X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo temat octu wjechał 😄 Właśnie skończyłam czyścić środek pralki octem haha 😉 Może o jest zapach, ale szybko wietrzeje.
    Ostatnio do białych rzeczy zaczęłam używać nadwęglan sodu (polecała jedna dziewczyna z czerwcówek) I powiem Wam pooolecam. Nie dość, że dobrze odplamia to delikatnie wybiela. I też jest eko.

Ja dzisiaj uciekam z mężem do ogrodu będziemy ścinać kolejną turę miskantów, czeka nas posadzenie 9 dereni, 7 drzewek wiśnia amanowaga i kilka piwoni. Oprócz tego standardowo pielenie.

Miłego dnia 😄🌞🌷

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) TP🌞 03.07.2025
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺

preg.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞11.07.2019 (3549g 58cm)
    age.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 marca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Też się nad tym zastanawiałam. Chyba na razie kupię 2-3 różnych firm i zobaczę która najlepiej się u nas sprawdzi.

Ja miałam chyba z 4. 3 na pewno. Dr Browns był u nas niewypałem. Avent spoko ale najlepsze Lansinoh

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 marca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Kupiłam butelkę ze smoczkiem nie zaburzającym odruchu ssania u dzieci:
    https://bobaskowo.sklep.pl/produkt/0128-calma-zestaw-butelka-150ml
    Jak już będę pewna, że rezygnuje z KP i przechodzę full na MM to zastanowię się nad innymi, a może zmienję dopiero jak zacznie pić samodzielnie z kubka (niekapek, albo taki z bardzo krótką słomką - sprawdzę jeszcze co logopedzi zalecają bieżąco). Pożyjemy, zobaczymy 😉

Co do smoczków kiedyś polecane były Bibs anatomiczne, teraz nie robiłam jeszcze researchu.

To w 2021 już Bibs były bardzo niepolecane 🥶

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 22 marca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Z tej listy mogę polecić jedynie Curaprox bo używaliśmy go w dwóch rozmiarach.
    Sauvinex jest długi- mój młody się nim krztusił, tak samo mam. Mieliśmy też canpool i ten z tarcza w kształcie Misia ale młody je odrzucił.

A u nas z kolei Suavinex (ale już do większej buzi) był świetny. Generalnie - znowu - kupiłam wtedy kilka różnych, żaden nie przypadł do gustu :D dlatego sprawdzałam metodą prób i błędów. Na pewno pasował jej avent. Ważne żeby to był ten maleńki a nie np 0-3

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 22 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Wiadomo to tylko jakaś lista poglądowa 😊 i tak dziecko wybierze samo z czego chce korzystać i co się sprawdza. Ja mam zamiar kupić na początek tylko smoczek Luu i jak się nie sprawdzi to będę kombinować ale też wolałabym żeby w ogóle synek nie dostawał smoczka choć to pewnie mało realne 😉

Mam bliską koleżankę, której bardzo zależało, aby jej córka nie uzywala smoczka. Udało jej się to. A córka… zaczela ssać kciuk. I tak jak ssania smoczka jest obiektywnie nietrudno oduczyć, tak kciuka nie odetniesz 😅 nie jest to absolutnie żadna reguła, ale uczulam :) Ten smoczek nie musi zrobić absolutnie żadnej „krzywdy”, ani dla laktacji, ani dla uzębienia.

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 22 marca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Smoczki Luu są dostępne stacjonarnie w gemini 😊 nie trzeba kupować przez internet 😊 cenowo nie są też droższe od innych z tego co widzę 😊

I w smyku już są :)

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 marca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Kup sobie taki smoczek, który możesz dostać stacjonarnie. Juz to kiedyś pisałam też odnosnie wyboru mm. Nie ma co kombinować, wymyślać jakichś egzotycznych rzeczy bo później jest problem. I to serio tyczy się wszystkich używanych na codzień przy dziecku rzeczy - mówię to z własnego doświadczenia. Mleko, butelka, smoczek, pampersy, chusteczki, chemia do prania, do kąpania. Bierzcie to co jest powszechnie dostępne na półkach sklepowych, drogie nie zawsze znaczy lepsze. Wystarczy, że pojedziesz nie wiem, do teściów na nockę, zapomnisz smoczka czy skończą się pieluszki i jest problem.

