Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje się po polowkowych. 300g zdrowego synka. Na pewno synka. Pierwsze ujęcie z USG to był tyłek z klejnotami, nie ma już cienia wątpliwości
Ammeluna, Zojkaa, Myszkaaa20, Kejt93, AEGO, moonflower, Mimi09, oli23, Doris8, Kocur, Marti27, Edithka, Sajgonka, dori, Emimo, Lady_Dior, Junjul, Ania1985, Raela, Bluesky, Zosis lubią tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Gratuluję, Roxie! 🤗🥳 300g to chyba tak ideolo, w sensie nie za duży, nie za mały. I kamień z serca, że jest zdrowy, też bym chciała być już po połówkowych 😅
A czy ktoś się orientuje kiedy jakaś dodatkowa wyprzedaż (oprócz tej co jest) lub kod rabatowy do NEXTa? 😅Roxie_eS lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie 😊 szyjka ładna, mówiłam o tych bólach w pachwinach. Prawdopodobnie to więzadła, jeśli mi będzie bardzo dokuczało to mam brać nospę 3 razy dziennie. Z ciekawych rzeczy zapytałam czy muszę wybrać się do okulisty na kontrolę przed porodem a lekarz powiedział że u mnie marne szanse na poród naturalny ze względu na bardzo wąską miednicę. 🤷♀️
No i za 2 tygodnie połówkowe, już nie mogę się doczekać. ☺️Kocur, dori, Lady_Dior, Zosis, Ania1985, Raela, Roxie_eS lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Przyszła mi paka z zalando . Jakość jak jakiść, trudno się spodziewać czegoś lepszego za takie pieniądze bardziej mnie martwi, że wszystko jest dla mnie na juz, na teraz 🫣 nie wiem, gdzie ja ten brzuch upchnę za miesiąc, dwa, trzy… 🫣
U mnie bole podbrzusza od wczoraj po spacerach, sprzątaniu etc. chyba myszę więcej leżeć ;p
Kupilam dość spontanicznie wczoraj łóżeczko także, znów kolejny krok do przodu a dziś skarpetki w pepco za całe 6 zł
Co do urządzania wnętrz to u nas dzidzia wprowadzi się do sypialni, która jest dość spora także myślę, że dla wygody pomieszka z nami pewnie z rok lub dwa. Później albo będzie dzielić pokój ze starszą siostrą albo dostanie swój, bo damy radę jeszcze jedno pomieszczenie wygospodarować na spokojnie , ale to już na bieżąco - dostosujemy się do potrzeb dziewczyn w przyszłości -
My też na początku będziemy mieć dzidzię w sypialni, nie wyobrażam sobie inaczej. Obie córki były z nami młodsza jeszcze jest. Niedługo wyleci do sypialni dzieci, my mamy dwa pokoje dla dziewczyn, także ostatecznie dwie młodsze będą miały razem a najstarsza sama 😉 ale to przypuszczam że najwcześniej jak najmłodsza skończy dwa lata
Kejt93 lubi tę wiadomość
-
Gratki udanych wizyt zwykłych i połówkowych. Trzymam kciuki za te co jeszcze czekają 💕
Ja jutro mam wizytę i jeśli doktorek dopatrzy się siusiaka to chyba pomaluję ten pokój pół na różowo a pół na niebiesko 🙈😅 ciuszkowo spędziłam wczoraj pół dnia na vinted i jestem przygotowana 💪🤣AEGO, Marti27, Emimo, Roxie_eS lubią tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Bierze któraś z was magnefar b6 forte? Nie było magne b6 forte i w aptece dali mi właśnie ten zamiennik i tak czytam i się zastanawiam czy brać.31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
Natka9106 wrote:Bierze któraś z was magnefar b6 forte? Nie było magne b6 forte i w aptece dali mi właśnie ten zamiennik i tak czytam i się zastanawiam czy brać.
Natka9106 lubi tę wiadomość
-
Mi po wizycie wyszło łożysko przodujące. To na tyle tygodni spokoju mam teraz stres. Czy któraś z Was też tak ma ? Jakie macie zalecenie od lekarza, bo ja prócz dźwigania nie mam nic. A wszędzie w internecie napisane jest żeby leżeć. Jeśli do 32 tygodnia nie zmieni się hospitalizacja i cesarskie cięcie w 37 tygodniu 😭
-
EMIno nie zagłębiając się w temat, ale czytałam pobieżnie i chyba nie było, żeby leżeć - na pewno było że jak się nie podniesie to cesaka. Miałaś badana odległość łożyska od szyjki wczesniej? U mnie się podniosło - było niecałe 2 cm, w 3 tygodnie mam 3 cm odległości i to jest i było ok. Także nie wszystko stracone!Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Mi dopiero dziś to doktor wykryła. Na połówkowym nic nie widzial.
