X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG piersi wszystko ok i kontrola za rok. 😊

Zmobilizowałam się i napisałam do położnej. W piątek mam się z nią spotkać żebyśmy się poznały i podpisały papiery.

Alima, Nowucjuszka, Dosia_24, AkacjowaM, Anka657, Letycja, Lusia90, shaylen, Elena20, carolka, ConteBis, xMagda, Ala1416, Lileepi, Natka922, ezra, Wojcinka, Galaxis, Praskovia lubią tę wiadomość

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    28+3 👶🏻 1401 g 🩵 III prenatalne ok
    33+0 👶🏻 2492 g 🩵
    preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, już jest lepiej, ale jak wróciłam brałam 2 nospe.
    Mojego bardzo zaniepokoił ten mój ból przy moim łożysku, więc mam dodatkowe leki 😬 ale jak mus to mus. Byle wytrwać choć parę tygodni. Ogólnie powiedział, że do 26 tygodnia (oraz moim małym brzuchu-liczy, że urośnie 🤣) jest szansa, że łożysko się podniesie.
    Dzidzia waży prawie 600g, więc też dobrze.
    Ale teraz hit, lekarz od prenatalnych twierdzi, że chłopiec, a prowadzący dziś znów, że dziewczynka 🤣

Kamax9, Elena20, Optymistka90, Róża11, tygrysek7773, Praskovia, Janette, Dosia_24, AkacjowaM, Kejtaa, Anka657, Izaxx, ConteBis, Sanana, angelberry, Ala1416, Lileepi, ezra, Wojcinka, Galaxis lubią tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alima No To ci troszeczkę namieszali 😅

Zrobiłam sobie hybrydę u stóp sama. Było wesoło xd

Kamax9, Alima, Róża11 lubią tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 17 marca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analyst89 wrote:
    Dzień dobry,

Ale zimno dziś w stolicy… chwila z psem na zewnątrz a wróciłam z czerwonym nosem.
    Mam nadzieje, że się niedługo ociepli bo kurtka zimowa już prawie się nie dopina i ciężko się schylać żeby psią kupę zebrać bo ciśnie w brzuchu :D u mnie też już około 8 kg na plusie ale jakoś to tylko się w piersiach i brzuchu koncentruje.

Też mam „barwne” sny… śmieje się że są tak surrealistyczne, że nic tylko je do chat gbt wrzucać i generować można obrazy jak Beksińskiego :D

Potrzebuję porady… mam duże problemy z krwawieniami z nosa i ogólnym takim ciągłym uczuciem zatkania. Krwawią mi też mocno dziąsła… wyniki krwi dobre ale nie ukrywam, że to uciążliwe. Macie jakieś patenty jak sobie z tym poradzić?
    Miałam ostatnio problem z krwawieniami z nosa bo jakaś większa ranka mi się tam zrobiła, i jeśli masz jakąś rankę to bardzo polecam maść hemostatyczną EmofiX, szybko było widać poprawę i krwawienia z tej ranki ustały :)

Analyst89 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 17 marca, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:

Troszeczkę to mało powiedziane 🤪 już się zastanawiam do kogo iść, żeby powiedział kto tam siedzi 🤔

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

• JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 17 marca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alima wrote:
    Troszeczkę to mało powiedziane 🤪 już się zastanawiam do kogo iść, żeby powiedział kto tam siedzi 🤔

Do Jackowskiego :D Może wyczuje swoimi nadprzyrodzonymi siłami :D

Alima, Elena20, tygrysek7773 lubią tę wiadomość

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈
    ——————————-
    11/11/2024 🟰
    21/11/2024 🥚 5mm
    09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
    30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
    08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka
    13/01/2025 🩺 PREN+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170
    17/01/2025 SOR, CRL: 6,2cm, 💓 164

10/02/2025 🩺 ~ 16cm
    03/03/2025 🩺 19+2 - 338g
    20/03/2025 🩺 POŁÓWKOWE 21+5 - 445g
    31/03/2025 🩺 23+2 -572g
    28/04/2025 🩺 27+2

