LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Begginer wrote:U mnie to samo 🫣
Pociesza mnie to że dużo kobiet u mnie w rodzinie też tak miało.
Gorzej że wizyta dopiero 12.12, a Ty kiedy wizytujesz?Begginer lubi tę wiadomość
[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷
14.01 bez pomiaru CRL, ❤157 ud / min, z dziewczynki zrobił się chłopiec 💙 -
ConteBis wrote:Zaintrygowała mnie Twoja stopka. Lekarz na wizycie stwierdził puste jajo płodowe?
Wprowadziłam ciebie trochę w błąd w opisie. Byłam pewna, że zanim pojawi się zarodek to to się nazywa puste jajo płodowe. Już poprawiłam opis. I opisuje dokładnie moją sytuację. Na pierwszej wizycie byłam w czwartym tygodniu ciąży to ginekolog nie zauważył nic i kazał przyjść w za tydzień. W piątym tygodniu było już coś widać. Powiedział, że ciąża ładnie jest umiejscowiona ale jest za wcześnie aby więcej coś zobaczyć i mam za miesiąc przyjść. A wczoraj do mnie dzwonił i kazał wykupić tabletki na niedoczynność tarczycy, ponieważ już ma wyniki mojej krwi i tam coś im wyszło. Robiłam krew przed planowaniem ciąży to w skali byłam po środku więc się zaskoczyłam tą niedoczynnością tarczycy. A o jaką stopkę chodzi? To jest moja pierwsza ciąża dlatego dla mnie wszystko jest nowe? -
Ania1008 wrote:Byłam na wizycie w ten poniedziałek to był 5 tydzień ciąży. Ginekolog powiedział że dobrze umiejscowiona ciąża jest i wszystko wygląda ładnie. Ja zapytałam się czy coś więcej widać oprócz pustego jaja to lekarz powiedział, że za wcześnie jest żeby coś więcej było widać i że mam przyjąć za miesiąc.
Miesiąc czasu to dużo 🤯Podziwiam cie za wytrwałość. Ja mam podobną sytuację, 5+4 miałam pusty pęcherzyk ciążowy i dzisiaj po 8 dniach idę do lekarza na nfz, mam nadzieję że coś zobaczy. Mam takiego stresa, że spać nie mogłam...-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Vilka wrote:Dziewczyny, które pisały o niedoczynności. Spokojnie ja mam niedoczynność i jestem na lekach. Przed pierwszą ciąża miałam letrox w dawce 50, po zajściu w ciążę zwiększone do 75, potem kontrolowałam tsh całą ciążę było ok, dzidzia zdrowa, po ciąży zostałam przy dawce 75, a teraz w drugiej ciąży Endo mi zwiększył dawkę do 100. TSH muszę kontrolować co miesiąc. Jeśli chodzi o strach o dzidziusia, to nie ma się co bać, bo dokładnie zadałam endokrynologowi pytanie, co jeśli nie zwiększy się w porę dawki leku, lub się go nie poda, to uspokoił mnie że dziecko czerpie z matki, i co najwyżej matka może ucierpieć. No oczywiście wiadomo że trzeba w porę reagować, ale niedługi czas zwlekania nie zaszkodzi dziecku- to taki mały pasożycik mamusi
Dziękuję. Bardzo mnie uspokoiłaś. W internecie wyszukiwałem informacji ale niestety większość była negatywnych czym pogłębiam swoje obawy.
To jest moja pierwsza ciąża, której pragnęłam od dawna ale musiałam poczekać. Strasznie panikuje, aby niczym nie zaszkodzić dla dzidziusia. Wiem , że nie powinnam się stresować ale nie potrafię nad tym zapanować. Może będzie lepiej jak już usłyszę serduszko. Będę spokojniejsza😊 -
Nieprzejrzysta wrote:Miesiąc czasu to dużo 🤯Podziwiam cie za wytrwałość. Ja mam podobną sytuację, 5+4 miałam pusty pęcherzyk ciążowy i dzisiaj po 8 dniach idę do lekarza na nfz, mam nadzieję że coś zobaczy. Mam takiego stresa, że spać nie mogłam...
Też się zdziwiłam jak kazała mi się umówić za miesiąc. Zwłaszcza, że to był dopiero 5 tydzień ciąży. Wychodzi na to ,że dopiero w 9 tygodniu ciąży mam do niej przyjsc. Nie należę do cierpliwych osób więc jest ciężko czekać ale nie mam wyboru. Często sobie powtarzam, że co ma być to bedzie. Nie mam wpływu na to. Mogę jedynie o siebie dbać i na siebie uważać. Liczyłam na wizytę za dwa tygodnie, bo z tego co widziałam na forum dziewczyny mają szybsze terminy.
Trudno zostało mi się uzbroić w cierpliwość .
