cm i jesteś zdrową dziewczynką 🧬🩷🥹
    12.02.25 172g żabeczki 🐸
    12.03.25 połówkowe
    19.03.25 kolejna wizyta
    23.07.25 TP 🍼

preg.png
  • AkacjowaM Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Taaak, zdecydowanie po żelazie robi się czarny - to normalne nie masz się czym martwić 😊

Róża11 lubi tę wiadomość

• 3erin Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:

To normalne przy przyjmowaniu żelaza 🙈

Róża11 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
    🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
    👩🏻‍⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
    👩🏻‍⚕️ 17.03 USG połówkowe

preg.png

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i mnie dzisiaj bezsenność dopadła 🥴🙈
    Obudził mnie pełny pęcherz i już po spaniu a teraz jeszcze.czuje jak mnie głód męczy co mi się nigdy w nocy nie zdarza 🥴

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
    02/04 - następna wizyta 🤞
    17/03 - połówkowe 🤞

age.png

preg.png
  • Maja0811 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy bolał was kiedyś jeden jajnik tylko podczas chodzenia? Od wczoraj gdy chodzę boli mnie chyba jajnik, po lewej stronie tylko, i tak się zastanawiam o co chodzi.

• Nowucjuszka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostałam wczoraj pierwszy raz kopnięta, 3 razy pod rząd 😍 niesamowite uczucie ❤️

Truśka, Alima, Ala1416, angelberry, Anka657, Lusia90, Maniaaa., carolka lubią tę wiadomość

preg.png

👩‍❤️‍👨 ja 31, on 29

⏸️ 19/11/2024 urodzinowe 2 kreski😍
    10/12 7tc, jest serduszko ❤️
    20/01 prenatalne
    19/02 kontrola, potwierdzona dziewczynka 🩷🌷
    25/03 połówkowe
  • Truśka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja0811 wrote:
    Dziewczyny, czy bolał was kiedyś jeden jajnik tylko podczas chodzenia? Od wczoraj gdy chodzę boli mnie chyba jajnik, po lewej stronie tylko, i tak się zastanawiam o co chodzi.

Czasem jajnik czasem wiązadło ale poleżę na tym boku pooddycham i przechodzi za jakiś czas

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    starania o 3 od 2024 :)
    01.11.2024r. II
    preg.png
  • Truśka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam właśnie dzisiaj nadrabiając i pisałyście o wydzielinach i że obawiacie się że to wody i wlansie wstałam i pociekło mi po nogach najpierw trochę się przeraziłam a potem przypomniałam że jednak nad ranem był sex i co prawda byłam później pod prysznicem ale jednak „coś „ zostało a że się położyłam to dopiero jak wstałam wypłynęło ( sorry za takie opisy z rana 🙈) i to mnie uspokoiło ale jednak ten sex w ciąży strach 🙈

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    starania o 3 od 2024 :)
    01.11.2024r. II
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, podczytuje z za krzaka ale nie moje tematy więc się nie wypowiadam 😛

Ala, Gosiaczek! Gratuluję dobrych wieści! Buzia mi się uśmiechała jak Was czytałam 🙃

BTW nie wiem co robicie ale zaczynacie mi się wyświetlać w proponowanych znajomych na fb 😜

Wracając do tematu kawy- ja pije jedną dziennie. Ostatnio kupiłam sobie waniliową 🙃 pytałam doktorka o kawę, powiedział, że jedna niezbyt mocna spokojnie można pić (pytałam bo kiedyś przewinęła mi się rolka tej niesamowicie przyjemnej doktorki na insta, która mówiła, że absolutnie nie można pić kawy w ciazy, jednak do swojego giną mam większe zaufanie😁). Bardziej się ostatnio zastanawiałam.czy mogę jeść oscypki, twaróg i makrele 😂