23/05/2025 🩺 PRENATALNE III TRYM 30+6 1441g

26/07/2025 🍼 💖❔

preg.png
  • Kejtaa Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alima wrote:
    Ja po wizycie, już jest lepiej, ale jak wróciłam brałam 2 nospe.
    Mojego bardzo zaniepokoił ten mój ból przy moim łożysku, więc mam dodatkowe leki 😬 ale jak mus to mus. Byle wytrwać choć parę tygodni. Ogólnie powiedział, że do 26 tygodnia (oraz moim małym brzuchu-liczy, że urośnie 🤣) jest szansa, że łożysko się podniesie.
    Dzidzia waży prawie 600g, więc też dobrze.
    Ale teraz hit, lekarz od prenatalnych twierdzi, że chłopiec, a prowadzący dziś znów, że dziewczynka 🤣

Jakie leki ci zapisał? Co prawda nie mam takich problemów, ale jakoś z ciekawości pytam 😅

Ja dzisiaj też po wizycie, wszystko git, 600g, dostałam śmieszne zdjęcie „całuska”, takich samych usteczek, bo akurat ułożyła się przodem 😂 póki co położenie miednicowe, ponoć może się zmienić, a jak nie to obracają w szpitalu - chyba kiedyś można było w takim położeniu rodzić, ale już nie bardzo.

Zapisałam się też do urofizjo za 2 tyg, no i też muszę tą położną ogarnąć 🙄

Anka657, AkacjowaM, Izaxx, Róża11, Alima, Analyst89, Ala1416, Lileepi, ezra, Galaxis lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych 😊 z maluszkiem wszystko okej, waży 350 gram i doktor mówił ,że prawidłowo. Chyba będzie raczej niewielki po mnie i mężu, nie jesteśmy zbyt wysocy 😄 może będzie go łatwiej urodzić 😅🥰
    Jakoś mniej się boję z każdym dniem tego porodu, zniosę wszystko dla tego małego człowieka.

Co do krwawienia dziąseł to niewiele pomoże niestety, takie krwawienie jest bardzo częste, normalne i po ciąży wróci do normalności. Jedyne co to regularne mycie 2-3 razy dziennie, płukanka eludril care, dużo wypłukiwać w ciągu dnia, można się przejść na higienizacje ,bo drugi trymestr jest najbezpieczniejszy ( tylko do dobrej higienistki, widziałam jak robią to lekarze i naprawdę ...leczeniem to niech oni się zajmują ale mało który potrafi zrobić higienizacje prawidłowo ). Można też spróbować posmarować elugelem ,bo on działa przeciwzapalnie ,a to krwawienie jest właśnie z zapalenia dziąseł ,bo w ciąży takie zapalenie powoduje nawet niewielka, ledwo widoczna płytka bakteryjna która się odłoży gdzieś w szczelinie albo przy szyjce.

AkacjowaM, Kejtaa, Izaxx, Róża11, Alima, Analyst89, ConteBis, Sanana, angelberry, Ala1416, Elena20, ezra, Galaxis, Kamax9 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    21.11.2024 - pozytywny test 😊
    5.12 - pierwsza wizyta na USG 😊 mamy ❤️
    20.01 - prenatalne 👶 niskie ryzyka, prawdopodobnie 💙
    17.03 - połówkowe

preg.png
  • AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 17 marca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się w końcu nadrobić zaległości na forum od czwartku 😅

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was może ma taki problem, że słyszy szum/piszczenie w uchu zsynchronizowany z pulsem? Ja od czwartku rano właśnie słyszę w lewym uchu taki szum, czasami bardziej piszczenie w rytmie mojego pulsu, czasami trochę głośnie, czasem ciszej, no ale ogólnie jest to cały czas i w nocy utrudnia mi zasypianie no i poza tym też jest dosyć irytujące 😕 Nie wiem czy jest coś co mogłoby mi na to pomóc jakoś… Umówiłam się też do laryngologa na przyszły tydzień bo trochę przytkane mam też to ucho 😪