Co do nieużywania smoczka - realne, moja znajoma kp nie dawała smoczka od początku bo nie było potrzeby ale jak dziecko zrobiło się nieodkładalne przez problemy z brzuszkiem ok 4msc życia to już smoczka nie umiało załapać, kombinowała, wybierała a młoda używała smoczka jak gryzaka, koleżanka włosy z głowy rwała bo nie szło dziecka uspokoić.

Ale nie wypowiem się co lepsze, nie używać w ogóle czy później odsmoczkowac przed 12 msc życia.
    Zgadzam się w 100% w kwestii wybrania produktów łatwo dostępnych.

Co do nie używania smoczka to myślę że trzeba samemu zobaczyć czy będzie taka potrzeba. Na pewno nie jestem za tym żeby na siłę uczyć dziecko używania smoczka (a widziałam to u swoich znajomych)

U nas Maya była bezsmoczkowa, ja i moi bracia ponoć też gardzilismy smoczkami. Teraz nie kupuje w ogóle, jak się okaże potrzebny to wtedy kupimy

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm
    26/05 - trzecie prenatalne 🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 marca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mam bliską koleżankę, której bardzo zależało, aby jej córka nie uzywala smoczka. Udało jej się to. A córka… zaczela ssać kciuk. I tak jak ssania smoczka jest obiektywnie nietrudno oduczyć, tak kciuka nie odetniesz 😅 nie jest to absolutnie żadna reguła, ale uczulam :) Ten smoczek nie musi zrobić absolutnie żadnej „krzywdy”, ani dla laktacji, ani dla uzębienia.
    Tak ale ale kciuk dzieci też często zaczynają ssać po odstawieniu smoczka jako zastępstwo ;) i tak że jak pewnie rzeczy mają się wydarzyć to się ich nie uniknie. Trzeba tylko reagować i próbować oduczac.

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm

age.png

preg.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy fotelik. Po różnych testach i rozmowach z panem w sklepie zdecydowaliśmy się na cybex cloud g. Chyba któraś z was też go wybrała z tego co kojarzę. 😊

Anka657, Alima, Wojcinka, shaylen, xMagda, Ala1416, Galaxis, ezra lubią tę wiadomość

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    preg.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 marca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Tak ale ale kciuk dzieci też często zaczynają ssać po odstawieniu smoczka jako zastępstwo ;) i tak że jak pewnie rzeczy mają się wydarzyć to się ich nie uniknie. Trzeba tylko reagować i próbować oduczac.

No pewnie. Chodzi mi jedynie o to, że żadna opcja nie jest idealna, a terroryzowanie smoczków (nie mówię, że na tym forum) jest bez sensu - bo można je po pierwsze dobrze dobrać, a po drugie - w odpowiednim momencie zabrać. Teraz zewsząd jest tyle informacji, co się powinno, czego nie wolno, że to już jest porabane. Podobna nagonka jest na antybiotyki -podczas gdy czasami ich wzięcie to konieczność i bardzo dobrze, że ktoś je kiedyś wymyślił. Będąc po raz pierwszy rodzicem mega trudno trzymać się w ryzach, zachowując zdrowy rozsądek. Łatwo tez o wyrzutu sumienia bo „nie chciałam smoczka, a moje dziecko go chce”. Każda jedna tutaj poradzi sobie znakomicie, bo macie w sobie to, co najwazniejsze: wielką miłość do swojego dziecka. A ta miłość pozwala na błędy, doswiadczenia, uczenie się i podążanie za potrzebami swojego człowieka, a nie mądrzących się (zazwyczaj bab) w Internecie :)

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 22 marca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzis rano miałam telefon od gościa jak mniemam zboka. Wystawiłam na olx testy owulacyjne za parę groszy i w ogóle do ogłoszeń z olx mam w ogóle osobny numer tel. Odbiera moja mama zdziwiona co chłop chce, oddała tel mi. Słucham gościa co pyta, a on do mnie że niby partnerce chce kupić coś tam coś i żebym mu wyjaśniła jak ich się używa 🤣 mówię mu że w zasadzie wszystko jest w internecie napisane i nie wiem jak mam mu wyjaśnić jak sama nie używałam i tylko sprzedaje. Ten mi wyjeżdżać zaczął czy do cipki ma sobie ta jego partnerka przykładać te testy 🫣

Rozłączyłam się 🫣 nie byłam gotowa na taką rozmowę i nie sądziłam że wystawiając taką rzecz można narazić się na zbokow 😌

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈
    ——————————-
    11/11/2024 🟰
    21/11/2024 🥚 5mm
    09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
    30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
    08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka
    13/01/2025 🩺 PREN+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170
    17/01/2025 SOR, CRL: 6,2cm, 💓 164