W kwestii relacji w związku, u nas tez troszkę chłodniej. W pierwszej ciąży też mąż podchodził do mnie jak do jeża 😂 chyba go krępował brzuch. Teraz sporo obowiązków nad synem.przejal więc mniej czasu i uwagi poświęca mi, dziecko dużo zmienia niestety 🙈 też pomaga mi jak poproszę, nie jest domyślny ale też nie odmawia mi pomocy. Ja zawsze byłam samowystarczalna i nawet jak on miał coś zrobić to robiłam to sama w myśl zasady "sama zrobię to lepiej ". No i tak np poprosiłam go o umycie kabiny prysznicowej no ale nie spodziewałam.sie, ze weźmie to tak dosłownie i umyje sama kabinę tj szybę, pomijając płytki na ścianie, podłogę, odpływ i półki w ścianie 😂 no przecież kazałam kabinę 🤷‍♀️ ale czasem jak coś robi na odpierdziel to aż mnie ściska i go wyganiam, wolę zrobić raz a porządnie niż później po nim poprawiać 🤣

Wczoraj trochę przegięłam z "robotą", kręgosłup lędźwiowy mnie tak bolał popołudniem, że szok. Nie mogłam w ogóle stanąć na lewą nogę. Ale poprzycinalam trawy i hortensje, w poniedziałek wezmę się za skoszenie trawy po zimie i posypanie nawozu, umowilam już znajomego na sianie trawy na drugiej części podwórka bo jednak ja tym razem nie dam.rady latac z walcem a mąż po odebraniu młodego z żłobka zabiera go na spacery i wracają jak już ciemno więc wolę, żeby ktoś to zrobił. Muszę jeszcze tylko podlać thuje nawozem i wymienić paliki przy klonach i będzie spokój z miesiac czasu, dopóki trawa nie zacznie odbijać po zimie.
    Za tydzień lecimy na urlop a ja nie mam kostiumy kąpielowego bo ostatnio jaki kupowałam w listopadzie już dawno nie pasuje 😂 ja już jak słonica wyglądam i się toczę przez spojenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:12

Elena20 lubi tę wiadomość

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Hej Dziewczyny, podczytuje z za krzaka ale nie moje tematy więc się nie wypowiadam 😛

Ala, Gosiaczek! Gratuluję dobrych wieści! Buzia mi się uśmiechała jak Was czytałam 🙃

BTW nie wiem co robicie ale zaczynacie mi się wyświetlać w proponowanych znajomych na fb 😜

Wracając do tematu kawy- ja pije jedną dziennie. Ostatnio kupiłam sobie waniliową 🙃 pytałam doktorka o kawę, powiedział, że jedna niezbyt mocna spokojnie można pić (pytałam bo kiedyś przewinęła mi się rolka tej niesamowicie przyjemnej doktorki na insta, która mówiła, że absolutnie nie można pić kawy w ciazy, jednak do swojego giną mam większe zaufanie😁). Bardziej się ostatnio zastanawiałam.czy mogę jeść oscypki, twaróg i makrele 😂

W kwestii relacji w związku, u nas tez troszkę chłodniej. W pierwszej ciąży też mąż podchodził do mnie jak do jeża 😂 chyba go krępował brzuch. Teraz sporo obowiązków nad synem.przejal więc mniej czasu i uwagi poświęca mi, dziecko dużo zmienia niestety 🙈 też pomaga mi jak poproszę, nie jest domyślny ale też nie odmawia mi pomocy. Ja zawsze byłam samowystarczalna i nawet jak on miał coś zrobić to robiłam to sama w myśl zasady "sama zrobię to lepiej ". No i tak np poprosiłam go o umycie kabiny prysznicowej no ale nie spodziewałam.sie, ze weźmie to tak dosłownie i umyje sama kabinę tj szybę, pomijając płytki na ścianie, podłogę, odpływ i półki w ścianie 😂 no przecież kazałam kabinę 🤷‍♀️ ale czasem jak coś robi na odpierdziel to aż mnie ściska i go wyganiam, wolę zrobić raz a porządnie niż później po nim poprawiać 🤣

Wczoraj trochę przegięłam z "robotą", kręgosłup lędźwiowy mnie tak bolał popołudniem, że szok. Nie mogłam w ogóle stanąć na lewą nogę. Ale poprzycinalam trawy i hortensje, w poniedziałek wezmę się za skoszenie trawy po zimie i posypanie nawozu, umowilam już znajomego na sianie trawy na drugiej części podwórka bo jednak ja tym razem nie dam.rady latac z walcem a mąż po odebraniu młodego z żłobka zabiera go na spacery i wracają jak już ciemno więc wolę, żeby ktoś to zrobił. Muszę jeszcze tylko podlać thuje nawozem i wymienić paliki przy klonach i będzie spokój z miesiac czasu, dopóki trawa nie zacznie odbijać po zimie.
    Za tydzień lecimy na urlop a ja nie mam kostiumy kąpielowego bo ostatnio jaki kupowałam w listopadzie już dawno nie pasuje 😂 ja już jak słonica wyglądam i się toczę przez spojenie...
    Haha, u mnie to samo Facebook sugeruje kilka dziewczyn z insta w proponowanych znajomych😁