preg.png
  • Lusia90 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was albo może już mamusie mające dzieci mają do polecenia jakąś sprawdzoną stronę do zamówienia zestawu wyprawki typu kokon, poduszeczka, kocyk, rożek itp?
    Dziewczyny, może nie widziałyście mojej wiadomości ale i aktywność wczoraj na forum była mniejsza. Któraś może mi podpowie? 😬⬆️

preg.png

👩27 |👨‍🦱 28 | pierwsza ciąża.
    21+1tc 473 g zdrowego chłopca 💙
    26+2tc 950 g naszego szczęścia 💛
    30+2 tc 1630 g ślicznej rybki 💚
    30+6 tc 1816 g okrągłego misia 🧡
    Czekamy na Ciebie maluszku 💞🥹
  • Aga0590 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Dziewczyny, może nie widziałyście mojej wiadomości ale i aktywność wczoraj na forum była mniejsza. Któraś może mi podpowie? 😬⬆️
    Ja mam tylko kocyki póki co, jeden bambusowy z lululove, a drugi bawełniany z The slings.

👩🏻‍❤️‍👨🏻 ’90
    Synek 👦🏻 2017 r.
    🟰23.10.2024 r.
    TP🤱🏻 06.07.2025 r.

preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 17 marca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtaa wrote:
    Jakie leki ci zapisał? Co prawda nie mam takich problemów, ale jakoś z ciekawości pytam 😅

Ja dzisiaj też po wizycie, wszystko git, 600g, dostałam śmieszne zdjęcie „całuska”, takich samych usteczek, bo akurat ułożyła się przodem 😂 póki co położenie miednicowe, ponoć może się zmienić, a jak nie to obracają w szpitalu - chyba kiedyś można było w takim położeniu rodzić, ale już nie bardzo.

Zapisałam się też do urofizjo za 2 tyg, no i też muszę tą położną ogarnąć 🙄
    Dostałam luteine i nospe 3x1 (teraz używałam tylko doraźnie). Jak wyciszą się skurcze i bóle to mogę zejść z nospy. No i muszę więcej pić 🥴 a z tym mam problem 😣

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alima wrote:
    Dostałam luteine i nospe 3x1 (teraz używałam tylko doraźnie). Jak wyciszą się skurcze i bóle to mogę zejść z nospy. No i muszę więcej pić 🥴 a z tym mam problem 😣
    Ja sobie kupiłam taką 2 l butelkę motywującą- trochę wygląda jak wiadro przez swoją pojemność 😂😂😂 ale napełniam ją rano i wiem że do wieczora muszę wypić. Plus herbata, kawa i tak pije dzięki temu z 2,5-3 l dziennie. 😊 także polecam jak się mało pije, bo faktycznie motywuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 14:24

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    28+3 👶🏻 1401 g 🩵 III prenatalne ok
    33+0 👶🏻 2492 g 🩵
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 17 marca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:

Ja już nawet nie próbuje 😂 zdjęłam i z rąk i z stop żeby mieć spokój 😁

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    25.02.2025 429g.🫶
    24.03.2025 870g. 🥰
    22.04.2025 1315g.🤰
    13.05.2025 1879g 👶
    preg.png
  • Letycja Autorytet

Wysłany: 17 marca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Ja z tych rzeczy które wymieniałaś będę kupować raczej tylko kocyki.
    Poduszek nie używa się przy takich maluchach więc nie kupuję. Kokon na ten moment wydaje mi się zbędny, ale może któraś z doświadczonych mam się wypowie i może okaże się, że bywa on pomocny. Rożek moja mama powiedziała, że zrobi muslinowy. Każdy, który oglądałam w necie wydaje się jakiś taki grubaśny. W ogóle nie wiem czy rożek na lipiec będzie potrzebny, na razie mam otulacz bawelniany, do spania zamowie śpiworki chyba z Infantilo i muszę właśnie popatrzeć za kocykami. Koleżanka zamawiała kocyki z temu/shein i powiem Wam, że są naprawdę ładne i porządne, a materiał wydaje się przyjemny, ale ja mam jednak opory bo trochę boję się o bezpieczeństwo tekstyliów, które nie podlegają żadnym normom. Popatrzę pewnie na jakichś polskich stronach.