10/02/2025 🩺 ~ 16cm
    03/03/2025 🩺 19+2 - 338g
    20/03/2025 🩺 POŁÓWKOWE 21+5 - 445g
    31/03/2025 🩺 23+2 -572g
    28/04/2025 🩺 27+2

23/05/2025 🩺 PRENATALNE III TRYM 30+6

26/07/2025 🍼 💖❔

preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 22 marca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Ja od niepamietam kiedy używam do sprzątania octu 😁 mało tego, piorę ręczniki w sodzie i occie 😂 nic lepiej nie doczyszcza kamienia w łazience, jedynie mleczka CIF używam do wanny bo jest wybielające i nabłyszczające😁
    Mój mąż też używa octu, ale jak mnie nie ma w domu, bo nawet przed ciążą nie znosiłam jego zapachu 🙈

• Lusia90 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Ooo temat octu wjechał 😄 Właśnie skończyłam czyścić środek pralki octem haha 😉 Może o jest zapach, ale szybko wietrzeje.
    Ostatnio do białych rzeczy zaczęłam używać nadwęglan sodu (polecała jedna dziewczyna z czerwcówek) I powiem Wam pooolecam. Nie dość, że dobrze odplamia to delikatnie wybiela. I też jest eko.

Ja dzisiaj uciekam z mężem do ogrodu będziemy ścinać kolejną turę miskantów, czeka nas posadzenie 9 dereni, 7 drzewek wiśnia amanowaga i kilka piwoni. Oprócz tego standardowo pielenie.

Miłego dnia 😄🌞🌷
    Ja też odkąd jestem w ciąży przerzuciłam się na ocet. Wczoraj tak wymyła mi się luks kabina prysznicowa że szok. W gorącej wodzie piana z najtańszego płynu do mycia naczyń i ocet 😁 i na szmatkę bezpośrednio troche jeszcze dałam tego płynu i octu i mowie wam petarda 😋 a wodę mamy twardą wręcz zajebiście także ocet polecam 😁

Elena20 lubi tę wiadomość

preg.png

👩27 |👨‍🦱 28 | pierwsza ciąża.
    21+1tc 473 g zdrowego chłopca 💙
    26+2tc 950 g naszego szczęścia 💛
    Czekamy na Ciebie maluszku 💞🥹
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 marca, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoaJoaJoa wrote:
    Dziewczyny, dzis rano miałam telefon od gościa jak mniemam zboka. Wystawiłam na olx testy owulacyjne za parę groszy i w ogóle do ogłoszeń z olx mam w ogóle osobny numer tel. Odbiera moja mama zdziwiona co chłop chce, oddała tel mi. Słucham gościa co pyta, a on do mnie że niby partnerce chce kupić coś tam coś i żebym mu wyjaśniła jak ich się używa 🤣 mówię mu że w zasadzie wszystko jest w internecie napisane i nie wiem jak mam mu wyjaśnić jak sama nie używałam i tylko sprzedaje. Ten mi wyjeżdżać zaczął czy do cipki ma sobie ta jego partnerka przykładać te testy 🫣

Rozłączyłam się 🫣 nie byłam gotowa na taką rozmowę i nie sądziłam że wystawiając taką rzecz można narazić się na zbokow 😌
    OLX od zawsze był pełny zbokow i oszustów. Ja kilkukrotnie sprzedając jakieś sukienki dostawałam wiadomości of facetów że np kupią jak dorzucę brudne rajstopy. Inny napisał że sukienki nie chce ale ze zaprasza na kolację itd 🤦‍♀️

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm

age.png

preg.png
  • Natka922 Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam ocet do wszystkiego 😄 a najbardziej jako zamiennik płynu do płukania ubrań. W ogóle zapachu octu potem nie czuć a ubrania są mięciutkie no i wybija zarazki 🦠 poza tym myślę że też dobrze działa na samą pralke bo jednak czasem zaleca się czyszczenie pralek na temp 90 stopni plus ocet