Jak wrócisz od ginekologa to napisz proszę jak przebiegła wizyta. Zawsze się pocieszam w tym czekaniu jak czytam dobre wieści z waszych wizyt.Begginer lubi tę wiadomość
-
Ania1008 wrote:Też się zdziwiłam jak kazała mi się umówić za miesiąc. Zwłaszcza, że to był dopiero 5 tydzień ciąży. Wychodzi na to ,że dopiero w 9 tygodniu ciąży mam do niej przyjsc. Nie należę do cierpliwych osób więc jest ciężko czekać ale nie mam wyboru. Często sobie powtarzam, że co ma być to bedzie. Nie mam wpływu na to. Mogę jedynie o siebie dbać i na siebie uważać. Liczyłam na wizytę za dwa tygodnie, bo z tego co widziałam na forum dziewczyny mają szybsze terminy.
Jak wrócisz od ginekologa to napisz proszę jak przebiegła wizyta. Zawsze się pocieszam w tym czekaniu jak czytam dobre wieści z waszych wizyt.
Z drugiej strony za ten miesiąc to będziesz w 100%pewna, czy wszystko jest okey. Ale mnie za ten czas zeżarł by stres... Nie masz opcji iść do innego lekarza, podejrzeć dzidzie?
Jasne, że napiszę 🙂Trzymaj kciuki, żeby było dobrze 🙂-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Hej dziewczyny 🌞
Krew spuszczona, dodałam jeszcze TSH. Teraz najgorsze to czekanie 🙈🙈🙈
Miłego dnia życzę 🌞Nieprzejrzysta, Kinia92, Wojcinka, Anulek84 lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Ania1008 wrote:Też się zdziwiłam jak kazała mi się umówić za miesiąc. Zwłaszcza, że to był dopiero 5 tydzień ciąży. Wychodzi na to ,że dopiero w 9 tygodniu ciąży mam do niej przyjsc. Nie należę do cierpliwych osób więc jest ciężko czekać ale nie mam wyboru. Często sobie powtarzam, że co ma być to bedzie. Nie mam wpływu na to. Mogę jedynie o siebie dbać i na siebie uważać. Liczyłam na wizytę za dwa tygodnie, bo z tego co widziałam na forum dziewczyny mają szybsze terminy.
Jak wrócisz od ginekologa to napisz proszę jak przebiegła wizyta. Zawsze się pocieszam w tym czekaniu jak czytam dobre wieści z waszych wizyt.
Też się głowiłam żeby w połowie czas iść gdzieś zerknąć co słychać u kropki, ale rozumiem ci lekarz powiedział o częstym usg takiej małej ciąży. Musimy czekać, ale w 9/10 tygodniu to będzie pewniejsze, bezpieczniejsze (tak sobie tłumaczę) u mnie jeszcze 13 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 09:00
-
Nieprzejrzysta wrote:Z drugiej strony za ten miesiąc to będziesz w 100%pewna, czy wszystko jest okey. Ale mnie za ten czas zeżarł by stres... Nie masz opcji iść do innego lekarza, podejrzeć dzidzie?
Jasne, że napiszę 🙂Trzymaj kciuki, żeby było dobrze 🙂
Mieszkam w Niemczech więc nie wiem jak to wygląda w trakcie ciąży żeby iść do innego lekarza. Jeszcze przed zajściem w ciążę szukałam innego ginekologa bliżej miejsca zamieszkania, ponieważ się przeprowadziłam ale się nie udało. Niestety nigdzie nie chcieli przyjmować nowych pacjentów, a że miałam już swojego ginekologa to tym bardziej nie chcieli mnie przyjąć. -
Ja w ogóle muszę czekać na pierwszą wizytę do ósmego tygodnia. Nikt nie przyjmuje wcześniej niż siódmy tydzień. Trochę przebieram nogami, ale z drugiej strony, po poprzednim poronieniu, jeśli coś złego miałoby się wydarzyć na wczesnym etapie - chociaż to może zabrzmi dziwnie - zaoszczędzę niemałe pieniądze na wizytach… ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Mieszkam w Szwajcarii i tutaj podejście do tych tematów jest skrajnie różne do tego w Polsce. W pierwszą ciążę przechodziłam w Polsce i byłam na pierwszej wizycie jakoś w szóstym tygodniu. Na szczęście wszystko było widać. Druga ciąża w Szwajcarii, pierwsza wizyta w siódmym tygodniu, ale miałam późną owulację (robiłam testy i wiedziałam mniej więcej). Lekarka trochę próbowała mnie przygotować na to, że nic z tego może nie być, bo ciąża wygląda na młodszą, ale wiedziałam, że wszystko będzie ok. Trzecia ciąża wizyta też w Szwajcarii w siódmym tygodniu i puste jajo. Potwierdzenie po dwu tygodniach. Po kolejnych dwu tygodniach USG kontrolne, na szczęście wszystko było już czyste. Rachunki za poronienie wyniosły dość trochę. Kasa chorych pokrywa tylko ciążę, wszystkie poronienia płaci się samemu. Uważam to za niehumanitarne.