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
    19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
    31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
    22.01 198 g 💪
    13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
    05.03 650g ❣️
    preg.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu :)
    Szew założony, szyjka nadal z lejkiem ale zamknięta za 2.40 cm.
    Niestety do końca już co chwilę kontrola i polegiwanie w domu.
    Na pocieszenie wiem że dzidziuś ma już ponad 500 gram a takie dzieciaki już u mnie w szpitalu ratuja.

Dziewczyny, pilnujcie tych szyjek, jak Was cos niepokoi odrazu kontrolujcie. Ja w tamtym tygodniu cieszyłam się 3 cm, a przez weekend poleciała i połowę i zrobiło się już wpuklenie pęcherza płodowego.
    Lekarz mówił że max. Tydzień i bym dzidziusia urodziła.

Nie chce Was straszyć, ja jestem na tyle szczęściara że czułam że coś się dzieje nie tak, cały weekend mnie bolało, rozpierało i czulam jak mi coś tam gmera. Ale często szyjka nie daje objawów.

Teraz będę odliczać dzień po dniu i oby jak najdłużej już bez komplikacji bo nie ukrywam, psychicznie jestem zaorana.

Alima, Sanana, Nieprzejrzysta, AkacjowaM, Truśka, tygrysek7773, Dosia_24, Anka657, Ala1416, Kamax9, Róża11, xMagda, Nowucjuszka, carolka lubią tę wiadomość

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Anka657 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kolejny dzień walki z grypą. Zostały takie ilości flegmy, że nią wymiotuje… nie umiem tego wszystkiego odkrztusić. Może któraś z Was wie czy można w ciąży coś wykrztuśnego ?

Czekamy na chłopczyka 🩵

26.04 badania prenatalne III trymestru 🧬

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka657 wrote:
    A u mnie kolejny dzień walki z grypą. Zostały takie ilości flegmy, że nią wymiotuje… nie umiem tego wszystkiego odkrztusić. Może któraś z Was wie czy można w ciąży coś wykrztuśnego ?
    Inhalacje chyba tylko.
    Ja mam tak codziennie od zatok, kluch w gardle nie do przełknięcia i wymioty przez to...

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    preg.png
  • AkacjowaM Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka657 wrote:
    Rozumiem to doskonale, ja też po grypie miałam bardzo nasilony problem ze spływającą flegmą i też znowu przez to wymiotowałam (mimo, że jeszcze nie udało mi się całkiem odstawić tabletek na wymioty). Z tego co wiem tych wykrztuśnych rzeczy nie można 😕 mnie najbardziej pomogło na to jednak to płukanie zatok chociaż bardzo ciężko było mi się do tego przekonać, ale można się przyzwyczaić no i byłam już właśnie bardzo zdesperowana tą ilością flegmy 🙈 No i faktycznie jest duża różnica po tym płukaniu.

• AkacjowaM Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Inhalacje chyba tylko.
    Ja mam tak codziennie od zatok, kluch w gardle nie do przełknięcia i wymioty przez to...
    Właśnie u mnie też zatoki 😕

• JoaJoaJoa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog polecił inhalacje z soli fizjologicznej i kwasu hialuronowego NebuDose

Anka657 lubi tę wiadomość

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈
    ——————————-
    11/11/2024 🟰
    21/11/2024 🥚 5mm
    09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
    30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
    08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka
    13/01/2025 🩺 PREN+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170
    17/01/2025 SOR, CRL: 6,2cm, 💓 164

10/02/2025 🩺 ~ 16cm
    03/03/2025 🩺 338g
    20/03/2025 🩺 POŁÓWKOWE
    31/03/2025 🩺

26/07/2025 🍼 💖❔

preg.png
‹‹ 728 729 730 731 732
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