preg.png
  • Kejtaa Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:

Ja polecam Juuki, miałam w poprzedniej ciąży od nich rzeczy i akcesoria, teraz też kupiłam np. Poduszkę ciążową. Wg mnie bardzo dobra jakość i fajna cena

3erin lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kejtaa Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AkacjowaM wrote:
    Udało mi się w końcu nadrobić zaległości na forum od czwartku 😅

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was może ma taki problem, że słyszy szum/piszczenie w uchu zsynchronizowany z pulsem? Ja od czwartku rano właśnie słyszę w lewym uchu taki szum, czasami bardziej piszczenie w rytmie mojego pulsu, czasami trochę głośnie, czasem ciszej, no ale ogólnie jest to cały czas i w nocy utrudnia mi zasypianie no i poza tym też jest dosyć irytujące 😕 Nie wiem czy jest coś co mogłoby mi na to pomóc jakoś… Umówiłam się też do laryngologa na przyszły tydzień bo trochę przytkane mam też to ucho 😪

Ja kilka lat się bujam z szumami usznymi, czasami da się je wyleczyć, czasami nie. Miałam hydroksyzyne na noc na wyciszenie, ale to przed ciążą, szumy i tak nie zniknęły, raczej nauczyłam się z nimi żyć. Idź do laryngologa jak to faktycznie przytkane ucho to spoko, jak nie to dalej neurolog i Doppler żył szyjnych. Profilaktycznie możesz też zmierzyć ciśnienie czy nie masz podwyższonego ostatnio.

AkacjowaM lubi tę wiadomość

preg.png
  • AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 17 marca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtaa wrote:
    Ja kilka lat się bujam z szumami usznymi, czasami da się je wyleczyć, czasami nie. Miałam hydroksyzyne na noc na wyciszenie, ale to przed ciążą, szumy i tak nie zniknęły, raczej nauczyłam się z nimi żyć. Idź do laryngologa jak to faktycznie przytkane ucho to spoko, jak nie to dalej neurolog i Doppler żył szyjnych. Profilaktycznie możesz też zmierzyć ciśnienie czy nie masz podwyższonego ostatnio.

Och to współczuję Ci bardzo, to musi być bardzo męczące 😞
    Mam nadzieję, że laryngolog mi jakoś pomoże, czytałam też, że tak się zdarza czasem w ciąży, że są takie szumy zsynchronizowane z pulsem i to występuje przez znacznie zwiększony przepływ krwi. Ciśnienie mierzę dwa razy dziennie i na razie jest na szczęście ok. Puls mam ciągle podwyższony ale to u kardiologa kontrolowałam no i to u mnie przy ciąży i tej niskiej hemoglobinie tak wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 14:53

preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 17 marca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Ja sobie kupiłam taką 2 l butelkę motywującą- trochę wygląda jak wiadro przez swoją pojemność 😂😂😂 ale napełniam ją rano i wiem że do wieczora muszę wypić. Plus herbata, kawa i tak pije dzięki temu z 2,5-3 l dziennie. 😊 także polecam jak się mało pije, bo faktycznie motywuje
    Ja piję soki, mąż mi przynosi i staram się wypić tą butelkę, ale różne mi idzie 😖 czasem wraca z pracy a tam jeszcze połowa 😔 dziś już wypiłam i mam wrażenie, że jeszcze więcej wysikałam 🙊

• Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:

Też mam tą butelkę ale na mnie nie działa 😂 nawet kupiłam sobie pokrowiec do niej żeby można ją było nosić jak torebkę na ramię ale zapominam o niej i tak, dla mnie woda ostatnio smakuje tak metalicznie, obrzydliwie. Jak rozpuszczę w niej elektrolity albo prenalen to wtedy w miarę ale i tak jakoś nie daje rady z tymi 2 litrami

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    21.11.2024 - pozytywny test 😊
    5.12 - pierwsza wizyta na USG 😊 mamy ❤️
    20.01 - prenatalne 👶 niskie ryzyka, prawdopodobnie 💙
    17.03 - połówkowe

preg.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