Nie mam żadnych odległości podlanych tylko to ze jest przodujące. Jakbym miała jakieś bóle lub ktmrwawienia od razu mam jechać do szpitala z 3 ref.
I czekamy aż się porobniesie podobno są duże szanse. Ale czy leżenie w tym pomoże nie chce leżeć i nic nie robić jeśli to nie ma wpływu na łożysko.Roxie_eS wrote:EMIno nie zagłębiając się w temat, ale czytałam pobieżnie i chyba nie było, żeby leżeć - na pewno było że jak się nie podniesie to cesaka. Miałaś badana odległość łożyska od szyjki wczesniej? U mnie się podniosło - było niecałe 2 cm, w 3 tygodnie mam 3 cm odległości i to jest i było ok. Także nie wszystko stracone! -
Ja wczoraj byłam na podglądzie u mojego doktorka, połówkowe mam ze względu na wiek na nfz w innej placówce za 2 tyg.
Mała waży 270g❤️ wierciła się i kręciła, a ja nadal przez to łożysko na przodzie nic nie czuje 🙈
Najprawdopodobniej dostanę skierowanie na echo serca do Warszawy, za jakieś 6-8tyg żeby jechać, jako profilaktyka po średnim wyniku pappy.
Doris8, Ania1985, Mimi09, Roxie_eS, Zosis, Myszkaaa20, Raela lubią tę wiadomość
-
Emimo kurcze dziwne, że na połówkowych nic nie było widać 🤔 Ehh oby się podniosło jeszcze. Jeśli jest częściowo przodujące to jest duża szansa. Ja tylko wiem, żeby się oszczędzać - nie słyszałam żeby cały czas leżeć 🤔 No i niestety CC jeśli się nie uniesie. Jeszcze nic nie jest przesądzone Emimo także nie załamuj się jeszcze 😘
Roxie_eS gratuluję udanej wizyty połówkowej 😁 Piękny widok na ekranie co 😆❓ Niech maluch dalej rośnie zdrowo 😊
Marti27 gratuluję udanej wizyty i oby każda była pozytywna 😊
Kurcze tak pisałyście o tym magnesie a ja nie biorę zadnego🙈 Będę musiała jakiś kupić tylko czy ja tu znajdę taki odpowiedni ehh. No ale magnez jest ważny - tym bardziej jeśli ze mnie kawosz🙈
Wracając do imienia to nawet o tym nie rozmawiamy, nic nie rozważamy - po prostu nic nas nie jara. Zawsze mieliśmy problem z męskimi imionami. U starego w rodzinie jest mnóstwo chłopców z fajnymi imionami i serio już nie ma w czym wybierać 😅 Wczoraj z Nienacka stary wypalił "matka a może Kacper?"
Chyba Cię postraszyło - żadne denisy, kacpry, bronki😝😝😝 No będzie problem będzie....Emimo, Roxie_eS lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior ja biorę magnez, bo w nocy budzą mnie skurcze. Najlepsze jest to, że badałam poziom i wyszedł w normie 🤪 i dlatego gin poleciła mi aspargin, bo ma też potas i twierdzi, że to pomoże.31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
Ja magnez biorę profilaktycznie po pobycie w szpitalu bo dużo osób ma magnez na bóle brzucha czy inne dolegliwości bólowe, ale to biorę raz dziennie a jak zapomnę to też paniki nie ma.
Kurcze powiem Wam,że z takich przesądów ludowych to wychodzi mi chłopak jak nic. Zachcianki na słone i ostre rzeczy, cera lepsza, totalny brak mdłości (od początku ciąży było mi niedobrze raptem 2 razy i to tak minimalnie), kształt brzucha też bardziej do przodu niż okrągły 🙈😅
No nic, właśnie pojawił się problem z imieniem żeńskim. Chciałam Igę, ale myślę i myślę bo mamy bardzo krótkie nazwisko i szukam czegoś dłuższego. Spodobała nam się Emilia,ale jeden z psów nazywa się podobnie 😅 no i nie wiem totalnie. Chcę coś takiego "starego w użytku" i lekkiego i nie wiem kompletnie... myślę też nad Lilianna. Także jak coś, to możecie zasunąć jakimiś propozycjami albo opiniami 🤔