Elena20 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    No pewnie. Chodzi mi jedynie o to, że żadna opcja nie jest idealna, a terroryzowanie smoczków (nie mówię, że na tym forum) jest bez sensu - bo można je po pierwsze dobrze dobrać, a po drugie - w odpowiednim momencie zabrać. Teraz zewsząd jest tyle informacji, co się powinno, czego nie wolno, że to już jest porabane. Podobna nagonka jest na antybiotyki -podczas gdy czasami ich wzięcie to konieczność i bardzo dobrze, że ktoś je kiedyś wymyślił. Będąc po raz pierwszy rodzicem mega trudno trzymać się w ryzach, zachowując zdrowy rozsądek. Łatwo tez o wyrzutu sumienia bo „nie chciałam smoczka, a moje dziecko go chce”. Każda jedna tutaj poradzi sobie znakomicie, bo macie w sobie to, co najwazniejsze: wielką miłość do swojego dziecka. A ta miłość pozwala na błędy, doswiadczenia, uczenie się i podążanie za potrzebami swojego człowieka, a nie mądrzących się (zazwyczaj bab) w Internecie :)
    Dokaldnie jest tak jak piszesz. Żyjemy w czasach gdzie rodzicielstwo ekspertosci wjechało za ostro.
    Rada dla pierwszych mam - czytajcie, dowiaduje się ale też wrzućcie na luz.

Ja np największy problem miałam z tą całą zastaną "dobrą pielęgnacją" - podnos dziecko tak a nie tak bo zrobisz krzywdę itd. Totalnie nam to nie szło i się tylko wkurzakismy. Ostatecznie olalismy temat, wiadomo nie podnosilismy za nóżki przy zmianie wieluszki ale już np podnoszenie przez bok itd olalismy 🤷‍♀️

Ze smoczkiem moje zdanie jest dokaldnie tak jak piszesz - podążać za potrzebą dziecka, nic na siłę. Ani nie zabraniać smoczka na siłę ani nie dawać go na siłę jak dziecko nie chce. Jak już dziecko używa smoczek to ja w wieku ok 6-8 miesięcy uważam że można zacząć go odstawiać zanim zrobi się trudno. W tym wieku dziecko smoczka już nie potrzebuje a przyzwyczajenie narasta. Ale to jest moje zdanie i kazda zrobi jak uważa :)

szona lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm

age.png

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 22 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś internet pęka w szwach od idealnie ukazanych tematów okolorodzicielskich (i nie tylko). Przez to, mozna zwariować.
    Wszystkie te idealne mamy, ich cudowne produkty to zazwyczaj tylko barter, nie mający nic wspólnego z rzeczywistością ale jak ktoś płaci za reklamę to się reklamuje.
    Pamiętajcie, żeby nie porównywać się do innych, nie sugerować się wyborami innych, Wasza własna intuicja będzie najlepsza doradczynią. Żadna influ, nawet ta z milionami obserwujących, nie zastąpi Was, waszemu dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 13:53

szona, Lusia90, Nowucjuszka, ezra, Somebody_33 lubią tę wiadomość

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    25.02.2025 429g.🫶
    24.03.2025 870g. 🥰
    22.04.2025 1315g.🤰
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 22 marca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nagonka ostatnio była w ogóle na leki p.goraczkowe dla dzieci. Jak mnie gość wpienil jak powiedział, że nie powinno się dawać dzieciom takich leków tylko pozwolić by organizm sam się bronił... nosz kur*#^wa, jak mi dziecko wymiotuje z gorączki, ma drgawki, leję się przez ręce, ja będę czekać aż organizm sam zwalczy infekcje 🤦‍♀️ zwłaszcza, że przy 40.5°C białko zaczyna się ścinać i dociodzi do nieodwracalnych zmian w organizmie... nie dać się zwariować i nie ufać Google we wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 13:54

24.10.2024 ⏸️
    4.02.2025 236g.🩷
    25.02.2025 429g.🫶
    24.03.2025 870g. 🥰
    22.04.2025 1315g.🤰
    preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 marca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Kupiliśmy fotelik. Po różnych testach i rozmowach z panem w sklepie zdecydowaliśmy się na cybex cloud g. Chyba któraś z was też go wybrała z tego co kojarzę. 😊
    My będziemy fotelik kupować w kwietniu jak będziemy w poslce ale też myślę o cubexie cloud tylko nie wiem jeszcze czym one się od siebie różnią :P

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm

age.png

preg.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    My będziemy fotelik kupować w kwietniu jak będziemy w poslce ale też myślę o cubexie cloud tylko nie wiem jeszcze czym one się od siebie różnią :P
    T ma 5 gwiazdek w testach ale jest pieruńsko ciężki. Dla mnie przez wagę odpadał. G ma 4 gwiazdki na obrotowej bazie i jest duuuuzo lżejszy.

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    preg.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