Teraz próba cierpliwości… -
angelfromhell wrote:Też dopiero w 9 tygodniu będziemy sprawdzać serce, wcześniej tylko lekarz potwierdził ciążę. Mimo dłuższego czasu czekania, wierzę że to dobre wyjście
Też się głowiłam żeby w połowie czas iść gdzieś zerknąć co słychać u kropki, ale rozumiem ci lekarz powiedział o częstym usg takiej małej ciąży. Musimy czekać, ale w 9/10 tygodniu to będzie pewniejsze, bezpieczniejsze (tak sobie tłumaczę) u mnie jeszcze 13 dni
U mnie tak samo, 15.11. potwierdzona ciąża i maluśki zarodek a na wizytę z serduszkiem tak samo jak Ty idę 5.12. ✊ będzie dobrzeangelfromhell lubi tę wiadomość
Ona 31 l.
On 31 l .
22.05.2022 synek Jasiu 🥰
06.2023 9tc 💔👼
12.2024 9tc 💔👼 -
AnitaK wrote:Hej dziewczyny 🌞
Krew spuszczona, dodałam jeszcze TSH. Teraz najgorsze to czekanie 🙈🙈🙈
Miłego dnia życzę 🌞
U mnie też dzisiaj już krew spuszczona ale wyniki będą dopiero jutro 🥲AnitaK lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, w nocy nie mogłam spać , cały czas helikopter w głowie i teraz jak wstaje to kręci mi się w głowie i chodzę po ścianach ... Doradzcie mi coś proszę . Muszę jechać dziś wyjątkowo pozałatwiać różne sprawy i nie wiem czy dam radę 😔
-
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanko odnośnie umówienia się na pierwszą wizytę do ginekologa w celu potwierdzenia ciąży. Czytałam, że ciężarne na NFZ mają prawo otrzymać termin do lekarzy w ciągu 7 dni. Czy to obowiązuje dopiero od założenia karty ciąży czy można skorzystać z tego prawa przy umawianiu się na NFZ na pierwszą wizytę po teście ciążowym i becie jeśli wolne terminy są dopiero za kilka miesięcy?30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
Paulina66 wrote:Cześć dziewczyny, mam do Was pytanko odnośnie umówienia się na pierwszą wizytę do ginekologa w celu potwierdzenia ciąży. Czytałam, że ciężarne na NFZ mają prawo otrzymać termin do lekarzy w ciągu 7 dni. Czy to obowiązuje dopiero od założenia karty ciąży czy można skorzystać z tego prawa przy umawianiu się na NFZ na pierwszą wizytę po teście ciążowym i becie jeśli wolne terminy są dopiero za kilka miesięcy?Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Wojcinka wrote:Hejka
U mnie też dzisiaj już krew spuszczona ale wyniki będą dopiero jutro 🥲Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
nick nieaktualnyPaulina66 wrote:Cześć dziewczyny, mam do Was pytanko odnośnie umówienia się na pierwszą wizytę do ginekologa w celu potwierdzenia ciąży. Czytałam, że ciężarne na NFZ mają prawo otrzymać termin do lekarzy w ciągu 7 dni. Czy to obowiązuje dopiero od założenia karty ciąży czy można skorzystać z tego prawa przy umawianiu się na NFZ na pierwszą wizytę po teście ciążowym i becie jeśli wolne terminy są dopiero za kilka miesięcy?
U mnie wciskają gdzieś, wiadomo, że nie będziesz czekać na wizytę kilka miesięcyPaulina66 lubi tę wiadomość
-
Chciałam się umówić na NFZ teraz tak kontrolnie (jeszcze przed ciążą), bo znalazłam fajnego gina w poradni przy szpitalu, ale podali mi termin na grudzień przyszłego roku 😅 w razie gdybym była już w ciąży to chciałabym prowadzić ją u niego, ale zastanawiam się własnie jak to wygląda z wizytą w przypadku takiej długiej kolejki. Czy iść gdzieś prywatnie potwierdzić ciążę i potem już z papierkiem wbić się w kolejkę korzystając z prawa tych 7 dni dla ciężarnych czy da się umówić "na słowo" po samym teście i becie i też mnie zapiszą jako wizyta ciążowa w ciągu 7 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 11:54
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
A co sądzicie o moim wyniku TSH? Przed ciążą miałam ok 1.5, ft3 i ft4 w normie. A w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze wyższy wynik tsh 2.33 i wszystko było ok.
Nie wiem, czy się przejmować, czy nie.
👱♀️35🧑40
Elena ♀️👶 (7cs) tp 07.07.2025 (wg usg 03.07.2025)
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
🫧25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
🫧28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
🫧11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
🫧17.12. 11+1 pappa, beta hcg🧪
🫧19.12. 11+3 usg prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg usg 12+1
🫧 14.01. 15+5 150g 🍬
Eliza ♀️👧(5cs) lipiec 2019 3549g 58cm